VraagbaakStel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:< vorige1 ... 4 5 6 7  9 10 11 12 13 ... 22 volgende >

11-08-2018 10:35, Etage woonboot
Wij hebben een woonboot op het oog maar is één laags.
Ivm het gezin komen wij slaapkamers te kort.
Mag er of word er toestemming gegeven voor een etage erop?
En hoe kom je er achter of dit mag,bij wie moet je zijn?
Gemeente/Rijkswaterstaat)
Mvg
Henk

Geef Reactie

 • Reactie 1, 11-08-2018 door Schoenmaker
  Dat ligt eraan in welk water je ligt en wie de vergunning verleent, in Amsterdam bepaalt de gemeente hoe hoog je mag, verschilt ook nog per locatie in de stad. Waar im woon bijvoorbeeld max. 5.50 boven de waterlijn. Voor de verbouwing moet eerst een omgevingsvergunning worden aangevraagd.
 • Reactie 2, 12-08-2018 door Ellen van der Meer
  Gemeente: kijk na wat in het bestemmingsplan aan regels staat, als er een woonschepenverordening is dan zou die mogelijk nog (aanvullende) regels kunnen hebben. Omgevingsvergunning moet je aanvragen bij de gemeente, indien tenminste de woonboot een bouwwerk is in de zin van de Woningwet. Een varende woonschip is géén bouwwerk, dan zouden alleen de regels van de woonschepenverordening gelden(als die er is en als de regels uit de verordening van toepassing zijn). Waterbeheerder: wat geeft de waterbeheerder aan regels. Waterbeheerder kan een onderdeel zijn van de gemeente, maar kan ook waterschap, provincie of Rijkswaterstaat zijn. Ook belangrijk: is een extra bouwlaag technisch mogelijk ivm onder meer sterkte woonboot, inzinking casco, vrijboord, verzekeringsvereisten, diepte van de ligplaats (misschien moet je onder de woonboot grond laten wegspuiten om vrij te blijven van de waterbodem).


05-08-2018 14:37, Woonboten (vergunningen) register
Op mijn onlangs gekochte woonark staat het registratienummer G-18637.(ligplaats Amsterdam)
Weet iemand waar dit register is of wie het bijhoudt/hield? En waar ik het zou kunnen raadplagen?
Dank alvast,

Jaap Wolff


Jaap

Geef Reactie

 • Reactie 1, 06-08-2018 door Martijn
  Waarschijnlijk is het een oud nummer van een ligplaatsvergunning, waarvan geen openbaar register te raadplegen is. Je kunt contact opnemen met Waternet, misschien dat ze er daar iets over kunnen zeggen.
 • Reactie 2, 07-08-2018 door Annie
  Raadpleeg ook het gemeente-archief.
 • Reactie 3, 11-08-2018 door Schoenmaker
  Dit is het nummer waar de ark/boot mee ingeschreven staat bij het kadaster.
 • Reactie 4, 12-08-2018 door Martijn
  @Schoenmaker: dit is niet het nummer van het Kadaster. Een kadasternummer is anders samengesteld, met een nummer, dan de letter B dan eventueel een toevoeging van letter(s) en dan een jaartal.


04-08-2018 21:22, Tijdelijke woonruimte gezocht
Voor een relatie zijn wij zoek naar tijdelijke woonruimte in de omgeving Beverwijk / Heemskerk / Haarlem.
Wilt u uw ark tijdelijk verhuren of heeft u tips graag uw reactie.

SEDW Alkmaar

Geef Reactie02-08-2018 19:37, Kunststoflaagje op houten buitengevel begint los te laten
Mijn woonboot (betonnen casco) heeft een houten bovenbouw met een wit kunststof bovenlaag (ziet er uit als plak-plastic met een fijn profiel erin).
Op de zuid-west-gevel begint die kunststof bovenlaag hier-en-daar los te laten (door weersomstandigheden denk ik).
Wat is de beste manier om dat te herstellen? (ik ben zelf maar een matige doe-het-zelver).
Kees

Geef Reactie

 • Reactie 1, 06-08-2018 door Anoniem
  Zijn het rabatdelen die er een beetje uitzien als houten delen? Dan kan het oude Werzalit zijn of iets dat erop lijkt, dat is geperst hout met een verflaag of kunststof laag. Die laag kan soms na verloop van jaren losraken. Ik denk dat je dat niet goed kan herstellen, omdat het dan op andere plekken kan loslaten. Als het maar een paar plekken zijn, zou je het daar kunnen lospeuteren tot waar het nog wel vast zit en dan die plekken goed schilderen. Maar echt mooi zal het waarschijnlijk niet worden.
 • Reactie 2, 06-08-2018 door Kees
  Hallo Anoniem, Het ziet er inderdaad uit als houten tabatdelen met een kunststof laagje aan de buitenkant, Vorig jaar had ik al een paar kleine plekjes aangestipt met witte verf, maar dit jaar begint het op andere plaatsen ook los te laten, en nu hoop ik een betere oplossing te vinden. Bestaat er een soort plak-folie of zoiets, dat tegen zon, regen, vorst bestand is?


02-08-2018 00:43, ligplaats woonark
Hoort of valt een echte lig plaats voor een woonark met voorzieningen in de boedel
graag hier op antwoord
J de Klein

Geef Reactie

 • Reactie 1, 06-08-2018 door Martijn
  Beste, kun je iets duidelijker zijn met je vraag? Wat bedoel je met echte ligplaats? Eigendom of huur? Wat bedoel je met boedel?
 • Reactie 2, 08-08-2018 door Fila Notarius
  Uw vraag kan niet met ja of nee worden beantwoord. Het is afhankelijk van wat u bedoelt met 'echte ligplaats' en met 'voorzieningen'. Voorzieningen kunnen in de inboedel vallen indien deze zijn aangebracht door degene wiens 'boedel' nu moet worden verdeeld of geveild en indien deze niet door natrekking in de eigendom van de grondeigenaar, een ander dan degene die de voorzieningen heeft aangebracht, zijn gevallen. Met 'echte ligplaats' kunnen we vele kanten uit: bedoelt u dat de waterbodem en eventueel walgrond ter plaatse in eigendom is van de erflater of degene wiens boedel moet worden verdeeld/geveild? Dan valt deze in de boedel. Geen eigendom, maar erfpacht dan valt ook in de boedel. Een erfpachtcontract is overdraagbaarbaar en dus vallend in de boedel. Bedoelt u met 'echte ligplaats' dat er ooit een ligplaatsvergunning is afgegeven voor het aldaar 'vast' mogen liggen met de woonark? Dan is deze ligplaatsvergunning -indien verleend door gemeente, provincie, waterschap of Rijk- een omgevingsvergunning van rechtswege geworden. In beginsel is deze vergunning overdraagbaar en zou deze daarmee in de boedel vallen, maar het is evengoed mogelijk dat aan die overdraagbaarheid geen enkele waarde meer kan worden toegekend. Wordt er voor die 'ligplaats' huur betaald en werkt de verhuurder mee aan overdracht, dan zou je kunnen zeggen dat de huurovereenkomst in de boedel valt en zouden de nog te betalen termijnen van het huurjaar in de boedel kunnen vallen. Wordt voor die ligplaats precario betaald, dan zou middels de inschrijving op dat adres de precariobelastingaanslag op naam van de ingeschrevene komen te staan. Een nog te betalen bedrag gedurende het belastingjaar kan in de boedel vallen. Aangenomen wordt overigens dat de woonark bedoeld is om ter plaatse te functioneren, dat er een adres is toegekend op grond van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen en dat het een adres is waar iemand zich kan inschrijven volgens de Basis Registratie Personen. De woonark valt uiteraard in de boedel en de waarde ervan wordt bepaald mede aan de hand van de feitelijke omgevingsfactoren en planologische situatie.
 • Reactie 3, 08-08-2018 door Fila Notarius
  Het woord 'inboedel' in de eerste regel moet zijn 'boedel'. Voor het overige: aan de reactie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor een uitvoerige beoordeling van uw zaak dient u zich te wenden tot een notaris/jurist.
 • Reactie 4, 21-08-2018 door J de Klein
  Als u een beetje goed de vraag leest wordt er gevraagd wat er bij een echte ligplaats van een woonark met voorzieningen zo als water licht tel. voor de boedel is


31-07-2018 16:51, Is een woonboot inboedel?
Ik zou graag willen weten of een woonboot tot inboedel hoort.
Wij verschepen onze woonboot vanuit het buitenland naar Nederland ivm verhuizing. We hebben recht bij de nieuwe werkgever op herinrichtingskosten voor de inboedel. Nu vindt perdoneelszaken dat een woonboot niet tot inboedel hoort.

Heeft iemand informatie daarover?
Hartelijk dank.
Ineke Groeneveld

Geef Reactie

 • Reactie 1, 01-08-2018 door Van Groeningen
  Een woonboot is geen inboedel nee, of het zou een schaalmodel moeten zijn. Maar wat is uw probleem nou eigenlijk? Dat de nieuwe werkgever de verschepingskosten niet wil betalen?
 • Reactie 2, 08-08-2018 door Peter de Groot
  Een woonboot is geen inboedel nee, maar zal wel inboedel hebben. Dat wat in je woning staat, dat waarmee je je huis -noodzakelijkerwijs- inricht, heet inboedel. Kennelijk heeft jouw nieuwe werkgever de regel dat je een bedrag krijgt om je huis in te richten als je grensoverschrijdend verhuist. Heb je herinrichtingskosten voor je woonboot, met andere woorden: moet je nieuwe inboedel kopen voor je woonboot om er in te kunnen wonen? Als het daar om gaat, dan is het wat flauw indien het bedrijf jouw woonboot niet als woning beschouwt.


22-07-2018 11:58, Diepgang terras Amsterdam
Dag, mijn terras aan de Amstel (stadsdeel Oost) is toe aan vervanging. Wie weet wat de toegestane afmetingen zijn mbt de diepte. Graag zou ik namelijk via een luik toegang hebben tot opslag onder het terras. Idealiter zou ik ca 2,5 meter diepgang hebben.

Ben heel benieuwd of er regelgeving te vinden is.

Dank, Marcel
Marcel

Geef Reactie

 • Reactie 1, 06-08-2018 door anoniem
  Vraag het eens na bij Waternet, waarschijnlijk kunnen ze je daar zeggen wat de regels zijn.


17-07-2018 14:03, rioolpomponderhoud
Ik zoek een betrouwbaar bedrijf dat in Friesland onze rioolpomp een onderhoudsbeurt kan geven, voorheen gebeurde dit door Mous Pompenbouw, maar zij zijn er mee gestopt.
Kunne

Geef Reactie13-07-2018 18:36, Stoepstenen.
In 2013 heb ik mijn woonboot laten verbouwen en lag toen op de kopsekant dieper in het water. Ik heb toen zo'n 30 stoepstenen aan de andere kant neer gelegd op de vloer van de betonnen bak en lig nu weer recht.
Nou verteld een van mijn buren mij vandaag dat dat niet goed is voor de bak.
Weet iemand hier iets van?
Agnes

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-07-2018 door Jurriaan
  30 stoeptegels van een kilo of 7 per stuk - samen iets meer dan 200 kg. Dat is evenveel als 3 volwassenen. Zouden die dan ook net door uw woonboot mogen lopen? Lijkt me wel. Ik neem aan dat uw buurmens een goede reden gaf? Daar ban ik dan wel benieuwd naar....
 • Reactie 2, 15-07-2018 door Agnes
  Hartelijk dank voor het advies. Ik ben gisteren in de bak gekropen en was vergeten dat er ook nog zo'n 30 grote betonnen blokken liggen. Ik denk misschien alles met elkaar tussen de 800 en 1000kg. Even een verschil. Ik heb sindsdien met andere woonboten bewoners gesproken en zij hebben ook ballast van compartimenten met grind in een gedeelte van de bak en ik heb begrepen zolang de boot niet op de bodem ligt maar drijft, dit geen probleem is. Nogmaals bedankt.
 • Reactie 3, 17-07-2018 door Roelof
  Goedendag, Je kunt ook kiezen voor kleine een met schroefdeksel afsluitbare watervaten te kiezen. Het gesleep met grind en betontegels is dan niet nodig. Met een dompelpompje kun jeze eenvoudige weer leegpompen mocht dat nodig zijn. En het gewicht is eenvoudig te bepalen 1 liter water is 1 kilogram gewicht.
 • Reactie 4, 20-07-2018 door Jan
  In de basis geef ik je buren gelijk. Een stukje scheepsbouw in een notendop: Over de hele lengte van de bak is de opwaartse kracht gelijk (als gevolg van opwaartse druk door het verplaatste water). De neerwaartse kracht is niet evenredig verdeeld over de lengte. De kopkanten zijn veel zwaarder dan de ribben (als die er uberhaupt zitten). De bak krijgt daardoor last van 'hogging', ofwel een kattenrug. (google even voor een afbeelding) Als je ark aan één kant te diep ligt en je compenseert dat met meer gewicht aan het andere uiterste, dan maak je de krachten op de bak groter. Wat té groot is valt niet zomaar te zeggen, want dat ligt onder meer aan de constructie en de omstandigheden op de ligplaats (golven, deining, wind, afmeerconstructie). Als je hele kleine (bijna niet zichtbare) verticale scheurtjes in de zijwanden van de bak krijgt, dan zijn de krachten echt te groot (geweest). Die ontstaan het eerste in het midden van de lange zijde van de ark, en zijn het best zichtbaar aan de bovenkant en het minst bij de bodem. Dit valt prima te herstellen maar voorkomen is natuurlijk beter. Als er na 5 jaar nog geen scheurtjes te zien zijn zal het allemaal best meevallen. Als je ark dus scheef is komen te liggen, is het altijd beter om dat te compenseren met drijvers onder je ark. Die compeneren de neerwaartse kracht op de plaats waar ze optreden. Zo komt er veel minder trekkracht op de wanden aan de lange zijde van de bak.


12-07-2018 00:00, Hypotheek
Wij zijn bezig om ons schip met ligplaats te verkopen. Geïnteresseerden zijn bij de Rabobank geweest en daar werd een mail getoond dat per 01-07-2018 alleen hypotheek wordt verstrekt indien het schip niet gaat varen behalve als het naar de werf moet. Indien je toch gaat varen is de volledige lening direct volledig opeisbaar. Wie weet meer?
Marco mensink

Geef Reactie

 • Reactie 1, 19-07-2018 door Deirdre
  Neem contact op met de LWO en stuur die mail naar de LWO (lwo@lwoorg.nl). Die heeft contacten bij de banken.
 • Reactie 2, 20-07-2018 door Anoniem
  Is dat in Amsterdam? Vraag het dan aan de gespecialiseerde tussenpersoon daar, Fransman de Woonbootspecialist: www.woonbootspecialist.nl. Ze hebben een enorme ervaring met woonboothypotheken en weten veel meer dan mensen van de Rabobank zelf.


< vorige1 ... 4 5 6 7  9 10 11 12 13 ... 22 volgende ><< Terug