VraagbaakStel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:< vorige1 ... 4 5 6 7  9 10 11 12 13 ... 24 volgende >

07-01-2019 09:26, bouwen
Wie heeft goede ervaringen met een bouwer die een ark kan bouwen op staal(nu nog) schip ligt in groningen
jonker

Geef Reactie19-12-2018 16:16, ventilatie betonnenbak kelder ark.
Wie kan er advies geven?
De betonnen bak is 6 x 22.
Er is enige schimmel/vocht aanwezig in de kelder.
Deze kelder wordt gebruikt voor opslag en heeft geen stahoogte.
Hoe moet je deze bak ventileren?
mieke kuppens

Geef Reactie

 • Reactie 1, 27-12-2018 door Ventilatie
  Als de betonnen rand van de bak hoog genoeg boven water is, dan kun je er door een specialist gaten in laten boren/zagen. De gaten moeten dan minstens 30 cm boven water zijn. De gaten moeten aan de kopse zijden van de betonbak komen. Op de gaten kun je aan de buitenkant ventilatieroosters monteren. Door de aanwezigheid van de gaten kan een natuurlijke luchtstroom ontstaan. Je kunt eventueel een elektrische ventilator voor één van de gaten monteren die je met een tijdschakelaar bijvoorbeeld een uur per dag laat draaien, zodat een geforceerde luchtstroom ontstaat.
 • Reactie 2, 27-10-2019 door Peter Van onzenoort
  Hoi Ben je al wat wijzer over je vochtprobleem, wij hebben hetzelfde namelijk!! Lijkt wel of het beton vocht doorlaat, terwijl de bak uit 1995 is!! Ik heb nu in de kelder en onderste slaapkamer electrische vochtfreters staan die per jaar ong 800 lieter vocht uit de betonnen bak zuigen/halen!! Graag hoor ik hoe jullie er mee omgaan. Mvg peter


02-11-2018 13:22, Nieuwe badkamer
Hallo,

Wij willen een nieuwe badkamer in onze woonboot. Daarvoor zoeken we een aannemer die gespecialiseerd is in woonboten. Heeft iemand goede ervaringen met een aannemer? Ik hoor het graag!

Groeten,
Marjolein
Marjolein

Geef Reactie

 • Reactie 1, 06-12-2018 door frans
  ja natuurlijk heb ik dat en weet ik dat, maar ik zeg het niet omdat je vraag te vaag is. waar zit je dan met je boot?!,....


29-10-2018 22:40, Onderhoud vuilwaterpomp
Ik ben opzoek naar een monteur, die een vuilwaterpomp van een woonboot jaarlijks kan reinigen en onderhouden, in de buurt van Groningen.
Wout

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-07-2019 door Frank
  Hallo ik kom een paar keer per jaar naar groningen ( meerstad) voor onderhoud, ik kan uw pomp daarin meenemen, gr frank winder


29-10-2018 15:32, Onderhoud rioolpomp
Zoek iemand voor onderhoud rioolpomp in de omgeving van Groningen
B Hageman

Geef Reactie27-10-2018 17:29, terrasoverkapping op beschoeiing
Ik heb in de tuin, naast de woonboot, een terras met een afdakje erboven. Dat afdakje wil ik opnieuw opbouwen en dan langs de waterkant.
De beschoeiing (60mm hout) is van de gemeente. Zou ik nu de palen van dat afdak op die beschoeiing mogen zetten of beter net erachter in een klomp beton?
Ik kan het natuurlijk vragen bij de gemeente maar dan ben ik bang dat ze er een heel issue van gaan maken. Wat denken jullie?

Roel
Roel

Geef Reactie

 • Reactie 1, 27-12-2018 door Afdakje
  Hoi Roel, je terughoudendheid richting de gemeente is herkenbaar. Ik denk dat je de palen op de beschoeiing kunt plaatsen, zodanig dat die niet beschadigt. Als er ooit iemand komt (die kans is erg klein als je het netjes doet) die er formeel iets van zegt, dan kun je altijd nog de plaatsing van de palen veranderen.


19-10-2018 08:37, te koop: paalbeugels / afmeersysteem voor woonboot / ponton / drijvend steiger
TE KOOP: 2 verzinkte paalbeugels welke kunnen dienen als afmeersysteem van onder andere drijvende steigers, woonboten, arken, pontons, etcetera. De paalbeugels kunnen gezamenlijk makkelijk een vaartuig tot 150 ton op zijn plek houden.

Het gebruik van paalbeugels biedt dergelijke vaartuigen een makkelijke en praktische oplossing om zich een vaste ligplaats te verschaffen, wat niet door touwen of landvasten gegeven kan worden. Door de paalbeugels over een paal (ieder gewenst materaal, rond of vierkant) te plaatsen en vervolgens aan het vaartuig of ponton te bevestigen worden tevens factoren als wisselende waterstanden, (zoals eb, vloed, spuien), sterke stromingen en/of windinvloeden ondervangen.

Deze twee paalbeugels zijn op maat door mij laten maken bij LBM Almere, een specialist op dit gebied, maar nooit gebruikt. Het was ons plan om deze aan te wenden om een drijvend steiger op zijn plek te houden, maar we hebben uiteindelijk toch gekozen voor een andere constructie. De paalbeugels zijn dus hagelnieuw!

AFMETINGEN
Buitenmaat beugel: 70 x 40 cm
Binnenmaat beugel: 30 x 30 cm

Voor foto's en een goed overzicht van alle afmetingen, bekijk mijn marktplaats advertentie: https://link.marktplaats.nl/m1334534679

Voor verdere vragen, neem gerust contact met mij op!

Mvg,
Jeroen Vermeeren

Jeroen Vermeeren

Geef Reactie

 • Reactie 1, 10-11-2018 door erik plantenga
  heeft u de beugels nog in de verkoop gr erik
 • Reactie 2, 10-11-2018 door Jeroen Vermeeren
  Beste Erik, dank je voor je berichtje. Ik heb de beugels twee weken geleden al verkocht aan een andere bezoeker van deze website, dus helaas... Ik zal de advertentie verwijderen! Groeten en succes met je verdere zoektocht! Jeroen


18-10-2018 13:55, condens
hallo wie kan mij helpen ik kan een woonboot kopen waarbij de verkoper aangeeft dat er onder de vloer(bereikbaar via luiken) condensvorming is en dat dit tegengegaan is door het in te vetten is dit voldoende om problemen te voorkomen?
jonker

Geef Reactie

 • Reactie 1, 19-10-2018 door Jurriaan
  Dat vet heet 'vlakvet'. Daarover is wel het één en ander te vinden via google. Zie bv http://www.machinekamer.nl/forum3/viewtopic.php?f=1&t=2910 http://www.register-holland.nl/assets/pdf/roest_van_binnenuit.pdf Tegen condens zelf helpt vooral goede ventilatie. Ik neem aan dat het om een stalen schip gaat? Het is gebruikelijk dat een stalen schip bij aankoop op kosten van de kopier (jij!) naar de werf gaat, alwaar de dikte van vlak en wanden gecontroleerd wordt. Dat heb je ook nodig voor de verzekering en mogelijk ook de hypotheek. Zwakke plekken worden dan op kosten van de verkoper gerepareerd. Als je twijfelt of het condensprobleem en/of mogelijk onderhoud aan dit stalen schip een probleem is of niet, kan ik je aanraden een expert mee te laten kijken. Het gaat om een heel bedrag en bovendien slaap je niet lekker als je denkt dat je bodem verrot zou kunnen zijn.


16-10-2018 21:46, verbouwen woonark Amsterdam-Noord
het liefst willen wij onze woonboot breder maken? weet iemand of dit mogelijk is door bijvoorbeeld 2 bakken aan elkaar te koppelen.


Michel

Geef Reactie

 • Reactie 1, 27-12-2018 door Anoniem
  Bakken koppelen is mogelijk, dat gebeurt vaker. In de buurt van Amsterdam zit de Blauwe Wimpel in Diemen, die hebben daar ervaring mee.


14-10-2018 10:38, nieuwbouw woonboot
Hoi
Wij willen een nieuwe woonark laten bouwen en dan wind waterdicht laten leveren
wie heeft tips voor bouwtekening of weet iemand wie ons hier in kan helpen.
Wij zijn ook benieuwd naar woonbootbewoners die ook een nieuwe ark hebben laten plaatsen
en ons bouwtekening willen mailen zodat wij ideeen kunnen opdoen indeling etc. het gaat om een enkel laag ark.

marjan

Geef Reactie< vorige1 ... 4 5 6 7  9 10 11 12 13 ... 24 volgende ><< Terug