VraagbaakStel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:< vorige1 2 3 4  6 7 8 9 10 ... 18 volgende >

17-07-2018 14:03, rioolpomponderhoud
Ik zoek een betrouwbaar bedrijf dat in Friesland onze rioolpomp een onderhoudsbeurt kan geven, voorheen gebeurde dit door Mous Pompenbouw, maar zij zijn er mee gestopt.
Kunne

Geef Reactie13-07-2018 18:36, Stoepstenen.
In 2013 heb ik mijn woonboot laten verbouwen en lag toen op de kopsekant dieper in het water. Ik heb toen zo'n 30 stoepstenen aan de andere kant neer gelegd op de vloer van de betonnen bak en lig nu weer recht.
Nou verteld een van mijn buren mij vandaag dat dat niet goed is voor de bak.
Weet iemand hier iets van?
Agnes

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-07-2018 door Jurriaan
  30 stoeptegels van een kilo of 7 per stuk - samen iets meer dan 200 kg. Dat is evenveel als 3 volwassenen. Zouden die dan ook net door uw woonboot mogen lopen? Lijkt me wel. Ik neem aan dat uw buurmens een goede reden gaf? Daar ban ik dan wel benieuwd naar....
 • Reactie 2, 15-07-2018 door Agnes
  Hartelijk dank voor het advies. Ik ben gisteren in de bak gekropen en was vergeten dat er ook nog zo'n 30 grote betonnen blokken liggen. Ik denk misschien alles met elkaar tussen de 800 en 1000kg. Even een verschil. Ik heb sindsdien met andere woonboten bewoners gesproken en zij hebben ook ballast van compartimenten met grind in een gedeelte van de bak en ik heb begrepen zolang de boot niet op de bodem ligt maar drijft, dit geen probleem is. Nogmaals bedankt.
 • Reactie 3, 17-07-2018 door Roelof
  Goedendag, Je kunt ook kiezen voor kleine een met schroefdeksel afsluitbare watervaten te kiezen. Het gesleep met grind en betontegels is dan niet nodig. Met een dompelpompje kun jeze eenvoudige weer leegpompen mocht dat nodig zijn. En het gewicht is eenvoudig te bepalen 1 liter water is 1 kilogram gewicht.
 • Reactie 4, 20-07-2018 door Jan
  In de basis geef ik je buren gelijk. Een stukje scheepsbouw in een notendop: Over de hele lengte van de bak is de opwaartse kracht gelijk (als gevolg van opwaartse druk door het verplaatste water). De neerwaartse kracht is niet evenredig verdeeld over de lengte. De kopkanten zijn veel zwaarder dan de ribben (als die er uberhaupt zitten). De bak krijgt daardoor last van 'hogging', ofwel een kattenrug. (google even voor een afbeelding) Als je ark aan één kant te diep ligt en je compenseert dat met meer gewicht aan het andere uiterste, dan maak je de krachten op de bak groter. Wat té groot is valt niet zomaar te zeggen, want dat ligt onder meer aan de constructie en de omstandigheden op de ligplaats (golven, deining, wind, afmeerconstructie). Als je hele kleine (bijna niet zichtbare) verticale scheurtjes in de zijwanden van de bak krijgt, dan zijn de krachten echt te groot (geweest). Die ontstaan het eerste in het midden van de lange zijde van de ark, en zijn het best zichtbaar aan de bovenkant en het minst bij de bodem. Dit valt prima te herstellen maar voorkomen is natuurlijk beter. Als er na 5 jaar nog geen scheurtjes te zien zijn zal het allemaal best meevallen. Als je ark dus scheef is komen te liggen, is het altijd beter om dat te compenseren met drijvers onder je ark. Die compeneren de neerwaartse kracht op de plaats waar ze optreden. Zo komt er veel minder trekkracht op de wanden aan de lange zijde van de bak.


12-07-2018 00:00, Hypotheek
Wij zijn bezig om ons schip met ligplaats te verkopen. Geïnteresseerden zijn bij de Rabobank geweest en daar werd een mail getoond dat per 01-07-2018 alleen hypotheek wordt verstrekt indien het schip niet gaat varen behalve als het naar de werf moet. Indien je toch gaat varen is de volledige lening direct volledig opeisbaar. Wie weet meer?
Marco mensink

Geef Reactie

 • Reactie 1, 19-07-2018 door Deirdre
  Neem contact op met de LWO en stuur die mail naar de LWO (lwo@lwoorg.nl). Die heeft contacten bij de banken.
 • Reactie 2, 20-07-2018 door Anoniem
  Is dat in Amsterdam? Vraag het dan aan de gespecialiseerde tussenpersoon daar, Fransman de Woonbootspecialist: www.woonbootspecialist.nl. Ze hebben een enorme ervaring met woonboothypotheken en weten veel meer dan mensen van de Rabobank zelf.


10-07-2018 20:27, verbouw woonboot
Wie zou er in staat zijn om een woonboot uit de jaren 60 van 3.30 breed en 11 meter lang die in een sloot ligt te verbouwen tot een veel langere en bredere woonboot? Het is niet mogelijk om een nieuw boot de sloot in te varen. Het moet allemaal ter plekke gemaakt...
Ben benieuwd wie er aanbevolen wordt!

groet,
Marco
Marco Oehlenschlager

Geef Reactie

 • Reactie 1, 20-07-2018 door Waar?
  Hallo Marco, waar ligt de woonboot?
 • Reactie 2, 18-08-2018 door Marco
  In een zijsloot van de Meije, gemeente Nieuwkoop.


03-07-2018 10:08, Betonreparatie
Beste Ark bewoners,

is er iemand die me een bedrijf kan aanbevelen mbt het bewerken en verhelpen van betonrot.
Als extra uitdaging bevind de betonrot zich onder een hangende uitbouw. De werkruimte is dus beperkt en zal voornamelijk vanuit het water moeten gebeuren.

Ik hoor graag van jullie.

Vriendelijke groet.

roderick

Geef Reactie

 • Reactie 1, 05-07-2018 door Bouwbedrijf Waterland
  Als er dan verder niemand is, dan moeten we het zelf maar doen: Wij, van bouwbedrijf Waterland, bevelen ons graag en hartelijk bij u aan ;-) U kunt onze gegevens vinden rechtsboven bij "BELANGRIJKE ADRESSEN" onder de K van Klusbedrijven.
 • Reactie 2, 05-07-2018 door Jan
  Ik heb goede ervaring met Kompaan Vochtwering


02-07-2018 16:38, Luchtvochtigheid Schip
Wat is de beste luchtvochtigheids percentage voor een woonschip?
Anton

Geef Reactie24-06-2018 11:25, Dekschuit te huur
dekschuit ponton te huur tegen vergoeding voor schilder en onderhout boonboot word gebracht bel 0634749154
Herman Geerlings

Geef Reactie15-06-2018 12:16, Werf/timmerman
Ik sta op het punt een casco schip te laten verlengen en opnieuw in te laten timmeren. Alles moet dus opnieuw: verlengen, isolatie, daklichten, intimmeren, elektra, vloerverwarming, plaatsen ramen etc.

Ben op zoek naar een goede betaalbare werf. Alle tips zijn welkom
Bas

Geef Reactie13-06-2018 13:45, Vraag over indeling woonark
Hallo mensen,
Wij willen graag een woonark laten bouwen in Zeewolde.
I.v.m. de hoogte vd bruggen kunnen we het beste een enkellaags ark bouwen. We dachten aan 7 meter breed en 18 meter lang.
Heeft iemand een voorbeeld indeling met 3 slaapkamers voor ons?
Alvast bedank
Groeten EP
E.P.

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-06-2018 door Hans
  Als je zo'n ark wil laten bouwen door een arkenbouwbedrijf, dan kun je met een aantal arkenbouwers contact opnemen. Ze hebben vast een heleboel voorbeelden van arken die al gebouwd zijn.


11-06-2018 23:23, verbouwen woonark Amsterdam-Noord
Beste woonark bewoners,

Wij zijn al even bezig met het aanschaffen van een woonark in Amsterdam-Noord en willen de ark direct gaan verbouwen als we hem gekocht hebben. De aankoop gaat goed, de ark is gevonden, leuke plek, leuke opknapboot en financieel haalbaar. Omdat dit voor ons de eerste woonark is en dit duidelijk anders is dan een huis op vaste grond vinden we het lastig om te ontdekken wat de volgende stappen nu zijn. We willen voorkomen dat we dadelijk na aankoop voor teveel verassingen komen te staan en we uiteindelijk niet de ark kunnen realiseren die we eigenlijk voor ogen hadden.
Dus mijn vraag is of iemand die dit traject onlangs bewandeld heeft contact met ons op kan nemen. Het zou prettig zijn als je dit ook in Amsterdam-Noord hebt gedaan dit in verband met alle eisen die de gemeente stelt.
Wij horen dus graag iets van iemand die ons op weg kan helpen zodat wij meer te weten komen over de mogelijkheden en de fouten die je kunt maken en dan voornamelijk met betrekking tot vergunningen voor verbouwen, wel of niet zelf verbouwen, financieren, goede adressen, iemand die bouwtekeningen kan maken... eigenlijk alles dus :-)

Ik hoor heel graag van jullie,

Met een hele vriendelijke groet,

Michel
Michel

Geef Reactie< vorige1 2 3 4  6 7 8 9 10 ... 18 volgende ><< Terug