VraagbaakStel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:< vorige1 ... 14 15  17 18 19 20 21 22 23 volgende >

30-10-2017 00:00, betonbak
Wij willen onze betonbak laten controleren voor een nieuwe opbouw. Wie kan mij daarbij helpen. groet Annette
annette

Geef Reactie

 • Reactie 1, 02-11-2017 door Bouwbedrijf Waterland
  Dag Annette, Wij adviseren in dergelijke gevallen een bouwkundige inspectie door www.waterproof.expert Deskundige mensen en een scherp tarief.


23-10-2017 00:00, waterpas leggen
beste waterwoners - wie kan me iets vertellen over ATB-Urk - ik zoek contact met ze, ivm een onderwaterinspectie naar de staat van de stabilsatievaten die ze in 2010 onder mijn woonark hebben geplaatst - maar ondanks mijn herhaalde emails, telefoontjes en berichtjes, krijg ik geen reactie weet iemand wat er aan de hand is ?
aart

Geef Reactie15-10-2017 00:00, Ligplaats gevraagd
Beste mensen, Ik ben op zoek naar een ligplaats voor mijn woonboot in Utrecht of Amsterdam. De boot is 19/5,25. Ik ben bereid te kopen of te huren en hoef niet voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten. Je zou mij enorm gelukkig maken en ik wil je er een etentje voor 2 als beloning voor geven als je mij helpt aan een lipplaats. Veel groet Marianne 0642232616
Marianne

Geef Reactie11-10-2017 00:00, Woonschip hypotheek
Hallo, Ik heb een vraag. Wij wonen inmiddels bijna 10 jaar op een woonschip en hebben een hypotheek bij de ING. Inmiddels zijn zij gestopt met hypotheken voor woonschepen maar ben ik benieuwd of zij nog wel de mogelijkheid bieden om binnen een huidige hypotheek bijvoorbeeld het woonschip te vervangen. Heeft iemand hier ervaring mee?
Wieteke

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-10-2017 door max
  Pas met deze vraag bij ING geweest je mag je hypotheek behouden als je de nieuwe ark zelf financiert. Een nieuwe hypotheek is niet mogelijk.
 • Reactie 2, 27-10-2017 door evelyn
  ook wij zijn in bezit van een watervilla hypotheek. en slachtoffer van de automatisering (lees: afschaffen van deze financieringsvorm) nu willen wij ook vervangen echter zonder nieuwe hypotheek. wij zijn benieuwd hoe dit gerealiseerd kan worden. wij zijn in staat om met eigen middelen een andere ark te financieren maar bij ons geeft de ing nul op t rekest.. Onze vraag is hoe het de Max die op deze thread reageerde, wel is gelukt. heeft hij een welwillend iemand getroffen? gaarne reactie, groet
 • Reactie 3, 08-11-2017 door Max
  Hoi Evelyn Als je mai adres geeft kan ik je de gekregen stukken van ing doorsturen
 • Reactie 4, 25-12-2017 door Martien van Schijndel
  hallo, wij kunnen U van dienst zijn met aankoop nieuwe water woning kijk even op www.rivierahomes.nl denk dat U geen bank meer nodig hebt groetjes Martien


05-10-2017 00:00, Betonnen steiger koppelen/kopen 13meter X 2meter
ik ben op zoek naar mogelijkheden voor een drijvende steiger om voor mijn woonark te leggen. Dit omdat het makkelijker is ivm vergunning ipv een steiger op palen. Ik zou evt ooit er een stukje ark bij op willen bouwen maar in eerste instantie gaat het om de steiger. Wie heeft er een gouden tip voor mij?
Marc

Geef Reactie

 • Reactie 1, 06-10-2017 door herman
  bel herman heeft divr casco,s 0634749154
 • Reactie 2, 12-10-2017 door herman
  heb verschilenden maten betonnen bakken voor leuken prijs wordengebracht graag reactie herman
 • Reactie 3, 13-10-2017 door herman
  marc graag reactie over betonnen cascogroet herman
 • Reactie 4, 15-10-2017 door herman
  marc hoor graag reactie groet betonnen bakken groet herman
 • Reactie 5, 23-11-2017 door herman
  vreemd dat je dan niks hoort herman
 • Reactie 6, 25-12-2017 door Martien van Schijndel
  hallo, wij hebben de betaalbare oplossing kijk even op www.rivierahomes.nl groetjes Martien


28-09-2017 00:00, GBA inschrijving
Hallo, Wij zijn in het bezit van een stuk industrieterrein grenzend aan vaarwater. Er zijn bij de gemeente ideeen om een bestemmingswijziging naar recreatie terrein te doen. Indien wij nu willen gaan wonen op ons motorjacht, mogen wij dan het adres van het stuk industriegrond gebruiken als GBA adres, dus ons op dat adres laten inschrijven? Wij zullen niet alle maanden op dezelfde plek gaan liggen
Vonneke

Geef Reactie27-09-2017 00:00, Omloop en terras
Hi, wij hebben een nieuwe in Ark de maak en willen daar tzt graag een omloop omheen en een terrasje aan aan kopse kant. Wie heeft er goede ervaring met een aannemer die dit mooi en goed zou kunnen? We horen het graag.
Dolly

Geef Reactie

 • Reactie 1, 07-10-2017 door herman
  bel 0634749154
 • Reactie 2, 25-12-2017 door Martien van Schijndel
  hallo, wij kunnen U van dient zijn tegen de beste prijs van geheel Nederland www.rivierahomes.nl groetjes Martien


18-09-2017 00:00, Nieuw afmeersysteem
Beste lezer, Ik ben 4e jaarsstudent aan de HAN. Momenteel volg ik de minor Ondernemen in voor bereiding naar het afstuderen. Voor deze minor moet ik een fictief eigen bedrijf opzetten. Nu wil ik een fictief bedrijf opzetten welke gespecialiseerd is in afmeersystemen voor woonboten. Het systeem dat ik op de markt wil gaan zetten wordt een systeem dat geheel constructief door berekend gaat worden. Dus de beugels, palen maar ook naar het casco van de woonboot toe. Ongeacht of dit een stalen of betonnen casco betreft. Ik ben mij ervan bewust dat dit systeem duurder zal zijn dan de huidige standaard systemen die de markt nu te bieden heeft. Nu wil ik aan u vragen of u zit te wachten op een dergelijk systeem. Met eventueel in uw achterhoofd de waarde van uw woonboot t.o.v. de eenmalige uitgave voor een afmeersysteem. Met als prijsindicatie een afmeersysteem tussen € 10.000,-- á € 15.000,--. Ik zie uw reactie graag tegemoet, zowel de positieve als negatieve. Met vriendelijke groet, Jaco.
Jaco.

Geef Reactie

 • Reactie 1, 21-09-2017 door Bouwbedrijf Waterland
  Dag Jaco, Als bouwer plaatsen wij verschillende soorten afmeersystemen met prijzen variërend van € 1.250 tot € 7.500. Ik ben het met je eens dat afmering een belangrijk onderdeel is tov. de waarde van de woonboot maar bij nieuwe woonarken komt het helaas nog wel eens voor dat de kosten voor het afmeren als sluitpost worden gezien. Ik ben bang dat er voor een 2 keer zo duur systeem niet veel animo zal zijn. Mocht je meer informatie nodig zijn, we helpen je graag. Je kan onze gegevens vinden onder "Belangrijke adressen" bij "Klusbedrijven".
 • Reactie 2, 23-09-2017 door Jaco
  Beste Bouwbedrijf Waterland, Dank voor de reactie! Aan een ieder, Mijn prijsindicatie is gebaseerd op het systeem "palen met beugels". Ik ben aan het onderzoeken hoe groot mijn aandeel, %, zou kunnen zijn in de markt. Ik gok op een 3% marktaandeel, dat er eigenaren van woonboten zijn die zich er van bewust zijn dat hun woning toch goed vast moet komen te liggen. En dat het afmeersysteem berekend kan worden op een levensduur van 50 tot 100 jaar. Mijn redenatie is: als ik een woning koop/laat bouwen wil ik toch ook dat deze goed is gefundeerd, waarom niet bij een woonboot. Kosten van een fundering en een goed afmeersysteem ontlopen elkaar niet veel ten opzichten van de totale bouwkosten. Ik zie de reacties weer graag verschijnen.


14-09-2017 00:00, Schip of Ark kopen van een erfgenaam
erfrecht.... Als je een schip/ark met ligplaatsvergunning erft. Kan een gemeente dan de nieuwe eigenaar de vergunning weigeren bij doorverkoop?
M.Meijer

Geef Reactie

 • Reactie 1, 16-09-2017 door Jurriaan
  Voorwaarden voor vergunningen staan of in de vergunning zelf, of in het bestemmingsplan.
 • Reactie 2, 18-09-2017 door M.Meijer
  De gemeente heeft een vergunning afgegeven aan een levend persoon. De erfgenamen erven weliswaar de roerende zaak is schip/ark maar de vergunning dus ook het recht tot doorverkoop van de ligplaats was voorbehouden aan degene die een overeenkomst had met gemeente. (huurcontract voor de ligplaats) De vergunning is overdraagbaar maar nergens staat in de vergunning of woonschepenverordening dat dit ook voor de erven geld.
 • Reactie 3, 19-09-2017 door Hans
  Volgens mij ben je als erfgenaam rechtsopvolger van de eigenaar van de woonboot die gebruiker is van de ligplaats. Als de vergunningverlener niet specifiek het blijven gebruiken van de ligplaats in geval van overlijden uitgesloten heeft, dan kan de ligplaats dus gewoon gebruikt worden door de erfgenamen of degenen die daarna eigenaar van de woonboot worden.


13-09-2017 00:00, huisvesting
Wij willen een grote gebruikte woonark kopen en die als huisvesting voor medewerkers gebruiken ipv een sta-caravan. Weet iemand of het mogelijk is om een woonark te transporteren en ergens op het 'droge land' te leggen? waar moeten we rekening mee houden?
Frank

Geef Reactie

 • Reactie 1, 14-09-2017 door Meijer
  Beste Frank ooit heb ik dezelfde vraag aan Hercules (betonbakbouw) gesteld. Het antwoord was, dat mits op piekpunten onderheid en het beton van de bak erop afgestemd dit mogelijk is. Met andere woorden dan zou dit een speciale bak moeten zijn en daar komt dus niet elke willekeurige ark voor in aanmerking. Wie het beter weet mag het zeggen want ikzelf ben hier ook zeer nieuwsgierig naar.Maar waarom niet een goede woonwagen? Staat een hele mooie op Marktplaats.
 • Reactie 2, 23-09-2017 door Kees
  Beste Frank, De bak van een woonboot kan geen "piekdrukken" in het beton opnemen. Daar is de bak gewoon weg niet op gewapend. Mijn inziens heb je een paar mogelijkheden. Een betonnen plaat storten, al dan niet onderheid, en daar de woonboot op zetten. Een ringbalk maken, al dan niet onderheid en daar de woonboot opzetten. Een diep gat graven, al dan niet met een damwand er omheen, deze vol zetten met water zodat de woonboot gaat drijven, ;-) Het laatste is met een knipoog bedoeld! Maar wat een kosten ga je allemaal aan de hand halen. Ik zou voor 1 of meerdere stacaravans gaan of er staan ook genoeg units bestaande uit zeecontainers te koop. Succes.
 • Reactie 3, 14-10-2017 door Bas
  bij de ceuvel in in amsterdam hebben we dat met meerdere arken gedaan en dat is prima mogelijk. Onder de arken ligt een zandbed met een par steltonplaten en tot nu toe (ca. 4 jaar) gaat dat allemaal goed.


< vorige1 ... 14 15  17 18 19 20 21 22 23 volgende ><< Terug