VraagbaakStel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:< vorige1 ... 6 7 8 9 10  12 13 14 15 16 ... 20 volgende >

02-01-2018 00:00, Dakraam Gordijnen
Hallo allen, Wij zijn op zoek naar ervaringen met 'gordijnen' voor de dakramen in het dak van de vracht ruimte van een woonschip. Onze dakramen zijn redelijk horizontaal, en wij zouden graag ervaringen, oplossingen, ideeen horen van anderen die een gordijn (rolgordijn, jalousie of iets dergelijk) horen. Dank je wel!! Groeten Joris
Joris

Geef Reactie01-01-2018 00:00, Woonboot kopen of niet?
Goedendag, Mijn vraag is; is het verstandig om als vrouw alleen een woonboot te kopen? Moet zij technisch onderlegt zijn of niet dit ivm onderhoud woonboot. Huis aan wal heeft minder onderhoudt nodig dan woonark (iig anders). Natuurlijk is alles te leren op technische vlak. Tips en info zijn welkom. Dank
E. Van der voort

Geef Reactie

 • Reactie 1, 03-01-2018 door M.Meijer
  Alles hangt af van de ligplaats. Woon je alleen in de middle of niks? Of lig je in een druk bevolkte waterwijk? Aardige buren met gouden handen? Ook is het te overwegen indien je ligplaats genoeg lengte heeft een 2 onder 1 kap te overwegen waarvan je het 2e gedeelte verhuurt. Dat een woning minder onderhoud heeft ben ik absoluut niet met je eens. Bij een woonboot/ark kan je mits goed ingedeeld, (denk aan looprand) overal bij om te schilderen b.v. Het hangt meer af van de situatie dan aan 2 linkerhanden.


29-12-2017 00:00, Vocht in het ruim
Ik heb een stalen boot, met een betonlaag in een betonnen bak laten plaatsen in 1994. Het ruim is in totaal 125 m2. Voor, midden en achter is een stuk staal weg geslepen om meer opslagruimte te creëren. De onderkant van de vloer is geïsoleerd met glaswol en voor en achter zijn twee ontluchtingsgaten gemaakt. In de koude periode van het jaar heb ik last van vochtige betonnen wanden en zelfs plassen water in het ruim. Wat kan ik hieraan doen zodat het voor altijd is opgelost. Iemand een idee?
monique

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-12-2017 door Hans
  Is het mogelijk dat het vocht van regenwater komt dat ergens op de aansluiting van stalen casco en betonbak naar binnen komt? En dat in de zomer dat vocht verdampt en door ventilatie verdwijnt en 's winters niet?
 • Reactie 2, 25-01-2018 door Rob
  Het vocht kan - naast hemelwater dat inwatert- ook condens zijn dat neerslaat op de wanden door de temperatuurverschillen. Zoals in een bierglas of een bril die beslaat als je van de kou binnenkomt. Een manier om dat op te lossen is: voorzetwanden plaatsen mbv hout skelet waar steenwol of eps (piepschuim) strak tussen zit en damp-dichte folie erover dit afwerken met plaat materiaal. Achter deze wand wél blijven ventileren. En goede afzuig in keuken en badkamer.


18-12-2017 00:00, Brandstofgeur
Sinds anderhalve maand is het nu 4x voorgekomen dat bij thuiskomen er een sterke brandstofgeur in de woning hangt. We wonen op een oude kraak, die nooit een motor heeft gehad. We hebben grondig gezocht maar geen oorzaak kunnen vinden. Voor de zekerheid wordt de gasleiding gecontroleerd deze week, maar aangezien het meer naar brandstof ruikt denk ik niet dat dit het is. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat het was en vooral hoe je het op kan lossen? Alvast erg bedankt!
Annewil

Geef Reactie15-12-2017 00:00,
Beste mensen, Ik moet in het voorjaar reparatie aan mijn betonnen bak laten doen. De vorige eigenaar heeft jaren geleden een loopband aan laten brengen en de bouten en pennen zitten door de wand van de bak. Nou zijn die met de tijd gaan roesje, uitzetten en het beton rondom brokkelde langzaam weg. Als het regent, komt er nu water binnen op sommige plaatsen. Ik heb in het Vlot gekeken naar bedrijven die reparaties doen aan een betonnen bak maar heeft iemand ervaring met een van die bedrijven? Zou het fijn vinden om antwoord te krijgen op mijn vraag. Gr. Agnes.
Agnes

Geef Reactie13-12-2017 00:00, woonboot scheef
Goedemorgen, Onze woonboot ligt behoorlijk scheef en nu vermoeden wij dat het waterpeil te hoog is en onze afmeervoorziening ons nu dus scheef trekt. Heeft iemand hier ervaring mee en kan dit kwaad...?? Met vriendelijke groetjes, Zoe Lassooy
Zoe

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-12-2017 door Rob
  Beste Zoe, een goede afmeervoorziening moet m.i. functioneren bij alle waterstanden wat betekent dat de boot altijd waterpas ligt. Ik weet niet hoe jouw woonboot vastligt en of je nog steeds scheef ligt maar het beste lijkt me dan wat foto's maken van de afmeer-situatie en die naar de gespecialiseerde bedrijven sturen of liever naar het bedrijf dat het systeem heeft geïnstalleerd (garantie?). Succes!


11-12-2017 00:00, Luchtbellen
Wij hebben onze woonboot recentelijk verbouwt. Hierdoor is de boot scheef komen te liggen. We hebben het bedrijf Easypontons drijflichamen onder de boot laten leggen waardoor de boot weer bijna waterpas ligt. Sinds kort komt het helaas voor dat we luchtbellen onder de boot horen lopen, vooral snachts omdat onze slaapkamer in de bak zit (half onder het wateropervlakte). Weet iemand waar dit vandaan komt? En of hier ook iets aan te doen is? Ik hoor het graag.
Kees

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-12-2017 door Bart
  Exact zelfde situatie, drijflichamen 8 jaar), slaapkamer in de bak, luchtbellen. Dacht eerst gas afkomstig uit bodem, maar ws niet. Lucht uit pontons onwaarschijnlijk, want dan zouden ze na 8 jaar inmiddels gezonken zijn. Ik hoor vooral de bellen s'nachts als het zwaar regent, dus ik vermoed iets met de regenpijp. Blijft nog ff een raadsel.
 • Reactie 2, 15-12-2017 door Agnes
  Had ook een probleem met luchtbellen. Mijn buurman was nog niet op de riool aangesloten en ik vermoede toen al dat het daar mee te maken had. Sindsdien is hij ook aangesloten en het probleem is opgelost.
 • Reactie 3, 14-03-2018 door elwin looije
  Heb ook af en toe dit geluid, woon in amsterdam centrum. eerst heel eng, maar het komt en gaat, en ik ben nog niet gezonken dus verwacht dat het niets met de boot maar meer met de bodem oid te maken heeft.


11-12-2017 00:00, afhouder
Hallo! ik zoek 2 afhouders voor mijn schip, heeft iemand enig idee waar ik deze zou kunnen kopen? of heeft er iemand 2 tekoop (dan kunt u me bellen 0621350691) Met vriendelijke groet, Thomas Liebe
thomas liebe

Geef Reactie10-12-2017 00:00, Afmeersysteem woonboot.
Beste lezers, Enige tijd geleden heb ik de onderstaande oproep gedaan m.b.t. mijn voorbereiding naar het afstuderen. Inmiddels ben ik een stap verder maar mis nog input van de eindgebruiker, de woonbootbewoner. Mijn systeem gaat bestaan uit stalen buispalen met paalbeugels, de garantie op mijn product is 25 jaar! (excl. de onderdelen welke aan slijtage onderhevig zijn en bij het afsluiten van een onderhoudscontract). Mijn product gaat € 14.350,-- incl. btw kosten. Het product is verduurzaamd en heeft een berekende levensduur van 100 jaar! Zou u mijn product aan willen kopen, ja of nee en waarom wel of niet. Hypotheekverstrekkers, verzekeringsmaatschappijen en woonbotenbouwers staan zeker niet negatief tegen over mijn product en zien mijn product in combinatie met mijn expertise graag op de markt verschijnen. Ik zie uw reactie graag tegemoet. Met vriendelijke groet, Jaco. Beste lezer, Ik ben 4e jaarsstudent aan de HAN. Momenteel volg ik de minor Ondernemen in voor bereiding naar het afstuderen. Voor deze minor moet ik een fictief eigen bedrijf opzetten. Nu wil ik een fictief bedrijf opzetten welke gespecialiseerd is in afmeersystemen voor woonboten. Het systeem dat ik op de markt wil gaan zetten wordt een systeem dat geheel constructief door berekend gaat worden. Dus de beugels, palen maar ook naar het casco van de woonboot toe. Ongeacht of dit een stalen of betonnen casco betreft. Ik ben mij ervan bewust dat dit systeem duurder zal zijn dan de huidige standaard systemen die de markt nu te bieden heeft. Nu wil ik aan u vragen of u zit te wachten op een dergelijk systeem. Met eventueel in uw achterhoofd de waarde van uw woonboot t.o.v. de eenmalige uitgave voor een afmeersysteem. Met als prijsindicatie een afmeersysteem tussen € 10.000,-- á € 15.000,--. Ik zie uw reactie graag tegemoet, zowel de positieve als negatieve. Met vriendelijke groet, Jaco.
Jaco

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-12-2017 door Robt
  Best Jaco, ik zou het systeem misschien willen kopen als ik zeker wist dat ik 100 jaar wordt en geld genoeg had. Beide opties zijn niet zeker of niet van toepassing dus ik hou het bij mijn systeem met houten palen en gegalvaniseerde beugels. Dat kost de helft van wat jij aan wilt bieden en werkt perfect! Succes met je minor!
 • Reactie 2, 28-12-2017 door frans
  beste jacco, een dergelijk systeem kan ik bij mijn dorpssmit laten lassen voor weinig, stalen palen kosten geen 1000, twee van nodig, ik schat de kosten op 3 a 4 duizend. gaat mijn hele leven mee, ik gok op nog 60 jaar te gaan,.. ik denk dat je iets te duur bent. groet frans.


07-12-2017 00:00, casco woonark
gezocht betonnen bak niet breder dan 3meter 0634749154
herman

Geef Reactie< vorige1 ... 6 7 8 9 10  12 13 14 15 16 ... 20 volgende ><< Terug