Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 12 volgende >

13-08-2011 00:24, stalen bak in beton gieten
Beste mensen. Is er iemand die weet of ervaring heeft met woonarken met stalen bak die in beton gegoten worden. Is dit mogelijk en hoe staat het dan met toekomstig onderhoud, verzekering en ligvergunning. al vast bedankt voor je reaktie
Daniel van Voorthuizen

Geef Reactie

 • Reactie 1, 13-08-2011 door Hans
  Een woonark met stalen bak wordt er niet in gegoten, maar er wordt een betonbak gemaakt en daar wordt hij in getakeld. Of men laat de betonbak onder water zakken en vaart de stalen ark erboven en dan gaat het geheel weer omhoog en zakt de stalen ark in de betonbak. Zowel takelen als onder water erin laten zakken is al vaak gedaan. Er zijn diverse arkenbouwers en ook bakkenbouwers die daarmee ervaring hebben. Wat dan nog wel moet gebeuren, is dat de ruimte rondom tussen de betonbak en de stalen bak afgedicht moet worden, bij voorkeur op een manier zodat je ook daaraan geen onderhoud meer hebt. Je moet er wel rekening mee houden dat het geheel veel dieper in het water ligt.
 • Reactie 2, 19-08-2011 door dolf
  ik ben een tijdje terug in een woonboot aan het werk geweest waarbij er van binnen een betonnen casco is gestort met de buitenmantel als bekisting. het is dus wel mogelijk, maar het is erg afhankelijk van de vorm van het huidige schip en eventuele opstakels. het zal zeker geen goedkope oplossing zijn, zeker als de opbouw moet blijven staan uiteraard is de huidige uitwatering erg belangrijk omdat het geheel veel zwaarder wordt.


21-05-2011 13:02, rioolpomp te koop 650 euro.
Wij hebben een ABS sanimat 1000 s/d rioolpomp 400v te koop. De pomp voldoet aan de vereisten voor woonarken om aangesloten te worden op het riool. De pomp is bij ons in 2005 geplaatst.

De pomp werkt prima, echter de timer welke zorgt voor het automatisch afslaan moet vervangen worden (volgens onze onderhoudsman ongeveer 100 euro kosten). Aangezien wij willen overstappen naar een ander type pomp bieden wij deze nu kompleet te koop aan voor 650 euro.

ps. de pomp is pas beschikbaar als de nieuwe is geinstalleerd en dus nu draaiend te zien.
van den Broek

Geef Reactie

 • Reactie 1, 27-05-2011 door van den broek
  de pomp is inmiddels weg!
 • Reactie 2, 23-07-2013 door Wil Gorzeman
  De advertentie is wel oud, maar heeft U deze rioolpomp nog. Bij ons is de pomp kapot en ik ben op zoek naar een vervanger. De rest doet het nog. Graag Uw antwoord met enige spoed als het kan. We zitten nu zonder pomp. Met vr. groeten, Wil Gorzeman, Wormer tel. 06-54200512


09-05-2011 22:08, nieuwe woonark
Beste Hans,

Op dit moment ben ik aan het oriŽnteren op de woonboten/woonarken markt.
Ik heb een woonboot met ligplaats op het oog. Deze kan ook evt vervangen worden door een woonark.
Weet jij wat het ongeveer (bedoeld als indicatie) kost om een woonark te laten bouwen? max 15m*5*2,5
Met een budget van max 40.000 euro is dat dan een reeel bedrag?
Alvast bedankt voor je antwoord!
Mvg
Wesley

Wesley

Geef Reactie

 • Reactie 1, 10-05-2011 door Bas van Schelven
  Beste Wesley, het is wel mogelijk om voor 40.000 euro een tweedehands woonark te kopen; voor een nieuwe van die afmeting zou ik toch 150.000 - 200.000 rekenen en dan is het een basic woonark. Succes met de afweging. Groet, Bas (www.duurzaamdrijvendwonen.nu)
 • Reactie 2, 11-05-2011 door Klaas Koffeman
  Beste Bas, waarschijnlijk bedoel je een luxe dubbeldekker voor die prijs. Een perfect geisoleerde nieuwe ark van 15 x 5 x 2,5m1 hoeft helemaal compleet namelijk niet meer dan Ä 110.000,- te kosten.


08-05-2011 11:00, verzwaren woonark
Wegens omstandigheden moet ik mijn woonark vervangen. Op de ligplaats is de vergunning voor max. 2.50m hoog. De meeste arken die ik in de verkoop vind zijn 2.70m (of meer). Is het mogelijk een woonark te verzwaren en zo 20 cm (of meer) lager te laten liggen? Alvast dank voor de antwoorden en tips!
Harm Jan

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-05-2011 door Hans
  Als je tegels verspreid legt over de hele bodem van de bak, moet je ongeveer een dikte van 5 cm tegels gebruiken om de ark 10 cm te laten zakken. Let wel op dat de hoogte van de rand van je betonbak minstens 30 cm boven water (vrijboordhoogte) blijft uitsteken ivm veiligheid en verzekeringseisen.


19-12-2010 10:03, Ark sneeuwvrij houden
Waarschuwing.
Onderschat niet het gewicht van sneeuw. Houd het dak zoveel mogelijk vrij van sneeuw. Door het gewicht komt de ark lager te liggen en kan hierdoor zelfs zinken. Vorig jaar zijn er diverse arken gezonken.


Hans

Geef Reactie12-12-2010 00:00, Autarkische woonark
Ik zoek mensen die met mij - in de vorm van een collectief particulier opdrachtgeverschap - een duurzame autarkische woonark willen bouwen, d.w.z. eigen energieopwekking, waterzuivering e.d. - geen aansluitingen op nutsvoorzieningen dus. Concepten en technische haalbaarheid voor een (betaalbare!) ark uitgewerkt. Ik heb de volle medewerking van een gemeente op Goeree-Overflakklee die een lokatie beschikbaar wil stellen voor een kleine "autarkische arkencluster' als demonstratieproject.
Tom Wolters

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-12-2010 door m.meijer
  En waar is u te bereiken ? groet M.Meijer
 • Reactie 2, 16-12-2010 door Tom Wolters
  Zend uw reactie naar: tom.m.wolters@gmail.com


07-09-2010 00:00, BTW regeling
Is de nieuwe BTW regeling van 6% ook van toepassing op het verbouwen van woonarken?
Klaas

Geef Reactie

 • Reactie 1, 07-09-2010 door jan
  Nee helaas niet. Zie ook http://www.benp.co.nl/2010/09/verlaagde-btw-tarief-onderhoud-woningen/ voor meer info.
 • Reactie 2, 07-09-2010 door Helaas
  Inderdaad geldt de regeling helaas niet. Moeilijk te accepteren dat allerlei partijen (waaronder de overheid) bezig zijn met het gelijk stellen van woningen op de wal en woonboten, maar dat met zo'n voordeelregeling de woonboten (en overigens ook woonwagens) expliciet uitgesloten worden en in een rijtje gezet worden van bedrijfsgebouwen, afzonderlijke garageboxen, vakantiewoningen waarvan permanente bewoning niet is toegestaan, hotels/pensions, asielzoekerscentra, ziekenhuizen, internaten.
 • Reactie 3, 28-09-2010 door markus
  deze regeling was bij ons toch echt van toepassing enigzins de uitzondering niet staat voor woonboten/woonwagens dit is ergens echter ook wel te begrijpen,Woonarken komt niet in het rijtje voor dus is gewoon te renoveren met 6%btw. onze offerte hiervoor gaat zeer waarschijnlijk naar Arkenbouw Post in Marknesse, markus
 • Reactie 4, 22-10-2010 door dolf
  In de opsomming van objecten die niet onder de regeling vallen wordt gesproken over woonboten en woonwagens. Naar mijn mening is er verschil tussen een woonark (betonnen bak) en een woonboot/-schip, de laatste 2 kunnen al dan niet zelfstandig varen, een ark niet.
 • Reactie 5, 26-10-2010 door Martijn
  Er is geen juridisch onderscheid tussen de verschillende soorten woonboten. Dus woonschip, woonark of schark, alles is een woonboot. En dus vallen ze niet onder de regeling, lees ook maar eens wat op deze site staat in het nieuwsbericht van 22-10-2010 over de kamervragen en antwoorden.
 • Reactie 6, 11-11-2010 door Jan Boot
  als u hier nog iets aan wil doen dan moet u voor het Kamerdebat a.s. dinsdag 16 november kamerleden mobiliseren die donderdag moeten instemmen met het belastingplan waarin deze maatregel tot wet wordt verheven. Woonboten, woonarken, woonschepen, watervilla en waterwoningen worden ten onrechte buiten deze regeling gehouden. Dit was ook al het geval met het tegen verlaagd BTW tarief isoleren en schilderen en stucadoren. In de antwoorden aan de Kamerleden wordt ten onrechte de suggestie gewekt dat het verlaagde BTW tarief op roerende woningen niet mag worden toegepast door de Europese BTW-richtlijn. Dit is echter onjuist. De Europese richtlijn biedt alle lidstaten de mogelijkheid om het verlaagde BTW tarief toe te passen op renovatie en herstel van particuliere woningen. De richtlijn geeft geen definitie van particulieren woningen en beperkt deze dus ook niet tot onroerende woningen. Alleen met een goede lobby in de Tweede Kamer krijg je hier beweging in, maar dan wel voordat de Kamerleden hierover de 18 nov hebben gestemd. Schrijf ze aan zodat deze kamerleden nogmaals kritisch ingaan op het antwoord dat de Staatssecretaris heeft gegeven in de Nota naar aanleiding van het verslag onder punt 16 van het Belastingplan 2011.
 • Reactie 7, 19-07-2011 door ariette
  zijn er nog meer ervaringen net als Markus met verbouwingen op een woonark oner de BTW verlaging naar 6 % ?


23-08-2010 21:42, schommelen woonark
Kan ik mijn woonark strakker laten trekken d.m.v een apparaat of mensen daarvoor inhuren om het te laten doen en aan aan welk bedrijf zou ik het kunnen vragen om het te doen of het apparaat in te huren?
De woonark is namelijk erg aan het schommelen als ik het vergelijk met andere woonarken die een beetje op mijn woonark lijken.

Alvast bedankt.
Groet,
Claudia
claudia

Geef Reactie

 • Reactie 1, 24-08-2010 door Anoniem
  Strakker laten trekken? Hoe ligt je woonark dan afgemeerd? Met touwen? Als dat het geval is kun je beter iets van een afhoudsysteem laten monteren of anders je bak vastleggen aan meerpalen. Stalen frame aan betonnen bak die dan om die paal gemonteerd wordt. Dan ligt ie denk ik het straks. Een beetje schommelen zal hij altijd doen, je drijft immers op het water. Er staan bij belangrijke adressen vast een aantal bedrijven die je kunnen helpen.
 • Reactie 2, 24-08-2010 door claudia
  Hai, Mijn ark is afgemeerd met touwen, ik weet inderdaad dat het hoort te schommelen en dat ik op water lig, maar die van mij is een beetje extreem aan het schommelen, maar goed.... ,ik vindt het erg aardig dat je op mijn mail hebt gereageerd en ik ga er in iedergeval achteraan met de info die je mij hebt gegeven! Groetjes, Claudia
 • Reactie 3, 26-08-2010 door frans
  een mogelijkheid is je onderwaterschip breder maken, het werkt net als een kiel onder het schip maar dan aan de zijkant. Zie het een beetje als de vleugels van een draagvleugelboot. Wat ook kan is een drijvend terras rondom aanbrengen en die goed aan de boot bevestigen, zodat die meedoet om de schommeling tegen te gaan. zoiets.
 • Reactie 4, 26-08-2010 door claudia
  Frans ook bedankt voor jou tip! Ik ben nog een groentje op dit gebied,zodoende leert men. Groet, Claudia


03-08-2010 23:27, aanvaarbescherming
Hallo,

ik zie bij mij in de buurt (Amsterdam Oud-West) meerdere drijvende palen naast woonarken liggen. Ik wil ook graag mijn ark beschermen tegen aanvaren/golfslag. Iemand een idee waar ik dit soort drijvende palen/boomstammen van ca 8-10 meter lang vandaan kan halen en hoe ze genoemd worden?
Vanessa

Geef Reactie

 • Reactie 1, 07-08-2010 door henk
  Wij hebben ze bij Homan Mylos Waterbouw vandaan. Perfect!


08-06-2010 11:10, keuze arkenbouwer
Hi, Wij hebben een ligplaats gekocht waar wij een dubbele woonark kunnen bouwen. Na enige orientatie en navraag kom ik er nog steeds niet zo goed uit welke 2 of 3 arkenbouwers voor ons geschikt zou zijn om mee in gesprek te gaan. Goede verhalen gehoord over Spruyt en ABC maar heb ook begrepen dat die, samen met de Blauwe Wimpel erg duur zijn en door de crisis erg happig zijn om zoveel mogelijk werk wat mogelijk ten koste gaat van de service. Kleine arkenbouwers blijken een goede service te geven, zoals het waterhuys (voormalig EMK) en Post maar met al die faillisementen vinden we het een beetje eng om met een kleiner bedrijf in zee te gaan. Kortom, alle adviezen en ervaringen zijn welkom. Wij willen graag een moderne ark, geen standaard, dus arkenbouwers met enig architectonisch inzicht hebben de voorkeur. Alsvast bedankt voor alle input.
ezra

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-06-2010 door a
  Ook grotere arkenbouwers kunnen failliet gaan. Betaal niet vooraf, maar pas in de fases die voltooid zijn. En let op: het Waterhuys is niet het voormalige EMK. Ze zitten alleen in het pand wat vroeger van EMK was.
  Ga met de mensen van de bouwers praten voor het gevoel, maar blijf zakelijk en laat alles wat je afspreekt en wat beloofd wordt vooraf duidelijk vastleggen in een offerte en volledig bestek, zodat er geen meerkosten, teleurstellingen of conflicten ontstaan.
 • Reactie 2, 10-06-2010 door Tip
  Ga in iedergeval in zee met een bouwer die gecertificeerd is oa KOMO keur. Laat voldoende gelden in je depot zitten maw betaal nooit teveel vooruit, kom duidelijk je opleverdatum overeen en maak een boeteclasule op bij overschrijding. Vraag naar ervaring: hoelang er al wordt gebouwd of waarom zo kort? Maak tijdvrij om persoonlijk een bedrijf te bezoeken voor een eerste indruk en beslis niet overhaast. Suc6
 • Reactie 3, 10-06-2010 door Beheerder
  Reactie 3 verwijderd. Plaats geen commerciële reacties, maar geef algemene informatie zonder specifieke bedrijven aan te bevelen.
 • Reactie 4, 16-06-2010 door maris

  Wij hebben zeer goede gesprekken en offerte gehad van # en # . Uiteindelijk gekozen voor # ivm een goede prijs en Kwaliteit verhouding. Inderdaad elke arkenbouwer kan failliet gaan klein of groot. Gespsrekken aangaan is het beste en afgaan op je gevoel. ook alle afspraken in de offerte laten bevestigen.

  (opmerking beheerder: bedrijfsnamen verwijderd, zie volgende reactie) 

 • Reactie 5, 16-06-2010 door Beheerder
  Probeer met een reactie goede algemene informatie te geven. Noem geen bedrijfsnamen, anders zal waarschijnlijk de Vraagbaak volstromen met commerciële reacties.
 • Reactie 6, 26-08-2011 door ezra
  Hadden we maar geluisterd naar de goedbedoelde tips. We zijn zwaar 'de boot ingegaan' met de uiteindelijke keuze van onze arkenbouwer. Te veel vooruitbetaald en onvoldoende afspraken over de opleverdatum. Inmiddels is de bouwer in Lelystad dik 6 maanden over tijd. Orienteer je je op een nieuwe woonark maak echt goede afspraken over opleverdatum en betaaltermijnen. Wij betalen al 10 maanden volle hypotheek voor een ark die we niet hebben en zijn volledig gefrustreerd over de gang van zaken. Mooie verkooppraatjes over een snelle oplevering? Geloof er alsjeblieft niet in. Betaal bij na tussenoplevering en stel een boeteclausule in voor te laat opleveren.
 • Reactie 7, 08-03-2012 door de groot
  Na een paar ritjes naar H-veen hebben wij besloten om met deze arkenbouwer in zee te gaan. Mooie woorden maar al met al duurt de bouw van een casco woning toch al 8 maanden, gewoon een vierkant hok zonder randjes, toeters of bellen. Officiele opleverdatum hebben we nog niet gekregen. Fout op fout, constructiefouten, heel lang 'tekeningtraject' en alle communicatie was 'door ons' verkeerd begrepen verder verslag volgt nog
 • Reactie 8, 12-01-2013 door Ark bewoner
  Lagen in hetzelfde dok. Geheel andere ervaring dan hierboven. Dikke prima. Juist met name het meedenken. Het is natuurlijk ook zo dat je als opdrachtgever de bouwer die ruimte moet geven. Alles prima op tijd en mooi resultaat. Een sterke partij zeker in deze tijden.


< vorige1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 12 volgende ><< Terug
http://www.woonbotenmakelaar.nlhttp://www.woonboot.nl
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.drijvendwonen.nl


Nieuws

Persoon met hijskraan uit woonboot gehaald
Datum: 03-12-2016
na onwel worden in Groningen
Lees verder...

Benefietconcert voor woonboot Lennaert Nijgh
Datum: 02-12-2016
vanwege wens om kotter te behouden
Lees verder...

Stadsbestuur Groningen met bewoners woonschepen om de tafel
Datum: 02-12-2016
na ophef over plannen Diepenring
Lees verder...

Archief >>

http://www.bootklussers.nlhttp://www.arkenbouw.nl
http://www.waterdetector.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL


Vraagbaak

handhaving
Datum: 18-11-2016

casco woonark
Datum: 13-11-2016

Woonschip
Datum: 09-11-2016

Woonark
Datum: 06-11-2016


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten