Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 12 volgende >

08-05-2011 11:00, verzwaren woonark
Wegens omstandigheden moet ik mijn woonark vervangen. Op de ligplaats is de vergunning voor max. 2.50m hoog. De meeste arken die ik in de verkoop vind zijn 2.70m (of meer). Is het mogelijk een woonark te verzwaren en zo 20 cm (of meer) lager te laten liggen? Alvast dank voor de antwoorden en tips!
Harm Jan

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-05-2011 door Hans
  Als je tegels verspreid legt over de hele bodem van de bak, moet je ongeveer een dikte van 5 cm tegels gebruiken om de ark 10 cm te laten zakken. Let wel op dat de hoogte van de rand van je betonbak minstens 30 cm boven water (vrijboordhoogte) blijft uitsteken ivm veiligheid en verzekeringseisen.


19-12-2010 10:03, Ark sneeuwvrij houden
Waarschuwing.
Onderschat niet het gewicht van sneeuw. Houd het dak zoveel mogelijk vrij van sneeuw. Door het gewicht komt de ark lager te liggen en kan hierdoor zelfs zinken. Vorig jaar zijn er diverse arken gezonken.


Hans

Geef Reactie12-12-2010 00:00, Autarkische woonark
Ik zoek mensen die met mij - in de vorm van een collectief particulier opdrachtgeverschap - een duurzame autarkische woonark willen bouwen, d.w.z. eigen energieopwekking, waterzuivering e.d. - geen aansluitingen op nutsvoorzieningen dus. Concepten en technische haalbaarheid voor een (betaalbare!) ark uitgewerkt. Ik heb de volle medewerking van een gemeente op Goeree-Overflakklee die een lokatie beschikbaar wil stellen voor een kleine "autarkische arkencluster' als demonstratieproject.
Tom Wolters

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-12-2010 door m.meijer
  En waar is u te bereiken ? groet M.Meijer
 • Reactie 2, 16-12-2010 door Tom Wolters
  Zend uw reactie naar: tom.m.wolters@gmail.com


07-09-2010 00:00, BTW regeling
Is de nieuwe BTW regeling van 6% ook van toepassing op het verbouwen van woonarken?
Klaas

Geef Reactie

 • Reactie 1, 07-09-2010 door jan
  Nee helaas niet. Zie ook http://www.benp.co.nl/2010/09/verlaagde-btw-tarief-onderhoud-woningen/ voor meer info.
 • Reactie 2, 07-09-2010 door Helaas
  Inderdaad geldt de regeling helaas niet. Moeilijk te accepteren dat allerlei partijen (waaronder de overheid) bezig zijn met het gelijk stellen van woningen op de wal en woonboten, maar dat met zo'n voordeelregeling de woonboten (en overigens ook woonwagens) expliciet uitgesloten worden en in een rijtje gezet worden van bedrijfsgebouwen, afzonderlijke garageboxen, vakantiewoningen waarvan permanente bewoning niet is toegestaan, hotels/pensions, asielzoekerscentra, ziekenhuizen, internaten.
 • Reactie 3, 28-09-2010 door markus
  deze regeling was bij ons toch echt van toepassing enigzins de uitzondering niet staat voor woonboten/woonwagens dit is ergens echter ook wel te begrijpen,Woonarken komt niet in het rijtje voor dus is gewoon te renoveren met 6%btw. onze offerte hiervoor gaat zeer waarschijnlijk naar Arkenbouw Post in Marknesse, markus
 • Reactie 4, 22-10-2010 door dolf
  In de opsomming van objecten die niet onder de regeling vallen wordt gesproken over woonboten en woonwagens. Naar mijn mening is er verschil tussen een woonark (betonnen bak) en een woonboot/-schip, de laatste 2 kunnen al dan niet zelfstandig varen, een ark niet.
 • Reactie 5, 26-10-2010 door Martijn
  Er is geen juridisch onderscheid tussen de verschillende soorten woonboten. Dus woonschip, woonark of schark, alles is een woonboot. En dus vallen ze niet onder de regeling, lees ook maar eens wat op deze site staat in het nieuwsbericht van 22-10-2010 over de kamervragen en antwoorden.
 • Reactie 6, 11-11-2010 door Jan Boot
  als u hier nog iets aan wil doen dan moet u voor het Kamerdebat a.s. dinsdag 16 november kamerleden mobiliseren die donderdag moeten instemmen met het belastingplan waarin deze maatregel tot wet wordt verheven. Woonboten, woonarken, woonschepen, watervilla en waterwoningen worden ten onrechte buiten deze regeling gehouden. Dit was ook al het geval met het tegen verlaagd BTW tarief isoleren en schilderen en stucadoren. In de antwoorden aan de Kamerleden wordt ten onrechte de suggestie gewekt dat het verlaagde BTW tarief op roerende woningen niet mag worden toegepast door de Europese BTW-richtlijn. Dit is echter onjuist. De Europese richtlijn biedt alle lidstaten de mogelijkheid om het verlaagde BTW tarief toe te passen op renovatie en herstel van particuliere woningen. De richtlijn geeft geen definitie van particulieren woningen en beperkt deze dus ook niet tot onroerende woningen. Alleen met een goede lobby in de Tweede Kamer krijg je hier beweging in, maar dan wel voordat de Kamerleden hierover de 18 nov hebben gestemd. Schrijf ze aan zodat deze kamerleden nogmaals kritisch ingaan op het antwoord dat de Staatssecretaris heeft gegeven in de Nota naar aanleiding van het verslag onder punt 16 van het Belastingplan 2011.
 • Reactie 7, 19-07-2011 door ariette
  zijn er nog meer ervaringen net als Markus met verbouwingen op een woonark oner de BTW verlaging naar 6 % ?


23-08-2010 21:42, schommelen woonark
Kan ik mijn woonark strakker laten trekken d.m.v een apparaat of mensen daarvoor inhuren om het te laten doen en aan aan welk bedrijf zou ik het kunnen vragen om het te doen of het apparaat in te huren?
De woonark is namelijk erg aan het schommelen als ik het vergelijk met andere woonarken die een beetje op mijn woonark lijken.

Alvast bedankt.
Groet,
Claudia
claudia

Geef Reactie

 • Reactie 1, 24-08-2010 door Anoniem
  Strakker laten trekken? Hoe ligt je woonark dan afgemeerd? Met touwen? Als dat het geval is kun je beter iets van een afhoudsysteem laten monteren of anders je bak vastleggen aan meerpalen. Stalen frame aan betonnen bak die dan om die paal gemonteerd wordt. Dan ligt ie denk ik het straks. Een beetje schommelen zal hij altijd doen, je drijft immers op het water. Er staan bij belangrijke adressen vast een aantal bedrijven die je kunnen helpen.
 • Reactie 2, 24-08-2010 door claudia
  Hai, Mijn ark is afgemeerd met touwen, ik weet inderdaad dat het hoort te schommelen en dat ik op water lig, maar die van mij is een beetje extreem aan het schommelen, maar goed.... ,ik vindt het erg aardig dat je op mijn mail hebt gereageerd en ik ga er in iedergeval achteraan met de info die je mij hebt gegeven! Groetjes, Claudia
 • Reactie 3, 26-08-2010 door frans
  een mogelijkheid is je onderwaterschip breder maken, het werkt net als een kiel onder het schip maar dan aan de zijkant. Zie het een beetje als de vleugels van een draagvleugelboot. Wat ook kan is een drijvend terras rondom aanbrengen en die goed aan de boot bevestigen, zodat die meedoet om de schommeling tegen te gaan. zoiets.
 • Reactie 4, 26-08-2010 door claudia
  Frans ook bedankt voor jou tip! Ik ben nog een groentje op dit gebied,zodoende leert men. Groet, Claudia


03-08-2010 23:27, aanvaarbescherming
Hallo,

ik zie bij mij in de buurt (Amsterdam Oud-West) meerdere drijvende palen naast woonarken liggen. Ik wil ook graag mijn ark beschermen tegen aanvaren/golfslag. Iemand een idee waar ik dit soort drijvende palen/boomstammen van ca 8-10 meter lang vandaan kan halen en hoe ze genoemd worden?
Vanessa

Geef Reactie

 • Reactie 1, 07-08-2010 door henk
  Wij hebben ze bij Homan Mylos Waterbouw vandaan. Perfect!


08-06-2010 11:10, keuze arkenbouwer
Hi, Wij hebben een ligplaats gekocht waar wij een dubbele woonark kunnen bouwen. Na enige orientatie en navraag kom ik er nog steeds niet zo goed uit welke 2 of 3 arkenbouwers voor ons geschikt zou zijn om mee in gesprek te gaan. Goede verhalen gehoord over Spruyt en ABC maar heb ook begrepen dat die, samen met de Blauwe Wimpel erg duur zijn en door de crisis erg happig zijn om zoveel mogelijk werk wat mogelijk ten koste gaat van de service. Kleine arkenbouwers blijken een goede service te geven, zoals het waterhuys (voormalig EMK) en Post maar met al die faillisementen vinden we het een beetje eng om met een kleiner bedrijf in zee te gaan. Kortom, alle adviezen en ervaringen zijn welkom. Wij willen graag een moderne ark, geen standaard, dus arkenbouwers met enig architectonisch inzicht hebben de voorkeur. Alsvast bedankt voor alle input.
ezra

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-06-2010 door a
  Ook grotere arkenbouwers kunnen failliet gaan. Betaal niet vooraf, maar pas in de fases die voltooid zijn. En let op: het Waterhuys is niet het voormalige EMK. Ze zitten alleen in het pand wat vroeger van EMK was.
  Ga met de mensen van de bouwers praten voor het gevoel, maar blijf zakelijk en laat alles wat je afspreekt en wat beloofd wordt vooraf duidelijk vastleggen in een offerte en volledig bestek, zodat er geen meerkosten, teleurstellingen of conflicten ontstaan.
 • Reactie 2, 10-06-2010 door Tip
  Ga in iedergeval in zee met een bouwer die gecertificeerd is oa KOMO keur. Laat voldoende gelden in je depot zitten maw betaal nooit teveel vooruit, kom duidelijk je opleverdatum overeen en maak een boeteclasule op bij overschrijding. Vraag naar ervaring: hoelang er al wordt gebouwd of waarom zo kort? Maak tijdvrij om persoonlijk een bedrijf te bezoeken voor een eerste indruk en beslis niet overhaast. Suc6
 • Reactie 3, 10-06-2010 door Beheerder
  Reactie 3 verwijderd. Plaats geen commerciële reacties, maar geef algemene informatie zonder specifieke bedrijven aan te bevelen.
 • Reactie 4, 16-06-2010 door maris

  Wij hebben zeer goede gesprekken en offerte gehad van # en # . Uiteindelijk gekozen voor # ivm een goede prijs en Kwaliteit verhouding. Inderdaad elke arkenbouwer kan failliet gaan klein of groot. Gespsrekken aangaan is het beste en afgaan op je gevoel. ook alle afspraken in de offerte laten bevestigen.

  (opmerking beheerder: bedrijfsnamen verwijderd, zie volgende reactie) 

 • Reactie 5, 16-06-2010 door Beheerder
  Probeer met een reactie goede algemene informatie te geven. Noem geen bedrijfsnamen, anders zal waarschijnlijk de Vraagbaak volstromen met commerciële reacties.
 • Reactie 6, 26-08-2011 door ezra
  Hadden we maar geluisterd naar de goedbedoelde tips. We zijn zwaar 'de boot ingegaan' met de uiteindelijke keuze van onze arkenbouwer. Te veel vooruitbetaald en onvoldoende afspraken over de opleverdatum. Inmiddels is de bouwer in Lelystad dik 6 maanden over tijd. Orienteer je je op een nieuwe woonark maak echt goede afspraken over opleverdatum en betaaltermijnen. Wij betalen al 10 maanden volle hypotheek voor een ark die we niet hebben en zijn volledig gefrustreerd over de gang van zaken. Mooie verkooppraatjes over een snelle oplevering? Geloof er alsjeblieft niet in. Betaal bij na tussenoplevering en stel een boeteclausule in voor te laat opleveren.
 • Reactie 7, 08-03-2012 door de groot
  Na een paar ritjes naar H-veen hebben wij besloten om met deze arkenbouwer in zee te gaan. Mooie woorden maar al met al duurt de bouw van een casco woning toch al 8 maanden, gewoon een vierkant hok zonder randjes, toeters of bellen. Officiele opleverdatum hebben we nog niet gekregen. Fout op fout, constructiefouten, heel lang 'tekeningtraject' en alle communicatie was 'door ons' verkeerd begrepen verder verslag volgt nog
 • Reactie 8, 12-01-2013 door Ark bewoner
  Lagen in hetzelfde dok. Geheel andere ervaring dan hierboven. Dikke prima. Juist met name het meedenken. Het is natuurlijk ook zo dat je als opdrachtgever de bouwer die ruimte moet geven. Alles prima op tijd en mooi resultaat. Een sterke partij zeker in deze tijden.


06-05-2010 06:46, Klimaat neutraal wonen op het water!
Klimaat neutraal wonen op het water, doe mee met dit korte onderzoek speciaal gericht op waterwoningen en/of woonarken.

Op verzoek van een 4e jaars student van de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam presenteren wij u de woonark/waterwoning van de toekomst die met recht groen genoemd mag worden.

Meer informatie: www.remax-woonarken.nl
Armin Streekstra

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-05-2010 door Annette
  Is dit reclame? Waar op de genoemde site vind ik informatie over het onderzoek?
 • Reactie 2, 09-05-2010 door Armin Streekstra
  Beste Annette, Het is in de basis niet bedoelt als reclame. Ik ben benaderd door de studenten van Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam om de enquete die op de site staat www.remax.nl/80060001-336 te promoten. In de basis zijn wij een Amerikaanse organisatie en daar zet al verder met dit soort groene projecten. Ik ben in afwachting van de scriptie en zal deze als brochure bij de woning toevoegen. Als u de brochure opvraagd zal ik deze zodra beschikbaar nazenden. Met vriendelijke groet, Armin Streekstra 070-448.31.60 www.remax-woonarken.nl
 • Reactie 3, 09-05-2010 door Annette
  Goed, dezelfde enquête dus als waarover in het nieuws van 04-05-2010 op deze site woonbotenland iets gemeld werd.
 • Reactie 4, 09-05-2010 door Armin
  Dat klopt en dat zag ik helaas pas later. Sorry voor dit ongemak.


10-02-2010 02:08, WELSTAND ?
@ Ze werden in het ongelijk gesteld omdat de woonboot volgens de rechtbank niet in strijd is met redelijke eisen van welstand.
zie nieuws

Ben ik abuis ?
Gelden er voor Steendam andere regels ?
Ik was van mening dat er voor woonboten/arken geen welstand eisen zijn. En zo ja is dit wettelijk i.v.m. rechtsongelijkheid ?
M.Meijer

Geef Reactie

 • Reactie 1, 10-02-2010 door Martijn
  Voor zover ik weet gelden er voor woonboten niet standaard de welstandseisen, omdat ze niet onder de woningwet vallen. Maar soms kan in een woonschepenverordening wel iets opgenomen zijn. En ik denk dat hier de bewoners bezwaar hadden vanwege het uiterlijk van de woonboot en dat de rechter dat tegengesproken heeft (en misschien de journalist dat zelf zo vertaald heeft).
 • Reactie 2, 10-02-2010 door Duco
  Geachte Marga Meijer??, als je het betrekt met het plan in Almere is dit een heel ander verhaal. En per gemeente is dit anders.


03-02-2010 14:00, Extra verdieping
Wij willen graag een extra verdieping op onze ark bouwen, heeft iemand een idee hoe die moet? Bestaat er documentatie over dit soort verbouwingen aan arken?

Alvast bedankt!
G.

Geef Reactie

 • Reactie 1, 03-02-2010 door Tip
  Pas op met het extra gewicht, waardoor je bak misschien te diep komt te liggen. Let ook op de beperkte hoogte van eventuele standpijpen, waardoor het water naar binnen zou kunnen komen.
 • Reactie 2, 03-02-2010 door dolf
  er zijn heel veel zaken waar je goed rekening mee moet houden teveel om zo even uit te leggen het begint met een schouw van het casco. en diepgang rekenen. als je meer info wilt mag je me wel even bellen. 0613305676 kost niks
 • Reactie 3, 03-02-2010 door irma
  Hoi wij gaan volgende week beginnen met een verbouwing. En ja wij gaan van een enkele woonlaag naar een dubbele woonlaag.Als je wilt kan je eens komen kijken als je in de buurt van Utrecht woont en je mag ook bellen voor info en om te vragen hoe wij dit gaan aanpakken.tel niels 06-24885680 succes
 • Reactie 4, 03-02-2010 door jan hester
  Als aanvulling op de gegeven technische adviezen moet je ook vroeg tijdig je verzekering in kennis stellen. Je veranderd nl de door hen in dekking genomen ark. Als het tot een schade komt dan zullen ze kunnen zeggen dat ze niet tot uitkering overgaan, omdat de verzekerde ark in de nieuwe staat, wellicht niet door het in verzekering zou zijn genomen. Belangrijk dus.


< vorige1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 12 volgende ><< Terug
http://www.bootklussers.nlhttp://www.arkenbouw.nl
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.woonboot.nl


Nieuws

Actie vanuit Landelijke Woonboten Organisatie tegen gevolgen ING-besluit hypotheken woonboten
Datum: 29-03-2016
oprichting stichting Drijvende Woning Hypotheek
Lees verder...

Woonboot van het jaar 2015
Datum: 21-02-2016
winnaar gekozen in Amsterdam
Lees verder...

ING stopt met financiering woonboten
Datum: 18-02-2016
Watervillahypotheek eindigt 1 oktober 2016, mogelijkheden voor andere aanbieders
Lees verder...

Archief >>

http://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NLhttp://www.waterdetector.nl
http://www.drijvendwonen.nlhttp://www.woonbotenmakelaar.nl


Vraagbaak

Hoogte woonboot
Datum: 15-05-2016

Stabilisatie vaten
Datum: 13-05-2016

Afhouders
Datum: 06-05-2016

afweersysteem
Datum: 29-04-2016


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten