Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles



< vorige1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 volgende >

03-08-2010 23:27, aanvaarbescherming
Hallo,

ik zie bij mij in de buurt (Amsterdam Oud-West) meerdere drijvende palen naast woonarken liggen. Ik wil ook graag mijn ark beschermen tegen aanvaren/golfslag. Iemand een idee waar ik dit soort drijvende palen/boomstammen van ca 8-10 meter lang vandaan kan halen en hoe ze genoemd worden?
Vanessa

Geef Reactie

 • Reactie 1, 07-08-2010 door henk
  Wij hebben ze bij Homan Mylos Waterbouw vandaan. Perfect!


08-06-2010 11:10, keuze arkenbouwer
Hi, Wij hebben een ligplaats gekocht waar wij een dubbele woonark kunnen bouwen. Na enige orientatie en navraag kom ik er nog steeds niet zo goed uit welke 2 of 3 arkenbouwers voor ons geschikt zou zijn om mee in gesprek te gaan. Goede verhalen gehoord over Spruyt en ABC maar heb ook begrepen dat die, samen met de Blauwe Wimpel erg duur zijn en door de crisis erg happig zijn om zoveel mogelijk werk wat mogelijk ten koste gaat van de service. Kleine arkenbouwers blijken een goede service te geven, zoals het waterhuys (voormalig EMK) en Post maar met al die faillisementen vinden we het een beetje eng om met een kleiner bedrijf in zee te gaan. Kortom, alle adviezen en ervaringen zijn welkom. Wij willen graag een moderne ark, geen standaard, dus arkenbouwers met enig architectonisch inzicht hebben de voorkeur. Alsvast bedankt voor alle input.
ezra

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-06-2010 door a
  Ook grotere arkenbouwers kunnen failliet gaan. Betaal niet vooraf, maar pas in de fases die voltooid zijn. En let op: het Waterhuys is niet het voormalige EMK. Ze zitten alleen in het pand wat vroeger van EMK was.
  Ga met de mensen van de bouwers praten voor het gevoel, maar blijf zakelijk en laat alles wat je afspreekt en wat beloofd wordt vooraf duidelijk vastleggen in een offerte en volledig bestek, zodat er geen meerkosten, teleurstellingen of conflicten ontstaan.
 • Reactie 2, 10-06-2010 door Tip
  Ga in iedergeval in zee met een bouwer die gecertificeerd is oa KOMO keur. Laat voldoende gelden in je depot zitten maw betaal nooit teveel vooruit, kom duidelijk je opleverdatum overeen en maak een boeteclasule op bij overschrijding. Vraag naar ervaring: hoelang er al wordt gebouwd of waarom zo kort? Maak tijdvrij om persoonlijk een bedrijf te bezoeken voor een eerste indruk en beslis niet overhaast. Suc6
 • Reactie 3, 10-06-2010 door Beheerder
  Reactie 3 verwijderd. Plaats geen commerciële reacties, maar geef algemene informatie zonder specifieke bedrijven aan te bevelen.
 • Reactie 4, 16-06-2010 door maris

  Wij hebben zeer goede gesprekken en offerte gehad van # en # . Uiteindelijk gekozen voor # ivm een goede prijs en Kwaliteit verhouding. Inderdaad elke arkenbouwer kan failliet gaan klein of groot. Gespsrekken aangaan is het beste en afgaan op je gevoel. ook alle afspraken in de offerte laten bevestigen.

  (opmerking beheerder: bedrijfsnamen verwijderd, zie volgende reactie) 

 • Reactie 5, 16-06-2010 door Beheerder
  Probeer met een reactie goede algemene informatie te geven. Noem geen bedrijfsnamen, anders zal waarschijnlijk de Vraagbaak volstromen met commerciële reacties.
 • Reactie 6, 26-08-2011 door ezra
  Hadden we maar geluisterd naar de goedbedoelde tips. We zijn zwaar 'de boot ingegaan' met de uiteindelijke keuze van onze arkenbouwer. Te veel vooruitbetaald en onvoldoende afspraken over de opleverdatum. Inmiddels is de bouwer in Lelystad dik 6 maanden over tijd. Orienteer je je op een nieuwe woonark maak echt goede afspraken over opleverdatum en betaaltermijnen. Wij betalen al 10 maanden volle hypotheek voor een ark die we niet hebben en zijn volledig gefrustreerd over de gang van zaken. Mooie verkooppraatjes over een snelle oplevering? Geloof er alsjeblieft niet in. Betaal bij na tussenoplevering en stel een boeteclausule in voor te laat opleveren.
 • Reactie 7, 08-03-2012 door de groot
  Na een paar ritjes naar H-veen hebben wij besloten om met deze arkenbouwer in zee te gaan. Mooie woorden maar al met al duurt de bouw van een casco woning toch al 8 maanden, gewoon een vierkant hok zonder randjes, toeters of bellen. Officiele opleverdatum hebben we nog niet gekregen. Fout op fout, constructiefouten, heel lang 'tekeningtraject' en alle communicatie was 'door ons' verkeerd begrepen verder verslag volgt nog
 • Reactie 8, 12-01-2013 door Ark bewoner
  Lagen in hetzelfde dok. Geheel andere ervaring dan hierboven. Dikke prima. Juist met name het meedenken. Het is natuurlijk ook zo dat je als opdrachtgever de bouwer die ruimte moet geven. Alles prima op tijd en mooi resultaat. Een sterke partij zeker in deze tijden.


06-05-2010 06:46, Klimaat neutraal wonen op het water!
Klimaat neutraal wonen op het water, doe mee met dit korte onderzoek speciaal gericht op waterwoningen en/of woonarken.

Op verzoek van een 4e jaars student van de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam presenteren wij u de woonark/waterwoning van de toekomst die met recht groen genoemd mag worden.

Meer informatie: www.remax-woonarken.nl
Armin Streekstra

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-05-2010 door Annette
  Is dit reclame? Waar op de genoemde site vind ik informatie over het onderzoek?
 • Reactie 2, 09-05-2010 door Armin Streekstra
  Beste Annette, Het is in de basis niet bedoelt als reclame. Ik ben benaderd door de studenten van Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam om de enquete die op de site staat www.remax.nl/80060001-336 te promoten. In de basis zijn wij een Amerikaanse organisatie en daar zet al verder met dit soort groene projecten. Ik ben in afwachting van de scriptie en zal deze als brochure bij de woning toevoegen. Als u de brochure opvraagd zal ik deze zodra beschikbaar nazenden. Met vriendelijke groet, Armin Streekstra 070-448.31.60 www.remax-woonarken.nl
 • Reactie 3, 09-05-2010 door Annette
  Goed, dezelfde enquête dus als waarover in het nieuws van 04-05-2010 op deze site woonbotenland iets gemeld werd.
 • Reactie 4, 09-05-2010 door Armin
  Dat klopt en dat zag ik helaas pas later. Sorry voor dit ongemak.


10-02-2010 02:08, WELSTAND ?
@ Ze werden in het ongelijk gesteld omdat de woonboot volgens de rechtbank niet in strijd is met redelijke eisen van welstand.
zie nieuws

Ben ik abuis ?
Gelden er voor Steendam andere regels ?
Ik was van mening dat er voor woonboten/arken geen welstand eisen zijn. En zo ja is dit wettelijk i.v.m. rechtsongelijkheid ?




M.Meijer

Geef Reactie

 • Reactie 1, 10-02-2010 door Martijn
  Voor zover ik weet gelden er voor woonboten niet standaard de welstandseisen, omdat ze niet onder de woningwet vallen. Maar soms kan in een woonschepenverordening wel iets opgenomen zijn. En ik denk dat hier de bewoners bezwaar hadden vanwege het uiterlijk van de woonboot en dat de rechter dat tegengesproken heeft (en misschien de journalist dat zelf zo vertaald heeft).
 • Reactie 2, 10-02-2010 door Duco
  Geachte Marga Meijer??, als je het betrekt met het plan in Almere is dit een heel ander verhaal. En per gemeente is dit anders.


03-02-2010 14:00, Extra verdieping
Wij willen graag een extra verdieping op onze ark bouwen, heeft iemand een idee hoe die moet? Bestaat er documentatie over dit soort verbouwingen aan arken?

Alvast bedankt!
G.

Geef Reactie

 • Reactie 1, 03-02-2010 door Tip
  Pas op met het extra gewicht, waardoor je bak misschien te diep komt te liggen. Let ook op de beperkte hoogte van eventuele standpijpen, waardoor het water naar binnen zou kunnen komen.
 • Reactie 2, 03-02-2010 door dolf
  er zijn heel veel zaken waar je goed rekening mee moet houden teveel om zo even uit te leggen het begint met een schouw van het casco. en diepgang rekenen. als je meer info wilt mag je me wel even bellen. 0613305676 kost niks
 • Reactie 3, 03-02-2010 door irma
  Hoi wij gaan volgende week beginnen met een verbouwing. En ja wij gaan van een enkele woonlaag naar een dubbele woonlaag.Als je wilt kan je eens komen kijken als je in de buurt van Utrecht woont en je mag ook bellen voor info en om te vragen hoe wij dit gaan aanpakken.tel niels 06-24885680 succes
 • Reactie 4, 03-02-2010 door jan hester
  Als aanvulling op de gegeven technische adviezen moet je ook vroeg tijdig je verzekering in kennis stellen. Je veranderd nl de door hen in dekking genomen ark. Als het tot een schade komt dan zullen ze kunnen zeggen dat ze niet tot uitkering overgaan, omdat de verzekerde ark in de nieuwe staat, wellicht niet door het in verzekering zou zijn genomen. Belangrijk dus.


23-09-2009 06:58, waardeontwikkeling woonarken
Goedemorgen. Ik woon in Australia en ben voornemens een woonark te importeren en hier permanent neer te leggen. maar door gebrek aan expertise binnen het Australische bankwezen kan ik niet in aanmerking komen voor een regulaire hypotheek en ben ik aangewezen op een erg hoge persoonlijke lening rente. Nu heb ik 1 kleinere bank gevonden die er wel wat aandacht aan wil besteden en om mijn argument kracht bij te zetten zou ik graag aan willen tonen dat de waardeontwikkleing van woonarken in Nederland erg gezond is....maar kan er helemaal niets over vinden. mijn vraag: weet iemand een link waar ik deze info vandaan kan halen? bedankt vanuit Melbourne
h. van schoonhoven

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-09-2009 door Anoniem
  Ik snap niet precies wat je wil aantonen met een waardeontwikkeling van woonarken in Nederland als je een ark naar Australië van plan bent te importeren. Dat is toch een beetje appels met peren vergelijken. Daarnaast is de waardeontwikkeling erg afhankelijk van de ligplaats van de woonark. En in Nederland is er een flink te kort aan ligplaatsen wat de waarde van woonarken icm een ligplaats hoog houdt. Kwestie van vraag en aanbod. Veel vraag, weinig aanbod is hoge prijs. En een woonark zonder ligplaats kent een uitermate slechte waardeontwikkeling.
 • Reactie 2, 30-09-2009 door h. van schoonhoven
  Geachte anoniem!? Wat is het toch vreemd. Ik stel een simpele vraag en dan gaat iemand mij vertellen waarom ik die data hier in Australia niet kan gebriuken omdat ik dan appels met peren vergelijk. Ik neem aan dat u veel zaken doet met australische banken (zoals ik) en dat u vanuit nederland mij kunt vertellen dat de waarde van een ark grotendeels vastgesteld wordt door de ligplaats...of gebrek daaraan. Allemaal oud nieuws en het getuigd van een volledige onderschatting van de vraagsteller. Is dit omdat u geen link weet te vinden waar die data voorhanden is of is dit omdat u kans zag om het bekende nederlandse wijsvingertje even uit de mottenballen te halen?
 • Reactie 3, 30-09-2009 door Martijn
  Kom op mensen, niet knokken, beperk je tot de feiten. In Nederland zijn de huizenprijzen gedurende jaren erg gestegen. Voor woonboten geldt dat vanwege de vraag-aanbod verhouding èn vanwege de gunstiger hypotheekmogelijkheden de prijzen in de stijgende lijn meegegaan en zelfs relatief duurder geworden zijn. Maar helaas, voor zover ik weet is er geen link te vinden naar formele informatie over die ontwikkeling.


24-08-2009 17:54, enthousiaste mensen gezocht....
Gezocht... starters op de woningmarkt en in dit geval mensen die heel, heel erg graag op een woonark willen wonen. Een nieuw op te richten Vereniging Van Eigenaren gaat opdracht geven (particulier opdrachtgeverschap) tot het bouwen van meerdere woonarken. Elk lid van deze VEE maakt kans indien de financieen op orde zijn d.w.z. vaste baan e.d. 1,5 modaal. De arken zullen zoveel als mogelijk ecologisch en zeer energiezuinig worden gebouwd. Piepschuim wanden en een easy dak b.v. kan tot de mogelijkheden behoren. Ikzelf als initiatiefnemer ben als bouwbegeleider betrokken en treed op als schakel tussen de gemeente, arkenbouwer en toekomstige eigenaren. Voor belangstelling,vragen e.d. mail groeten, M.Meijer
M.Meijer

Geef Reactie

 • Reactie 1, 24-08-2009 door Marcel
  Is de informatie ook voor jonge mensen die een oudere woonark met ligplaats hebben gekocht en denken aan vervanging. Zo ja zou het een mooie manier zijn om je te verenigen en zodoende voor een redelijke prijs een ark te kunnen laten bouwen. Ik heb bovendien altijd begrepen, dat er geen ligplaatsen meer bijkomen. Graag meer informatie. MVG Marcel.
 • Reactie 2, 24-08-2009 door M.Meijer
  Het is niet de bedoeling dat deze side overbelast raakt. Reacties hier worden derhalve niet meer beantwoord. Het bericht is duidelijk mail voor info groet, M.Meijer
 • Reactie 3, 24-08-2009 door M.Meijer
  Nee Marcel, het is een 1 malig project voor 6 a 7 arken. M.Meijer


07-07-2009 20:52, prijzen woonarken
Hallo,

Wij staan op het punt een woonark te kopen, maar twijfelen aan de vraagprijs. Kan iemand mij vertellen of de vraagprijs van woonarken ook ongeveer even veel gedaald is als de vraagprijs van een gewone woning sinds vorig jaar?
Max

Geef Reactie

 • Reactie 1, 07-07-2009 door Anoniem
  Ik zou je vraag stellen aan een woonbootadviseur of makelaar. Over het algemeen geldt dat de woonarken behoorlijk schaars zijn en door weinig aanbod de prijzen hoog blijven. Simpele vraag en aanbod werking. Een vraagprijs is maar een vraagprijs. Gaat u verkopen of wilt u kopen?
 • Reactie 2, 08-07-2009 door Anoniem
  Sorry niet goed gelezen. Kopen dus. Bij serieuze interesse zou ik in ieder geval een taxatierapport laten maken. De vraagprijs is maar een vraagprijs en die is vrij onderhandelbaar. Daarom snap ik je twijfel over de vraagprijs en je vraag over prijsdaling niet.


28-04-2009 07:19, Gevolgen faillissement
Alweer een arkenbouwer failliet. Wat gebeurt er dan eigenlijk als ze op dat moment jouw ark aan het bouwen zijn? Ben je dan al je geld kwijt? En maakt het verschil of het geld van de bank uit een bouwdepot is?
Gerda

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-04-2009 door valk
  Dat hangt er vanaf. Toen wij onze ark bij een grote arkenbouwer in Friesland hadden aanbesteed greep onze notaris in over de gang van zaken rond de papierwinkel die werd voorgesteld. Ik weet niet meer het fijne er van, maar volgens de notaris zouden wij bij faillisement van de bouwer onze aanbetaling kwijt zijn geweest. De bouwer vond het niet noodzakelijk lering te trekken uit deze ingreep en gaf aan bij eventueel volgende klanten hun oude procedure te blijven gebruiken. Dat was in 2000, ben benieuwd of er meer mensen zijn die dit hebben ervaren.
 • Reactie 2, 03-05-2009 door a
  Als je een opdracht aan een bedrijf geeft, betaal dan niet meer dan een kleine aanbetaling, zeker niet meer dan een paar duizend euro. Dat moet voldoende zijn voor het starten van de werkvoorbereiding en het maken van de bouwtekening. Een gezond bedrijf zal geen aanbetalingen nodig hebben voor de aanschaf van materialen en dergelijke. Een eerste echte betaling moet je pas doen na het storten van het betonnen casco (niet vooraf). En laat direct het casco inschrijven in het scheepsregister. Dan wordt een nummer aangebracht waarmee duidelijk is dat het jouw casco is.
  Doe geen betalingen op basis van beloftes. Betaal pas voor zaken die in de ark (op het ingeschreven casco) aanwezig zijn. Als dan de arkenbouwer failliet gaat, kun je bewijzen wat jouw casco of ark is en heb je nooit meer betaald dan wat zich in of op die ark bevindt. Je hebt dan nog wel het probleem dat de ark verder afgebouwd moet worden, maar je bent dan niet je geld kwijt.
  Als er een faillissement is, zal de curator uitzoeken wat van wie is en moet je waarschijnlijk een tijdje wachten tot je jouw casco of deels afgebouwde ark ter beschikking krijgt. Of zijn er mensen die andere ervaringen hebben?


06-04-2009 01:17, lasser
ZZper lasser heeft nog tijd
gediplomeerd MIG Mag en elektroden lasser NIL niveau 3 en gecert fotolasser tot 22mm komt op elke locatie waar u een lasser nodig heeft door heel nederland
In het bezit van KvK btw nummer en Var verklaring belastingdienst G rekening en een juiste administratie
Voor al uw laswerk ook aan schepen Arken las en reparatie werk
het juiste adres
snel en goed .
Ook voor het oplassen van schepen of onderdelen hiervan
elke staal soort van staal naar RVS
mail naar lasbedrijf@live.nl
ook voor kleine opdrachten en noodreparatie,s avond en weekend.

veen

Geef Reactie

 • Reactie 1, 21-04-2009 door Ruud Verhallen
  Hallo, Ik had graag een prijsopgave voor het plaatsen van 3 dakdoorvoeren door een stalen dek met 1200mm 500 hoog pijp en het plaatsen van 2 ingangen 1 duims dwars op een standpijp voor vuilwater afvoer. Lokatie Schip Amsterdam Met vriendelijke groet Ruud Verhallen
 • Reactie 2, 21-04-2009 door veen
  ruud mail mij even op lasbedrijf@live.nl


< vorige1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 volgende >



<< Terug
http://www.drijvendwonen.nlhttp://www.woonbotenmakelaar.nl
http://www.arkenbouw.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL


Nieuws

Woonboot van het jaar 2014
Datum: 14-02-2015
de mooiste ligt in Wilnis
Lees verder...

Einde voor Spruyt Arkenbouw in Heerenveen
Datum: 07-02-2015
het faillissement is aangevraagd
Lees verder...

Feestelijke verplaatsing woonboot
Datum: 06-02-2015
tijdens project baggeren Vecht
Lees verder...

Archief >>

http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.bootklussers.nl
http://www.waterdetector.nlhttp://www.woonboot.nl


Vraagbaak

nieuwe overbouw
Datum: 22-03-2015

pontons
Datum: 17-03-2015

stalen schip afvoeren
Datum: 10-03-2015

Gebruik ruimte in betonnen casco
Datum: 04-03-2015


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten