Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 73 volgende >

09-04-2009 19:31, Mrs
Is er een mogelijkheid om een woonark met stalen bak te verzekeren waarvan wel een onderwater diktemeting recentelijk is gedaan door een erkend bedrijf. Het rapport geeft gemiddeld 4 mm dikte aan. De ark kan niet uit het water omdat deze niet in open water ligt. Welke verzekeringsmaatschappij neemt hier genoegen mee?
MCW

Geef Reactie

 • Reactie 1, 09-04-2009 door Jurriaan
  Als dat een erkend bedrijf is, doen ze dit vast wel eens in opdracht van een verzekeringsmaatschappij. Vraag dat bedrijf dus eens met welke verzekeringsmaatschappijen zij zaken doen. Omgekeerd kun je natuurlijk ook verzekeringen bellen met de naam van dat bedrijf. Omdat je de naam niet vermeld, lijkt me niet dat je hier iemand vindt die je kan vertellen welke verzekering altijd metingen van een 'erkend bedrijf' accepteert. Mede omdat 'erkend' zonder verdere informatie ook niet echt veel zegt.
 • Reactie 2, 09-04-2009 door MC Wolf
  Het gaat om het bedrijf DucDiving BV, een Lloyds gecertificeerd bedrijf dat diktemetingen over de hele wereld. We hebben al divers verzekeraars gebeld maar deze eisen een hellingsrapport. De meting is in februari gedaan, we hebben het rapport en een dvd van de onderwatermetingen. Dus als iemand een verzekeraar weet die hier mee akkoord gaat hoor ik het graag!
 • Reactie 3, 19-06-2009 door afl
  hoe kom je erbij dat ducdiving lloyds gecertificeerd is? dat staat niet op hun site......mijn verzekeraar accepteert iedergeval wel een rapport van hun en ook de bank accepteerd voor aankoop een dergelijkrapport. het is niet goedkoop (5 uur duiken en meten op 0,1 mm nauwkeurig) echter een gang naar de werf met sleepboot en dokhuur kost je minimaal het dubbele. nadeel is dat je niet kunt teren, geen anodes kunt vervangen EN als ducdiving onregelmatigheden meet/ziet moet je alsnog naar de werf en kost het je dus dubbel....
 • Reactie 4, 19-06-2009 door MC Wolf
  In het rapport staat de Lloyd's certificering vermeld. Het is inderdaad niet goedkoop maar het is een degelijk rapport. Welke verzekeringsmaatschappij heeft jullie rapport geaccepteerd? Daar ben ik erg benieuwd naar want tot nu toe hebben wij er nog geen kunnen vinden. Dus graag hoor ik dat nog even.


06-04-2009 01:17, lasser
ZZper lasser heeft nog tijd
gediplomeerd MIG Mag en elektroden lasser NIL niveau 3 en gecert fotolasser tot 22mm komt op elke locatie waar u een lasser nodig heeft door heel nederland
In het bezit van KvK btw nummer en Var verklaring belastingdienst G rekening en een juiste administratie
Voor al uw laswerk ook aan schepen Arken las en reparatie werk
het juiste adres
snel en goed .
Ook voor het oplassen van schepen of onderdelen hiervan
elke staal soort van staal naar RVS
mail naar lasbedrijf@live.nl
ook voor kleine opdrachten en noodreparatie,s avond en weekend.

veen

Geef Reactie

 • Reactie 1, 21-04-2009 door Ruud Verhallen
  Hallo, Ik had graag een prijsopgave voor het plaatsen van 3 dakdoorvoeren door een stalen dek met 1200mm 500 hoog pijp en het plaatsen van 2 ingangen 1 duims dwars op een standpijp voor vuilwater afvoer. Lokatie Schip Amsterdam Met vriendelijke groet Ruud Verhallen
 • Reactie 2, 21-04-2009 door veen
  ruud mail mij even op lasbedrijf@live.nl


05-04-2009 20:54, Hellen van klein stalen vletje
Hoi allemaal,

Naast onze woonark in Utrecht (Vaartse Rijn) ligt mijn kleine stalen bijbootje (vletje van 5 meter). Deze moet hoognodig worden geschilderd aan binnen en vooral de buiten-/ onderkant. De binnenkant is geen probleem maar...wie kan mij adviseren/helpen waar en hoe ik mijn bootje het beste op de wal kan krijgen om de onderkant in de verf te zetten. Ik heb zelf geen boottrailer. Misschien dat ik hem tegen een geringe vergoeding bij iemand op de ligplaats kan takelen zodat ik hem in een weekend kan schilderen. Of wellicht ken je een werf in de buurt die voor niet al te veel euries mijn bootje kan takelen zodat ik aan het werk kan.

Ik ben benieuwd naar jullie reactie.
Alvast bedankt.

Gertjan


Gertjan

Geef Reactie

 • Reactie 1, 05-04-2009 door N
  Dan zit bij jou om de hoek de scouting (Wilhelminagroep zeeverkenners). Misschien willen ze je daar helpen. En anders misschien bij één van de varende woonschepen aan de Fentener van Vlissingenkade (met een hijskraantje aan boord).


04-04-2009 00:00, OPGEPAST !!!!!
Gisterenmiddag had ik een afspraak met de Hr. ..X.. die voor €0,= een ark/praam aanbied op deze site onder aanbod. Deze afspraak werd verplaatst naar vandaag 4-4-2009 De Hr. ..X.. zou tussen 14.00 en 15.00 uur bij mij zijn. Om 15.30 uur heb ik gebeld omdat ik vandaag nog andere verplichtingen heb en toen werd terwijl ik me naam noemde, de hoorn op de telefoon gegooid. Dit voorval is helaas een van de vele die ik de laatste tijd mocht beleven. Zijn er nog oprechte mensen in woonbotenland ??? Ik hoor en lees niet anders dan dat er een schreinend te kort is aan ligplaatsen. Als ik het na 6 jaar voor elkaar heb om een ligplaats te krijgen van de gemeente breekt er een creditcrissis uit waardoor de huizen verkoop stagneert. Maar waar ook de helpende hand en het fatsoen van mensen ver is te zoeken. Wie het weet mag het zeggen....... groet, Marga Meijer
M.Meijer

Geef Reactie

 • Reactie 1, 04-04-2009 door Beheerder

  OPMERKING: (naam van ..X.. bekend bij redactie)

  Waarvoor men moet oppassen is niet duidelijk. Blijkbaar is het mis gegaan met een afspraak.
  Probeer eerst onderling met de betreffende persoon duidelijk te krijgen wat er mis ging voordat een "waarschuwing" met naam geplaatst wordt. Tot die tijd zullen we de genoemde persoonsgegevens verwijderen.

 • Reactie 2, 04-04-2009 door M.Meijer
  2 x een middag gewacht en als ik duidelijkheid probeer te krijgen wordt de hoorn er op gekwakt het lijkt mij duidelijk genoeg. Een zaak van veel beloven maar niet nakomen. groet Marga Meijer


29-03-2009 21:42, Waar moet ik op letten
Ik heb gisteren met veel interesse een ark bezichtigd. De bak is van 1966, de opbouw is deels gerenoveerd. Wat zijn de belangrijkste punten waar ik op letten moet ?? Ben ook erg benieuwd hoe lang een bak mee kan gaan ?? Dank voor de reacties.
Koek

Geef Reactie

 • Reactie 1, 30-03-2009 door Martin
  Je vraag bevat niet erg veel informatie. Betonnen bak of staal? Gaat het alleen om de technische staat? Met of zonder ligplaats? Mischien is de ligplaats wel belangrijker dan de ark. Het is eigenlijk teveel om op te noemen waar je op moet letten. Als je zelf twijfelt, schakel dan een aankoopadviseur in.
 • Reactie 2, 30-03-2009 door Margreet
  De opbouw kan asbest bevatten. Op zich geen probleem, behalve als je 't wilt afvoeren bij verbouw. Er zijn gemeenten waar je fors moet betalen voor de levering van asbest. Verder zou de isolatie te wensen over kunnen laten. Dubbel glas? Een betonnen bak kan heel lang meegaan, die van ons is al bijna 60 jaar 'jong'. Belangrijker, veel belangrijker, is dat de ligplaatsvergunning goed geregeld is.
 • Reactie 3, 31-03-2009 door marco
  Ik zou een gespecialiseerde woonark taxateur de woonark laten inspecteren. Zij kunnen de staat van de bak (beton?) beoordelen. Verder natuurlijk ook de opbouw en de ligplaats. Met een stalen bak moet de eigenaar een recent hellingrapport hebben, d.w.z wanneer de bak voor het laatst uit het water is geweest en hoe de staat is. Voor een leek is de technische staat vaak moeilijk te beoordelen. Een taxatie kost natuurlijk wel geld, zou dit alleen laten doen als je een voorlopige koopovereenkomst met de verkoper afsluit. Maar een legale overdraagbare ligplaats is in dit verhaal wel erg belangrijk! Volgens mij kun je op de site van Hans Kok ook de nodige informatie over aankooppunten vinden. Succes!
 • Reactie 4, 31-03-2009 door B
  Neem een goede aankoopadviseur/taxateur/makelaar in de arm. Heeft ons een hoop ellende bespaard. Het is niet zinvol hier allerlei namen te noemen, bel er een paar en kies er zelf één die bij je past.


16-03-2009 00:00, beton inspectie
wie weet waar ik een expert kan vinden om de overhang van onze ark te controleren waar betonrot in zit. Het liefst gratis met spoed a.u.b. fred
fred

Geef Reactie

 • Reactie 1, 16-03-2009 door anoniem
  Kijk op deze site via menukeuze "Belangrijke adressen" op de pagina "Betonreparatie".
 • Reactie 2, 29-03-2009 door harrie van Os
  Bij Vogel Betonspecalisten in Zwijndrecht. Veel sukkses


22-02-2009 00:00, Werkvlot
Ik ben van plan mijn woonark te schilderen. Hiervoor heb ik een werkvlot voor nodig. Weet iemand waar ik er een kan huren? Zijn er ook tweede hands werkvlotten te koop? Alvast bedank!
Arie

Geef Reactie

 • Reactie 1, 22-02-2009 door anoniem
  Welke plaats of regio?
 • Reactie 2, 22-02-2009 door Arie
  Amsterdam.
 • Reactie 3, 03-03-2009 door mart
  Hallo Arie, ons vlot (2 bij 4 m.) is al diverse keren door derden gebruikt, als je het weet te vervoeren, het vlot ligt op de Amstel omg. Martin luther king park, neem dan contact op: 020-6442124 vriendelijke groet, Mart
 • Reactie 4, 04-03-2009 door Erik
  Kijk, dat is nou mooi, dat je via internet elkaar op die manier kan helpen.
 • Reactie 5, 14-03-2009 door Arie
  Ik heb je bericht net gezien en ga je zeker bellen!


01-02-2009 00:00, diverse vragen
Geachte lezers, Ik ben van plan om een tweedehands woonark aan te kopen, maar heb twijfels of de uitwatering voldoende zal zijn voor de plek waar ik de ark wil afmeren?. De ark komt (bij koop) te liggen aan een open (recreatie) vaarroute. Boten die langsvaren bereiken een maximale lengte van 14 meter. Mijn ervaring is dat sloepen de meeste golfslag met zich meebrengen. De ark die ik wil aankopen heeft als hij beladen is een uitwatering van max 25cm. De betonnen randbalk is dan meegerekend. Daarna begint de opbouw die direct boven een meegestorte randbalk (~10cm dik x 30m breed) is opgetrokken. Er zijn een paar ruiten aangebracht direct boven de randbalk. Mijn zorg en daarmee mijn vraag: Wat gebeurt er bij hevige golfslag, want dat wil wel in de vaarroute. En hoe vangt, in het algemeen, een betonnen bak (3b x 13l x 1d) golgslag en waterverplaatsing op? Krijg je dan ook opwaartse druk of is de tijdspanne te kort om het te kunnen opvangen? Als het problemen oplevert zie ik nog een mogelijkheid om in het vaarseizoen een golfschot aan te brengen tpv de raamopeningen. Omdat er een randbalk omheen zit is mijn verwachting dat een deel van de golven stuk slaat onder de rand, maar klopt die gedachtte? Als het wel kan, welk afmeersysteem zal het beste de fluctuaties (door golfslag en zuiging) opvangen? Hoe meet een verzekering de opstand in of exclusief randbalk? Ik weet nog niet of er opstand achter de opgaande betimmering zit, maar het zou kunnen. Telt een verzekering dit ook mee bij het meten van de uitwatering? Nog een ander ding wat in mijn hoofd zit. De bak is uit 1948. Heeft geen registratie, maar de verkoper gaat de registratie verzorgen. Door de minimale opstand is de bak aan de buitenzijde op het oog eigenlijk oncontroleerbaar. Van binnen is de bak voorzien van tussenschotten op h.o.h. 1.2 m. Het beton aan de binnenzijde vertoond geen schuren, grindnesten, blote wapening, condens etc. Ook de vakruimten ruiken naar beton en niet naar vocht en schimmel. Kan een expert meer zien dan ik? Of gebruiken zij meetapparatuur die evt. gebreken, die niet voor het oog zichtbaar zijn, kunnen aantonen? Zo ja, maakt het dan uit of ze binnen of buiten meten? 3 vakken zijn namelijk niet rechtstreeks toegangkelijk! Antwoorden zijn natuurlijk van harte welkom! Mvg en alvast dank, E. ten Boom
ellen ten boom

Geef Reactie

 • Reactie 1, 01-02-2009 door Anoniem
  Over het algemeen inspecteert men de bak van binnenuit. Het is raadzaam om toch de vloer open te maken (waarschijnlijk zit er echt wel ergens een luik) om toch alle compartimenten te bekijken. Voor zover als ik weet is het bij een betonnen casco dat er voornamelijk visueel wordt gecontroleerd op hetgeen je al opnoemde. Grintnesten, betonrot en haarscheurtjes. Een verzekering kijkt niet alleen naar de uitwatering aan de buitenkant van de ark, maar ook naar de stand van het water in de afvoerstompen (van die betonnenbulten in je casco waar je afvalwater door wordt geloosd (waarschijnlijk). Handigste is om even te bellen met een verzekeringsmij. Daarnaast zal de ark nu ook verzekerd zijn dus je kan ook bij de huidige eigenaar navragen of daar iets in de polis over is opgenomen.


28-01-2009 21:54, bitumen bekleding ark
Hallo allemaal,

Mijn ark is voorzien van bitumen bekleding. Het motief met de (gelige) steenstrips die je wel vaker bij woonarken ziet. Nu moeten alleen twee zijden van de ark opnieuw bekleed worden en ik ben op zoek naar diezelfde bekleding, weet iemand waar ik die nog kan verkrijgen?

Groet

Helen

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-01-2009 door J. Hester
  Is volgens mij niet meer te koop, want er zitten schadelijke stoffen in. Zal je dus in de tweede hands markt moeten gaan zoeken. Succes


26-12-2008 19:46, ligggeld extra bootje amsterdam
Ik ben binnenkort de bezitter van een woonark in Amsterdam. met officiele ligplaats dus ik betaal zo'n 750 euro liggeld per jaar.

Nu ligt mijn plezierbootje elders in de stad en daar betaal ik 80 euro per jaar voor het bekende vignet voor. Natuurlijk ga ik deze aan de ark leggen. Weet iemand of ik dan nog steeds die extra 80 euro moet betalen. leek mij een beetje dubbelop namelijk.

Groet
Helen
helen

Geef Reactie

 • Reactie 1, 26-12-2008 door Don
  Ja toch wel. Je betaalt namen daarvoor binnenhavengeld en dat is iets anders dan de precario die je betaalt voor je woonark. Als je in Amsterdam gaat varen zonder binnhavengeld sticker en je wordt gecontroleerd door de waterpolitie of de dienst binnenwaterbeheer krijg je een boete. Zie deze link voor meer info. http://www.binnenwaterbeheer.amsterdam.nl/bruggen_en_sluizen_0/binnenhavengeld Overigens lag mijn pleziervaarbootje ook gewoon afgemeerd aan mijn woonark had ik niet zo'n dergelijke sticker (voor 6 jaar lang) en heb ik nog nooit een controle of boete gehad. Wel ging ik als ik ging varen bijvoorbeeld de Amstel op altijd via een omweg daarheen. Zodra je door die sluizen ter hoogte van Carre gaat in de Amstel wordt je gecontroleerd.
 • Reactie 2, 26-12-2008 door Don
  http://www.loket.amsterdam.nl/loket/centralestad/product/39601 Dit is een directe link naar de juiste info
 • Reactie 3, 27-12-2008 door Helen
  Hallo Don, dank voor je antwoord. Ik dacht ook wel dat het allebei moest. Wat ik me wel nog afvraag is hoe doen mensen van buiten amsterdam dat dan die een dagje in Amsterdam komen varen, die hebben toch ook geen sticker?
 • Reactie 4, 27-12-2008 door Don
  Die hebben een brief, of inderdaad helemaal niets. Maar de meeste mensen komen binnen via de Amstel (bij die sluizen bij Carre, of via de Nieuwe Meer en als je daardoor naar binnen komt wordt je gecontroleerd en daar moet je dus je binnenhavengeld betalen. Dat kan ook voor een dag of een paar dagen, dan krijg je een brief met daarin de informatie voor hoe lang je hebt betaald.
 • Reactie 5, 28-12-2008 door jan hester
  Helen , Je kan de gok nemen het bekende vignet niet te kopen. Ik woon ook in Amsteram en ben in 20 jaar nog nooit gecontroleerd (ligt ook naast mijn ark) Maar ja, als je aangehouden wordt , is het dan die niet betaalde 80 euros waard?? Voor m'n gemoedsrust betaal ik maar elk jaar.
 • Reactie 6, 29-12-2008 door Annette
  Jan (en Don), hoe gaat die controle dan. Is die er alleen als je aan het varen bent, of kunnen ze ook langsvaren en controleren als je boot naast je ark ligt?
 • Reactie 7, 29-12-2008 door Jan Hester
  Binnenwaterbeheer vaart langs en controleerd of je een sticker hebt. Als je echter een afdek zeil over je bootje hebt, zien ze niet of je die sticker wel of niet hebt. Maar, voor die 80 euro zal ik maar gewoon betalen. Vaart een stuk relaxer.
 • Reactie 8, 07-01-2009 door Anton
  Let er op dat de dienstbinnenwaterbeheer in sommige stadsdelen een lik-op-stuk beleid toepast, en zonder aankondiging de pleziervaartuigen verwijderd. Deze worden dan voor een bepaalde periode in bewaring gesteld, kosten voor de eigenaar. Daarna verkocht.


< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 73 volgende ><< Terug
http://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NLhttp://www.drijvendwonen.nl
http://www.waterdetector.nlhttp://www.woonbotenmakelaar.nl


Nieuws

Brand en explosie woonboot Wormer
Datum: 13-04-2015
een dode en een gewonde
Lees verder...

In Heerenveen worden weer arken gebouwd
Datum: 02-04-2015
bij Spruyt Waterwoningen Nederland BV
Lees verder...

Nieuw bestuur Landelijke Woonboten Organisatie
Datum: 24-03-2015
gekozen tijdens algemene ledenvergadering
Lees verder...

Archief >>

http://www.bootklussers.nlhttp://www.arkenbouw.nl
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.woonboot.nl


Vraagbaak

Kosten
Datum: 25-04-2015

Riool
Datum: 25-04-2015

maxor
Datum: 17-04-2015

Afmeren
Datum: 17-04-2015


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten