Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 78 volgende >

18-05-2010 08:29, werkvlot gezocht
Ik ben van plan binnekort mijn woonark (in Amsterdam) te schilderen en vroeg me af of iemand misschien een werkvlot te leen/te huur heeft? Vriendelijke groeten Barbara
Barbara

Geef Reactie

 • Reactie 1, 19-05-2010 door jochem
  ik heb een +/- 2 x 2 vlotje dat je wel kunt lenen. zelf halen/brengen in a'dam oost.
 • Reactie 2, 19-05-2010 door Barbara
  Beste Jochem , dat is fantastisch! Kunt u mij uw telefoonnummer mailen op latrouvaille76@gmail.com (eerste letter is een L) Dan neem ik even contact met u op. Nogmaals heel hartelijk dank voor uw reactie! Vriendelijke groeten Barbara
 • Reactie 3, 25-05-2010 door Esther
  Dat is toevallig! Wij gaan binnenkort onze woonboot verven en zijn ook op zoek naar een werkvlotje. Zouden wij misschien het vlotje na Barbara mogen lenen? Dat zou echt geweldig zijn! Groeten, Bob en Esther


12-05-2010 08:05, advies kopen/huren
Mijn vraag is alsvolgt: Waar en welke makelaar of instantie is goed voor advies of hulp bij het kopen of huren van een woonboot/ark? Wat zijn vereiste waar ik rekening mee moet houden?
Alvast bedankt

Gr Eugene
Eugene

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-05-2010 door Tip
  Kijk op deze site bij Belangrijke adressen Aankoopbemiddeling
 • Reactie 2, 17-05-2010 door willeke rietbroek
  Weet je al wat voor boot je wil kopen/huren, budget etc. Wil je een lokale makelaar of niet.


06-05-2010 06:46, Klimaat neutraal wonen op het water!
Klimaat neutraal wonen op het water, doe mee met dit korte onderzoek speciaal gericht op waterwoningen en/of woonarken.

Op verzoek van een 4e jaars student van de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam presenteren wij u de woonark/waterwoning van de toekomst die met recht groen genoemd mag worden.

Meer informatie: www.remax-woonarken.nl
Armin Streekstra

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-05-2010 door Annette
  Is dit reclame? Waar op de genoemde site vind ik informatie over het onderzoek?
 • Reactie 2, 09-05-2010 door Armin Streekstra
  Beste Annette, Het is in de basis niet bedoelt als reclame. Ik ben benaderd door de studenten van Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam om de enquete die op de site staat www.remax.nl/80060001-336 te promoten. In de basis zijn wij een Amerikaanse organisatie en daar zet al verder met dit soort groene projecten. Ik ben in afwachting van de scriptie en zal deze als brochure bij de woning toevoegen. Als u de brochure opvraagd zal ik deze zodra beschikbaar nazenden. Met vriendelijke groet, Armin Streekstra 070-448.31.60 www.remax-woonarken.nl
 • Reactie 3, 09-05-2010 door Annette
  Goed, dezelfde enquête dus als waarover in het nieuws van 04-05-2010 op deze site woonbotenland iets gemeld werd.
 • Reactie 4, 09-05-2010 door Armin
  Dat klopt en dat zag ik helaas pas later. Sorry voor dit ongemak.


05-05-2010 23:07, Aankoopkeuring op de werf
Ik heb een ark op het oog met stalen casco. Deze is onlangs nog gekeurd. Ik wil de ark voor aankoop wel nog een keer laten taxeren en een technische keuring doen. Moet deze voor aankoop dan nog een keer naar de werf gesleept worden? Of wordt het bestaande vlakrapport dan gewoon meegenomen in de taxatie?
Tamara

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-05-2010 door martijn
  Wij hebben dit ook gehad toen wij onze boot kochten. Als de laatste werfgang minder dan een jaar geleden is accepteren hypotheekverstrekker en verzekeraar de stukken. Is het van langer terug, dan zal hij opnieuw uit het water moeten.
 • Reactie 2, 08-05-2010 door Tamara
  Dank je wel voor je reactie, ik heb de boot inmiddels bezichtigd en het vlakrapport was inderdaad nog vrij recent. Mag ik vragen bij welke hypotheker en verzekeraar jullie uiteindelijk zijn uitgekomen? En met welke overwegingen? Ik moet dit nu allemaal gaan uitzoeken maar zie even door de bomen het bos niet meer..
 • Reactie 3, 08-05-2010 door Dirk
  Ik heb in december 2006 een schip gekocht dat in juli 2005 voor het laatst gekeurd was. Op basis van het keuringsrapport had ik er zelf vertrouwen in dat het wel goed zat met het onderwaterschip. Herkeuring was volgens het rapport pas nodig in 2011. Verzekeraar (EFM) vond herkeuring bij aankoop ook niet nodig , dus ik kon de polis gewoon 'overnemen'. Mijn hypotheekverstrekker verlangde alleen een recent taxatierapport.
 • Reactie 4, 10-05-2010 door martijn
  Hypotheek bij ING. Ze hadden een iets minder goede rente dan de Rabo voor ons destijds maar de bijkomende voorwaarden als type belegging, fexibiliteit tussen sparen en beleggen e.d. was beter.


31-03-2010 11:02, aanmeersysteem
Hallo,

Ik wil graag voor mijn woonark een nieuw aanmeer systeem hebben. Hij ligt ongever 1,5 meter vanaf de kade en wordt nu afgehouden met ijzeren kruizen, zonder speling, waardoor hij erg schokt en bonkt als het waait of als er een boot voorbij komt. Bestaat er ook iets met een soort schokbrekers en wie kan mij advies geven door welk bedrijf ik dat het beste kan laten doen. Er staan wat adressen in "Belangrijke adressen"maar ik wil graag horen van iemand die hier ervaring mee heeft.

Alvast bedankt!
Paul

Geef Reactie

 • Reactie 1, 31-03-2010 door Carla
  Hoi paul, Wij liggen al jaren afgemeerd aan de afhouders van Homan Mylos met de veren en dit ligt super!!!!!!! Vgr, Carla
 • Reactie 2, 01-04-2010 door martin
  Wat ik niet begrijp, als je systeem geen speling heeft, hoe kan de ark dan schokken en bonken? Het is net als met een koppeling van een aanhanger, Die kan alle kanten op bewegen, maar er is geen speling en dus kan die niet schokkken.
 • Reactie 3, 01-04-2010 door Marja
  De Bootklussers kunnen werken met zo'n systeem met aanhangerkoppelingen. Werkt goed.
 • Reactie 4, 01-04-2010 door Paul
  Bedankt voor de reacties, ik heb ondertussen een afspraak met een firma van Homan Mylos. Martin ik weet ook niet waarom de boot zo ligt te bonken ik denk dat het komt omdat er juist geen speling opzit dus dan absorbeert het beton gelijk de klappen van de golven van het open water en de terugslag van de kade.
 • Reactie 5, 01-04-2010 door Joep
  Ik heb meerpalen laten slaan door de Rijk BV en beugels op maat laten maken door LBM zie adressen. Ben erg tevereden over dit systeem. (schijnt ook de meest degelijke te zijn) Succes.
 • Reactie 6, 01-04-2010 door dolf
  er zijn veel soorten afmeersystemen. elke situatie is weer anders en is ook afhankelijk in wat voor water je ligt. rustig of juist met heel veel scheepvaart. Het is verstandig om met meerdere aanbieders te praten. wat voor de één goed is kan voor de ander juist absoluut niet het goede systeem zijn. er zijn bij de adressen meerdere aanbieders te vinden. succes


25-03-2010 12:27, ramen in romp?
hallo,
Ik probeer te achterhalen waar ik welstandseisen voor woonschepen in de houthaven (amsterdam) kan vinden. ik wil weten welke eisen er zijn ivm aanbrengen ramen in de romp.
Al een ruime week ben ik online aan het zoeken en heb verschillende mensen aan de telefoon gehad. Nergens heb ik een duidelijke nota kunnen vinden. (wel nota wesltand op het water voor stadsdeel centrum, maar niet een dergelijk uitgebreid document voor westerpark houthaven)
wie het weet mag het zeggen! veel dank alvast
Maartje

Geef Reactie

 • Reactie 1, 25-03-2010 door a
  Misschien had je het zo al eens geprobeerd, maar probeer eens te zoeken (keuze geavanceerd zoeken) via Google, dan alle woorden: woonboten welstand, en dan in domein: westerpark.amsterdam.nl. En als je niets duidelijks vindt, kun je toch je eigen plan bepalen en daarvoor toestemming vragen. Wat niet duidelijk verboden is, zal goedgekeurd moeten worden.
 • Reactie 2, 25-03-2010 door Jan
  Of simpel: stuur een mail naar stadsdeel westerpark en vraag om de voorwaarden waaraan een woonboot moet voldoen bij een aanpassing. Als ze het goed doen, sturen ze een document (nota of zo) waarin de regeltjes staan. Als daarin niet staat dat het aanbrengen van ramen niet toegestaan is, kun je dus je gang gaan. Als er later eventueel problemen komen, wapper je met je mailtje en met de tekst die je ontvangen hebt.
 • Reactie 3, 25-03-2010 door jan hester
  Mijn ark ligt in (ex) deelraad Westerpark. Vraag een gesprek aan met afd vergunningen, overleg een bouwtekening hoe je het wilt bouwen en zij beslissen of je binnen de normen valt of wat je eventueel moet aanpassen. Een schip in de Houthaven zal anders worden beoordeeld dan een schip in een gracht. Je hebt dus enige onderhandelings speling om hen te overtuigen dat je ramen passen in de omgeving waar je schip ligt. Ik heb hen als een redelijke partner ervaren bij de beoordeling van de bouw tekeningen van m'n ark. Succes
 • Reactie 4, 26-03-2010 door Maartje
  dank voor jullie reacties, ik heb iemand van westerpark gesproken die na bekijken schip heeft gezegd een dergelijke vergunning af te keuren ivm welstandsredenen, vandaar dat ik op zoek ben naar officiele documenten die deze beslissing onderbouwen, of niet. ik denk idd dat ik hem nog maar eens bel om samen tot een oplossing te komen.
 • Reactie 5, 19-04-2010 door Renske
  Beste Maartje, Voor woonboten in de Houthavens dien je de vergunning aan te vragen bij Dienst Binnenwaterbeheer. In de documenten waarop wordt getoetst staat niet vermeld dat ramen in de romp niet zijn toegestaan. Maar op basis van redelijke eisen van welstand kan een dergelijk plan toch worden afgekeurd. Ligt er vaak ook aan hoe de verhoudingen tussen romp en ramen zijn getekend. Ik heb ervaring met vergunningsaanvragen voor woonboten, als je meer wilt weten kun je me bellen op 06 287 14 358. Groet, Renske


15-03-2010 13:38, taxatiekosten
Ik ervaar grote verschillen in taxatiekosten van een woonark met betonnen casco in Amsterdam. Wie heeft hier ervaring mee? Door welke taxateur kan ik de woonark het voordeligst laten taxeren?
Martin

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-03-2010 door Marja
  Dat is toch gewoon een kwestie van zelf de diverse taxateurs bellen en vragen wat ze rekenen.
 • Reactie 2, 17-03-2010 door Paul
  Ik zou niet voor de goedkoopste gaan maar ik zou zeker ook kijken naar de rechten die je aan de taxatie kan ontlenen. Ik heb zelf een woonark aangeschaft en een taxatie laten doen voor de hypotheek. Achteraf bleken er toch een aantal dingen niet in orde te zijn waardoor ik opgezadeld ben met hoge kosten. Dit was achteraf niet te verhalen op de taxateur, dit was netjes omschreven in de kleine lettertjes. Dus bel er een aantal op en informeer goed waar zij naar kijken bij de taxatie en wat als er achteraf fouten zijn gemaakt.
 • Reactie 3, 18-03-2010 door Hans
  Er is verschil tussen taxeren en keuren. Bij een taxatie wordt eigenlijk alleen de waarde bepaald, er wordt niet echt gekeken naar de technische staat. De ene taxateur zal dat uit zichzelf wel of beter doen dan de andere. Als je ook iets over de technische staat wil weten, moet je eigenlijk ook een technische keuring laten uitvoeren. Die kunnen sommigen combineren met een taxatie, wat dan ook meer kost.
 • Reactie 4, 12-05-2010 door SjoerdvanHettema
  Kijk eens op www.wonenopwater.nl en klik op taxatie.Je ult zien dat het voor een redelijke prijs kan! Door een Beedigd Woonarktaxateur!


05-03-2010 22:25, lawaai rioolsysteem
Onlangs is mijn woonark in Groningen aangesloten op een hogedruk systeem ter voorbereiding op de aansluiting op het riool. Dit systeem maakt een hels kabaal, alsof een grote stoomboot vertrekt. Met name wanneer de wc doorspoelt.

Wie herkent dit en wie weet een oplossing?
Jaap

Geef Reactie

 • Reactie 1, 06-03-2010 door a
  Dat is herkenbaar. Waarschijnlijk heb je een versnijdende rioolpomp. Als die onvoldoende tegendruk heeft (bijvoorbeeld omdat hij nog niet op de leiding in de wal aangesloten is), maakt hij veel lawaai. Een andere of extra reden kan zijn dat de aansluitingen niet trillingvrij zijn, zodat je leidingen gaan meetrillen. Mogelijke oplossingen: de aansluitingen van de interne afvoerleidingen flexibel maken, de pomp op bijvoorbeeld een rubber mat plaatsen, en een afsluiter in de persleiding achter de pomp plaatsen, waarmee je kunstmatig tegendruk kunt geven.


01-03-2010 21:39, verzekering
Binnenkort kan ik mijn lopende Delta Lloyd woonarkverzekering verlengen of annuleren dus een mooi moment om eens rond te vragen, wat betaalt u per maand voor dekking ark en inboedel? En bij welke maatschappij?

(voor 160 & 45 K dekking betaal ik 65/mnd momenteel)
jochem

Geef Reactie

 • Reactie 1, 02-03-2010 door J Hester
  Johem, Zal je toch wat specifieker moeten zijn . Is dit compleet all-risk ? Heb je een eigen risico. Heb je wellicht korting voor schade vrije jaren ? En wellicht nog wat belangrijke info zoals betonnen- of ijzeren bak.
 • Reactie 2, 02-03-2010 door jochem
  Ik heb een betonnen bak, 2 etages, 10 schadevrije jaren, dekking is casco & storm, ligplaats A'dam. Kun je hier wat mee?
 • Reactie 3, 03-03-2010 door Martijn
  Pas op dat je geen appels met peren gaat vergelijken. Je kunt niet in een paar woorden aangeven wat wel en niet verzekerd is en of dan de premie hoog of laag is. Bijvoorbeeld of na zinken de bergingskosten voldoende verzekerd zijn, of lage afvoerpijpen onder dekking vallen en dergelijke. Ik denk dus dat je het beste voor jezelf kunt bepalen wat jij belangrijk vindt en vervolgens bij een aantal verzekeraars een prijsopgave vragen.
 • Reactie 4, 03-03-2010 door Frederic
  De meeste mensen zullen tevreden zijn met hun verzekeringsmaatschappij. Waar je het echter moet vragen, is bij de mensen die reeds de verzekering nodig gehad hebben. Dan pas kan je weten of de verzekering goed, hebben ze alles netjes terugbetaald, wat was de termijn, hoe is alles verlopen. Ikzelf ben bij EFM verzekerd en tevreden, maar ook ik hoor toe aan de groep die nog nooit de verzekering heeft moeten aanroepen. mvg Frederic
 • Reactie 5, 03-03-2010 door jochem
  Dank voor alle reacties, ik ga eens rondwinkelen.
 • Reactie 6, 03-03-2010 door marco
  Ik zit bij oranje verzekeringen. Tot nu toe ook geen schade gehad "afkloppen". Op zich goed betaalbaar, maar heb ook een oudere woonark. Ik zou goed nakijken of een verzekering ook achade door eigen gebrek etc. dekt. Ook of de verzekering bij zinken de bergingskosten naast het verzekerde bedrag dekt. Zitten de bergingskosten etc. bij het totale verzekerde bedrag in, dan moet je, je goed bedenken. Het bergen van een woonark is vaak vele malen duurder dan de waarde van de te vervangen ark. Een ark boven water halen en repareren kost al gauw 20.000 euro. Dan nog de sleepkosten etc. Reken maar uit wat er over blijft voor een vervangende ark, en deze moet ook weer gesleept en aangesloten worden. De verzekeraar zal vlgns mij in een dergelijk geval altijd wel iets vinden, waardoor ze de bergingskosten van het uit te keren bedrag afhalen. Ik zou adviseren, vraag dit soort dingen goed na. Ga ook voor een verzekeraar die bekend is met schepen en woonarken. Het is zo`n specifiek iets. Van oranje verzekeringen wet ik dat ze alleen maar schepen en woonarken verzekeringen doen. Ze hebben bijv. geen overige verzekeringen. Kortom het blijft een duister wereldje. En bedenk bovendien dat een verzekerings maatschapij geen liefdadigheids instelling is.
 • Reactie 7, 04-03-2010 door BT
  Verzekeraars die gericht zijn op (woon)schepen, zoals EFM, Oranje, DOV, denken in het algemeen met je mee ook als er schade is. Bij verzekeraars met polissen die eigenlijk op huizen gericht zijn of waren, zoals Delta Loyd of NHV Verzekeringen, kun je problemen krijgen als je schade hebt. Veel van wat met je woonboot te maken heeft blijkt onduidelijk en niet onder de dekking te vallen. Dan kan goedkoop uiteindelijk duurkoop worden.
 • Reactie 8, 04-03-2010 door karel
  ben nu verzekerd bij nhv in alkmaar dure verzekering 80 euro in de maand voordeur dichtgeklapt slot kapot is niet gedekt heb nu een verzekering ontdekt bij nationale nederlanden watervilla verzekering kost 35 euro in de maand iemand ervaring met nationale nederlanden verzekerd bedrag 250.000
 • Reactie 9, 12-03-2010 door Kees
  Was verzeked bij Nationale Nederlanden maar ben weer terug bij mijn oude maatschappij. het lijkt goedkoop maar de verzekering wordt elk jaar duurder en kortsluiting is niet gedekt.


28-02-2010 19:01, condens in casco
Ik heb veel last van condens en vocht in de betonnen bak van mijn woonark. Is er een manier om dat zelf te verhelpen of moet ik een bedrijf inschakelen.
Frits

Geef Reactie

 • Reactie 1, 28-02-2010 door irma
  Hoi, je moet eens in je bak kijken of er voldoende geventileerd wordt. Dat is volgens mij de oplossing, ventileren.


< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 78 volgende ><< Terug
http://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NLhttp://www.drijvendwonen.nl
http://www.arkenbouw.nlhttp://www.woonbotenmakelaar.nl


Nieuws

Woonboot populair bij vakantieboekingen
Datum: 19-06-2016
luxe waterwoning op nummer 1
Lees verder...

Eerbetoon aan gedode Britse politica
Datum: 18-06-2016
met hoorngeschal van woonschepen
Lees verder...

Bijzonder transport van woonarken naar Paterswoldsemeer
Datum: 18-06-2016
over water vanuit Urk, laatste deel over de weg
Lees verder...

Archief >>

http://www.woonboot.nlhttp://www.wonen-op-water.nl
http://www.waterdetector.nlhttp://www.bootklussers.nl


Vraagbaak

Dekschuit te huur
Datum: 29-09-2016

Verf
Datum: 14-09-2016

Hypotheek
Datum: 08-09-2016

afmeersysteem
Datum: 07-09-2016


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten