Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 77 volgende >

25-03-2010 12:27, ramen in romp?
hallo,
Ik probeer te achterhalen waar ik welstandseisen voor woonschepen in de houthaven (amsterdam) kan vinden. ik wil weten welke eisen er zijn ivm aanbrengen ramen in de romp.
Al een ruime week ben ik online aan het zoeken en heb verschillende mensen aan de telefoon gehad. Nergens heb ik een duidelijke nota kunnen vinden. (wel nota wesltand op het water voor stadsdeel centrum, maar niet een dergelijk uitgebreid document voor westerpark houthaven)
wie het weet mag het zeggen! veel dank alvast
Maartje

Geef Reactie

 • Reactie 1, 25-03-2010 door a
  Misschien had je het zo al eens geprobeerd, maar probeer eens te zoeken (keuze geavanceerd zoeken) via Google, dan alle woorden: woonboten welstand, en dan in domein: westerpark.amsterdam.nl. En als je niets duidelijks vindt, kun je toch je eigen plan bepalen en daarvoor toestemming vragen. Wat niet duidelijk verboden is, zal goedgekeurd moeten worden.
 • Reactie 2, 25-03-2010 door Jan
  Of simpel: stuur een mail naar stadsdeel westerpark en vraag om de voorwaarden waaraan een woonboot moet voldoen bij een aanpassing. Als ze het goed doen, sturen ze een document (nota of zo) waarin de regeltjes staan. Als daarin niet staat dat het aanbrengen van ramen niet toegestaan is, kun je dus je gang gaan. Als er later eventueel problemen komen, wapper je met je mailtje en met de tekst die je ontvangen hebt.
 • Reactie 3, 25-03-2010 door jan hester
  Mijn ark ligt in (ex) deelraad Westerpark. Vraag een gesprek aan met afd vergunningen, overleg een bouwtekening hoe je het wilt bouwen en zij beslissen of je binnen de normen valt of wat je eventueel moet aanpassen. Een schip in de Houthaven zal anders worden beoordeeld dan een schip in een gracht. Je hebt dus enige onderhandelings speling om hen te overtuigen dat je ramen passen in de omgeving waar je schip ligt. Ik heb hen als een redelijke partner ervaren bij de beoordeling van de bouw tekeningen van m'n ark. Succes
 • Reactie 4, 26-03-2010 door Maartje
  dank voor jullie reacties, ik heb iemand van westerpark gesproken die na bekijken schip heeft gezegd een dergelijke vergunning af te keuren ivm welstandsredenen, vandaar dat ik op zoek ben naar officiele documenten die deze beslissing onderbouwen, of niet. ik denk idd dat ik hem nog maar eens bel om samen tot een oplossing te komen.
 • Reactie 5, 19-04-2010 door Renske
  Beste Maartje, Voor woonboten in de Houthavens dien je de vergunning aan te vragen bij Dienst Binnenwaterbeheer. In de documenten waarop wordt getoetst staat niet vermeld dat ramen in de romp niet zijn toegestaan. Maar op basis van redelijke eisen van welstand kan een dergelijk plan toch worden afgekeurd. Ligt er vaak ook aan hoe de verhoudingen tussen romp en ramen zijn getekend. Ik heb ervaring met vergunningsaanvragen voor woonboten, als je meer wilt weten kun je me bellen op 06 287 14 358. Groet, Renske


15-03-2010 13:38, taxatiekosten
Ik ervaar grote verschillen in taxatiekosten van een woonark met betonnen casco in Amsterdam. Wie heeft hier ervaring mee? Door welke taxateur kan ik de woonark het voordeligst laten taxeren?
Martin

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-03-2010 door Marja
  Dat is toch gewoon een kwestie van zelf de diverse taxateurs bellen en vragen wat ze rekenen.
 • Reactie 2, 17-03-2010 door Paul
  Ik zou niet voor de goedkoopste gaan maar ik zou zeker ook kijken naar de rechten die je aan de taxatie kan ontlenen. Ik heb zelf een woonark aangeschaft en een taxatie laten doen voor de hypotheek. Achteraf bleken er toch een aantal dingen niet in orde te zijn waardoor ik opgezadeld ben met hoge kosten. Dit was achteraf niet te verhalen op de taxateur, dit was netjes omschreven in de kleine lettertjes. Dus bel er een aantal op en informeer goed waar zij naar kijken bij de taxatie en wat als er achteraf fouten zijn gemaakt.
 • Reactie 3, 18-03-2010 door Hans
  Er is verschil tussen taxeren en keuren. Bij een taxatie wordt eigenlijk alleen de waarde bepaald, er wordt niet echt gekeken naar de technische staat. De ene taxateur zal dat uit zichzelf wel of beter doen dan de andere. Als je ook iets over de technische staat wil weten, moet je eigenlijk ook een technische keuring laten uitvoeren. Die kunnen sommigen combineren met een taxatie, wat dan ook meer kost.
 • Reactie 4, 12-05-2010 door SjoerdvanHettema
  Kijk eens op www.wonenopwater.nl en klik op taxatie.Je ult zien dat het voor een redelijke prijs kan! Door een Beedigd Woonarktaxateur!


05-03-2010 22:25, lawaai rioolsysteem
Onlangs is mijn woonark in Groningen aangesloten op een hogedruk systeem ter voorbereiding op de aansluiting op het riool. Dit systeem maakt een hels kabaal, alsof een grote stoomboot vertrekt. Met name wanneer de wc doorspoelt.

Wie herkent dit en wie weet een oplossing?
Jaap

Geef Reactie

 • Reactie 1, 06-03-2010 door a
  Dat is herkenbaar. Waarschijnlijk heb je een versnijdende rioolpomp. Als die onvoldoende tegendruk heeft (bijvoorbeeld omdat hij nog niet op de leiding in de wal aangesloten is), maakt hij veel lawaai. Een andere of extra reden kan zijn dat de aansluitingen niet trillingvrij zijn, zodat je leidingen gaan meetrillen. Mogelijke oplossingen: de aansluitingen van de interne afvoerleidingen flexibel maken, de pomp op bijvoorbeeld een rubber mat plaatsen, en een afsluiter in de persleiding achter de pomp plaatsen, waarmee je kunstmatig tegendruk kunt geven.


01-03-2010 21:39, verzekering
Binnenkort kan ik mijn lopende Delta Lloyd woonarkverzekering verlengen of annuleren dus een mooi moment om eens rond te vragen, wat betaalt u per maand voor dekking ark en inboedel? En bij welke maatschappij?

(voor 160 & 45 K dekking betaal ik 65/mnd momenteel)
jochem

Geef Reactie

 • Reactie 1, 02-03-2010 door J Hester
  Johem, Zal je toch wat specifieker moeten zijn . Is dit compleet all-risk ? Heb je een eigen risico. Heb je wellicht korting voor schade vrije jaren ? En wellicht nog wat belangrijke info zoals betonnen- of ijzeren bak.
 • Reactie 2, 02-03-2010 door jochem
  Ik heb een betonnen bak, 2 etages, 10 schadevrije jaren, dekking is casco & storm, ligplaats A'dam. Kun je hier wat mee?
 • Reactie 3, 03-03-2010 door Martijn
  Pas op dat je geen appels met peren gaat vergelijken. Je kunt niet in een paar woorden aangeven wat wel en niet verzekerd is en of dan de premie hoog of laag is. Bijvoorbeeld of na zinken de bergingskosten voldoende verzekerd zijn, of lage afvoerpijpen onder dekking vallen en dergelijke. Ik denk dus dat je het beste voor jezelf kunt bepalen wat jij belangrijk vindt en vervolgens bij een aantal verzekeraars een prijsopgave vragen.
 • Reactie 4, 03-03-2010 door Frederic
  De meeste mensen zullen tevreden zijn met hun verzekeringsmaatschappij. Waar je het echter moet vragen, is bij de mensen die reeds de verzekering nodig gehad hebben. Dan pas kan je weten of de verzekering goed, hebben ze alles netjes terugbetaald, wat was de termijn, hoe is alles verlopen. Ikzelf ben bij EFM verzekerd en tevreden, maar ook ik hoor toe aan de groep die nog nooit de verzekering heeft moeten aanroepen. mvg Frederic
 • Reactie 5, 03-03-2010 door jochem
  Dank voor alle reacties, ik ga eens rondwinkelen.
 • Reactie 6, 03-03-2010 door marco
  Ik zit bij oranje verzekeringen. Tot nu toe ook geen schade gehad "afkloppen". Op zich goed betaalbaar, maar heb ook een oudere woonark. Ik zou goed nakijken of een verzekering ook achade door eigen gebrek etc. dekt. Ook of de verzekering bij zinken de bergingskosten naast het verzekerde bedrag dekt. Zitten de bergingskosten etc. bij het totale verzekerde bedrag in, dan moet je, je goed bedenken. Het bergen van een woonark is vaak vele malen duurder dan de waarde van de te vervangen ark. Een ark boven water halen en repareren kost al gauw 20.000 euro. Dan nog de sleepkosten etc. Reken maar uit wat er over blijft voor een vervangende ark, en deze moet ook weer gesleept en aangesloten worden. De verzekeraar zal vlgns mij in een dergelijk geval altijd wel iets vinden, waardoor ze de bergingskosten van het uit te keren bedrag afhalen. Ik zou adviseren, vraag dit soort dingen goed na. Ga ook voor een verzekeraar die bekend is met schepen en woonarken. Het is zo`n specifiek iets. Van oranje verzekeringen wet ik dat ze alleen maar schepen en woonarken verzekeringen doen. Ze hebben bijv. geen overige verzekeringen. Kortom het blijft een duister wereldje. En bedenk bovendien dat een verzekerings maatschapij geen liefdadigheids instelling is.
 • Reactie 7, 04-03-2010 door BT
  Verzekeraars die gericht zijn op (woon)schepen, zoals EFM, Oranje, DOV, denken in het algemeen met je mee ook als er schade is. Bij verzekeraars met polissen die eigenlijk op huizen gericht zijn of waren, zoals Delta Loyd of NHV Verzekeringen, kun je problemen krijgen als je schade hebt. Veel van wat met je woonboot te maken heeft blijkt onduidelijk en niet onder de dekking te vallen. Dan kan goedkoop uiteindelijk duurkoop worden.
 • Reactie 8, 04-03-2010 door karel
  ben nu verzekerd bij nhv in alkmaar dure verzekering 80 euro in de maand voordeur dichtgeklapt slot kapot is niet gedekt heb nu een verzekering ontdekt bij nationale nederlanden watervilla verzekering kost 35 euro in de maand iemand ervaring met nationale nederlanden verzekerd bedrag 250.000
 • Reactie 9, 12-03-2010 door Kees
  Was verzeked bij Nationale Nederlanden maar ben weer terug bij mijn oude maatschappij. het lijkt goedkoop maar de verzekering wordt elk jaar duurder en kortsluiting is niet gedekt.


28-02-2010 19:01, condens in casco
Ik heb veel last van condens en vocht in de betonnen bak van mijn woonark. Is er een manier om dat zelf te verhelpen of moet ik een bedrijf inschakelen.
Frits

Geef Reactie

 • Reactie 1, 28-02-2010 door irma
  Hoi, je moet eens in je bak kijken of er voldoende geventileerd wordt. Dat is volgens mij de oplossing, ventileren.


18-02-2010 18:38, meerpalen
Weet iemand hoe lang Meerpalen moeten zijn om een woonark van 16 meter aan vast te leggen.
Boven water 150 en er staat 250 cm water.
Roberd

Geef Reactie

 • Reactie 1, 19-02-2010 door Balast Nedam
  Beste Roberd S. Ca. een meter of 8, maar hangt ook sterk van de grond soort af!


10-02-2010 22:31, Elektra
Mag een woonark voor de elektriciteit een flexibele YMvK kabel van 3 X 6mm˛ gebruikt worden.
Leendert

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-02-2010 door boot k
  Ja deze kabel mag gebruikt worden mits deze goed zichtbaar boven de grond ligt. Als de kabel ingegraven wordt, moet YmVK-as (is afscherming) gebruikt worden. Nog beter om te gebruiken boven de grond is een kabel met neopreem bescherming. Overigens is 3x4 mm. goed.
 • Reactie 2, 22-02-2010 door mark
  Hallo even een brutale vraag maar waarom is neopreem beter?
 • Reactie 3, 22-02-2010 door boot k
  Een soepele kabel gemaakt van neopreen is zeer bestand tegen weersinvloeden (o.a. ozon). neopreen kabel wordt ook veel toegepast in onderwaterpompen (bron-, dompel-pompen).


10-02-2010 02:08, WELSTAND ?
@ Ze werden in het ongelijk gesteld omdat de woonboot volgens de rechtbank niet in strijd is met redelijke eisen van welstand.
zie nieuws

Ben ik abuis ?
Gelden er voor Steendam andere regels ?
Ik was van mening dat er voor woonboten/arken geen welstand eisen zijn. En zo ja is dit wettelijk i.v.m. rechtsongelijkheid ?
M.Meijer

Geef Reactie

 • Reactie 1, 10-02-2010 door Martijn
  Voor zover ik weet gelden er voor woonboten niet standaard de welstandseisen, omdat ze niet onder de woningwet vallen. Maar soms kan in een woonschepenverordening wel iets opgenomen zijn. En ik denk dat hier de bewoners bezwaar hadden vanwege het uiterlijk van de woonboot en dat de rechter dat tegengesproken heeft (en misschien de journalist dat zelf zo vertaald heeft).
 • Reactie 2, 10-02-2010 door Duco
  Geachte Marga Meijer??, als je het betrekt met het plan in Almere is dit een heel ander verhaal. En per gemeente is dit anders.


08-02-2010 00:00, Verhuren
Goedemiddag, Ik heb achter mijn boerderij een stuk water in bezit. Ik zou hierin graag een woonark leggen en deze verhuren. Heeft iemand enig idee welke vergunning ik daarvoor nodig heb en waar ik die kan aanvragen? Alvast bedankt.
Henk

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-02-2010 door Henk
  Beste Henk, Dit is te informeren bij je gemeente. Er zal een woonvergunning verleend moeten worden.
 • Reactie 2, 22-04-2010 door Sam Berghuis
  Als u een huurder zoekt: ik heb interesse!! Vriendelijke groet, Sam Berghuis


03-02-2010 14:00, Extra verdieping
Wij willen graag een extra verdieping op onze ark bouwen, heeft iemand een idee hoe die moet? Bestaat er documentatie over dit soort verbouwingen aan arken?

Alvast bedankt!
G.

Geef Reactie

 • Reactie 1, 03-02-2010 door Tip
  Pas op met het extra gewicht, waardoor je bak misschien te diep komt te liggen. Let ook op de beperkte hoogte van eventuele standpijpen, waardoor het water naar binnen zou kunnen komen.
 • Reactie 2, 03-02-2010 door dolf
  er zijn heel veel zaken waar je goed rekening mee moet houden teveel om zo even uit te leggen het begint met een schouw van het casco. en diepgang rekenen. als je meer info wilt mag je me wel even bellen. 0613305676 kost niks
 • Reactie 3, 03-02-2010 door irma
  Hoi wij gaan volgende week beginnen met een verbouwing. En ja wij gaan van een enkele woonlaag naar een dubbele woonlaag.Als je wilt kan je eens komen kijken als je in de buurt van Utrecht woont en je mag ook bellen voor info en om te vragen hoe wij dit gaan aanpakken.tel niels 06-24885680 succes
 • Reactie 4, 03-02-2010 door jan hester
  Als aanvulling op de gegeven technische adviezen moet je ook vroeg tijdig je verzekering in kennis stellen. Je veranderd nl de door hen in dekking genomen ark. Als het tot een schade komt dan zullen ze kunnen zeggen dat ze niet tot uitkering overgaan, omdat de verzekerde ark in de nieuwe staat, wellicht niet door het in verzekering zou zijn genomen. Belangrijk dus.


< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 77 volgende ><< Terug
http://www.woonbotenmakelaar.nlhttp://www.waterdetector.nl
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL


Nieuws

Woonboot populair bij vakantieboekingen
Datum: 19-06-2016
luxe waterwoning op nummer 1
Lees verder...

Eerbetoon aan gedode Britse politica
Datum: 18-06-2016
met hoorngeschal van woonschepen
Lees verder...

Bijzonder transport van woonarken naar Paterswoldsemeer
Datum: 18-06-2016
over water vanuit Urk, laatste deel over de weg
Lees verder...

Archief >>

http://www.arkenbouw.nlhttp://www.bootklussers.nl
http://www.woonboot.nlhttp://www.drijvendwonen.nl


Vraagbaak

Water onder in de bak
Datum: 21-07-2016

Faecalien pomp
Datum: 14-07-2016

Diensten.
Datum: 12-07-2016

Loopbrug te koop
Datum: 10-07-2016


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten