Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 75 volgende >

01-01-2010 00:00, vorst
Hallo, Sinds 2 weken ben ik eidenlijk trotse bezitter van een woonark en uitgerekend nu vriest het zoals het al 10 jaar niet gedaan heeft. Mijn vraag is of ik maatregelen moet treffen ivm de vorst zoals misschien het water rondom de bak ijsvrij houden. Misschien zijn er nog meer tips om deze vorstperiode goed door te komen, ik maak me nl een beetje zorgen. Alvast bedankt Paul
Paul

Geef Reactie

 • Reactie 1, 01-01-2010 door Anoniem
  Nou het vriest elk jaar wel, en misschien is niet elk jaar de gracht dichtgevroren maar toch. Als je een omloop hebt kun je elke ochtend even het ijs rond je ark doorbreken met iets waar je het mee door kan prikken, ik doe dat met een bezem. Er zijn ook systemen te koop (of je kan deze makkelijk zelf maken) die je ark ijsvrij houden. Die bestaan uit een dompelpomp die iets warmer water onder je ark vandaan pompt en dat via een buizensysteem met gaatjes om de zoveel cm iets het water in laat stromen waardoor het daar niet bevriest. Maar als je een beetje een modern casco hebt met goede dikke wanden dan zou ik me niet te veel zorgen maken. Als je geen warmtelint hebt kun je de kraan laten druppelen dan bevriest de waterleiding ook niet. Verder een beetje goed stoken en goed ventileren zo blijft je ark lekker vochtvrij, zorg er ook voor dat je kruipruimte goed ventileert anders kan daar ook veel condens ontstaan.
 • Reactie 2, 01-01-2010 door Jan Hester
  Paul , Geen zorgen maken. De vorst die we nu hebben daar heeft je bak (aangenomen dat ie van beton is) echt geen problemen mee. Je kan hem natuurlijk ijs vrij gaan maken, het is een hoop werk maar hoeft niet .


29-11-2009 17:21, Casco gevraagd
Hallo,

Weet iemand misschien een gratis betonnen woonark of casco voor mij.
Sorry dat ik om gratis moet vragen maar mijn financieen zijn treurig net zoals mijn huidige woonarkje.

Vriendelijke groet,
Harry Blom
Harry Blom

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-11-2009 door Martijn
  De vraag is niet zo gek, maar hoort volgens mij hier eigenlijk niet thuis in de Vraagbaak. Kijk zelf op deze site bij Aanbod of eventueel ook op Marktplaats. Welke maximale afmetingen zoek je?
 • Reactie 2, 29-11-2009 door Harry Blom
  Hallo Martijn, Martijn de breedte mag bijna 7 meter zijn en de lengte 14 a 15 meter. Niet dat ik dit per se zoek maar dat zijn mijn mogelijkheden. groetjes, Harry
 • Reactie 3, 01-04-2010 door janwennekes
  mijn zoon heeft een betonnen bak te koop licht in r.dam kost prijs 2500€ 14x5mtr
 • Reactie 4, 01-04-2010 door harry blom
  Hallo Jan Wennekes, Bedankt voor je reactie. Jan is het mogelijk om mij wat foto`s te sturen van die woonark groetjes, harry


22-11-2009 10:45, stabiliseren en uitwatering
Hallo,

Ik woon sinds korte tijd op een woonboot, en ben dus met veel dingen onbekend; vandaar hier mijn vragen.

Mijn ark ligt aan een kant vrij diep in het water, doordat er aan die kant een massief gemetselde schoorsteen op het casco staat. Hier is de uitwatering vanaf het water tot top betonnen rand iets van 30 cm. Aan de andere kant van de ark is dit makkelijk 60 cm.

Wat is een veilige marge voor uitwatering? Hoeveel moet dit minimaal bedragen (willen we niet zinken ;)

Het andere punt: het profiel van de ark is redelijk lang, maar ook vrij smal. Hierdoor is de ark redelijk instabiel. Wat zijn goede manieren om de boel te stabiliseren?

Alvast bedankt!
paul

Geef Reactie

 • Reactie 1, 22-11-2009 door peter
  Een veilige marge is afhankelijk van waar je ligt. In water met veel golven is een hoger vrijboord nodig dan water dat erg stil is. Voor verzekeringen is 30 cm meestal het minimum. Klopt het wel dat je opgeeft dat er aan de ene kant 60 cm is, dan lig je blijkbaar wel heel erg scheef. Om een smalle ark stabieler te maken, kun je er bijvoorbeeld een drijvend terras naast monteren.
 • Reactie 2, 23-11-2009 door paul
  Gelukkig liggen we in een compleet stille haven, komt bijna niemand langs met een boot, dus golfslag hebben we niet.
 • Reactie 3, 24-11-2009 door Arjen
  Hoi Paul, waar ik benieuwd naar ben: hoe breed is je ark en is het echt zo dat aan de ene kant de vrijboordhoogte 60 cm is en aan de andere kant 30 cm? Dan moet hij wel heel erg schuin liggen.
 • Reactie 4, 25-11-2009 door Beheerder

  Commerciële reactie verwijderd. Bedrijven kunnen hun gegevens doorgeven voor een (gratis) vermelding op de pagina's Belangrijke Adressen.

 • Reactie 5, 28-11-2009 door paul
  De ark is 15 meter bij 3,5 meter. Ik heb eens gekeken met waterpas, hij is inderdaad erg scheef. Het zijn twee casco's die gekoppeld zijn, waarbij het ene casco dieper is dan de andere. Wellicht dat het diepere casco (die minder zwaar beladen is) hoog in het water ligt en de andere kant omlaag duwt? @anoniem: wellicht handig om even aan te geven wie of wat je bent voordat ik zomaar bel? ;)
 • Reactie 6, 29-11-2009 door (verwijderd)
  sorry bij deze, maar dit mag hoorspronkelijk niet dus bij deze anoniem.
 • Reactie 7, 29-12-2009 door joost
  je kan drijflichamen onder de diepe kant plaatsen,of een terras vastmaken aan de diepe kant wat dan "meetilt '',ik weet wel adressen die dit kunnen verzorgen,mail maar
 • Reactie 8, 17-04-2010 door nathalie
  hoi, ik zit met precies hetzelfde probleem en zoek ook naar een oplossing, heb jij deze al gevonden?


14-11-2009 11:15, onderhoud rioolpomp
Geachte lezer, sinds 4 jaar hebben wij een woonark met een KSB minicompacta. Deze heeft het tot nu toe probleemloos gedaan, maar ik vroeg mij af of die, net als de CV-ketel, wellicht ook periodiek onderhoud nodig heeft, en hoe vaak. Alvast dank voor uw reaktie. Vriendelijke groet, Mart
mart

Geef Reactie

 • Reactie 1, 14-11-2009 door Joep
  Deze heeft inderdaad wel onderhoud nodig. De heer Winder van Winder Pomptechniek (zie adressen) Kan je hier wel informatie over geven.
 • Reactie 2, 15-11-2009 door Paul
  Je kan na met bleek een paar keer gespoeld te hebben zelf kijken of er geen narigheid in drijft door het gele plaatje bovenop los te draaien. Vetresten willen wel eens klonten vormen en de vlotter blokkeren. Bij mij draait hij zonder onderhoud al 6 jaat probleemloos.
 • Reactie 3, 17-11-2009 door Frank Winder
  Geachte Mart, Paul, Het is ten alle tijde raadzaam de vuilwater pomp jaarlijks een keer te laten inspecteren / reinigen, dat doet iedereen ook met zijn cv ketel, auto en andere mechanische / electrische apparatuur. Bij het juiste onderhoud betekend dat een aanzienlijke levensduur verlenging, en een storings vrij gebruik. Vaak komen pompgebruikers er pas bij een pompstoring achter hoe belangrijk hun pomp eigenlijk is. Bij eventule storingen, bijvoorbeeld door verkeerd lozings gedrag kan je altijd je onderhouds bedrijf contacten voor het oplossen van de problemen. Met vriendelijk groet Frank Winder
 • Reactie 4, 28-11-2009 door Frank Winder
  http://www.projectbureauschoonschip.nl/onderhoud.html
 • Reactie 5, 14-01-2010 door vanark
  Kan iemand mij helpen: hoeveel kost een 1 KS-1 vlotter voor een minicompacta U7E pomp. Ik hoorde ruim 300 euro, kan dat?
 • Reactie 6, 20-01-2010 door frank
  klopt,bel maar even, ik heb er nog wel een van een half jaar oud. 06-22222531


12-11-2009 17:13, mw
Hallo,

De gemeente is bij ons bezig met het bepalen van de WOZ waarde van (on-)roerend goed in onze buurt. Omdat wij onze ark net hebben aangekocht hebben ze ons uitgekozen voor een taxatie. De ark zal door een door de gemeente aangewezen taxateur op WOZ-waarde worden bepaald: DMH Taxaties te Veenendaal. Echter, volgens mij is dit niet een Banktaxateur Woonschepen, en al helemaal niet erkend door de ING. Ik vraag mij dan ook terdege af hoe betrouwbaar de taxatie gaat worden, wat uiteraard nadelig kan zijn voor ons met het oog op roerend zaak belasting. Heeft iemand enig idee?

Groet F
Nolte

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-11-2009 door carolien
  Mij lijkt dat het niet uit hoeft te maken welke taxateur dit doet. Als jullie ark recent is aangekocht, dan zou de aankoopprijs namelijk de WOZ-waarde moeten zijn. WOZ-waarde is bij mijn weten (en bij mijn ark) namelijk de waarde van de ark plus de waarde van de ligplaats. Roerend zaak belasting betaal ik dus ook over het hele WOZ-bedrag inclusief ligplaats!
 • Reactie 2, 12-11-2009 door Daan
  Algemeen: een taxatie op basis van de recente verkoop van één object is over het algemeen niet maatgevend. Ook de omstandigheden van het geval zijn van belang bij het bepalen van de waarde: gaat het om een huurligplaats, hoe 'vast' kan je er blijven liggen, is er walgrond bij de ark. Ook moet je kijken welke andere referenties zijn meegenomen in het bepalen van de waarde, zoals woningen op de wal. Of DMH Taxaties 'erkend' is kan je nagaan bij de stichting vastgoedcert. Ik heb getracht die naam bij de stichting te achterhalen in de kamer WOZ, maar dat leverde niets op. Via de Kamer van Koophandel kan je informatie opvragen over DMH, want misschien dat (één van) de taxateurs van DMH op persoonsnaam staat geregistreerd bij die stichting. Je kunt natuurlijk de stichting zelf ook vragen of DMH bij hen staat geregistreerd en zoja, hoe. Verder is het interessant om na te gaan of jouw gemeente een artikel in de verordening WOZ heeft over roerende zaakbelasting. Mocht jouw onderzoek uitwijzen dat er discutabel wordt gehandeld, dan kan je in ieder geval de politieke partijen (de oppositie) in de raad informeren, inspreken op raadsvergaderingen en de kwestie zo voor het voetlicht brengen. En de media inschakelen, vergeet die niet. Als je dan een aanslag ontvangt, kan je bezwaar aantekenen mocht je het niet eens zijn met de waarde. Ik hoop je zo op weg te hebben geholpen.
 • Reactie 3, 12-11-2009 door F nolte
  Hallo Daan, Dank voor je adviezen, ik ga er mee aan de slag. mvg Froukje


27-10-2009 12:31, Zelf baggeren
Mijn ark raakt/ligt soms iets tegen de bodem, waardoor de ark scheef komt te liggen. Is er een mogelijkheid om de aarde op dit punt weg te blazen / trillen, of iets dergelijks? Wie heeft daar ervaring mee en heeft een oplossing?
Bram Ver

Geef Reactie

 • Reactie 1, 27-10-2009 door don
  Je zou dicht aan de zijkanten van de bak bagger weg kunnen spuiten met een spuitlans. Maar eenvoudig zal dat niet zijn. Misschien kun je de ligplaatsbeheerder er op aan spreken. De gemeente, de provincie of de waterbeheerder. Wat soms ook wel wordt gesuggereerd is om met een sleepboot (die hebben een hele grote schroef) het zand proberen weg te blazen door de stuwing van de schroef. Geen idee of dit in de praktijk werkt.
 • Reactie 2, 28-10-2009 door Hans
  Pas op met zelf "rommelen". Het is mogelijk dat er harde delen op de bodem liggen (bijvoorbeeld stukken puin) en als je dan het losse slib wegspuit, komt de onderkant van je ark op die stukken puin. Je krijgt dan een puntbelasting die schadelijker is dan dat de druk over een groter oppervlak van de onderkant verdeeld wordt. Hetzelfde geldt als je een (sleep)boot iets laat wegspoelen. Professionele bedrijven spuiten gecontroleerd en met zoveel kracht dat ze materiaal onder de harde delen wegspuiten, waardoor die delen dieper wegzakken. Er zijn weinig bedrijven die dat doen, ProDiving is één, gegevens vind je bij Belangrijke adressen en dan Duikbedrijven.
 • Reactie 3, 21-12-2009 door Sikma
  Wij hebben zelf de bodem laten egaliseren door een grondbedrijf. Die komen met een platschip met een graafmachine erop en lossen het binnen een paar uur op....
 • Reactie 4, 29-12-2009 door joost
  afhankelijk van de situatie ,als het moeilijk is om de ark te verplaatsen zou ik dmv draagbaar zuig/spuitmateriaal,de te hoge punten uit kunnen vlakken.dit doen wij regelmatig


01-10-2009 20:03, Rioolpomp voor woonark
Wij hebben al jaren een rioolpomp van Homa Pompen, die aan vervanging toe is. Nu is ons aangeraden om een KSB-pomp aan te schaffen, maar deze zijn ontzettend duur. Een Yung pomp is ons afgeraden. Wie kan ons tips geven?
Karin

Geef Reactie

 • Reactie 1, 01-10-2009 door a
  Een goede keuze hangt af van je situatie en je voorkeuren. Weinig geluid? Versnijdend nodig? Invoerhoogte? Budget? Laat je goed adviseren door een onafhankelijke expert. Kijk bij Belangrijke adressen en dan bij pompen. Neem contact op met Winder of een ander goed bedrijf.
 • Reactie 2, 01-10-2009 door J. Hester
  Wat is duur. KSB is een gerenomeerd merk met een goede service afdeling. Gaat vele jaren zorgeloos mee. Mijn advies is dan toch om voor kwaliteit te gaan. Als zo'n pomp 15 jaar mee gaat, dan is het verschil in afschrijving met een goedkopere pomp minimaal. Goedkoop is toch vaak uiteindelijk duurkoop.
 • Reactie 3, 06-10-2009 door Paul
  En neem er 1 van 380volt indien mogelijk. Deze draaien regelmatiger. Denk bij aanschaf ook aan wat nou alsie stuk gaat. Hoe graag wil ik dat niet?
 • Reactie 4, 10-10-2009 door BK
  Vraag ook eens bij de leverancier wat eventuele vervangingsonderdelen kosten (vlotter, terugslagklep enz.) mocht de pomp onverhoopt kapot gaan. En wat een onderhoudscontract kost.
 • Reactie 5, 05-11-2009 door erwin
  hoi ik woon zelf ook op een woonboot in denhaag heb zelf ook een rioolpomp van homa en zal nooit wat anders willen het zijn de beste pompen die er zijn en nog belangrijker een top service staan altijd voor me klaar als er een probleem is ,zonder je op onkosten te willen jagen ik ben zeer te spreken over de kwaliteit en de service mvg erwin kok
 • Reactie 6, 22-12-2009 door Marko
  Ik heb de Feces rioolpomp nu een paar jaar draaien. (uit Den Haag via marktplaats.) Geen geld voor een versnijdende pomp! Geweldig apparaat, de pomp staat in mijn ruim, het ALARM hangt in de gang maar ik heb hem nog nooit gehoord! (Oke, 1 keer want ik wilde weten hoe die klinkt!) Groet Marko


23-09-2009 06:58, waardeontwikkeling woonarken
Goedemorgen. Ik woon in Australia en ben voornemens een woonark te importeren en hier permanent neer te leggen. maar door gebrek aan expertise binnen het Australische bankwezen kan ik niet in aanmerking komen voor een regulaire hypotheek en ben ik aangewezen op een erg hoge persoonlijke lening rente. Nu heb ik 1 kleinere bank gevonden die er wel wat aandacht aan wil besteden en om mijn argument kracht bij te zetten zou ik graag aan willen tonen dat de waardeontwikkleing van woonarken in Nederland erg gezond is....maar kan er helemaal niets over vinden. mijn vraag: weet iemand een link waar ik deze info vandaan kan halen? bedankt vanuit Melbourne
h. van schoonhoven

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-09-2009 door Anoniem
  Ik snap niet precies wat je wil aantonen met een waardeontwikkeling van woonarken in Nederland als je een ark naar Australië van plan bent te importeren. Dat is toch een beetje appels met peren vergelijken. Daarnaast is de waardeontwikkeling erg afhankelijk van de ligplaats van de woonark. En in Nederland is er een flink te kort aan ligplaatsen wat de waarde van woonarken icm een ligplaats hoog houdt. Kwestie van vraag en aanbod. Veel vraag, weinig aanbod is hoge prijs. En een woonark zonder ligplaats kent een uitermate slechte waardeontwikkeling.
 • Reactie 2, 30-09-2009 door h. van schoonhoven
  Geachte anoniem!? Wat is het toch vreemd. Ik stel een simpele vraag en dan gaat iemand mij vertellen waarom ik die data hier in Australia niet kan gebriuken omdat ik dan appels met peren vergelijk. Ik neem aan dat u veel zaken doet met australische banken (zoals ik) en dat u vanuit nederland mij kunt vertellen dat de waarde van een ark grotendeels vastgesteld wordt door de ligplaats...of gebrek daaraan. Allemaal oud nieuws en het getuigd van een volledige onderschatting van de vraagsteller. Is dit omdat u geen link weet te vinden waar die data voorhanden is of is dit omdat u kans zag om het bekende nederlandse wijsvingertje even uit de mottenballen te halen?
 • Reactie 3, 30-09-2009 door Martijn
  Kom op mensen, niet knokken, beperk je tot de feiten. In Nederland zijn de huizenprijzen gedurende jaren erg gestegen. Voor woonboten geldt dat vanwege de vraag-aanbod verhouding èn vanwege de gunstiger hypotheekmogelijkheden de prijzen in de stijgende lijn meegegaan en zelfs relatief duurder geworden zijn. Maar helaas, voor zover ik weet is er geen link te vinden naar formele informatie over die ontwikkeling.


22-09-2009 07:59, Goedkope ballast
Beste mensen, om mijn ark recht te leggen wil ik gewicht onderin de betonnen bak leggen. Er is ruimte genoeg voor bijvoorbeeld stoeptegels. Maar ik heb gezocht en geen bedrijven gevonden die tegels (liefs gebruikte, goedkope) leveren. Heeft iemand een tip? De ark ligt in de buurt van Utrecht.
Annet

Geef Reactie

 • Reactie 1, 22-09-2009 door koen
  Misschien moet je eens op marktplaats kijken, vaak staat er een advertentie voor gratis stoeptegels op te halen.Mensen willen die juist graag kwijt.
 • Reactie 2, 24-09-2009 door jan
  hallo, heeft u ook al eens aan lege jerrycan gedacht. in verband met genoeg ruimte beneden, groet jan
 • Reactie 3, 24-09-2009 door Mieke
  Hoi, ik wilde een jaar geleden hetzelfde doen, maar de tegels liggen nog steeds in mijn tuin.... Ik woon in Utrecht dus je kunt er een stel op komen halen. Ze zijn wel groot en dus zwaar. Mail me anders even op mieke_kort@hotmail.com
 • Reactie 4, 22-04-2010 door Sam Berghuis
  Hoi, Kijk eens op de website www.gratisaftehalen.nl. Daar vind je méér (inderdaad: gratis af te halen) stoeptegels dan je nodig hebt! Groet sam


09-09-2009 15:16, berekenen bak
Weet iemand misschien waar ik terrecht kan om uit te laten rekenen of een betonnen bak geschikt is om een dubbele ark ervan te maken.
Irma
irma

Geef Reactie< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 75 volgende ><< Terug
http://www.woonboot.nlhttp://www.bootklussers.nl
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.woonbotenmakelaar.nl


Nieuws

Transport woonboot Utrecht
Datum: 07-11-2015
gezien vanuit de lucht
Lees verder...

Laatste sluisgang voor woonboot Amandi
Datum: 06-11-2015
karakteristiek woonschip voorgoed weg uit Moordrecht
Lees verder...

Zinkende woonboot gered
Datum: 06-11-2015
door brandweer in Rotterdam
Lees verder...

Archief >>

http://www.arkenbouw.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL
http://www.waterdetector.nlhttp://www.drijvendwonen.nl


Vraagbaak


Datum: 22-11-2015

inspectie woonboot
Datum: 18-11-2015

prijs onderhoud pomp
Datum: 18-11-2015

Balans
Datum: 17-11-2015


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten