Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 76 volgende >

12-01-2010 14:11, warmtelint/kraan laten lopen
Wij hadden de afgelopen periode 2 warmtelinten (1x riool, 1x waterleiding) in gebruik. Samen doen ze bijna een kilowatt per uur, dus 24 kWh per dag en dat wordt best prijzig bij langdurige vorst.

Voor het riool heb ik weinig keus natuurlijk, maar voor de waterleiding hoor ik ook wel eens geluiden dat hij gewoon moet blijven lopen.

De enige vraag natuurlijk is: hoe hard is hard genoeg. Gaat het om druppelen of liters per minuut?

Het gaat om een geisoleerde waterleiding van 25 mm PE, lengte vanaf waar hij de grond uitkomt tot de woonark ongeveer 24 meter. Ik snap dat een exact antwoord niet mogelijk is, maar als er iemand enig idee heeft hou ik me aanbevolen.
jurriaan

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-01-2010 door Hannes
  Beste, Water kost je ook geld! Druppelen zal niet voldoende zijn omdat de leiding weinig tot geen druk opbouwt over deze lengte, dus zal je er meer water doorheen moeten laten lopen. Je kan ook een tijdschakelaar op het warmtelint zetten mits er overdag een temperatuur wordt bereikt boven de 0 graden!
 • Reactie 2, 13-01-2010 door Willem
  Misschien heb je dat al gedaan, maar je kunt de warmtelinten aansluiten op een buitenthermostaat. Die kun je instellen zodat er alleen eeen elektrische stroom loopt als het vriest (of iets onder nul is). Ik heb binnen in de ark een stekkerblok op de thermostaat aangesloten, daarin de twee stekkers van de warmtelinten en als ik wil weten of de thermostaat schakelt, sluit ik een nachtlampje aan op de derde aansluiting van dat stekkerblok.
 • Reactie 3, 15-01-2010 door Martin
  Waterleiding en rioolslang in één geïsoleerde buitenmantel. Heb je maar één warmtelint nodig.
 • Reactie 4, 19-01-2010 door de ruiter
  voor 40€ koop een thermostaat voor in het stopcontactdaar zit een draadje met buiten voeler regelbaar van -30 tot + 50 gr. daar de wrmte linten in te bestellen bij Conrad. succes groeten.


09-01-2010 16:31, overzicht landelijke ligplaatsen
Beste,

Ik ben me momenteel aan het orienteren binnen de woonbootmarkt. Zou graag een woonschip kopen niet ver van mijn huidige woonplaats, maar kan weinig tot geen aanbod gevonden krijgen. Bestaat er een overzicht die de (10.000) landelijke ligplaatsen voor woonboten weergeeft? Ik zou graag eerst kijken WAAR ik iets kan kopen, voordat ik besluit WAT ik wil gaan kopen.
Ik zie jullie reactie(s) graag tegemoet.

Groeten,
Bart

bartverberk@hotmail.com
Bart Verberk

Geef Reactie

 • Reactie 1, 09-01-2010 door m.meijer
  Bart, Mij lijkt dat je allereerst bepaald in welk gebied je wilt gaan wonen en dan aan die betreffende gemeenten hun plankaart [onderdeel van bestemmingsplan]op vraagt waarin de ligplaatsen staan aangegeven. Aan de hand daarvan kan je gerichter zoeken lijkt mij. Mij is zoiets als een overzicht van alle landelijke ligplaatsen niet voorhanden. Misschien een idee om zoiets te maken ??? groetjes M. Meijer
 • Reactie 2, 10-01-2010 door Marian
  Het lijkt me ook wel leuk om een overzicht te hebben van alle ligplaatsen. Maar als zo'n overzicht er zou zijn, heb je daar dan wat aan als je een woonboot wilt kopen? Als je ziet dat er in een regio waar je wilt wonen woonboten liggen, maar daar is nu niets te koop, dan kun je er toch niets mee? Zoek je in een speciale omgeving? Het aanbod wisselt door de tijd, als je op woonbotenland.nl en op waterwonen.nl kijkt heb je zo'n beetje het hele aanbod van Nederland.
 • Reactie 3, 17-01-2010 door gerard duursma
  Beste Bart, Het lijkt mij het handigste dat je een mailtje stuurt naar alle woonboot makelaars met het verzoek om je een bericht te sturen als er in de buurt van jouw woonplaats een woonboot te koop aangeboden wordt. Je kan ook bij Google maps vanuit de lucht kijken waar er bij jouw in de buurt woonboten liggen.


06-01-2010 22:39, standpijpen/ zware sneeuwval
De drie nog open standpijpen in mijn ark wil ik door een deskun dige laten dichtstorten.Alleen is het op dit moment, heeft men mij verteld, te koud om deze werkzaamheden op korte termijn te verrichten. Toch door de zware sneeuwval van de afgelopen dagen kwam de ark wel heel diep te liggen. Natuurlijk probeer ik zo tijdig mogelijk de sneeuw van het dak te vegen. De ark wordt op dit moment niet permanent bewoond. Zijn er nog meer "tijdelijke"goede oplossingen te bedenken?Balast verminderen misschien? Ark is 12,70 bij 4,50
paul

Geef Reactie

 • Reactie 1, 10-01-2010 door beheerder

  Commerciële reactie verwijderd. Bedrijven kunnen hun gegevens doorgeven voor een (gratis) vermelding op de pagina's Belangrijke Adressen.

 • Reactie 2, 17-01-2010 door gerard duursma
  Controleer in ieder geval hoe hoog het water in je standpijp staat. Je moet op z'n minst 20 cm. "vrijboord" in je standpijp hebben. Het is verstandig om ze provisorisch dicht te maken, tot dat er een definitieve afdichting is gemaakt.
 • Reactie 3, 23-01-2010 door frans
  neem een bal van een iets grotere diameter, laat die leeglopen, stop hem zo diep mogenlijk in de standpijp en blaas hem weer op. flink veel lucht er in en je hebt een waterdichte afsluiting. wel eerst de pijp reinigen, vuil langs de kant werkt niet mee.


04-01-2010 00:00, Toegang
Wij hebben de mogelijkheid om op de wal een extra slaapverblijf te bouwen en willen een toegang vanuit de ark naar het slaapverblijf aan de wal maken. De ark beweegt en waterpeil zakt/stijgt met +/- 15cm. Bestaat er zoiets als je ook bijv. in een treinstel ziet? Heeft iemand hier ervaring mee? Alvast bedankt voor de te nemen moeite! Met vr.gr. Miriam
Miriam

Geef Reactie

 • Reactie 1, 16-01-2010 door frans
  Wat dacht je van en grote accordion? bij toegangspoorten van schepen in een getijde haven heb je ook van die bewegende tunnels. wat van belang is, beweegt je boot alleen vertikaal of ook horizontaal. bij alleen vertikaal is het eenvoudig, een schuif.
 • Reactie 2, 26-01-2010 door Miriam
  Beste Frans, Dank je wel voor je reactie! Een schuif zal ivm met de bewegingen van de ark helaas niet werken. Ik zal eens kijken in de getijdehavens hoe het daar opgelost wordt. Het zal pas in 2011 gaan spelen dus heb nog genoeg tijd! Groeten, Miriam
 • Reactie 3, 28-01-2010 door a
  In Rotterdam zijn diverse arken die een dergelijke verbinding hebben en ook Broek en Waterland.


01-01-2010 21:21, isolatie
is het verstandig de vloer ( underlaymentplaten) van mijn nieuwe ark te isoleren? zo ja wat is het meest duurzaam en hoe zit het met de prijs?

ik wil de wanden, houtskelet, en het dak,isoleren met steen of houtwol. iemand raadt mij pur-platen aan . hoe zit het hier met het milieu , de prijs en het effect? wie heeft hier ervaring mee?
met dank voor uw antwoord.

evelien

Geef Reactie

 • Reactie 1, 02-01-2010 door Hans
  Is het een nieuwe of een "nieuwe" gebruikte ark? Als het een nu nieuw gebouwde is, zal het dak aan de buitenkant geïsoleerd zijn onde de dakbedekking. Dan moet je het dus niet zelf ook aan de onderkant te isoleren.
  Over de wanden: als je gaat isoleren, doe dat met glaswol of steenwol. Prop het niet slordig tussen de houten stijlen, maar verdeel het goed zodat de hele ruimte netjes opgevuld wordt. Aan de buitenkant moet dampdoorlatende folie zitten en aan de binnenkant dampdichte folie (waar de gipsplaten of iets dergelijks overheen komen). Zorg dat er in die folie geen gaten ("lekken") zitten. De vloer kun je aan de onderkant van de vloerplaten isoleren tussen de vloerbalken, ook met glas- of steenwol. Ik denk dat er geen of weinig verschil zal zijn m.b.t. prijs of milieu. Pas op met werken met glaswol i.v.m. jeuk door de deeltjes, niet in je ogen wrijven en zo.


01-01-2010 00:00, vorst
Hallo, Sinds 2 weken ben ik eidenlijk trotse bezitter van een woonark en uitgerekend nu vriest het zoals het al 10 jaar niet gedaan heeft. Mijn vraag is of ik maatregelen moet treffen ivm de vorst zoals misschien het water rondom de bak ijsvrij houden. Misschien zijn er nog meer tips om deze vorstperiode goed door te komen, ik maak me nl een beetje zorgen. Alvast bedankt Paul
Paul

Geef Reactie

 • Reactie 1, 01-01-2010 door Anoniem
  Nou het vriest elk jaar wel, en misschien is niet elk jaar de gracht dichtgevroren maar toch. Als je een omloop hebt kun je elke ochtend even het ijs rond je ark doorbreken met iets waar je het mee door kan prikken, ik doe dat met een bezem. Er zijn ook systemen te koop (of je kan deze makkelijk zelf maken) die je ark ijsvrij houden. Die bestaan uit een dompelpomp die iets warmer water onder je ark vandaan pompt en dat via een buizensysteem met gaatjes om de zoveel cm iets het water in laat stromen waardoor het daar niet bevriest. Maar als je een beetje een modern casco hebt met goede dikke wanden dan zou ik me niet te veel zorgen maken. Als je geen warmtelint hebt kun je de kraan laten druppelen dan bevriest de waterleiding ook niet. Verder een beetje goed stoken en goed ventileren zo blijft je ark lekker vochtvrij, zorg er ook voor dat je kruipruimte goed ventileert anders kan daar ook veel condens ontstaan.
 • Reactie 2, 01-01-2010 door Jan Hester
  Paul , Geen zorgen maken. De vorst die we nu hebben daar heeft je bak (aangenomen dat ie van beton is) echt geen problemen mee. Je kan hem natuurlijk ijs vrij gaan maken, het is een hoop werk maar hoeft niet .


29-11-2009 17:21, Casco gevraagd
Hallo,

Weet iemand misschien een gratis betonnen woonark of casco voor mij.
Sorry dat ik om gratis moet vragen maar mijn financieen zijn treurig net zoals mijn huidige woonarkje.

Vriendelijke groet,
Harry Blom
Harry Blom

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-11-2009 door Martijn
  De vraag is niet zo gek, maar hoort volgens mij hier eigenlijk niet thuis in de Vraagbaak. Kijk zelf op deze site bij Aanbod of eventueel ook op Marktplaats. Welke maximale afmetingen zoek je?
 • Reactie 2, 29-11-2009 door Harry Blom
  Hallo Martijn, Martijn de breedte mag bijna 7 meter zijn en de lengte 14 a 15 meter. Niet dat ik dit per se zoek maar dat zijn mijn mogelijkheden. groetjes, Harry
 • Reactie 3, 01-04-2010 door janwennekes
  mijn zoon heeft een betonnen bak te koop licht in r.dam kost prijs 2500€ 14x5mtr
 • Reactie 4, 01-04-2010 door harry blom
  Hallo Jan Wennekes, Bedankt voor je reactie. Jan is het mogelijk om mij wat foto`s te sturen van die woonark groetjes, harry


22-11-2009 10:45, stabiliseren en uitwatering
Hallo,

Ik woon sinds korte tijd op een woonboot, en ben dus met veel dingen onbekend; vandaar hier mijn vragen.

Mijn ark ligt aan een kant vrij diep in het water, doordat er aan die kant een massief gemetselde schoorsteen op het casco staat. Hier is de uitwatering vanaf het water tot top betonnen rand iets van 30 cm. Aan de andere kant van de ark is dit makkelijk 60 cm.

Wat is een veilige marge voor uitwatering? Hoeveel moet dit minimaal bedragen (willen we niet zinken ;)

Het andere punt: het profiel van de ark is redelijk lang, maar ook vrij smal. Hierdoor is de ark redelijk instabiel. Wat zijn goede manieren om de boel te stabiliseren?

Alvast bedankt!
paul

Geef Reactie

 • Reactie 1, 22-11-2009 door peter
  Een veilige marge is afhankelijk van waar je ligt. In water met veel golven is een hoger vrijboord nodig dan water dat erg stil is. Voor verzekeringen is 30 cm meestal het minimum. Klopt het wel dat je opgeeft dat er aan de ene kant 60 cm is, dan lig je blijkbaar wel heel erg scheef. Om een smalle ark stabieler te maken, kun je er bijvoorbeeld een drijvend terras naast monteren.
 • Reactie 2, 23-11-2009 door paul
  Gelukkig liggen we in een compleet stille haven, komt bijna niemand langs met een boot, dus golfslag hebben we niet.
 • Reactie 3, 24-11-2009 door Arjen
  Hoi Paul, waar ik benieuwd naar ben: hoe breed is je ark en is het echt zo dat aan de ene kant de vrijboordhoogte 60 cm is en aan de andere kant 30 cm? Dan moet hij wel heel erg schuin liggen.
 • Reactie 4, 25-11-2009 door Beheerder

  Commerciële reactie verwijderd. Bedrijven kunnen hun gegevens doorgeven voor een (gratis) vermelding op de pagina's Belangrijke Adressen.

 • Reactie 5, 28-11-2009 door paul
  De ark is 15 meter bij 3,5 meter. Ik heb eens gekeken met waterpas, hij is inderdaad erg scheef. Het zijn twee casco's die gekoppeld zijn, waarbij het ene casco dieper is dan de andere. Wellicht dat het diepere casco (die minder zwaar beladen is) hoog in het water ligt en de andere kant omlaag duwt? @anoniem: wellicht handig om even aan te geven wie of wat je bent voordat ik zomaar bel? ;)
 • Reactie 6, 29-11-2009 door (verwijderd)
  sorry bij deze, maar dit mag hoorspronkelijk niet dus bij deze anoniem.
 • Reactie 7, 29-12-2009 door joost
  je kan drijflichamen onder de diepe kant plaatsen,of een terras vastmaken aan de diepe kant wat dan "meetilt '',ik weet wel adressen die dit kunnen verzorgen,mail maar
 • Reactie 8, 17-04-2010 door nathalie
  hoi, ik zit met precies hetzelfde probleem en zoek ook naar een oplossing, heb jij deze al gevonden?


14-11-2009 11:15, onderhoud rioolpomp
Geachte lezer, sinds 4 jaar hebben wij een woonark met een KSB minicompacta. Deze heeft het tot nu toe probleemloos gedaan, maar ik vroeg mij af of die, net als de CV-ketel, wellicht ook periodiek onderhoud nodig heeft, en hoe vaak. Alvast dank voor uw reaktie. Vriendelijke groet, Mart
mart

Geef Reactie

 • Reactie 1, 14-11-2009 door Joep
  Deze heeft inderdaad wel onderhoud nodig. De heer Winder van Winder Pomptechniek (zie adressen) Kan je hier wel informatie over geven.
 • Reactie 2, 15-11-2009 door Paul
  Je kan na met bleek een paar keer gespoeld te hebben zelf kijken of er geen narigheid in drijft door het gele plaatje bovenop los te draaien. Vetresten willen wel eens klonten vormen en de vlotter blokkeren. Bij mij draait hij zonder onderhoud al 6 jaat probleemloos.
 • Reactie 3, 17-11-2009 door Frank Winder
  Geachte Mart, Paul, Het is ten alle tijde raadzaam de vuilwater pomp jaarlijks een keer te laten inspecteren / reinigen, dat doet iedereen ook met zijn cv ketel, auto en andere mechanische / electrische apparatuur. Bij het juiste onderhoud betekend dat een aanzienlijke levensduur verlenging, en een storings vrij gebruik. Vaak komen pompgebruikers er pas bij een pompstoring achter hoe belangrijk hun pomp eigenlijk is. Bij eventule storingen, bijvoorbeeld door verkeerd lozings gedrag kan je altijd je onderhouds bedrijf contacten voor het oplossen van de problemen. Met vriendelijk groet Frank Winder
 • Reactie 4, 28-11-2009 door Frank Winder
  http://www.projectbureauschoonschip.nl/onderhoud.html
 • Reactie 5, 14-01-2010 door vanark
  Kan iemand mij helpen: hoeveel kost een 1 KS-1 vlotter voor een minicompacta U7E pomp. Ik hoorde ruim 300 euro, kan dat?
 • Reactie 6, 20-01-2010 door frank
  klopt,bel maar even, ik heb er nog wel een van een half jaar oud. 06-22222531


12-11-2009 17:13, mw
Hallo,

De gemeente is bij ons bezig met het bepalen van de WOZ waarde van (on-)roerend goed in onze buurt. Omdat wij onze ark net hebben aangekocht hebben ze ons uitgekozen voor een taxatie. De ark zal door een door de gemeente aangewezen taxateur op WOZ-waarde worden bepaald: DMH Taxaties te Veenendaal. Echter, volgens mij is dit niet een Banktaxateur Woonschepen, en al helemaal niet erkend door de ING. Ik vraag mij dan ook terdege af hoe betrouwbaar de taxatie gaat worden, wat uiteraard nadelig kan zijn voor ons met het oog op roerend zaak belasting. Heeft iemand enig idee?

Groet F
Nolte

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-11-2009 door carolien
  Mij lijkt dat het niet uit hoeft te maken welke taxateur dit doet. Als jullie ark recent is aangekocht, dan zou de aankoopprijs namelijk de WOZ-waarde moeten zijn. WOZ-waarde is bij mijn weten (en bij mijn ark) namelijk de waarde van de ark plus de waarde van de ligplaats. Roerend zaak belasting betaal ik dus ook over het hele WOZ-bedrag inclusief ligplaats!
 • Reactie 2, 12-11-2009 door Daan
  Algemeen: een taxatie op basis van de recente verkoop van één object is over het algemeen niet maatgevend. Ook de omstandigheden van het geval zijn van belang bij het bepalen van de waarde: gaat het om een huurligplaats, hoe 'vast' kan je er blijven liggen, is er walgrond bij de ark. Ook moet je kijken welke andere referenties zijn meegenomen in het bepalen van de waarde, zoals woningen op de wal. Of DMH Taxaties 'erkend' is kan je nagaan bij de stichting vastgoedcert. Ik heb getracht die naam bij de stichting te achterhalen in de kamer WOZ, maar dat leverde niets op. Via de Kamer van Koophandel kan je informatie opvragen over DMH, want misschien dat (één van) de taxateurs van DMH op persoonsnaam staat geregistreerd bij die stichting. Je kunt natuurlijk de stichting zelf ook vragen of DMH bij hen staat geregistreerd en zoja, hoe. Verder is het interessant om na te gaan of jouw gemeente een artikel in de verordening WOZ heeft over roerende zaakbelasting. Mocht jouw onderzoek uitwijzen dat er discutabel wordt gehandeld, dan kan je in ieder geval de politieke partijen (de oppositie) in de raad informeren, inspreken op raadsvergaderingen en de kwestie zo voor het voetlicht brengen. En de media inschakelen, vergeet die niet. Als je dan een aanslag ontvangt, kan je bezwaar aantekenen mocht je het niet eens zijn met de waarde. Ik hoop je zo op weg te hebben geholpen.
 • Reactie 3, 12-11-2009 door F nolte
  Hallo Daan, Dank voor je adviezen, ik ga er mee aan de slag. mvg Froukje


< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 76 volgende ><< Terug
http://www.arkenbouw.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL
http://www.drijvendwonen.nlhttp://www.waterdetector.nl


Nieuws

Funda ziet de charme van wonen op het water
Datum: 30-01-2016
met woonboten nadrukkelijk in beeld
Lees verder...

Woonboot met gesprongen waterleiding in Groningen
Datum: 11-01-2016
leeg gepompt door brandweer
Lees verder...

Nachtelijk transport woonark Utrecht
Datum: 16-12-2015
vanwege getakelde fietsbrug
Lees verder...

Archief >>

http://www.bootklussers.nlhttp://www.wonen-op-water.nl
http://www.woonboot.nlhttp://www.woonbotenmakelaar.nl


Vraagbaak

Afmeerpalen.
Datum: 03-02-2016

ligplaats
Datum: 01-02-2016

onderhoud rioolpomp
Datum: 01-02-2016

Betonnen vlot/ponton
Datum: 31-01-2016


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten