Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 73 volgende >

23-06-2009 14:27, Woonark op het vaste land plaatsen
Beste mensen,

Weet iemand uit ervaring of deskundigheid, of het mogelijk is om een woonark splitlevel met betonnen casco op het vaste land te plaatsen, als een soort woonwagen?
Zo ja, wat is er voor nodig (aanpassingen en speciaal transport) en is de rioolpomp dan nog noodzakelijk, aangezien je alles dan gelijk op het riool zou kunnen aansluiten?

Alvast bedankt!
Groet,Terra


Terra

Geef Reactie

 • Reactie 1, 25-06-2009 door deirdre
  Heb je al uitgezocht of het bestemmingsplan voorziet in wat jullie willen, heb je overlegd met de betreffende gemeente? Als dat niet het geval is, dan is het raadzaam eerst deze kwesties positief afgerond te hebben.
 • Reactie 2, 26-06-2009 door Marga Meijer
  Ik sluit me aan bij vorige spreker. Daarnaast heb ik zelf deze vraag wel eens geopperd bij de casco bouwers. Een grote casco bouwer [mag de naam hier niet noemen ] ,geeft mits zorgvuldig geplaatst en ondersteund door heipalen nog garantie ook. Ik weet niet hoe andere casco bouwers hier over denken.....succes en mischien wil je me mailen over de afloop ? groeten, Marga
 • Reactie 3, 03-07-2009 door Marga Meijer
  Terra, Ik zie op een andere site dat je antwoord heb gekregen dat dit mogelijk is. Graag nog even jouw reactie....
 • Reactie 4, 03-07-2009 door Terra
  Lieve mensen, bedankt voor jullie reacties, ik moet er helaas van het hele gebeuren afzien omdat de transport kosten heel hoog uitvallen.


17-06-2009 21:09, hypotheekverstrekkers
Hallo,

Wij staan op het punt een woonark te kopen, maar nu blijkt dat er maar heel weinig banken zijn die een woonark financieren. Heeft er nog iemand goede ervaringen met een hypotheekverstrekker behalve ING?
Marcel

Geef Reactie

 • Reactie 1, 18-06-2009 door johan
  Goede middag Naar aanleiding van u vraag geven wij dit adres W.W.W. D.R.W.NU ZIJ HEBBEN ONS OOK GEHOLPEN Wij hopen dat jullie hier wat aan hebben succes VR./GR.
 • Reactie 2, 18-06-2009 door Hans
  Kijk eens onder belangrijke adressen subfolder financiŽn.
 • Reactie 3, 18-06-2009 door a
  Soms ook RABO en Frieslandbank. Kies een gespecialiseerde tussenpersoon (te vinden op de adressenpagina die Hans al noemde).
 • Reactie 4, 22-06-2009 door Sven
  Hallo, Wij hebben 3 maanden geleden ook een hypotheek voor een woonboot afgesloten. Dit hebben wij bij de Rabobank gedaan. Het voordeel van de ING is dat je een gedeelte aflossingsvrij kan lenen. Bij de Rabo moet je echter ALLES in 30jaar terug betalen. Nu is het zo dat ING een stalen casco voor 25 jaar max en rabo weer 30. Voor de rente percentage maakt het niet uit welke bank je kiest. Waarom wij uiteindelijk voor de Rabo ( opbouw hypotheek )gekozen hebben was/is omdat de service, de afspraken die ze nakwamen ( bellen etc etc ) helemaal top was. Verder lag de maand termijn, in onze situatie, maar 60 euro uitelkaar. Wat betekende 60,- elke maand extra betalen en dan de Hypotheek volledig afbetalen of een iets minder hoge maandlast en dan een groot onafgelost deel hebben. ING denkt het alleen recht te hebben maar dat is allang niet meer zo. In principe moet je bij de Rabo over eigen geld beschikken om een deel van de koopsom te betalen. Echter maakt de Rabo ( zo ook bij ons ) als je over het juiste inkomen beschikt daar uitzonderingen op. Dit moet je contact persoon dan wel voor jullie regelen! Verder moet je uitkijken voor tussen personen! Ga liever naar de bank zelf. Zo hebben wij ook 2 mannen van de ARKOtheker op bezoek gehad. 2 super aardige mannen die hun afspraken niet na komen en daarbij ook nog een veels te dure verzekeringen proberen te slijten. Bij de ING en de offerte via hun ( ook ING ) scheelde dat meer dan Ä 100,- p/m!!! Wij hebben met hun geen goede ervaring gehad. Veel suc6 met het verkrijgen van info. Dit heeft ons ook de meeste tijd en energie gekost. En uiteindelijk werd dat ook beloond! We wonen prachtig en willen hier nooit meer weg!!! Groetjes Sven


25-05-2009 00:00, Beton
even duidelijker ,we hebben een woonark gekocht met betonnen casco ,de ontluchtingspijp van de op diesel gestookte kachel ,moet veranderd worden ,nu komt deze pijp z,n 20 centimeter boven de waterlijn door het casco heen ,dit gaatje moet afgesmeerd worden en de pijp verlegd, de ark ligt in leiden ,wie of welk bedrijf kan dit voor ons doen
marco eekhof

Geef Reactie

 • Reactie 1, 25-05-2009 door adressen
  Okť, kijk bovenin het menu bij de pagina Belangrijke adressen en dan bij Betonreparatie. Allemaal goede bedrijven.


19-05-2009 19:56, verjaarde ligplaats?
beste,
bij het erf van mijn ouders heeft tot eind jaren 80 een woonark gelegen. Zou de vergunning voor deze ligplaats nog steeds bestaan?
met vriendelijke groeten
Femma
Femma

Geef Reactie

 • Reactie 1, 19-05-2009 door anoniem
  Hangt ervan af hoe dat destijds geregeld was. Was er bijvoorbeeld een woonschepenverordening met kaart of gebiedsomschrijving waarop de ligplaats aangegeven was? Was er een vergunning of huurovereenkomst? Of was de ligplaats aangegeven in het bestemmingsplan?
 • Reactie 2, 21-05-2009 door Marcel
  Hallo, lijkt me een logische stap om bij de gemeente te informeren. Ik denk dat niemand op dit forum daar een uitspraak over kan geven.
 • Reactie 3, 22-04-2010 door Sam Berghuis
  Hoi Femma, Mocht de ligplaatsvergunning nog geldig zijn, ik zoek een ligplaats. Kunnen we zaken doen?? Vriendelijke groet, Sam


28-04-2009 07:19, Gevolgen faillissement
Alweer een arkenbouwer failliet. Wat gebeurt er dan eigenlijk als ze op dat moment jouw ark aan het bouwen zijn? Ben je dan al je geld kwijt? En maakt het verschil of het geld van de bank uit een bouwdepot is?
Gerda

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-04-2009 door valk
  Dat hangt er vanaf. Toen wij onze ark bij een grote arkenbouwer in Friesland hadden aanbesteed greep onze notaris in over de gang van zaken rond de papierwinkel die werd voorgesteld. Ik weet niet meer het fijne er van, maar volgens de notaris zouden wij bij faillisement van de bouwer onze aanbetaling kwijt zijn geweest. De bouwer vond het niet noodzakelijk lering te trekken uit deze ingreep en gaf aan bij eventueel volgende klanten hun oude procedure te blijven gebruiken. Dat was in 2000, ben benieuwd of er meer mensen zijn die dit hebben ervaren.
 • Reactie 2, 03-05-2009 door a
  Als je een opdracht aan een bedrijf geeft, betaal dan niet meer dan een kleine aanbetaling, zeker niet meer dan een paar duizend euro. Dat moet voldoende zijn voor het starten van de werkvoorbereiding en het maken van de bouwtekening. Een gezond bedrijf zal geen aanbetalingen nodig hebben voor de aanschaf van materialen en dergelijke. Een eerste echte betaling moet je pas doen na het storten van het betonnen casco (niet vooraf). En laat direct het casco inschrijven in het scheepsregister. Dan wordt een nummer aangebracht waarmee duidelijk is dat het jouw casco is.
  Doe geen betalingen op basis van beloftes. Betaal pas voor zaken die in de ark (op het ingeschreven casco) aanwezig zijn. Als dan de arkenbouwer failliet gaat, kun je bewijzen wat jouw casco of ark is en heb je nooit meer betaald dan wat zich in of op die ark bevindt. Je hebt dan nog wel het probleem dat de ark verder afgebouwd moet worden, maar je bent dan niet je geld kwijt.
  Als er een faillissement is, zal de curator uitzoeken wat van wie is en moet je waarschijnlijk een tijdje wachten tot je jouw casco of deels afgebouwde ark ter beschikking krijgt. Of zijn er mensen die andere ervaringen hebben?


16-04-2009 17:20, notaris
Geachte mevrouw,mijnheer,

Ik heb een koopovereenkomst getekend bij de makelaar voor de aankoop van een woonark met brandmerk met betonnen casco met vaste overdraagbare ligplaats . Ik heb geen hypotheek nodig want ik kan het bedrag van 40000 euro normaal vanaf mijn bankrekening betalen.
Mijn vraag is of er wel of niet een notaris aan te pas moet komen.

Misschien kunt u mij advies geven ?

Met vriendelijke groet,

Marie Souzamarie souza

Geef Reactie

 • Reactie 1, 16-04-2009 door N
  Als je geen hypotheek nodig hebt, is inschrijving bij het kadaster (scheepsregister) niet echt nodig. Je zou er in jouw geval dus voor kunnen kiezen de woonark (door de verkoper) uit te laten schrijven bij het kadaster. Dan heb je geen notaris nodig. Ik zou daar niet voor kiezen. Voor een paar honderd euro kun je de levering via de notaris laten lopen en komt de inschrijving bij het kadaster op jouw naam te staan. Dan heb je een erg duidelijk eigendomsbewijs, ook voor als je ooit nog de ark wilt verkopen.
 • Reactie 2, 17-04-2009 door d
  Ik zou zeker niet de boot kadastraal laten uitschrijven. Volgens mij heb je voor een ligplaatsvergunning een inschrijving in het kadaster ook nodig. Er zijn echter ook gewoon woonbootmakelaars die dat voor je kunnen regelen. O.a. hofman schepen in Amsterdam. Het is overigens soms best (fiscaal gezien) handig om wat schuld te hebben in de vorm van een hypotheek. Schijnt, maar daar weet ik het fijne niet van. Maar de moeite waard om eens uit te zoeken denk ik.
 • Reactie 3, 17-04-2009 door anoniem
  Voor een ligplaatsvergunning heb je geen inschrijving bij het kadaster nodig. Inderdaad is (naast notarissen) Hofman Schepen de enige woonbotenmakelaar die een overschrijving kan en mag regelen: www.hofman-schepen.nl.
 • Reactie 4, 18-04-2009 door d
  Toch heb je bij de aanvraag van je ligplaatsvergunning in Amsterdam (weet niet hoe dat in andere gemeentes zit) een kopie van het bewijs van eigendom van de woonboot nodig.
 • Reactie 5, 18-04-2009 door Martijn
  Hallo d, een kopie van een eigendomsbewijs kan ook een kopie zijn van een koopovereenkomst of formeel van een leveringsakte.


09-04-2009 19:31, Mrs
Is er een mogelijkheid om een woonark met stalen bak te verzekeren waarvan wel een onderwater diktemeting recentelijk is gedaan door een erkend bedrijf. Het rapport geeft gemiddeld 4 mm dikte aan. De ark kan niet uit het water omdat deze niet in open water ligt. Welke verzekeringsmaatschappij neemt hier genoegen mee?
MCW

Geef Reactie

 • Reactie 1, 09-04-2009 door Jurriaan
  Als dat een erkend bedrijf is, doen ze dit vast wel eens in opdracht van een verzekeringsmaatschappij. Vraag dat bedrijf dus eens met welke verzekeringsmaatschappijen zij zaken doen. Omgekeerd kun je natuurlijk ook verzekeringen bellen met de naam van dat bedrijf. Omdat je de naam niet vermeld, lijkt me niet dat je hier iemand vindt die je kan vertellen welke verzekering altijd metingen van een 'erkend bedrijf' accepteert. Mede omdat 'erkend' zonder verdere informatie ook niet echt veel zegt.
 • Reactie 2, 09-04-2009 door MC Wolf
  Het gaat om het bedrijf DucDiving BV, een Lloyds gecertificeerd bedrijf dat diktemetingen over de hele wereld. We hebben al divers verzekeraars gebeld maar deze eisen een hellingsrapport. De meting is in februari gedaan, we hebben het rapport en een dvd van de onderwatermetingen. Dus als iemand een verzekeraar weet die hier mee akkoord gaat hoor ik het graag!
 • Reactie 3, 19-06-2009 door afl
  hoe kom je erbij dat ducdiving lloyds gecertificeerd is? dat staat niet op hun site......mijn verzekeraar accepteert iedergeval wel een rapport van hun en ook de bank accepteerd voor aankoop een dergelijkrapport. het is niet goedkoop (5 uur duiken en meten op 0,1 mm nauwkeurig) echter een gang naar de werf met sleepboot en dokhuur kost je minimaal het dubbele. nadeel is dat je niet kunt teren, geen anodes kunt vervangen EN als ducdiving onregelmatigheden meet/ziet moet je alsnog naar de werf en kost het je dus dubbel....
 • Reactie 4, 19-06-2009 door MC Wolf
  In het rapport staat de Lloyd's certificering vermeld. Het is inderdaad niet goedkoop maar het is een degelijk rapport. Welke verzekeringsmaatschappij heeft jullie rapport geaccepteerd? Daar ben ik erg benieuwd naar want tot nu toe hebben wij er nog geen kunnen vinden. Dus graag hoor ik dat nog even.


06-04-2009 01:17, lasser
ZZper lasser heeft nog tijd
gediplomeerd MIG Mag en elektroden lasser NIL niveau 3 en gecert fotolasser tot 22mm komt op elke locatie waar u een lasser nodig heeft door heel nederland
In het bezit van KvK btw nummer en Var verklaring belastingdienst G rekening en een juiste administratie
Voor al uw laswerk ook aan schepen Arken las en reparatie werk
het juiste adres
snel en goed .
Ook voor het oplassen van schepen of onderdelen hiervan
elke staal soort van staal naar RVS
mail naar lasbedrijf@live.nl
ook voor kleine opdrachten en noodreparatie,s avond en weekend.

veen

Geef Reactie

 • Reactie 1, 21-04-2009 door Ruud Verhallen
  Hallo, Ik had graag een prijsopgave voor het plaatsen van 3 dakdoorvoeren door een stalen dek met 1200mm 500 hoog pijp en het plaatsen van 2 ingangen 1 duims dwars op een standpijp voor vuilwater afvoer. Lokatie Schip Amsterdam Met vriendelijke groet Ruud Verhallen
 • Reactie 2, 21-04-2009 door veen
  ruud mail mij even op lasbedrijf@live.nl


05-04-2009 20:54, Hellen van klein stalen vletje
Hoi allemaal,

Naast onze woonark in Utrecht (Vaartse Rijn) ligt mijn kleine stalen bijbootje (vletje van 5 meter). Deze moet hoognodig worden geschilderd aan binnen en vooral de buiten-/ onderkant. De binnenkant is geen probleem maar...wie kan mij adviseren/helpen waar en hoe ik mijn bootje het beste op de wal kan krijgen om de onderkant in de verf te zetten. Ik heb zelf geen boottrailer. Misschien dat ik hem tegen een geringe vergoeding bij iemand op de ligplaats kan takelen zodat ik hem in een weekend kan schilderen. Of wellicht ken je een werf in de buurt die voor niet al te veel euries mijn bootje kan takelen zodat ik aan het werk kan.

Ik ben benieuwd naar jullie reactie.
Alvast bedankt.

Gertjan


Gertjan

Geef Reactie

 • Reactie 1, 05-04-2009 door N
  Dan zit bij jou om de hoek de scouting (Wilhelminagroep zeeverkenners). Misschien willen ze je daar helpen. En anders misschien bij één van de varende woonschepen aan de Fentener van Vlissingenkade (met een hijskraantje aan boord).


04-04-2009 00:00, OPGEPAST !!!!!
Gisterenmiddag had ik een afspraak met de Hr. ..X.. die voor €0,= een ark/praam aanbied op deze site onder aanbod. Deze afspraak werd verplaatst naar vandaag 4-4-2009 De Hr. ..X.. zou tussen 14.00 en 15.00 uur bij mij zijn. Om 15.30 uur heb ik gebeld omdat ik vandaag nog andere verplichtingen heb en toen werd terwijl ik me naam noemde, de hoorn op de telefoon gegooid. Dit voorval is helaas een van de vele die ik de laatste tijd mocht beleven. Zijn er nog oprechte mensen in woonbotenland ??? Ik hoor en lees niet anders dan dat er een schreinend te kort is aan ligplaatsen. Als ik het na 6 jaar voor elkaar heb om een ligplaats te krijgen van de gemeente breekt er een creditcrissis uit waardoor de huizen verkoop stagneert. Maar waar ook de helpende hand en het fatsoen van mensen ver is te zoeken. Wie het weet mag het zeggen....... groet, Marga Meijer
M.Meijer

Geef Reactie

 • Reactie 1, 04-04-2009 door Beheerder

  OPMERKING: (naam van ..X.. bekend bij redactie)

  Waarvoor men moet oppassen is niet duidelijk. Blijkbaar is het mis gegaan met een afspraak.
  Probeer eerst onderling met de betreffende persoon duidelijk te krijgen wat er mis ging voordat een "waarschuwing" met naam geplaatst wordt. Tot die tijd zullen we de genoemde persoonsgegevens verwijderen.

 • Reactie 2, 04-04-2009 door M.Meijer
  2 x een middag gewacht en als ik duidelijkheid probeer te krijgen wordt de hoorn er op gekwakt het lijkt mij duidelijk genoeg. Een zaak van veel beloven maar niet nakomen. groet Marga Meijer


< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 73 volgende ><< Terug
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.woonboot.nl
http://www.bootklussers.nlhttp://www.arkenbouw.nl


Nieuws

Dramatische dag vanwege wegslepen woonboot Zaltbommel
Datum: 22-06-2015
Emotionele vaderdag-oproep van bewoonster aan burgervader
Lees verder...

Mensonterende aanpak bewoonster woonboot Zaltbommel
Datum: 11-06-2015
Woonark wordt weggesleept
Lees verder...

Nieuwsberichten
Datum: 01-06-2015
Archivering nieuwsberichten wordt aangepast
Lees verder...

Archief >>

http://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NLhttp://www.woonbotenmakelaar.nl
http://www.waterdetector.nlhttp://www.drijvendwonen.nl


Vraagbaak

woonboot sloopbedrijf
Datum: 30-07-2015


Datum: 28-07-2015

Terras hangend aan de zijkant
Datum: 27-07-2015

terrasboot moet weg van Waternet
Datum: 26-07-2015


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten