Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 81 volgende >

02-04-2011 00:03, Aanblijven terras woonark!
Wij zijn/waren dichtbij de aanschaf van een woonark aan het Zeeburgerpad in Amsterdam. Doordat wij echter geen duidelijke antwoorden krijgen over het (onvoorwaarderlijk) aanblijven van het terras en schuur (beide zijn gedoogd) en een aankomend nieuw bestemmingsplan in aantocht is, durven wij het risico niet te nemen. Zijn er woonboot/ woonarkbewoners die hier (in stadsdeel Zeeburg of elders in Amsterdam) ervaring mee hebben? Ik ben namelijk bang dat alles in de loop der tijd moet worden afgebroken/ geminimaliseerd. Is mijn angst gegrond? Alle tips zijn welkom!
Evert Geerdink

Geef Reactie

 • Reactie 1, 02-04-2011 door judith
  Hoi, Ik woon op het zeeburgerpad en heb ook een gedoogd terras. Ik betaal daar ook (flink wat) liggeld voor, wat volgens mij rechten geeft. Wat je in ieder geval nooit moet doen is ergens een vergunning voor aanvragen. Mijn buurman deed dat voor de uitbreiding van zijn terras en moest dat na jaren procederen weghalen. Het stadsdeel heeft hem gemeld dat alle terrassen voor 2000 mogen blijven. Dat heeft hij ook zwart op wit. Maar onzeker is het altijd wel hoor. Hoewel wel ongeveer iedereen een terras heeft en daarvoor betaald. Ze gaan trouwens geen bestemmingsplan maken, maar 'spelregels' opstellen. Geen idee wat dat nou weer inhoudt. Maar verder is het hier fijn :-)
 • Reactie 2, 04-04-2011 door Joep
  Hoi! Ik begrijp je probleem. Een tijd geleden hadden wij ook serieuze interesse in een ark in stadsdeel Zeeburg. Na wat informeren her en der kwamen we ook uit bij deze nieuwe spelregels/ plannen voor dit gebied. Helemaal duidelijk was men niet, maar het zal ongetwijfeld invloed gaan hebben op de buitengedeeltes, tuinen en de schuren. Dit hoef niet al te drastisch te zijn, maar het lijkt erop dat ze 1 lijn willen trekken en de situaties universeel willen maken. Wij hebben hierdoor in ieder geval besloten verder te kijken. Succes met je keuze.


28-03-2011 20:27, verhoging huurprijs liggeld
Vorige week brief van de RVOB dat liggeld van 1400 naar 5500 gaat en nou ben ik benieuwd wie van de lezers inmiddels ook zo'n brief ontvangen hebben en met wat voor argumenten u bezwaar gaat aantekenen. Zelf denk ik aan:
-waardevermindering van m'n ark met zulke lasten
-geen grond voor BTW heffing want er wordt geen belastbare prestatie geleverd.
- en het evenredigheidsbeginsel van behoorlijk bestuur.

Dat luidt:

De overheid moet ervoor zorgen dat de lasten of nadelige gevolgen van een overheidsbesluit voor een burger niet zwaarder zijn dan het algemeen belang van het besluit.

Het optoppen van de staatskas an sich vinden wij niet het algemeen belang dienend als het ten koste van ca 1700 huishoudens gaat.

Zij worden geconfronteerd met een waardedaling van hun woning en een forse verhoging van hun woonlasten. En dat in deze tijden. Een paar honderd huishoudens zullen noodgedwongen moeten verhuizen.

Afijn, ik ben dus benieuwd als u bezwaar gemaakt heeft, hoe u dat gedaan heeft en wellicht heeft u nog tips.
jochem

Geef Reactie

 • Reactie 1, 28-03-2011 door Gedupeerde
  Hiertegen zijn op diverse plaatsen in het land gedupeerden in opstand gekomen. Lokaal hebben mensen zich verenigd en ook de LWO doet wat. Locale groepen hebben overleg over de beste wijze van reageren. Ook wordt bijvoorbeeld morgen een petitie aangeboden in Den Haag. In welk deel van het land heb je een ligplaats?
 • Reactie 2, 28-03-2011 door jochem
  A'dam Oost is de lokatie.


16-03-2011 14:08, Woonboot vervangen
Hallo!

Ik woon op het ogenblik in Utrecht op een klein arkje (48m2) en wil een grotere boot neer gaan leggen. Nu vraag ik me af wat zo'n project ongeveer gaat kosten.
- prijs van een nieuwe (tweedehandse) boot.
- sleepkosten van de nieuwe boot (geen idee...)
- eventuele sloopkosten van de oude boot (ook geen idee)
- Registratie bij de havenmeester (paar tientjes?)

Vergeet ik hier nu iets en heeft iemand een idee wat het verslepen en slopen van een boot ongeveer kost?

Alvast bedankt!

Sjoerd
Sjoerd de Man

Geef Reactie

 • Reactie 1, 17-03-2011 door anoniem
  Kijk eens op deze site bij Belangrijke Adressen en dan bij Bouwbegeleiding, daar vind je ook een adres in Utrecht.
 • Reactie 2, 08-07-2011 door hilco vaatstra
  Beste sjoerd...zou je de oude ook willen verkopen of verhuren i.p.v. slopen? levert je geld op en ik ben ernstig op zoek naar woonbootje....voor de rest moet ik je wat andtwoorden verschuldigd zijn maar zal is rondvragen of ik iemand ken met een sleper...kan ik je maybe weer helen met het verslepen van je nieuwe en oude woonscheepjes..... MVG hilco Vaatstra uit alphen aan den rijn 0172435156
 • Reactie 3, 08-07-2011 door Sjoerd
  Mijn huidige ark gaat hoogstwaarschijnlijk binnen nu en een paar weken in de verkoop. Het is een ark van ongeveer 16x3 en heeft een betonnen bak. De ark is in goede staat en is een paar jaar geleden gerenoveerd. Als u ge´nteresseerd bent kan ik u begin volgende week een aantal foto's sturen. Sjoerd de Man
 • Reactie 4, 12-07-2011 door hilco vaatstra
  Beste sjoerd...Ik ben wel ge´nteresseerd...neem aan dat het een woonarkje zonder ligplaats is ...wie weet zie ik je fotos tegemoed....groet artist-sjakie@hotmail.nl
 • Reactie 5, 11-05-2017 door Jamie Freeman
  Strijd je nog steeds financieel? Heb je om welke reden dan ook behoefte aan financiering of leningen? Wij bieden 100% echte lening voor iedereen op slechts 2%, we zijn geregistreerd en leningen worden goedgekeurd binnen 12 uur na de aanmelding, aangezien alle kandidaten gegarandeerd zijn om hun leningen van ons te krijgen zodra ze van toepassing zijn. Neem alstublieft contact met ons op via Freemanloanfinance@gmail.com en ontvang vandaag financiering.


16-03-2011 00:00, Betonbak
Beste mensen, Ik ben op zoek naar een betonnenbak van max. 9,17M bij 5,10M. Wie kan mij verder helpen mail of reageer tjarkovannes@hotmail.com.
tjarko

Geef Reactie06-03-2011 23:44, Betona - Zaandam
Hallo, heb een woonark gekocht in Oostknollendam en de bak is van Betona, er zitten een aantal zwakke stukken in die de oude eigenaar nog gaat betalen...

wie weet hoe ik met Betona in contact kan komen?
bestaat dit bedrijf nog?
Leonora

Geef Reactie

 • Reactie 1, 07-03-2011 door Hans
  Betona bakken zijn in het algemeen erg goed. Het bedrijf bestaat allang niet meer. Er zijn diverse bedrijven die betonreparaties kunnen uitvoeren, kijk maar op deze site bovenin bij belangrijke adressen en dan bij betonreparatie.
 • Reactie 2, 07-03-2011 door hj Vaatstra
  Over Betona Betonreparaties kunnen enigzins zelf uitgevoerd worden... Zorg voor verwarmde en luchtdichte afsluiting bij vers gerepareerd beton(met huishoudtfolie afplakken) Elke zelfrespeterende bouwondernimg zal ervaring hebben met beton reparaties en als je googeld heb je zo een bedrijf in de buurt. Ik denk dat als je googeld over hoe en wat beton repareren je er zo veel en nuttige tips over krijgt. MVG HJ Vaatstra
 • Reactie 3, 07-03-2011 door Anoniem
  Nou ik zou daar zelf niet mee rommelen. Gewoon even ABC Arkenbouw of de Waterhoen bellen of mailen en die repareren dat op een nette manier zonder huis tuin en keukenvleit.
 • Reactie 4, 08-03-2011 door anoniem
  Ja, of ATB of DUC of Kompaan, dan heb je ze allemaal.
 • Reactie 5, 08-03-2011 door Leonora
  TOP! Dank jullie wel, Leonora


22-02-2011 11:06, werkvlot gezocht
Ik ben op zoek naar een werkvlot voor onderhoud aan mijn woonark. Plaats: Amsterdam- Zeeburg Periode: zomer 2011.
Kopen, huren of lenen. 06-21232389
Hans Klaasman

Geef Reactie

 • Reactie 1, 25-02-2011 door tip
  Kijk eens op Marktplaats, is dit wat: http://link.marktplaats.nl/425446164


10-02-2011 17:07, spatwaterdichtmaken voor vervoer
Hoe kun je een woonark spatwaterdicht (laten) maken voor transport / sleep over het IJselmeer?
Peter

Geef Reactie

 • Reactie 1, 10-02-2011 door Jozef
  Bij een nieuwe woonark zorgt in de regel de bouwer voor tijdelijke aanpassingen. Ook uitstekende delen als balkon of hemelwaterafvoeren dient men te verwijderen of een geleiding aan te brengen om bv bij sluizen er weer ongeschonden uit te komen. Spatwaterdicht verkrijg je door een folie te spannen in combinatie met houten platen waarbij het risico van waterschade het hoogst is aan de kopzijde van de ark die direct achter de sleper ligt. En navragen bij je verzekering of het sleepbedrijf wat je minimale uitwatering moet zijn.
 • Reactie 2, 11-02-2011 door B
  Als de ark over het IJsselmeer gaat, is spatwaterdicht maken niet voldoende. Door golfslag kan folie zo wegspoelen. Zorg dat er stevige platen of latten tegen de kieren en dergelijke bevestigd worden. Als je een goed sleepbedrijf inschakelt, zullen ze duidelijk kunnen maken welke eisen ze stellen. Ze zullen geen risico nemen om met een niet goed voorbereide ark over het IJsselmeer te gaan. Sleepbedrijven kunnen zelf ervoor (laten) zorgen dat een woonark transportklaar gemaakt wordt. En inderdaad: als het een nieuwe ark is, zal gewoonlijk de arkenbouwer ervoor zorgen.
 • Reactie 3, 11-02-2011 door Peter
  Het is geen nieuwe woonark maar al wat ouder. Wat voor folie wordt er dan gebruikt? En wat voor houten platen?
 • Reactie 4, 13-02-2011 door Hans
  Eenvoudige plastic (bouw)folie en simpele kwaliteit multiplex platen. Niet te ingewikkeld doen en geen risico nemen, bel gewoon een ervaren (woonarken)sleper zoals Amstel & Y of een ander die je kan vinden op deze site bij Belangrijke Adressen.


05-02-2011 22:24, Nellie
Door het hoge water ligt mijn ark scheef.Dat komt door de stalen kabels,die aan de meerpalen vastzitten.Deze kabels gaan niet mee omhoog of naar beneden.Mijn man ging dan met een pikhaak die staalkabels omhoog trekken.Sinds 1 1/2 jaar ben ik weduwe en ik kan in m`n eentje geen beweging in die kabels krijgen.Heeft iemand een idee?Kunnen die kabels of stalen meerpalen ingevet worden?Misschien dat ze dan wel meegaan met het tij?
C.Bouwmeester

Geef Reactie

 • Reactie 1, 06-02-2011 door Nico
  Op de eerste plaats zou ik de kabels en de paal in smeren wat u al zegd,eventueel even met een zware hamer de kabels om de paalen naar boven verschuven. Maar wat u in de toekomst beter kan doen,een paat beugels laten maken aan de boot zodat deze mee verschuiven bij hoog en laag water ik raad u aan om de firma Homan Mylos te bellen deze verzorgen dat soort dingen prima. Of even op woonbotenland kijken bij belangrijke adressen. Veel sucses Groet Nico
 • Reactie 2, 07-02-2011 door C.Bouwmeester
  Met een hamer gaat niet lukken.De kabels staan strak en onder water.Ik ga maar eens contact zoeken met bedrijven.Bedankt Nico.


23-01-2011 00:00, Afmeersysteem
Hallo allemaal, wij liggen met onze woonark in de Rijn en liggen vast dmv 2 afmeerpalen met zo een ijzeren beugel eromheen. Op zich prima, maar met bepaalde wind (en vrachtschepen die voorbij komen) gaat de ark enorm tekeer. Lijkt me echt niet goed voor die betonnen bak. Nu kreeg ik de tip om 2 tirfors te kopen, met een trekkracht van 1600 kg per stuk. Maar het schijnt te schelen hoe dik de kabel is die daardoorheen loopt, kan iemand mij daar een tip over geven ?? Alvast enorm bedankt !! Groetjes Claudia
Claudia

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-01-2011 door jurriaan
  Wat goed of slecht is voor de betonnen bak lijkt me in eerste instantie een vraag voor de leverancier van de bak. Is die bekend en nog bereikbaar? De krachten van de bevestiging van de beugels op je ark zullen anders toch op de bevestiging van de tirfors komen te staan, en waar ga je die dan aan vast maken? Ook weer aan de betonnen bak?


18-01-2011 16:42, afhouders woonark
mijn ark loopt regelmatig op de grond als het peil zakt. dit lijkt mij niet goed voor de betonnen bak en is ook vervelend doordat binnen alles scheef staat. nu wil ik hem op wat meer afstand van de wal houden maar weet niet goed hoe dit te doen. ik dacht aan 10 auto banden er tussen te legen e ze met bouten aan elkar te maken.
ik zou graag wat hulp/ideeen ontvangen.

klaas

Geef Reactie

 • Reactie 1, 18-01-2011 door Anoniem
  Je geeft zelf de oplossing al: afhouders maken of kopen. Meestal zijn ze verend maar soms ook star. Je kan ook een vrachtwagenwiel met velg tussen de wal en de ark in laten drijven. Blijft toch een beetje aanmodderen. Afhouders laten installeren kost best veel geld (vind ik) je zit zo rond de 1800 euro of duurder. Bij de belangrijke adressen staan een paar aanbieders.
 • Reactie 2, 11-02-2011 door rene
  he klaas je hoeft toch geen nieuw afmeersysteem als je op de grond ligt dan moet je bagger laten verwijderen dat is bij ons ook gebeurd door een bedrijf die spuiten de grond weg spuit zonder dat de ark van ze plekje af moet moet je ze maar eens bellen het is PDC 0646068226 veel succes rene


< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 81 volgende ><< Terug
http://www.arkenbouw.nlhttp://www.woonbotenmakelaar.nl
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.woonboot.nl


Nieuws

Wateroverlast in woonboot Voorschoten
Datum: 12-06-2017
slachtoffer naar ziekenhuis
Lees verder...

Uitzonderingen in Bouwbesluit voor nieuwe woonboten
Datum: 10-06-2017
vanaf 1 januari 2018
Lees verder...

Kartonnen woonbootje in Rotterdam
Datum: 08-06-2017
in de Wijnhaven
Lees verder...

Archief >>

http://www.bootklussers.nlhttp://www.drijvendwonen.nl
http://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NLhttp://www.waterdetector.nl


Vraagbaak

Houten dekluiken
Datum: 19-08-2017

isolatie
Datum: 14-08-2017

vloer isoleren
Datum: 05-08-2017

een KSB mini-Compacta U1.100 E
Datum: 02-08-2017


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten