Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 75 volgende >

01-10-2009 20:03, Rioolpomp voor woonark
Wij hebben al jaren een rioolpomp van Homa Pompen, die aan vervanging toe is. Nu is ons aangeraden om een KSB-pomp aan te schaffen, maar deze zijn ontzettend duur. Een Yung pomp is ons afgeraden. Wie kan ons tips geven?
Karin

Geef Reactie

 • Reactie 1, 01-10-2009 door a
  Een goede keuze hangt af van je situatie en je voorkeuren. Weinig geluid? Versnijdend nodig? Invoerhoogte? Budget? Laat je goed adviseren door een onafhankelijke expert. Kijk bij Belangrijke adressen en dan bij pompen. Neem contact op met Winder of een ander goed bedrijf.
 • Reactie 2, 01-10-2009 door J. Hester
  Wat is duur. KSB is een gerenomeerd merk met een goede service afdeling. Gaat vele jaren zorgeloos mee. Mijn advies is dan toch om voor kwaliteit te gaan. Als zo'n pomp 15 jaar mee gaat, dan is het verschil in afschrijving met een goedkopere pomp minimaal. Goedkoop is toch vaak uiteindelijk duurkoop.
 • Reactie 3, 06-10-2009 door Paul
  En neem er 1 van 380volt indien mogelijk. Deze draaien regelmatiger. Denk bij aanschaf ook aan wat nou alsie stuk gaat. Hoe graag wil ik dat niet?
 • Reactie 4, 10-10-2009 door BK
  Vraag ook eens bij de leverancier wat eventuele vervangingsonderdelen kosten (vlotter, terugslagklep enz.) mocht de pomp onverhoopt kapot gaan. En wat een onderhoudscontract kost.
 • Reactie 5, 05-11-2009 door erwin
  hoi ik woon zelf ook op een woonboot in denhaag heb zelf ook een rioolpomp van homa en zal nooit wat anders willen het zijn de beste pompen die er zijn en nog belangrijker een top service staan altijd voor me klaar als er een probleem is ,zonder je op onkosten te willen jagen ik ben zeer te spreken over de kwaliteit en de service mvg erwin kok
 • Reactie 6, 22-12-2009 door Marko
  Ik heb de Feces rioolpomp nu een paar jaar draaien. (uit Den Haag via marktplaats.) Geen geld voor een versnijdende pomp! Geweldig apparaat, de pomp staat in mijn ruim, het ALARM hangt in de gang maar ik heb hem nog nooit gehoord! (Oke, 1 keer want ik wilde weten hoe die klinkt!) Groet Marko


23-09-2009 06:58, waardeontwikkeling woonarken
Goedemorgen. Ik woon in Australia en ben voornemens een woonark te importeren en hier permanent neer te leggen. maar door gebrek aan expertise binnen het Australische bankwezen kan ik niet in aanmerking komen voor een regulaire hypotheek en ben ik aangewezen op een erg hoge persoonlijke lening rente. Nu heb ik 1 kleinere bank gevonden die er wel wat aandacht aan wil besteden en om mijn argument kracht bij te zetten zou ik graag aan willen tonen dat de waardeontwikkleing van woonarken in Nederland erg gezond is....maar kan er helemaal niets over vinden. mijn vraag: weet iemand een link waar ik deze info vandaan kan halen? bedankt vanuit Melbourne
h. van schoonhoven

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-09-2009 door Anoniem
  Ik snap niet precies wat je wil aantonen met een waardeontwikkeling van woonarken in Nederland als je een ark naar Australië van plan bent te importeren. Dat is toch een beetje appels met peren vergelijken. Daarnaast is de waardeontwikkeling erg afhankelijk van de ligplaats van de woonark. En in Nederland is er een flink te kort aan ligplaatsen wat de waarde van woonarken icm een ligplaats hoog houdt. Kwestie van vraag en aanbod. Veel vraag, weinig aanbod is hoge prijs. En een woonark zonder ligplaats kent een uitermate slechte waardeontwikkeling.
 • Reactie 2, 30-09-2009 door h. van schoonhoven
  Geachte anoniem!? Wat is het toch vreemd. Ik stel een simpele vraag en dan gaat iemand mij vertellen waarom ik die data hier in Australia niet kan gebriuken omdat ik dan appels met peren vergelijk. Ik neem aan dat u veel zaken doet met australische banken (zoals ik) en dat u vanuit nederland mij kunt vertellen dat de waarde van een ark grotendeels vastgesteld wordt door de ligplaats...of gebrek daaraan. Allemaal oud nieuws en het getuigd van een volledige onderschatting van de vraagsteller. Is dit omdat u geen link weet te vinden waar die data voorhanden is of is dit omdat u kans zag om het bekende nederlandse wijsvingertje even uit de mottenballen te halen?
 • Reactie 3, 30-09-2009 door Martijn
  Kom op mensen, niet knokken, beperk je tot de feiten. In Nederland zijn de huizenprijzen gedurende jaren erg gestegen. Voor woonboten geldt dat vanwege de vraag-aanbod verhouding èn vanwege de gunstiger hypotheekmogelijkheden de prijzen in de stijgende lijn meegegaan en zelfs relatief duurder geworden zijn. Maar helaas, voor zover ik weet is er geen link te vinden naar formele informatie over die ontwikkeling.


22-09-2009 07:59, Goedkope ballast
Beste mensen, om mijn ark recht te leggen wil ik gewicht onderin de betonnen bak leggen. Er is ruimte genoeg voor bijvoorbeeld stoeptegels. Maar ik heb gezocht en geen bedrijven gevonden die tegels (liefs gebruikte, goedkope) leveren. Heeft iemand een tip? De ark ligt in de buurt van Utrecht.
Annet

Geef Reactie

 • Reactie 1, 22-09-2009 door koen
  Misschien moet je eens op marktplaats kijken, vaak staat er een advertentie voor gratis stoeptegels op te halen.Mensen willen die juist graag kwijt.
 • Reactie 2, 24-09-2009 door jan
  hallo, heeft u ook al eens aan lege jerrycan gedacht. in verband met genoeg ruimte beneden, groet jan
 • Reactie 3, 24-09-2009 door Mieke
  Hoi, ik wilde een jaar geleden hetzelfde doen, maar de tegels liggen nog steeds in mijn tuin.... Ik woon in Utrecht dus je kunt er een stel op komen halen. Ze zijn wel groot en dus zwaar. Mail me anders even op mieke_kort@hotmail.com
 • Reactie 4, 22-04-2010 door Sam Berghuis
  Hoi, Kijk eens op de website www.gratisaftehalen.nl. Daar vind je méér (inderdaad: gratis af te halen) stoeptegels dan je nodig hebt! Groet sam


09-09-2009 15:16, berekenen bak
Weet iemand misschien waar ik terrecht kan om uit te laten rekenen of een betonnen bak geschikt is om een dubbele ark ervan te maken.
Irma
irma

Geef Reactie31-08-2009 00:00, Schilderen
Schilderen van dennen planchetten, hoe zou ik dit het best kunnen oplossen. Een eerste kamer had ik direct na het plaatsen geschilderd, maar de verf komt los in de naden. De living is reeds betimmerd, maar ik wacht momenteel nog om het te schilderen. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben hoe te verhinderen dat de verf in de naden loskomt? Het betreft een stalen woonschip, geen ark.
Frederic

Geef Reactie24-08-2009 18:02, enthousiaste mensen gezocht....
Elk lid van de nieuw op te richten VEE heeft dus kans om tegen een prijs onder de huidige marktwaarde in het bezit te komen van een nieuw te bouwen ark PLUS ligplaats!!! mail voor inlichtingen naar m.meijer-ob1@kpnplanet.nl
M.Meijer

Geef Reactie

 • Reactie 1, 25-08-2009 door Annette
  PLUS ligplaats? Welk deel van het land?
 • Reactie 2, 25-08-2009 door M.Meijer
  Gemeente Almere geeft de kans.......
 • Reactie 3, 25-08-2009 door jonas
  Het is me niet helemaal duidelijk en ik ben nog niet van plan mijn gegevens aan M. Meijer openbaar te maken, dus de volgende vragen: lid zijn van een vereniging van eigenaren betekent dat men al eigenaar van een onroerende zaak is. Waar hebben we het in dit geval over? '...een kans om tegen een prij's...': is het een loterij? Welke condities stelt de gemeente Almere (want in die gemeente zou het project zijn als ik M. Meijer goed begrijp)?
 • Reactie 4, 25-08-2009 door M.Meijer
  Gemeente Almere geeft gelegenheid aan mensen om samen in 1 project (particulier opdrachtgeverschap) een x aantal woonarken aan te meren. Dit moet een rechtsvorm hebben b.v. een vereniging van eigenaren. Ik zoek mensen die hierin willen participeren om zodoende een woonark plus ligplaats tegen gunstige prijs en voorwaarden te bemachtigen. Nogmaals het dringende verzoek mij om in lichtingen te mailen.
 • Reactie 5, 25-08-2009 door Mark
  Wat een raar verhaal.......Iedereen moet er via een vraag achter komen waar de ligplaatsen zijn. Deze zijn dus in Almere. Vreemde advertentie??? Maar goed dhr. Meijer staat diverse malen in de vraagbaak voor het vragen naar woonarken zonder ligplaats...vaag.... Ben ik via google achter gekomen. Succes allemaal in Almere met dhr. Meijer aan het roer.
 • Reactie 6, 25-08-2009 door Suus
  Een vage advertentie, kan deze niet verwijderd worden??? Wat zijn nu een x aantal woonarken??? Als er een plan is, moet dit toch uitgewerkt zijn??? De locatie, het aantal ligplaatsen, de kosten, de voorwaarden etc. Is het dan de bedoeling dat iedereen Dhr. Meijer individueel gaat vragen wat de advertentie inhoud? Zet een duidelijke advertentie neer en wees eens duidelijk!!! Google de naam in en je komt inderdaad op vele reacties in deze vraagbaak onder zijn naam. Maakt niet uit, maar met wie hebben we te maken.
 • Reactie 7, 25-08-2009 door Hans
  Volgens mij is het een mevrouw Meijer. En ik vind het niet echt een advertentie, maar een oproep, die best mag blijven staan. Omdat daarmee duidelijk wordt hoe vaag deze persoon is en eerder geweest is. Dus mevrouw Meijer: maak meer bekend over u zelf en uw plannen, zodat mensen vertrouwen kunnen krijgen.
 • Reactie 8, 25-08-2009 door jonas
  Tik in zoekscherm waterwoning op de site van de gemeente almere en er komt een pdf-brochure. 'Ik bouw een waterwoning': het zou dan om het Homeruskwartier Oost gaan aan de rand van het wijkpark De Green, waar ook twee woontorens komen (dat heb ik weer uit een ander document op de site).
 • Reactie 9, 25-08-2009 door M.Meijer
  Precies Jonas en omdat gem. Almere nog geen waterkavelprijs weet zijn dergelijke uitingen een beetje voorbarig. Het zijn de ideeen die ik heb en mijn hobbymatige interesse waarvoor ik mensen oproep indien ze graag op een woonboot wonen zonder elitair prijskaartje. Alle soms zeer fraaie arken/projecten ten spijt mijn inziens kan het goedkoper. Geen projectontwikkelaar,architect,makelaar of anderzins iemand die de prijs opdrijft. Achterdocht of kortzichtigheid zijn derhalve overbodig. Mijn eigen privesituatie is daarom ook i.v.m. commentaar op eerdere advertenties onnodig. Mensen zoals ik die hun nek durfen uitsteken voor een ander ZONDER er finacieel gewin bij te hebben verdienen respect geen insinuaties die nergens op slaan. Dat ik oproep om mij te mailen is om deze side te ontzien, met dank aan de redactie, vriendelijke groeten Marga Meijer
 • Reactie 10, 29-08-2009 door Gerda
  Beste Marga, ik weet niet of ik ook namens anderen spreek, maar ik geloof wel dat je er geen financieel gewin aan hebt. Maar daar gaat het niet om. Zoals anderen wil ook ik geen gegevens doorgeven aan iemand die (in eerste instantie) een oproep plaatst met nogal vage informatie. Ik nam aan dat het geen "geheim" project is, dus had je daarover toch best al informatie kunnen geven. Dan weten mensen waar ze aan toe zijn en kom je zelf betrouwbaarder over.
 • Reactie 11, 29-08-2009 door M.Meijer
  Vaag ik ? Lees op marktplaats de advertentie! En van niemand vraag ik gegevens dus waar hebben we het over. Nederland op zijn smalst. groet Marga
 • Reactie 12, 30-08-2009 door Gerda
  Je hebt gelijk, je vraagt in je oproep geen gegevens. Je advertentie op Marktplaats was me niet bekend, die heb ik nu gezocht en gevonden. Succes met je initiatief.


24-08-2009 17:54, enthousiaste mensen gezocht....
Gezocht... starters op de woningmarkt en in dit geval mensen die heel, heel erg graag op een woonark willen wonen. Een nieuw op te richten Vereniging Van Eigenaren gaat opdracht geven (particulier opdrachtgeverschap) tot het bouwen van meerdere woonarken. Elk lid van deze VEE maakt kans indien de financieen op orde zijn d.w.z. vaste baan e.d. 1,5 modaal. De arken zullen zoveel als mogelijk ecologisch en zeer energiezuinig worden gebouwd. Piepschuim wanden en een easy dak b.v. kan tot de mogelijkheden behoren. Ikzelf als initiatiefnemer ben als bouwbegeleider betrokken en treed op als schakel tussen de gemeente, arkenbouwer en toekomstige eigenaren. Voor belangstelling,vragen e.d. mail groeten, M.Meijer
M.Meijer

Geef Reactie

 • Reactie 1, 24-08-2009 door Marcel
  Is de informatie ook voor jonge mensen die een oudere woonark met ligplaats hebben gekocht en denken aan vervanging. Zo ja zou het een mooie manier zijn om je te verenigen en zodoende voor een redelijke prijs een ark te kunnen laten bouwen. Ik heb bovendien altijd begrepen, dat er geen ligplaatsen meer bijkomen. Graag meer informatie. MVG Marcel.
 • Reactie 2, 24-08-2009 door M.Meijer
  Het is niet de bedoeling dat deze side overbelast raakt. Reacties hier worden derhalve niet meer beantwoord. Het bericht is duidelijk mail voor info groet, M.Meijer
 • Reactie 3, 24-08-2009 door M.Meijer
  Nee Marcel, het is een 1 malig project voor 6 a 7 arken. M.Meijer


08-08-2009 19:52, schilder/klusser woonark
Wie heeft er ervaring met een betrouwbare en niet te dure klusser? Ik wil namelijk de buitenzijde van mijn ark laten schilderen en een nieuw plafond en keuken laten plaatsen. Alvast hartelijk dank! Barbara
Barbara

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-08-2009 door m
  Kijk eens bij klusbedrijven en vraag eventueel om referenties. Succes!!
 • Reactie 2, 10-08-2009 door Beheerder
  Reactie verwijderd (vanwege commerciële inhoud).
  Bericht aan bedrijven: indien uw gegevens nog niet vermeld staan op de pagina's via menukeuze "Belangrijke adressen", dan kunt u die doorgeven en kunnen ze alsnog geplaatst worden.
 • Reactie 3, 05-09-2009 door jolanda
  Mail me even, ik weet wel iemand
 • Reactie 4, 05-09-2009 door jolanda
  wittewillem@Hotmail.com al jaren woonbootbewoner en klusser, ervaring met timmeren, schilder, lassen. zelf 2 arken opgebouwd


26-07-2009 09:04, stalen woonark
We zijn een nieuwe woonark aan het laten bouwen bij Spruyt en nu zitten we nog met onze oude (geklonken stalen bak meer dan 100 jaar oud) woonark. Heeft iemand een idee waar we daarmee naartoe kunnen indien we deze niet verkocht krijgen?
Hans

Geef Reactie

 • Reactie 1, 28-07-2009 door Marc
  bel even met Bertus 06-10251703 hij zocht nog een stalen schuit
 • Reactie 2, 20-09-2009 door marco
  wat zijn de afmetingen en de conditie v.d bak
 • Reactie 3, 20-09-2009 door marco
  wat zijn de afmetingen en de conditie v.d bak
 • Reactie 4, 21-09-2009 door Hans
  De bak is nog in prima conditie en twaalf jaar geleden op de werf geweest, afm ca. 19/4 mtr. vroeger heeft de schuit dienst gedaan als een soort vee-praam de voerbak zit er nog in.


12-07-2009 12:15, waterschotten
Ik heb een oude woonark van beton van ca 1955. Nu wordt de opbouw te oud en te klein en zou ik hem opwillen bouwen met 2 lagen en de onderste laag in de kelder willen bouwen nu zit 1 deel het middelste waar ik de slaapkamer wil hebben een van de 5 waterschotten, als ik hier een stuk van het waterschot afhaal zou dit perfect zijn voor mijn plannen. mijn vraag is of ik dit zonder problemen kan doen het waterschot is 4.00mtr X0.60mtr en ik wil er een stuk van 1mtr tussen uithalen en 10cm op de grond laten staan is dit zonder problemen mogelijk
Bob

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-07-2009 door a
  Niet zomaar een stuk uit een betonnen tussenwand zagen, dan gaat de sterkte eruit. Je kunt eventueel dat deel van een tussenwand weghalen en verstevigen met een staalconstructie. Dat moet dan wel vooraf goed berekend worden. Onder anderen heeft de Blauwe Wimpel daar ervaring mee. Gegevens te vinden via menukeuze Belangrijke adressen bij Arkenbouwers.


< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 75 volgende ><< Terug
http://www.drijvendwonen.nlhttp://www.arkenbouw.nl
http://www.bootklussers.nlhttp://www.waterdetector.nl


Nieuws

Tijdelijke verplaatsing historische woonschepen Schiedam
Datum: 12-10-2015
levert een prachtig filmpje op
Lees verder...

Woonboten Middelburg even verplaatst
Datum: 10-10-2015
vanwege baggeren van de gracht
Lees verder...

Duidelijkheid over regelgeving woonboten
Datum: 09-10-2015
door aanpassing in de woningwet
Lees verder...

Archief >>

http://www.woonboot.nlhttp://www.woonbotenmakelaar.nl
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL


Vraagbaak

Nieuwe woonboot
Datum: 12-10-2015

gezocht betonnen ponton
Datum: 08-10-2015

ballast
Datum: 07-10-2015

KSB pomp
Datum: 06-10-2015


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten