Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 73 volgende >

04-04-2009 00:00, OPGEPAST !!!!!
Gisterenmiddag had ik een afspraak met de Hr. ..X.. die voor €0,= een ark/praam aanbied op deze site onder aanbod. Deze afspraak werd verplaatst naar vandaag 4-4-2009 De Hr. ..X.. zou tussen 14.00 en 15.00 uur bij mij zijn. Om 15.30 uur heb ik gebeld omdat ik vandaag nog andere verplichtingen heb en toen werd terwijl ik me naam noemde, de hoorn op de telefoon gegooid. Dit voorval is helaas een van de vele die ik de laatste tijd mocht beleven. Zijn er nog oprechte mensen in woonbotenland ??? Ik hoor en lees niet anders dan dat er een schreinend te kort is aan ligplaatsen. Als ik het na 6 jaar voor elkaar heb om een ligplaats te krijgen van de gemeente breekt er een creditcrissis uit waardoor de huizen verkoop stagneert. Maar waar ook de helpende hand en het fatsoen van mensen ver is te zoeken. Wie het weet mag het zeggen....... groet, Marga Meijer
M.Meijer

Geef Reactie

 • Reactie 1, 04-04-2009 door Beheerder

  OPMERKING: (naam van ..X.. bekend bij redactie)

  Waarvoor men moet oppassen is niet duidelijk. Blijkbaar is het mis gegaan met een afspraak.
  Probeer eerst onderling met de betreffende persoon duidelijk te krijgen wat er mis ging voordat een "waarschuwing" met naam geplaatst wordt. Tot die tijd zullen we de genoemde persoonsgegevens verwijderen.

 • Reactie 2, 04-04-2009 door M.Meijer
  2 x een middag gewacht en als ik duidelijkheid probeer te krijgen wordt de hoorn er op gekwakt het lijkt mij duidelijk genoeg. Een zaak van veel beloven maar niet nakomen. groet Marga Meijer


29-03-2009 21:42, Waar moet ik op letten
Ik heb gisteren met veel interesse een ark bezichtigd. De bak is van 1966, de opbouw is deels gerenoveerd. Wat zijn de belangrijkste punten waar ik op letten moet ?? Ben ook erg benieuwd hoe lang een bak mee kan gaan ?? Dank voor de reacties.
Koek

Geef Reactie

 • Reactie 1, 30-03-2009 door Martin
  Je vraag bevat niet erg veel informatie. Betonnen bak of staal? Gaat het alleen om de technische staat? Met of zonder ligplaats? Mischien is de ligplaats wel belangrijker dan de ark. Het is eigenlijk teveel om op te noemen waar je op moet letten. Als je zelf twijfelt, schakel dan een aankoopadviseur in.
 • Reactie 2, 30-03-2009 door Margreet
  De opbouw kan asbest bevatten. Op zich geen probleem, behalve als je 't wilt afvoeren bij verbouw. Er zijn gemeenten waar je fors moet betalen voor de levering van asbest. Verder zou de isolatie te wensen over kunnen laten. Dubbel glas? Een betonnen bak kan heel lang meegaan, die van ons is al bijna 60 jaar 'jong'. Belangrijker, veel belangrijker, is dat de ligplaatsvergunning goed geregeld is.
 • Reactie 3, 31-03-2009 door marco
  Ik zou een gespecialiseerde woonark taxateur de woonark laten inspecteren. Zij kunnen de staat van de bak (beton?) beoordelen. Verder natuurlijk ook de opbouw en de ligplaats. Met een stalen bak moet de eigenaar een recent hellingrapport hebben, d.w.z wanneer de bak voor het laatst uit het water is geweest en hoe de staat is. Voor een leek is de technische staat vaak moeilijk te beoordelen. Een taxatie kost natuurlijk wel geld, zou dit alleen laten doen als je een voorlopige koopovereenkomst met de verkoper afsluit. Maar een legale overdraagbare ligplaats is in dit verhaal wel erg belangrijk! Volgens mij kun je op de site van Hans Kok ook de nodige informatie over aankooppunten vinden. Succes!
 • Reactie 4, 31-03-2009 door B
  Neem een goede aankoopadviseur/taxateur/makelaar in de arm. Heeft ons een hoop ellende bespaard. Het is niet zinvol hier allerlei namen te noemen, bel er een paar en kies er zelf één die bij je past.


16-03-2009 00:00, beton inspectie
wie weet waar ik een expert kan vinden om de overhang van onze ark te controleren waar betonrot in zit. Het liefst gratis met spoed a.u.b. fred
fred

Geef Reactie

 • Reactie 1, 16-03-2009 door anoniem
  Kijk op deze site via menukeuze "Belangrijke adressen" op de pagina "Betonreparatie".
 • Reactie 2, 29-03-2009 door harrie van Os
  Bij Vogel Betonspecalisten in Zwijndrecht. Veel sukkses


22-02-2009 00:00, Werkvlot
Ik ben van plan mijn woonark te schilderen. Hiervoor heb ik een werkvlot voor nodig. Weet iemand waar ik er een kan huren? Zijn er ook tweede hands werkvlotten te koop? Alvast bedank!
Arie

Geef Reactie

 • Reactie 1, 22-02-2009 door anoniem
  Welke plaats of regio?
 • Reactie 2, 22-02-2009 door Arie
  Amsterdam.
 • Reactie 3, 03-03-2009 door mart
  Hallo Arie, ons vlot (2 bij 4 m.) is al diverse keren door derden gebruikt, als je het weet te vervoeren, het vlot ligt op de Amstel omg. Martin luther king park, neem dan contact op: 020-6442124 vriendelijke groet, Mart
 • Reactie 4, 04-03-2009 door Erik
  Kijk, dat is nou mooi, dat je via internet elkaar op die manier kan helpen.
 • Reactie 5, 14-03-2009 door Arie
  Ik heb je bericht net gezien en ga je zeker bellen!


01-02-2009 00:00, diverse vragen
Geachte lezers, Ik ben van plan om een tweedehands woonark aan te kopen, maar heb twijfels of de uitwatering voldoende zal zijn voor de plek waar ik de ark wil afmeren?. De ark komt (bij koop) te liggen aan een open (recreatie) vaarroute. Boten die langsvaren bereiken een maximale lengte van 14 meter. Mijn ervaring is dat sloepen de meeste golfslag met zich meebrengen. De ark die ik wil aankopen heeft als hij beladen is een uitwatering van max 25cm. De betonnen randbalk is dan meegerekend. Daarna begint de opbouw die direct boven een meegestorte randbalk (~10cm dik x 30m breed) is opgetrokken. Er zijn een paar ruiten aangebracht direct boven de randbalk. Mijn zorg en daarmee mijn vraag: Wat gebeurt er bij hevige golfslag, want dat wil wel in de vaarroute. En hoe vangt, in het algemeen, een betonnen bak (3b x 13l x 1d) golgslag en waterverplaatsing op? Krijg je dan ook opwaartse druk of is de tijdspanne te kort om het te kunnen opvangen? Als het problemen oplevert zie ik nog een mogelijkheid om in het vaarseizoen een golfschot aan te brengen tpv de raamopeningen. Omdat er een randbalk omheen zit is mijn verwachting dat een deel van de golven stuk slaat onder de rand, maar klopt die gedachtte? Als het wel kan, welk afmeersysteem zal het beste de fluctuaties (door golfslag en zuiging) opvangen? Hoe meet een verzekering de opstand in of exclusief randbalk? Ik weet nog niet of er opstand achter de opgaande betimmering zit, maar het zou kunnen. Telt een verzekering dit ook mee bij het meten van de uitwatering? Nog een ander ding wat in mijn hoofd zit. De bak is uit 1948. Heeft geen registratie, maar de verkoper gaat de registratie verzorgen. Door de minimale opstand is de bak aan de buitenzijde op het oog eigenlijk oncontroleerbaar. Van binnen is de bak voorzien van tussenschotten op h.o.h. 1.2 m. Het beton aan de binnenzijde vertoond geen schuren, grindnesten, blote wapening, condens etc. Ook de vakruimten ruiken naar beton en niet naar vocht en schimmel. Kan een expert meer zien dan ik? Of gebruiken zij meetapparatuur die evt. gebreken, die niet voor het oog zichtbaar zijn, kunnen aantonen? Zo ja, maakt het dan uit of ze binnen of buiten meten? 3 vakken zijn namelijk niet rechtstreeks toegangkelijk! Antwoorden zijn natuurlijk van harte welkom! Mvg en alvast dank, E. ten Boom
ellen ten boom

Geef Reactie

 • Reactie 1, 01-02-2009 door Anoniem
  Over het algemeen inspecteert men de bak van binnenuit. Het is raadzaam om toch de vloer open te maken (waarschijnlijk zit er echt wel ergens een luik) om toch alle compartimenten te bekijken. Voor zover als ik weet is het bij een betonnen casco dat er voornamelijk visueel wordt gecontroleerd op hetgeen je al opnoemde. Grintnesten, betonrot en haarscheurtjes. Een verzekering kijkt niet alleen naar de uitwatering aan de buitenkant van de ark, maar ook naar de stand van het water in de afvoerstompen (van die betonnenbulten in je casco waar je afvalwater door wordt geloosd (waarschijnlijk). Handigste is om even te bellen met een verzekeringsmij. Daarnaast zal de ark nu ook verzekerd zijn dus je kan ook bij de huidige eigenaar navragen of daar iets in de polis over is opgenomen.


28-01-2009 21:54, bitumen bekleding ark
Hallo allemaal,

Mijn ark is voorzien van bitumen bekleding. Het motief met de (gelige) steenstrips die je wel vaker bij woonarken ziet. Nu moeten alleen twee zijden van de ark opnieuw bekleed worden en ik ben op zoek naar diezelfde bekleding, weet iemand waar ik die nog kan verkrijgen?

Groet

Helen

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-01-2009 door J. Hester
  Is volgens mij niet meer te koop, want er zitten schadelijke stoffen in. Zal je dus in de tweede hands markt moeten gaan zoeken. Succes


26-12-2008 19:46, ligggeld extra bootje amsterdam
Ik ben binnenkort de bezitter van een woonark in Amsterdam. met officiele ligplaats dus ik betaal zo'n 750 euro liggeld per jaar.

Nu ligt mijn plezierbootje elders in de stad en daar betaal ik 80 euro per jaar voor het bekende vignet voor. Natuurlijk ga ik deze aan de ark leggen. Weet iemand of ik dan nog steeds die extra 80 euro moet betalen. leek mij een beetje dubbelop namelijk.

Groet
Helen
helen

Geef Reactie

 • Reactie 1, 26-12-2008 door Don
  Ja toch wel. Je betaalt namen daarvoor binnenhavengeld en dat is iets anders dan de precario die je betaalt voor je woonark. Als je in Amsterdam gaat varen zonder binnhavengeld sticker en je wordt gecontroleerd door de waterpolitie of de dienst binnenwaterbeheer krijg je een boete. Zie deze link voor meer info. http://www.binnenwaterbeheer.amsterdam.nl/bruggen_en_sluizen_0/binnenhavengeld Overigens lag mijn pleziervaarbootje ook gewoon afgemeerd aan mijn woonark had ik niet zo'n dergelijke sticker (voor 6 jaar lang) en heb ik nog nooit een controle of boete gehad. Wel ging ik als ik ging varen bijvoorbeeld de Amstel op altijd via een omweg daarheen. Zodra je door die sluizen ter hoogte van Carre gaat in de Amstel wordt je gecontroleerd.
 • Reactie 2, 26-12-2008 door Don
  http://www.loket.amsterdam.nl/loket/centralestad/product/39601 Dit is een directe link naar de juiste info
 • Reactie 3, 27-12-2008 door Helen
  Hallo Don, dank voor je antwoord. Ik dacht ook wel dat het allebei moest. Wat ik me wel nog afvraag is hoe doen mensen van buiten amsterdam dat dan die een dagje in Amsterdam komen varen, die hebben toch ook geen sticker?
 • Reactie 4, 27-12-2008 door Don
  Die hebben een brief, of inderdaad helemaal niets. Maar de meeste mensen komen binnen via de Amstel (bij die sluizen bij Carre, of via de Nieuwe Meer en als je daardoor naar binnen komt wordt je gecontroleerd en daar moet je dus je binnenhavengeld betalen. Dat kan ook voor een dag of een paar dagen, dan krijg je een brief met daarin de informatie voor hoe lang je hebt betaald.
 • Reactie 5, 28-12-2008 door jan hester
  Helen , Je kan de gok nemen het bekende vignet niet te kopen. Ik woon ook in Amsteram en ben in 20 jaar nog nooit gecontroleerd (ligt ook naast mijn ark) Maar ja, als je aangehouden wordt , is het dan die niet betaalde 80 euros waard?? Voor m'n gemoedsrust betaal ik maar elk jaar.
 • Reactie 6, 29-12-2008 door Annette
  Jan (en Don), hoe gaat die controle dan. Is die er alleen als je aan het varen bent, of kunnen ze ook langsvaren en controleren als je boot naast je ark ligt?
 • Reactie 7, 29-12-2008 door Jan Hester
  Binnenwaterbeheer vaart langs en controleerd of je een sticker hebt. Als je echter een afdek zeil over je bootje hebt, zien ze niet of je die sticker wel of niet hebt. Maar, voor die 80 euro zal ik maar gewoon betalen. Vaart een stuk relaxer.
 • Reactie 8, 07-01-2009 door Anton
  Let er op dat de dienstbinnenwaterbeheer in sommige stadsdelen een lik-op-stuk beleid toepast, en zonder aankondiging de pleziervaartuigen verwijderd. Deze worden dan voor een bepaalde periode in bewaring gesteld, kosten voor de eigenaar. Daarna verkocht.


22-12-2008 13:01, dubbele bewoning
Wij zijn ons aan het oriënteren om op onze bestaande ligplaats, samen met mijn moeder, een nieuwe ark te kopen. Wie heeft er ervaring met of tips voor het dubbel bewonen van een ark? (twee voordeuren, afgesloten woonruimtes)
korine

Geef Reactie

 • Reactie 1, 23-12-2008 door Bart
  Dag Korine, Wij hebben als twee vrienden een woonboot gekocht bestaande uit twee gescheiden appartementen, in Amsterdam. Mocht je een concrete vraag hebben, neem contact met me op.
 • Reactie 2, 27-12-2008 door Beheerder
  Kijk voor bedrijven op de pagina Belangrijke Adressen. Diverse arkenbouwers hebben woonarken voor dubbele bewoning gebouwd.
 • Reactie 3, 05-01-2009 door korine
  hai Bart, Ik heb wel een paar vragen van praktische aard. Maar hoe neem ik contact met jou op? Ik kan niet op jouw naam klikken ofzo. gr, korine
 • Reactie 4, 05-01-2009 door henk
  Geachte Korine, Klik op mn naam en stel je vragen, heb veel ervaring hiermee! Kan je stuk opweg helpen.
 • Reactie 5, 05-01-2009 door korine
  Beste henk, ik kan nergens op een naam klikken, ligt misschien wel aan mijn browser. Mijn mailadres is korineg@gmail.com Zou je mij een mailtje willen sturen? gr korine


21-12-2008 20:00, Isoleren betonbak bergruimte
Beste lezer,

Onder de woonkamer in mijn ark met betonnen bak is de bergruimte niet geïsoleerd. Inmiddels heb ik het plafond al bekleed met tempex (polystyreen) en dat helpt te voorkomen dat de kou de vloer van de woonkamer intrekt. Echter de betonnen wanden en vloer van de bergruimte wil ik ook isoleren, maar vraag me af of dit tempex ook tegen het beton kan worden geplakt zonder dat er nadelige verschijnselen zullen optreden. Ik denk dan aan condens of iets dergelijks. Wellicht is het plaatsen van het tempex op de raggels een vereiste ivm een stilstaande luchtkolom.

Wat is jullie ervaring of advies om de bergruimte van kou te isoleren.

Ik ben benieuwd naar jullie reactie en spaar je de moeite om mij door te verwijzen naar een commercieel bedrijf.

Groet,
Silja
Silja

Geef Reactie

 • Reactie 1, 22-12-2008 door Wim
  Je kunt tempex tegen de betonnen wanden lijmen. Wel goed lijmen over de hele oppervlakte. Je hebt dan geen last van condens. Deze methode is ook door sommige arkenbouwers vaak toegepast met tempex/gips (een combinatieplaat die al bestaat uit tempexplaat met gipsplaat erop, te koop bij de betere bouwmarkt). Op de gipsplaat kun je dan een eindafwerking aanbrengen. Als het om gebruik in een berging gaat, zou je ook kale tempexplaten kunnen gebruiken.
  Hoewel dit in de praktijk goed blijkt te werken, vinden sommigen dat deze methode niet goed mogelijk is, omdat er een (zeer geringe) hoeveelheid vocht van buitenwater door het beton kan komen. In dat geval zou je moeten kiezen voor het plaatsen van geïsoleerde voorzetwanden, zodat daarachter lucht aanwezig is. Maar dan kun je je dus afvragen waar het (eventuele) vocht blijft als daarachter niet geventileerd wordt.
  Wij hebben zelf tempexgips tegen de wanden gelijmd en na tien jaar wel eens een stuk weggehaald. Toen bleek dat daarachter alles er nog prima uitzag.
  Op de bodem kun je tempexplaten leggen met daarop houten (multiplex) platen. Onder de naden van de platen leg je dan houten latten van dezelfde dikte als de tempexplaten, zodat je daarop de houten platen kunt schroeven.
 • Reactie 2, 23-12-2008 door Nico
  Beste Silja,al deze middelen met platen is mischien wel een goede oplissing maar je kan nooit meer de wanden en de bodem controleren op scheurtjes of betonrot en dergelijke. Wat ik zelf gedaan heb is de centraleverwarming uitbrijden naar beneden en dat heeft een erg goed resultaat,omdat het als een soort vloerverwaming werkt. Tevens is het altijd droog het gebruikt wel iets meer energie. Veel sucses met je keuze. Groet nico


15-12-2008 00:00, Afvalwater
Ter introductie; Mijn vriendin en ik bewonen al zo'n 10 jaar een ark in de amsterdamse binnenstad - met veel plezier en zonder veel problemen. Alleen de afvoer van het afvalwater blijft problematisch. Betonnen bak met standpijpen waarop het sanitair is aangesloten. Meestal stroomt het water te langzaam weg en soms bijna niet. Vooral de wasmachine en afwasmachine zijn bij ons berucht wegens overstromen. De afvoer vult zich met water waarna het door de open pijp van de wasmachine over de vloer stroomt. Een jaar geleden heb ik 1 afvoer bij de standpijp losgemaakt omdat deze heeeeel langzaam doorstroomde. De standpijp was gevuld met een dikke vette koek waardoor het water natuurlijk zeer langzaam wegzakte - ik heb geprobeerd de koek weg te spoelen, maar dat ging helaas niet. heeft iemand suggesties omtrent de oorzaak en evt. oplossing ? Kan het zijn dat de diepte onder de ark te weinig is ? Ik heb het maar een beetje op zijn beloop gelaten in de veronderstelling dat we nu toch wel aan de riool zouden liggen maar dat kan volgens mij nog wel jaren duren in A'dam. Ondertussen zou ik wel een keertje normaal de wasmachine willen gebruiken zonder emmers en dweilen. Groet, Floris
Floris

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-12-2008 door Nico
  Ha Floris, Om te beginnen zou ik soda gebruiken. Ik zelf doe een maal in de maand in elke afvoer een paar handen soda en heet water na spoelen. In uw geval zou ik het ergste fet er uit halen met een lepel of iets dergelijks en in de standpijp een zak soda leeg schudden en met een hoge druk spuit een gat onder de boot spuiten zodat er ruimte ontstaat onder de boot. dan alle Afvoeren en leidingen flink doorspoelen met soda en heetwater. Wel de soda even laten werken. Ik wens u veel geluk met deze klus. Groeten Nico
 • Reactie 2, 15-12-2008 door jan hester
  Floris , wij hebben dit probleem ook. Eerst met soda geprobeerd. Niet afdoende. Koop een pak HP duo ontstopper en laat dit een nachtje intrekken. Zie de gebruiksaanwijzing. Daarna met veel heet water weg spoelen en je zult verstelt staan. Dit proces een maal per maand herhalen met een flesje HP ontstopper en de boel blijft schoon. Je moet trouwens ook kritisch kijken wat je door je gootje gooit. Heet vet, jus en dat soor dingen gaat stollen en geeft dan de problemen. En die riolering gaat nog wel even duren. Althans bij ons. Succes
 • Reactie 3, 15-12-2008 door Rob
  In afwachting van aansluiting op de riolering loopt bij mij een flexibele slang vanaf de rioolpomp naar het oppervlaktewater, dus het standpijp probleem ken ik niet. Wel lijkt me het advies niet overbodig om overtollig bakvet in een krant te gieten ipv in je afvoer want dan moet je inderdaad met caustic soda aan de gang om de boel weer op te lossen. Niet milieuvriendelijk want het is puur gif. Met een rioolpomp kan je trouwens dezelfde problemen krijgen als je vet blijft gieten in de afvoer.
 • Reactie 4, 16-12-2008 door Floris
  Dank voor jullie input. We hebben natuurlijk al verscheidene ontstoppers geprobeerd maar de HG duo ontstopper ga ik zeker nog een kans geven. De ark is uit 1975 dus er kan zich meer dan voldoende zeep en vet hebben opgehoopt in de standpijpen in de loop der jaren. De standpijpen zelf zijn niet echt toegankelijk. Alle pvc is er opgelijmt met een bocht, om direct in de standpijpen te komen zal er dus gezaagt moeten worden waardoor de standpijp een beetje ingekort wordt (ook geen aanrader). Daarbij is er tussen bovenzijde standpijp en vloer een ruimte van ong. 30 cm. Ook dit is niet echt practisch bij de werkzaamheden. We hebben daarnaast een nogal grote ark dus er zal meters pvc gevult moeten worden voor het product in de standpijp staat en niet erg verdund is. Iemand nog een idee over de diepte onder de ark die nodig is voor een goede werking van de standpijpen ? Ook dit zou een gedeeltelijke oorzaak kunnen zijn. Hoewel het verval niet groot is in A'dam schijnt het bij lager water wel erger te zijn.
 • Reactie 5, 16-12-2008 door karel
  kan het er ook aanliggen dat je geen ontluchting hebt dat de druk die opgebouwd wordt in de standpijp kan ontsnappen denk erom dit is wat anders dan beluchten
 • Reactie 6, 16-12-2008 door Floris
  Dat is een goed punt Karel !! Ik heb denk ik geen ontluchting. Alles zit met pvc en zwanenhals luchtdicht op de standpijpen gelijmt. Toen we een nieuwe CV lieten installeren liep het toilet niet meer leeg, men had op de overloop CV een zwanenhals gezet die op de wc buis zat aangesloten (voorheen open zonder zw.hals). Ik heb de zw.hals maar weer verwijderd en de afvoer open gelaten en alles liep weer lekker door. Dit zou wel eens de oplossing kunnen wezen Karel maar hoe plak ik ontluchting tussen mijn afvoer ? Groet, Floris
 • Reactie 7, 16-12-2008 door j.kraus
  Een vette drap in de afvoer van de wasmachine is meestal aangekoekt vuil EN zeepresten. Gebruik zeeppoeder? met vloeibare zeep heb je dat probleem minder. Als je het water van de eerste spoelgang even opvangt en voelt of het schraal of glad aanvoelt (Glad betekent teveel zeep; meer zeep gebruik dan nodig voor de hardheid van het water en je vuile was) dan moet je de dosis zeep verminderen. Verder kan je afwasmachine en wasmachine hoog weg laten pompen (1,5 tot 2 meter haalt de pomp wel en dat kan net voldoende zijn om boven het gemeenteriool te komen. Dan vervalt het natuurlijk via een grotere afvoerpijp (60 mm ipv 40)
 • Reactie 8, 17-12-2008 door karel
  even een t stuk er tussen zetten en de pijp naar buiten via een ventilatie gat in het casco
 • Reactie 9, 17-12-2008 door Ruud Verhallen
  Hallo Floris. Ik zou wel uitkijken met ontstoppingsmiddelen sommige produkten kunnen ook je ijzeren pijpen wegvreten. Moet je nog harder gaan dweilen ;-) Grt Ruud
 • Reactie 10, 17-12-2008 door jan hester
  Floris , daarom moet je ook erg goed doorspoelen. Liefst met kokend heet water. Veel werk, maar wel de moeite waard
 • Reactie 11, 20-12-2008 door Floris
  Allemaal goede tips. Dank daar voor. Ik had van de week een keukeninstallateur over de vloer en die wees ook op de richting van het ontluchten. Ik ga dat eens proberen met 1 afvoer en kijk dan eens of dat verbetering geeft. Ik heb in totaal 4 betonnen kolomen waarin in elk 4 standpijpen waarvan nog niet de helft in gebruik, dus opties zat. Ik houd het forum op de hoogte. Groet, Floris
 • Reactie 12, 28-12-2008 door mart
  hallo, wij hebben een dergelijk probleem gehad. wat bleek? aangroei van mosselen aan de onderkant van de ark tot binnenin de standpijp! klein beetje prut erbij uit de gootsteen, en alles zat dicht. Wij hebben toen met een metalen staaf van binnenuit de standpijp schoongestoken, en alles liep weer prima weg. De zomer daarna is de ark van buiten door duikers geinspecteed en schoongespoten. sterkte!


< vorige1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 73 volgende ><< Terug
http://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NLhttp://www.woonbotenmakelaar.nl
http://www.waterdetector.nlhttp://www.drijvendwonen.nl


Nieuws

Woonboot van het jaar 2014
Datum: 14-02-2015
de mooiste ligt in Wilnis
Lees verder...

Einde voor Spruyt Arkenbouw in Heerenveen
Datum: 07-02-2015
het faillissement is aangevraagd
Lees verder...

Feestelijke verplaatsing woonboot
Datum: 06-02-2015
tijdens project baggeren Vecht
Lees verder...

Archief >>

http://www.bootklussers.nlhttp://www.wonen-op-water.nl
http://www.woonboot.nlhttp://www.arkenbouw.nl


Vraagbaak

nieuwe overbouw
Datum: 22-03-2015

pontons
Datum: 17-03-2015

stalen schip afvoeren
Datum: 10-03-2015

Gebruik ruimte in betonnen casco
Datum: 04-03-2015


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten