Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 67 volgende >

01-12-2008 13:49, hoogte woonboot
Ik ben een woonboot aan het ontwerpen en wil graag tot 5 meter boven de waterspiegel bouwen. Ik vroeg me af in welke plaats dit mogelijk is. In welke plaats mag ik tot 5 meter boven de waterspiegel bouwen?

Met vriendelijke groet,

Roos Zondervan
RM Zondervan

Geef Reactie

 • Reactie 1, 01-12-2008 door Daan
  In ieder geval in Rotterdam, maar daar worden geen nieuwe ligplaatsen aangeboden en anders moet je een woonboot met ligplaats kopen en er een nieuwe woonboot neerleggen. Amsterdam IJburg? Meen dat daar weer nieuwe 'waterkavels' in erfpacht uitgegeven gaan worden.
 • Reactie 2, 02-12-2008 door Annette
  Hallo Roos, wil je alleen een ontwerp maken en weten waar zoiets kan? Of wil je de woonboot ook echt laten bouwen en ergens neerleggen? In het laatste geval bewandel je een moeilijke weg. Je vindt geen ligplaats waar je je woonboot kan neerleggen, want alle ligplaatsen zijn bezet.
 • Reactie 3, 13-12-2008 door dorus
  2,5 of 3 meter zijn normale hoogte maten. Als je 1 etage onderwater bouwt kun je een dubbele boot binnen de hoogte bouwen. ik heb ooit een ontwerp gemaakt voor een ark van 15 x5. Toen ik een oude ark op een ligplaats in eigendom had maar wat die andere reactie al zei. geen plek meer te krijgen. bespaar je de moeite en zoek eerst maar een plek. Daarna heeft spuit die ontwerpen allemaal op de plank liggen. Zonder ligplaaty krijg je ook geen hypotheek.
 • Reactie 4, 10-03-2009 door Marga Stuart
  Heb wellicht een ligplaats voor je waar dat kan in Amsterdam
 • Reactie 5, 29-04-2009 door Fred Geurtse
  Wil graag wat meer informatie over de ligplaats in Amsterdam, van Marga Stuart, als dat mogelijk is
 • Reactie 6, 18-10-2009 door Maurice
  Elke woonboot in stadsdeel De Pijp Amsterdam mag 4 meter hoog zijn (sinds 2005, nieuw bestemmingsplan).


19-11-2008 16:04, afmeersysteem
Wij hebben een woonboot met overbouw (.5 mtr. aan alle kanten). Op het ogenblik ligt hij vast in de modder, maar men is begonnen met het uitbaggeren van de sloot. Daardoor zal hij waarschijnlijk gaan drijven en komt hij dus los.
Kan iemand mij een indicatie geven van de kosten en bouwer van een afmeersysteem. We liggen in een doodlopende sloot zonder verkeer en met bijna geen hoogteverschil in het water (max 20 cm)

Tevens ben ik op zoek naar de kosten van, en naar iemand die, een aardpen zou kunnen slaan. Dit aangezien wij al 2 jaar ontaard ;-) zijn.

alvast bedankt voor de reacties

ariewo

Geef Reactie

 • Reactie 1, 19-11-2008 door Anoniem
  De ark zal nu toch ook wel een beetje vast liggen met touwen of iets dergelijks? Hoe is de kade? Gewoon drassige slootkant of een stevige kademuur?
 • Reactie 2, 20-11-2008 door ariewo
  Nee helaas. de woonboot ligt slechts vast in de modder. Dit vooral omdat bij de verbouwing nog niet duidelijk wasw hoe diep de boot zou gaan zakken. Na het uitbaggeren van de sloot (vanwege grote vervuiling) zal hij waarschijnlijk gaan drijven. Wel wil men als tijdelijke oplossing 2 palen in de sloot slaan om hem aan vast te leggen. Maar dat gebeurd dan aan de op/ overbouw, wat niet wenselijk is bij een storm. De walkant is van beton. Daar zou dus evt een bevestiging in kunnen worden gemaakt (vanaf de waterzijde te bereiken) groetjes Wout
 • Reactie 3, 13-12-2008 door dorus
  ik heb 2 ijzeren buizen van 8 meter gebruikt. aan de kant van de wal een oog aan de kant van de boot een pen, die weer aan een ronde plaat vastzat waarachter een autoband met nog een ronde plaat die aan de boot vastzat. op de wal een gat van 1m3 gegraven een massieve ijzeren stang invastgezet. De uithouder kon op de wal los en aan de boot los. scharnieren naar alle kanten en heeft me toen 250 gulden gekost 1990. effe knutselen. wout van de razende bol in amsterdamse bos heeft het voor me gemaakt.
 • Reactie 4, 13-12-2008 door dorus
  aardpen door een electrabedrijf was toen 200 gulden. Voor de kosten zou ik het niet laten, wel even rondbellen.
 • Reactie 5, 27-12-2008 door Beheerder
  Commerciële berichten verwijderd. Kijk voor bedrijven bij Belangrijke Adressen.


08-11-2008 08:25, Woonboot isolatie
Ik ben op zoek naar een expert die mij kan helpen mijn woonschip te isoleren.
Martin Voorzanger

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-11-2008 door anoniem
  Welke plaats of regio? Wat voor woonschip?
 • Reactie 2, 08-11-2008 door Martin Voorzanger
  In Amsterdam. Een stalen woonschip, geheel ingetimmerd (type luxemotor)
 • Reactie 3, 08-01-2010 door jarno
  Ben benieuwd of je al iets hebt vernomen en voor welke oplossing je hebt gekozen?
 • Reactie 4, 11-01-2010 door Martin Voorzanger
  Nee, niets vernomen. Weet jij iemand?


06-11-2008 16:23, Zonnepanelen
Wij wilden graag zonnepanelen plaatsen -een investering van ongeveer 9000 euro- maar onze subsidieaanvraag is afgewezen. De subsidie geldt namelijk alleen als de zonnepanelen worden geplaatst op, tegen of aan een bouwwerk waarvoor een bouwvergunning volgens de Woningwet is afgegeven. Wie heeft dezelfde ervaring? Kunnen we de krachten bundelen en bewerkstelligen dat ook woonbootbewoners van de regeling gebruik kunnen maken?!
Liesbeth Koning

Geef Reactie

 • Reactie 1, 06-11-2008 door Leo
  Wellicht kun je met deze link iets verder komen?: http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/28591/2008/08/22/Subsidie-zonnepaneel-op-woonboot-probleem.dhtml Succes!
 • Reactie 2, 07-11-2008 door Wilfred
  Het bouwbesluit wat vanaf 2003 geldt, is alleen bedoeld voor woningen. De genoemde subsidie geldt voor eisen volgens het bouwbesluit, welke alleen uitgekeerd worden bij toepassing op woningen. Voor zover ik weet kun je als woonarkbewoner geen aanspraak maken op deze subsidie, of de gemeente moet hierin een andere keuze maken. Stel dat 'we krachten bundelen en etc...' dan creeer je voor alle woonarkbezitters een bouwbesluit. Dat houdt in dat iedere bewoner dus moet voldoen aan dit besluit en bij verbouwingen of aanpassingen zich moet houden hieraan. EPC-normen die behaald moeten worden. Je haalt hiermee jezelf ongelooflijk veel kosten op de hals. Ik denk ook niet dat je hier op zit te wachten. Het voordeel wat ik zelf vindt van het bewonen van een woonark of boot, dat je eigenlijk alle vrijheid hebt hoe je je huis maakt en ontwerpt.
 • Reactie 3, 07-11-2008 door Liesbeth
  Ik pleit helemaal niet voor het bouwvergunningplichtig laten worden van woonboten, integendeel. Wel voor een criterium als 'de aanvrage dient te zijn voor het adres waar aanvrager staat ingeschreven volgens de GBA' en/of 'op dit adres dient een electra-aansluiting met een contract van netbeheerder/leverancier'. Zoals de regeling nu is, kan elke slecht geďsoleerde walwoning met een electrabedrading uit het jaar nul zonnepanelen met subsidie plaatsen. Een woonboot niet, of 'tie nou wel of niet goed geďsoleerd is.
 • Reactie 4, 10-11-2008 door Wilfred
  Ik zeg ook niet dat het gaat om een wel of niet geisoleerde woning. In het bouwbesluit zit een Energieprestatiecoefficient (EPC) waaronder ook zonnepanelen vallen. Iedere energiezuinige aanpassing aan woningen levert een winst op de EPC. Daarmee heb je als bezitter recht op bepaalde subsidies. Mijn excuses dat ik reageer op uw vraag, mijn bedoeling was om u eventuele info te geven.
 • Reactie 5, 10-11-2008 door martijn
  Volgens mij wordt er aan het punt voorbij gegaan. Je hoeft niets aan te passen aan de voorwaarden voor boten. De toelating van die subsidie klopt gewoon niet en daar kan je prima met zijn allen tegen ageren. (Door bijvoorbeeld op een snelweg te gaan liggen ofzo) Dat staat allemaal volledig los van het bouwbesluit.
 • Reactie 6, 12-11-2008 door Liesbeth
  Een mailtje naar postbus 51 leverde volgende reactie op: het ministerie van EZ kan nog geen harde toezeggingen doen, maar er wordt gewerkt aan een oplossing. Mogelijk dat woonbootbewoners bij de volgende ronde (voorzien april 2009) mee kunnen doen aan de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE) onderdeel zonne-energie.
 • Reactie 7, 30-06-2009 door Anne
  hallo Liesbeth Koning, Mag ik een eindje meeliften op je ervaring want ik heb geen flauw idee waar ik moet beginnen met het advies over zonnepanelen. Heb een dak op mijn ark van 120 mtr2 en dat ligt daar maar te bakken in de zon terwijl ik me ondertussen helemaal scheel betaal aan de nuon. Door wie heb je je in eerste instantie laten adviseren? ik ben voor het bundelen van krachten en als ik daar een bijdrage aan kan leveren (los van of ik er zelf voor kies) dan doe ik dat. Dank en groet Anne
 • Reactie 8, 02-07-2009 door Liesbeth Koning
  Wij kregen via Greenchoice -onze energieleverancier- een aanbeveling voor 'BeldeZon'. Deze is langs geweest, offerte gemaakt en vervolgens kwam ik tot de ontdekking dat woonboten buiten de regeling vallen (www.senternovem.nl). Of woonboten er nu wel gebruik van kunnen maken, dat weet ik niet. Heb de ontwikkelingen niet meer gevolgd, aangezien mijn energie helaas gericht is op het opheffen van dwangsommen (tegen geplante bamboe, vindt de gemeente lelijk) en onze fietstrommel (is ook lelijk, onze fietsen doen er niet toe). In de laatste editie van Woonbotenland (blad van de LWO) staat wel een stuk over een zonneboiler, misschien heb jij daar wat aan.


04-11-2008 00:00, Boot of woonboot
Wanneer is een boot een woonboot? En wat zijn de mogelijke gevolgen als iets geen boot maar een woonboot is?
Laura

Geef Reactie

 • Reactie 1, 05-11-2008 door leo
  Ik vind het een erg vage vraag. kun je misschien iets concreter zijn?
 • Reactie 2, 05-11-2008 door Laura
  Als ik een grote recreatieboot heb die ergens aan een oever mag liggen, wat gebeurt er dan als ik er vaak ben en er overnacht. Is het dan een woonboot? Of is het pas een woonboot als ik er altijd woon? Wanneer kan bijvoorbeeld een gemeente beslissen dat mijn boot een woonboot is?
 • Reactie 3, 06-11-2008 door Joost
  Dit is bijna een filosofische vraag, want je geraakt aan de vraag wanneer vind ik iets een woonboot en vindt een derde dat dan ook. Wanneer een boot een woonboot is, is in het algemeen wanneer een drijvend object naar aard en inrichting geschikt is om te bewonen. Of 'iets' een woonboot is, komt eigenlijk alleen aan de orde als er problemen zijn. Omdat een gemeente stelt dat een boot ergens wel, maar een woonboot niet, mag liggen en je krijgt een aanschrijving bijvoorbeeld 'het permanent gebruik te staken'. Die gemeente stelt dat je je boot gebruikt als woonboot, omdat ze dat hebben geobserveerd (er brandt elke avond licht en er staat een auto voor de boot). Indien je een ligplaats hebt, daar met die boot mag liggen, het bestemmingsplan staat het toe, dan kan het gebruik als ligplaats geregeld. In verordeningen en/of bestemmingsplan kan wel een gebruiksbepaling staan omtrent recreatief of permanent gebruik. Dus let daar op.
 • Reactie 4, 22-06-2009 door ferry
  Bij vele gemeenten wordt in de algemene plaatselijke verordening gesteld dat een schip kan worden aangemerkt als woonboot, als het naar zijn aard en constructie zo gebruikt KAN worden. Ergo; de regelgeving is zodanig ingericht dat het niet echt uit maakt of je erop woont of niet, maar dat de boot toch wordt aangemerkt als boot.


15-10-2008 22:05, dhr.
Wat voor kabel/buis wordt er gebruikt voor een gasaansluiting vanaf de wal naar de woonboot..?
t de munnik

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-10-2008 door dolf
  hydroliekslang
 • Reactie 2, 16-10-2008 door n
  In bestaande situaties worden nog rubberen slangen gebruikt die met slangklemmen bevestigd worden. Beter (en vaak verplicht) is het om gewapende slangen te gebruiken met aangeperste koppelingen. Die bedoelt Dolf waarschijnlijk. Dergelijke slangen kon je vroeger op maat laten maken door Anamet, maar worden nu op maat geleverd door Hebu in Amsterdam, telefoon: 020 - 614 10 62.
 • Reactie 3, 18-11-2008 door peter vd groep
  de firma GSS Hydraulics in Huizen telefoon 035 656 1112 Giveg gekeurde gasslangen speciaal voor de woonboot
 • Reactie 4, 08-10-2009 door René Geboers
  De gasslangen kunnen geleverd worden door een HEBU vestiging bij u in de buurt. Kijk op www.hebu.nl. En de koffie staal klaar.


12-10-2008 16:18, Ineke waar ben je
Vroegere vriendin Ineke Nicolai gezocht
Ik zoek mijn vroegere vriendin Ineke Nicolai. Ruim 25 jaar terug in Leeuwarden zijn we vriendinnen geworden voor een tijd. zij woonde toen in een woonbootje aan de Potmarge. Later woonde ze met Harry Turksma en ik trouwde met Dick Bottema.
Ook heeft ze in Groningen in een woonboot en in een huisje gewoond. Het laatste adres dat ik van haar heb is de Jan van Scorelstraat in Leeuwarden. Ik woonde toen in Gorredijk (Fr).
Ineke als je dit leest, of iemand die haar kent, mail me dan alsjeblieft. Ik zou graag weer contact met je/haar hebben en weten hoe het met je/haar gaat.
hartelijke groet, Froukje Steensma (Drachten)

Froukje

Geef Reactie

 • Reactie 1, 28-07-2009 door Klaas van der Weg
  Dag Froukje, Helaas kan ik je niet helpen, maar ik ben al een hele tijd op zoek naar Dick Bottema. Jaren gelden kwam ik wel bij jullie muziek luisteren in Lippenhuizen. Helaas kon ik Dick op een bepaald moment niet bereiken en na een poos heb ik het niet meer geprobeerd. Mogelijk weet jij waar hij nu woont, zodat ik weer in contact met hem kan komen. M.v.g., Klaas
 • Reactie 2, 29-07-2009 door Froukje
  Hallo KLaas Ik herinner mij je nog wel. Je broer Joop kwam destijds wat vaker bij ons, en hebben we later nog wel contact mee gehad na zijn scheiding. Dick haakte af van ons huwelijk en ons gezin en ging alleen wonen. We hielden nog wel contact met elkaar en tot op heden hebben wij nog af en toe contact. Ik ben hertrouwd in 2002 en hij is hertrouwd in 2004 met een Belgische en woont nu ook in Belgie. Ik kan je zijn gegevens wel geven; mail me eerst maar even. Maar hoe is het met jezelf en met je vrouw, en hoe kwam je nu bij Woonbootplaza terecht? Groeten, Froukje
 • Reactie 3, 12-08-2009 door Froukje
  Ik wil je wel antwoorden Klaas maar ik heb geen enkel gegeven van je gekregen zoals bijv. een e-mailadres. Als je dit nog leest, mail me dan op johfroh@hotmail.com. Groet, Froukje


10-10-2008 10:04,
wie kan mij helpen aan een woonboot geen koop
dineke

Geef Reactie

 • Reactie 1, 10-10-2008 door Hans
  Wat bedoel je? Wil je er eentje gratis?
 • Reactie 2, 11-10-2008 door mike
  te huur vanaf half november , woonark 3 slaapkamers splitlevel. te huur voor 8 maanden € 1600,00 per maand incl. electra excl. olie
 • Reactie 3, 11-10-2008 door dineke
  hallo ik wil graag 1 huren in de stad groningen huurprijs 400,00 alvast bedankt voor jullie reactie groetjes dineke
 • Reactie 4, 17-10-2008 door Henk Kloosterman
  kijk eens op woonschepenhaven.nl daar wil nog weleens te huur staan Welke omgeving zoek je?


29-09-2008 19:21, Mr.
Ik zou binnenkort misschien een woonboot kopen van 38 X 5 meter. Het gaat echter een een ongekeurd schip, iets wat tegenwoordig verplicht is in Gent. Ik vroeg mij af of er mogelijkheden zijn om na vooraf enigszins te bepalen wat de restauratiekosten van het onderwaterschip zouden bedragen. (tips, trucs, adviezen, alles is welkom!)
Ik zou hem kunnen aankopen voor 13500 euro, een koopje volgens mij. Iets waar ik gewoon geen verlies kan op maken. Was er maar een manier om mijn ouders daarvan te overtuigen.
Engelbosch

Geef Reactie

 • Reactie 1, 30-09-2008 door Frederic
  De prijs die u bij de sloop krijgt ligt lager dan de vraagprijs, anders had de verkoper dit vermoedelijk al overwogen. Zonder het schip droog te zetten kan je niets weten over de dikte van de romp. In het ergste geval mag u rekenen op een kost van een 50.000 euro voor het vlak te vervangen, afhankelijk van werf tot werf. Vergeet niet, eenmaal u de eigenaar van het schip bent, ook de verantwoordelijkheid bij u ligt. Anders wat meer info: http://livingafloat.com/cb/articles/byab/index.php of via mail: frederic.logghe@gmail.com Mvg Frederic
 • Reactie 2, 31-07-2013 door mark douwes
  hoi ik verdubbel vaak vlaken van scheepen bij mij ben je voor 14000 euro klaar een nieuw vlak van 6mm dik


17-08-2008 17:10, glazenwasser gezocht.
Ben op zoek naar een glazenwasser. een glazenwasser voor mijn woonboot.
Het gaat om de buitenkant en gedeelte binnenkant. Hoogte boot 5.5 mtr boven waterlijn. Geen randje om boot heen. (handig) waarschijnlijk via dak of drijvend terras.

Alvast bedankt voor elke reactie.

Groet van Karina.
Karina van den Berg

Geef Reactie

 • Reactie 1, 18-08-2008 door Wim
  In welke plaats of regio ligt de woonboot?
 • Reactie 2, 18-08-2008 door Karina van den Berg
  Mijn boot ligt in Amsterdam. Bij het IJsbaanpad.
 • Reactie 3, 19-08-2008 door Marian
  Bij het IJsbaanpad liggen een hele boel woonboten. Kunnen jullie niet collectief iemand vinden en inhuren?
 • Reactie 4, 19-08-2008 door Rob
  Hallo Karina, Ik wil dat best doen, regelmatig en liefst in combinatie met het lappen van ramen van andere bewoners. 0625 214 250


< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 67 volgende ><< Terug
http://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NLhttp://www.woonboot.nl
http://www.drijvendwonen.nlhttp://www.arkenbouw.nl


Nieuws

Woonboot gezonken in Leiden
Datum: 27-03-2014
door onbekende oorzaak
Lees verder...

Gedicht over wonen op water
Datum: 26-03-2014
in Nieuwegein
Lees verder...

Man overleden bij woonboot Zaandam
Datum: 21-03-2014
tijdens werkzaamheden
Lees verder...

Archief >>

http://www.waterdetector.nlhttp://www.wonen-op-water.nl
http://www.woonbotenmakelaar.nlhttp://www.bootklussers.nl


Vraagbaak

Gratis: Drijvend vlot, opknapper
Datum: 21-04-2014

Woonark gezocht
Datum: 20-04-2014

Motor uit schip takelen
Datum: 18-04-2014

Drijvend terras
Datum: 16-04-2014


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten