Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 69 volgende >

10-06-2009 11:36, Grote schoonmaak
Graag zou ik onze woonboot willen laten reinigen (eventueel schuren & lakken). Gezien tijdsgebrek, hoogte en dergelijke komt het er maar niet van. Kent iemand een bedrijf die hierin is gespecialiseerd?? Locatie: baarn.
Erwin

Geef Reactie

 • Reactie 1, 23-06-2009 door Paul
  www.cleannautic.nl
 • Reactie 2, 10-08-2009 door Habitop
  Telefoon: 0527-681008. Vriendelijke groet, Secretariaat Habitop (Urk)
 • Reactie 3, 10-08-2009 door Habitop
  Telefoon: 0527-681008. Vriendelijke groet, Secretariaat Habitop (Urk)


21-05-2009 00:00, werkzaamheden casco
we hebben een woonbootgekocht nu willen we aan het casco werkzaamheden laten doen dit bestaat uit het dichtsmeren van eeb gat waar een ontluchtingspijp heen gaat van de diesel tank bij wie komen we daar het beste mee weg
marco eekhof

Geef Reactie

 • Reactie 1, 25-05-2009 door Eise
  Hallo Marco.... Kijk hier boven bij "Belangrijke adressen" es....daar zit ongetwijfeld een goed bedrijf tussen. Heb zelf ook es betonreparatie moeten laten doen en had succes met de Urkers... Succes, Groet Eise
 • Reactie 2, 25-05-2009 door Hans
  Hallo Marco, nu ik zo de reactie van Eise lees, denk ik eigenlijk dat je een stalen schip hebt. Klopt dat? En in welke regio zoek je iemand?


18-05-2009 17:24, Verkoop ligplaats
Ik moet helaas mijn woonboot verkopen. Die ligt in Amsterdam en heeft een ligplaatsvergunning. Ik heb een koper. Mijn vraag gaat over de overdraagbaarheid van de ligplaats. Op de website van de Binnenwaterbeheer staat dat ik de (recht op) de ligplaatsvergunning niet verkocht mag worden, toch is de waarde van mijn boot hoofdzakelijk bepaald door de ligplaats. De ligplaats zit wel in de bestemmings plan. Weet iemand of het voorkomt dat de nieuwe eigenaar de ligplaats niet over kan nemen en wat er invloed hier op kan hebben?
Chris

Geef Reactie

 • Reactie 1, 18-05-2009 door a
  Je verkoopt niet letterlijk je vergunning, omdat die op naam gesteld is. Maar in het algemeen is wel geregeld dat een volgende eigenaar het gebruik van de ligplaats kan voortzetten en daarvoor dan een nieuwe vergunning op zijn/haar naam kan krijgen. Tenzij er een uitsterfbeleid is en jij dus de laatste bent die de ligplaats mag gebruiken, maar dat zou dan bekend moeten zijn.
  De koper moet gewoon vooraf contact opnemen met Binnenwaterbeheer en vertellen dat hij onder voorbehoud de woonboot gekocht heeft. Daar kunnen ze dan vertellen dat voor die betreffende woonboot op die betreffende ligplaats hij/zij als nieuwe eigenaar weer een vergunning zal krijgen.
 • Reactie 2, 20-05-2009 door Martijn
  WIj hebben zo ook onze woonboot anderhalf jaar geleden gekocht. De beoogde eigenaar vraagt de vergunning dna vast aan en levert alle stukken (koopcontract e.d.) al vast in. Je krijgt dan een brief waarin staat dat der vergunning in principe is goedgekeurd maar nog wordt aangehouden omdat je geen akte van levering hebt aangeleverd. Direct na levering breng je deze langs waarna je de vergunnign officieel krijgt. Mocht er wat mis zijn dan blijkt dat bij de eerdere aanvraag (dan niet in principe verleend en aangehouden) en kan de koper dit altijd als ontbindende voorwaarde laten gelden, er is immers nog niet geleverd.
 • Reactie 3, 21-05-2009 door marcel
  Ik zou als ik jou was vragen bij het BWB Amsterdam of het stadsdeel of de ligplaatsvergunning overdraagbaar is aan een nieuwe eigenaar bij verkoop van de ark. Bij verkoop "vervalt" in principe de ligplaatsvergunning, maar zal op naam komen van de nieuwe eigenaar. Het is ook de taak van de koper om dit te informeren of hij/zij de ligplaatsvergunning kan overnemen bij aankoop. Natuurlijk ook een vereiste van de bank om een hypotheek te kunnen verkrijgen. Misschien een idee voor de koper om een taxateur in te schakelen die dit voor de bak ook moet gaan uitzoeken.
 • Reactie 4, 06-09-2009 door barbara
  In mijn ervaring (en uit informatie van mijn advocaten-zus) is het zo dat de koper hiervoor verantwoordelijk is. De gemeente start de procedure wanneer de kopende partij een koopcontract heeft. Een toezegging is NIET rechtsgeldig tenzij ondertekend door B&W (ook niet wanneer toegezegd door ambtenaar dus!) Ondanks deze onzekerheid voor de koper heb ik toch mijn woonark gekocht... 4 1/2 maand later ontving ik mijn permanente vergunning voor stadsdeel centrum A'dam. Het risico ligt dus bij de koper.


05-05-2009 15:20, woondroom?
graag zou ik advies krijgen van jullie ervaren bewoners.
Ik heb al jaren de wens om op een woonboot te gaan wonen. Ben nu serieus plannen aan t maken. Er zullen vast ook praktische nadelen zijn van op t water wonen? Ik probeer zo reeel mogelijke afwegingen te maken. Wie wil zijn/haar ervaringen vertellen over t (water)wonen. Ook graag over (vaste)lasten en kosten.
pauline

Geef Reactie

 • Reactie 1, 07-05-2009 door anoniem
  laat even je contactgegevens achter, dan kan ik je als woonbootbewoner aan wat info helpen


03-05-2009 12:45, voor interview + foto
Voor het vakantienummer van een damesweekblad ben ik op zoek naar mensen die op vakantie gaan in de eigen woonplaats, en daarover willen vertellen. Wat is de persoonlijke reden, hoe bevalt het, etc.
Ik ben hiervoor nog op zoek naar een vrouw/ gezin, die als oppasser de zomervakantie doorbrengt in andermans woonboot. Maar wel nog in haar eigen woonplaats.
Het gaat om 1-pagina tekst en 1 pagina foto.
Wie heeft er interesse of kent iemand die op deze wijze de vakantie doorbrengt in eigen woonplaats?
groeten van Miranda


Miranda

Geef Reactie20-04-2009 23:49, van permanent wonen naar recreatief gebruik
Weet iemand of het legaal is om een bootboot die voorheen ruim 40 jaar voor permanent wonen is gebruikt zomaar te verhuren is voor recreatief gebruik? Ik ben na 11 jaar op de woonboot van mijn ouders te hebben gewoond in een dorp tussen Utrecht en Amsterdam verhuisd omdat mijn ouders er weer zouden wonen. Maar dat gaat voorlopig niet door en nu willen we tijdelijk (voor weekenden en/of doordeweeks) de boot verhuren. Moeten wij daarvoor toestemming hebben van de gemeente?

Met vriendelijke groet, Bart Huisinga
Bart Huisinga

Geef Reactie

 • Reactie 1, 21-04-2009 door Hans
  Als het niet verboden is, is het toegestaan. Dat klinkt misschien wat flauw, maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat er een gemeentelijke verordening of zoiets zou zijn waarin staat dat het verboden is. Dus kun je gewoon je eigendom verhuren. Het zou misschien pas een probleem worden (m.b.t. bestemmingsplan of zo) als je voor altijd er een vakantieverblijf van gaat maken met wisselende huurders.
  Let wel op hoe je dat gaat regelen met de verzekering. Vaak is bij verhuur je woonboot niet verzekerd, of wordt een hogere premie berekend.
 • Reactie 2, 03-05-2009 door miranda
  in Amsterdam is het naar mijn weten niet zomaar toegestaan. Dat staat in de papieren van de ligplaatsvergunning. Als het maar om een deel van het schip gaat, ligt het dacht ik wat eenvoudiger. Wel moet het worden opgegeven bij de Belastingdienst. Informeer bij de desbetreffende gemeente, afdeling woonschepen. groeten Miranda


20-04-2009 00:00, rioolpomp
Ik heb een woonboot gekocht zonder rioolpomp. Weet iemand wie deze pompen levert en installeert? Ron
Ron

Geef Reactie

 • Reactie 1, 20-04-2009 door Bart Huisinga
  Beste Ron, Je kunt Puls-pompen proberen in Dieren: Puls Pompen bv Postbus 127 6950 AC Dieren Tel. 0313-420 747 Wij hadden er goede ervaring mee. Groet, Bart
 • Reactie 2, 21-04-2009 door wbl
  Kijk via de menubalk bovenin bij keuze "Belangrijke adressen" bij "Pompen".
 • Reactie 3, 29-04-2009 door martin
  De fecespomp draait bij mij nog steeds prima! Wasmachine, vaatwasser, douche, bad en 2 toiletten! Hij snijdt en pompt prima! voor 680 een op voorraad genomen!


14-04-2009 12:53, Woonbootjurist gezocht
JURIST gezocht of iemand die een jurist kent die gespecialiseerd is in woonbootbewoners versus gemeente. Het gaat om amsterdam zeeburg.
Diederiks

Geef Reactie

 • Reactie 1, 14-04-2009 door anoniem
  Kijk op deze site bovenin het menu bij Belangrijke adressen > advocaten/juristen.
 • Reactie 2, 16-04-2009 door Judith
  Je kunt Eric Blauw proberen, hij weet veel over het Amsterdamse woonbootbeleid. Ben nu wel nieuwsgierig naar de aard van het coflict. Woon namelijk zelf ook op een woonboot in Amsterdam Zeeburg...
 • Reactie 3, 26-04-2009 door Helen
  Hallo, Ik ben sinds een aantal maanden ook bewoner van een ark in Zeeburg en heb eigenlijk dezelfde vraag als Judith en ben benieuwd naar de aard van je probleem?
 • Reactie 4, 27-04-2009 door frank
  het probleem is dat ik in de kom lig en de gemeente niet wil baggerren zodat ik mijn ondertussen zinkende boot kan vervangen! Leuk is anders!
 • Reactie 5, 03-05-2009 door Jules van Hessen
  Beste Diederiks, Van de bij de belangrijke adressen getoonde firma's zou ik oppassen met van der Woude de Graaf in Amsterdam, gezien mijn persoonlijke ervaringen.Succes!!
 • Reactie 6, 03-05-2009 door frank
  wat voor ervaringen waren dat dan? behalve dat het uurtarief ontzettend hoog is heb ik wel het idee dat ze weten waar ze over praten, maar ik ben dan natuurlijk ook geen jurist.
 • Reactie 7, 25-05-2009 door matthijs vermaat
  Beste Diederik, Ik lees dat u 'gelet op uw ervaringen' ons kantoor niet aanraadt. Dat is jammer. Graag wil ik weten welke ervaringen dat waren zodat wij de dienstverlening in de toekomst kunnen verbeteren. Met vriendelijke groet, Matthijs Vermaat
 • Reactie 8, 25-05-2009 door frank
  hoi matthijs, wij hebben geen ervaring met jullie advocatenkantoor, behalve dat we daar voor een orienterend gesprek met jou zijn geweest, misschien is het handig om het direct aan Jules van Hessen te vragen, hij is de gene die de reactie geplaatst heeft over jullie kantoor.
 • Reactie 9, 22-06-2009 door petra
  hallo frank ....in de toekomt willen de gemeente nu 1 stadsdeel zeeburg-watergraafsmeer de kom herinschikken en dan pas gaan zij de kom uitbaggeren dat was al zo 7 jr geleden aan de orde vraag daar eens na waneer zij daar mee gaan beginnen want de kom valt nu onder zeeburgeiland projeckt wij hebben ook een jurist en advocaat om bij onze ligplaatsen een goed plan te maken en wij bedoel ik de diemerzeedijk woonboten groep die al zo 30 jr daar liggen . voor info mail kan u ook naar mij toe mailen


31-03-2009 18:01, woonboot
waar vind je nog woonboten in Europa ?

lindsey

Geef Reactie

 • Reactie 1, 31-03-2009 door Annette
  Bedoel je in welke andere landen van Europa? In Nederland vind je veruit de meeste woonboten. In Frankrijk, BelgiŽ, Duitsland, Denemarken en Zweden ook wel, maar erg weinig.
 • Reactie 2, 04-04-2009 door Hans A
  Inhet boekje "Waterwijken wereldwijd" van Ties Rijcken staan nog meer landen beschreven met leuke foto's (zo ook over Noord-Amerika en Zuidoost-AziŽ). ISBN 9789086050055 Veel leesplezier
 • Reactie 3, 04-04-2009 door Tip
  Het boekje van Ties Rijcken is een erg leuk en mooi boek. Ben je geïnteresseerd in nog meer boeken? Op deze site kun je een heleboel vinden. Kijk in de menubalk bij Veel info, dan bij Zoeken en dan bij Boeken over woonboten. Bijvoorbeeld The Houseboat Book van Barbara Flanagan is erg mooi en ook nog nieuw te koop.


17-03-2009 00:00, ligplaats
hallo allemaal wij kunne een gratis woonboot afhalen zonder ligplaats nu ben ik al een enige tijd aan het zoeke hoe ik aan een ligplaats kom maar kom niet ech verder wij zouden het liefst een ligplaats willen huren wete jullie misschien waar ik voor info en dergelijke kan zijn of wete jullie misschien een ligplaats groetjes chantal
Chantal

Geef Reactie

 • Reactie 1, 17-03-2009 door Jurriaan
  Er zijn heel veel mensen die woonboten zonder ligplaats kunnen kjopen. Een ligplaats is namelijk veerl moeilijker te vinden dan een woonboot. Voer als zoekopdracht hier vlak boven eens ligplaats in, dan kun je je een avond inlezen over het waarom daarvan.
 • Reactie 2, 31-03-2009 door Marco
  Tja.... was het maar zo simpel. Ligplaatsen zijn er alleen met ark of schip. Kijk eens op www.waterwonen.nl en je weet direct waarom de prijzen zo hoog zijn. Webbeheerder: Ik dacht dat jullie deze "onbenulige" vragen niet meer zouden publiceren???
 • Reactie 3, 31-03-2009 door Beheerder
  Een dergelijke vraag met antwoord kun je vinden via menukeuze FAQ. Af en toe komt er zo'n vraag en laten we die soms staan, hoewel bij het stellen van een vraag staat:
  "Plaats GEEN berichten waarmee een woonboot of ligplaats (met of zonder woonboot) te koop of te huur wordt gevraagd of gezocht.".
  Om (ook met antwoorden van anderen) duidelijk te laten worden dat in het algemeen een ligplaats niet te vinden is.


< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 69 volgende ><< Terug
http://www.arkenbouw.nlhttp://www.woonboot.nl
http://www.drijvendwonen.nlhttp://www.wonen-op-water.nl


Nieuws

Brief over bouwwerken aan minister
Datum: 22-09-2014
van vijf woonbootadvocaten
Lees verder...

Woonboot in Zwolle bijna gezonken
Datum: 20-09-2014
leeg gepompt door brwandweer
Lees verder...

Woonboot uit film verkocht
Datum: 20-09-2014
bekend van Sleepless in Seattle
Lees verder...

Archief >>

http://www.woonbotenmakelaar.nlhttp://www.bootklussers.nl
http://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NLhttp://www.waterdetector.nl


Vraagbaak

KSB
Datum: 13-12-2014

Eerste keer bouwen van een woonark
Datum: 29-11-2014

demonteerbaar vlot
Datum: 19-11-2014

KSB Pomp mini compact
Datum: 18-11-2014


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten