Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 74 volgende >

22-11-2010 11:25, inrichting woonboot
Wij zijn bezig met het bouwen van een woonboot, 5 x 15 met een erkertje in de keuken, een schuifpui en een aantal nisjes ivm de trappen, beneden 5 kamers (3 kinderen), en boven badkamer en woonkamer. Ik ben op zoek naar een adres/ internet/ persoon die ervaring of ideeen heeft met de inrichting van een woonboot. (dus niet indeling, want die staat al vast, maar een soort binnenhuis architect gespecialiseerd in woonboten.

Graag uw reactie.
BVD
erica

Geef Reactie

 • Reactie 1, 01-12-2010 door M.Meijer
  Erica, Inmiddels heb ik de nodige ervaring met het indelen = plattegrondjes maken. Misschien een optie als vrronde voor de echte bouwtekeningen. Ik doe dit in afwachting van mijn al toegezegde ligplaats, hobby-matig. Met een geschikt plattegrondje kan je vervolgens naar de Arkenbouwer die deze omzet in het uiteindelijke ontwerp. idee ? groetjes Marga


21-11-2010 22:03, KSB Minicompacta te koop
KSB Minicompactapomp met vermaler, type KS1, te koop. 220V.
Pompt alle afvalwater, ook van het toilet (dat wordt eerst vermaald), naar het riool. Zit nu nog in woonboot die rond half december 2010 weg moet. Werkt nog perfect. Is in 2007 aangelegd. Boot wordt alleen in de (3) zomermaanden gebruikt. Pomp is alles bij elkaar 1 jaar gebruikt. Pomp is incl. schakelkast en temperatuursensor die er voor zorgt dat de afvoerslang naar de wal niet kan bevriezen. Korting als u zelf de pomp uit de boot komt halen! Boot ligt in Kortgene, Veerse Meer.
Beb Thijs

Geef Reactie

 • Reactie 1, 22-11-2010 door Jan Hester
  Aan wat voor prijs denk je. groeten
 • Reactie 2, 22-11-2010 door Beb Thijs
  Alleen de minicompacta heeft nieuw meer dan 2000,- gekost, is in goede staat en werkt perfect. Als je alles (incl. temperatuur sensor en afvoerslang naar de wal met verwarming eromheen + digitale temperatuursensor) meeneemt en je komt alles zelf demonteren en ophalen denk ik aan 800,-. Alles wat je verder nog interessant vindt (bv koppeling aan woonboot, walput, evt. riool- en ontluchtingsbuizen) mag je dan ook demonteren + meenemen. Je mag ook zelf een bod uitbrengen. Demonteren moet wel binnen 2 weken! Je kunt me ook bellen: 06-23626838.
 • Reactie 3, 03-12-2010 door Beb Thijs
  Deze pomp is intussen verkocht! Met dank voor alle belangstelling.


19-11-2010 09:46, hypotheek
Hallo,

Is er iemand die veel verstand heeft van hypotheken op woonboten of bij iemand waar we terechtkunnen?
Vorig jaar juli hebben wij een woonboot gekocht en gefinancierd bij de ING.
Op dit moment zijn de woonlasten zo hoog, onze rente is 6,8 % dat we niet weten of we op de boot kunnen blijven wonen.
Volgende week hebben we een afspraak bij de ING om onze hypotheek door te lichten, maar heeft iemand tips, advies waar we nog meer kunnen informeren.
De boot is nl geweldig...maar de lasten rijzen de pan uit...we weten dat wonen op het water wel duurder is maar deze kosten zijn niet te doen.
En is het normaal dat je rond de 100 euro kwijt bent per maand aan een inboedelverzekering voor een woonboot.

ik hoop heel erg graag op reacties en tips van mensen die ons kunnen helpen
roos en winfried

Geef Reactie

 • Reactie 1, 19-11-2010 door Hans
  100,-- per maand voor alleen een inboedelverzekering ??? Dat kan haast niet. Waar ben je dan verzekerd? Wij hebben goede ervaringen met SEDW Alkmaar.
 • Reactie 2, 19-11-2010 door roos en winfried
  Hoi Hans, Wij zijn bij Delta Lloyd verzekerd.
 • Reactie 3, 20-11-2010 door Leiden
  Wij hebben onze verzekerd bij Noord Nederland. Erg prettig mensen moet ik zeggen. Je moet goed opletten waar je je overleidingsrisico en je andere verplichte verzekeringen hebt afgesloten via ING. Wij hebben alles via de Rabo lopen en het scheelde meer dan 100,- per maand Sterkte
 • Reactie 4, 20-11-2010 door ton
  Dit is een behoorlijk hoge rente, lijkt me. Vorig jaar was de rente tocj ook al laag? Heb je voor een aantal jaren vast? Zeker met die verzekering erbij lijkt het de dsb bank wel... Mocht je kunnen switchen, vraag eens een offerte op bij de rabo. Heb eerder gemerkt dat als je bij de n met een lagere offerte komt, dat die dan meteen een goedkopere aanbieding op tafel legt. En advies, let op met die persoon bij de ING, Hou in de gaten dat hij je iets aan het verkopen is en vraag erg goed na bij anderen. Tegenwoordig kun je steeds meer mensen inhuren voor een ECHT onafhankelijk advies. Kost een paar centen, maar ik denk dat je daar zeker bij gebaat bent.
 • Reactie 5, 20-11-2010 door rosit
  even een kleine vermelding, onze rente is 6,5/6,6% ik heb me vergist bij het doorlezen van onze hypotheekgegevens..excuus... En onze inboedelverzekering is inclusief opstal wat we betalen. Iedereen die meedenkt en reageert bedankt voor de reacties.
 • Reactie 6, 22-11-2010 door Weesp
  Wij hebben ook zeer goede ervaringen met de Vereniging Noord Nederland. Zaten eerst ook vast aan een dure inboedel- en woonschipverzekering van Nationale Nederlanden. Voor financieel advies, bel ook eens met bijv. de Arkotheker. Succes!
 • Reactie 7, 23-11-2010 door Allemaal
  En ook goed zijn DOV, EFM en Oranje, dan hebben we ze wel zo'n beetje gehad.
 • Reactie 8, 07-12-2010 door brigitte
  Ik betaal voor opstal en inboedel 400 euro per jaar bij Oranjeverzekering en ze doen meer voor hun geld dan ik gedacht zou hebben. Goede ervaring mee.


19-11-2010 07:38, vloer
Ik kan een woonboot kopen, maar de vloer van de begane grond wordt onderstut in de betonnen bak. Is dit normaal bij woonboten of is de vloer gewoon slecht?
Ron Faile

Geef Reactie

 • Reactie 1, 19-11-2010 door Hans
  Dat is normaal en gebeurt ook bij nieuwe arken nog wel (als er geen woonlaag onder die vloer is). Als je wilt dat de vloer niet doorzakt kun je kiezen voor hele dikke balken, of dunnere balken die ondersteund worden.


03-11-2010 00:00, Scheef
Mijn woonboot ligt iets schreef zoek zodoende een kluisjesman die mij hierbij kan helpen, weet iemand een klusjesman die gespecialeerd is met woonboten?
Helen

Geef Reactie

 • Reactie 1, 04-11-2010 door Tip
  Kijk op deze site bij menukeuze Belangrijke adressen en dan bij Klusbedrijven (of bij Betonreparatie, daar staan ook bedrijven die dit kunnen).
 • Reactie 2, 04-11-2010 door emmo
  Wat moet er in jouw geval gebeuren? Is het niet een kwestie van een paar keer sjouwen met zware tegels, zandzakken oid? Wij liggen ook wat scheef door ongelijke belading (oa. een piano), maar was van plan om het met tuintegels aan de andere zijde op te lossen succes,
 • Reactie 3, 04-12-2010 door m roskam
  Misschien is het te ondiep en moet er worden worden uitgebaggerd onder de ark. Dit doet Maarten Roskam uit Purmerend, met een pomp zonder de ark te verplaatsen. Zijn nummer is 0654253008.


23-10-2010 13:43, transport van woonboot

Kan iemand mij een oplossing aanbieden voor het verplaatsen van een woonboot vanuit Zeeland naar Amersfoort?
Het gaat om een stalen boot van 22 x 4 meter.
Hartelijk dank alvast!

Vriendelijke groet,

Harry
Harry

Geef Reactie

 • Reactie 1, 25-10-2010 door Tip
  Kijk op deze site boven in het menu bij Belangrijke adressen en dan bij Sleepbedrijven. Je kunt de woonboot laten slepen of aan boord van een speciaal schip (de Deliver) laten transporteren.


13-10-2010 10:30, Huurbescherming
Hallo, ik kan een woonboot huren maar wil graag weten of je dan huurbescherming hebt.
Simone

Geef Reactie

 • Reactie 1, 13-10-2010 door Doreen
  Wat voor soort woonboot is het? Klinkt misschien raadselachtig, maar het is zo dat als een woonboot aan stalen kabels, stalen beugels of ketting afgemeerd ligt, dan zou de boot een onroerende zaak kunnen zijn en dan zou mogelijk de Woningwet van toepassing zijn en dan zou mogelijk huurbescherming gelden. Ligt de boot aan touwen afgemeerd, dan is de boot nog een boot en dus roerend en nee, dan heb je geen huurbescherming.
 • Reactie 2, 13-10-2010 door henk
  Beste Doreen, Zover ik weet zijn alle drijvende boten/woningen al zijn ze afgemeerd aan kabels of beugels of kettingen roerend. Het enige wat onroerend is zijn een aantal drijvende woningen in IJburg Amsterdam. Maar voor de zekerheid zou je deze vraag aan VROM kunnen stellen.
 • Reactie 3, 13-10-2010 door Martijn
  Ik was benieuwd en heb eens even gezocht, en iets gevonden op Rijksoverheid.nl, daar staat: "U heeft geen huurbescherming als huurder van een woonboot. Woonboten vallen niet onder het huurbeleid van het ministerie van VROM. Voor woonschepen of woonboten geldt geen wettelijk woningwaarderingssysteem, zoals dat wel bestaat voor woonwagens, zelfstandige woningen en kamers. Vaak vallen woonboten onder het waterschap of het hoogheemraadschap."
 • Reactie 4, 13-10-2010 door R
  Aan Doreen: vergis je niet met je omschrijving over het afmeren, of dat om een roerende of onroerende zaak gaat. Het kan dan namelijk gaan om wel of geen bouwwerk (met bouwvergunningplicht), dat is wat anders. Dan kan het nog een woonboot zijn, maar wel een bouwwerk. Zo kan de rechter er blijkbaar over denken, want ik vind het onzinnig om iets een bouwwerk te laten zijn in de zin van de woningwet, terwijl de wet- en regelgeving niet afgestemd is op woonboten die bouwwerken kunnen zijn. Theorie en (werkbare) praktijk zijn dan niet op elkaar afgestemd.
 • Reactie 5, 01-06-2011 door remco
  Lase een stukje over een stalen woonark ik heb een stalen boot bijna gekocht maar heb een lasser gebeld die ik vond via speurders interwelding veengroup deze zit in groningen maar komt overal deze heeft de ark helemaal onderzocht en zonder deze was ik er echt ingestronken ,de stalen ark was zeer slecht inmiddels heb ik een andere gekocht en veen heeft een deel voor mij gelast en voor een prikkie ik raad echt ieder aan voor je een stalen boot koopt haal er een kenner bij mocht je zijn adres wollen veengroup@hotmail.nl dan ga je niet de mist in mvg remco
 • Reactie 6, 08-08-2014 door Marja Verweij
  Pas op mensen met de door "Remco" genoemde lasser.


28-09-2010 09:18, glazenwasser zwolle
wij hebben sinds kort een ark in Zwolle met 2 verdiepingen. Omdat de steiger niet rondom loopt, kunnen we niet bij alle ramen om deze te wassen, maar ook niet om de buitenkozijnen te schilderen. Kent iemand een "woonbootglazenwasser" in Zwolle? Zijn er drijvende steigers te huur (in zwolle) waardoor we toch de buitenboel kunnen schilderen?
anna

Geef Reactie21-09-2010 15:40, Stalen schip
Hallo, ik ben aan het kijken naar een woonboot; het is een stalen schip. Hoe vaak heeft dit onderhoud nodig en hoe gaat dit in zijn werk. Ik begrijp dat een schip naar een werf moet maar moet ik me daar bij voorstellen dat het hele schip (huis) leeg moet en met wat voor kosten moet ik rekening houden. En hoe lang heb je dan geen woning?
Ronald

Geef Reactie

 • Reactie 1, 21-09-2010 door jan hester
  Aangenomen dat het te kopen schip een goed onderhouden onderschip heeft dan volstaat 3 tot 5 jaar voor een werf beurt. Een helling beurt duurt een dag of drie-vier. Ligt eraan of er gelast moet worden en hoe je opschiet met het "teren" Op sommige werven mag je er gewoon op blijven wonen, de werf heeft meestal wel een stroom aansluiting. Om een indruk te krijgen kan je bij een werf gaan kijken. Als je in de Amsterdam omgeving woont, liggen er altijd wel woonschepen op een werf. Kosten zijn de sleepboot, helling gebruik, teren en eventuele reparaties. Ga er maar van uit dat 3000,-- een start bedrag is. groeten
 • Reactie 2, 01-10-2010 door Monika
  Het ligt eraan of je zelf naar de helling kan varen of dat je gesleept moet worden, want dan komen er nog sleepkosten bij. Ik heb zojuist een offerte voor een hellingbeurt in Zaandam van een krappe 2000 incl. BTW, maar excl. slepen (hiervoor heb ik een prijs gekregen van 120 per uur incl. BTW). Mijn woonboot is 21 x 4.5 meter. Let op of je verzekerd bent voor het vervoer, vraag dit bij de verzekering.


17-09-2010 22:17, wanden en plafon
hallo, een vriend van mij laat zijn woonboot op knappen
We zien nu dat de wanden trekken(onder spanning) het is ook zo dat de plafond gaaat bollen ,dus het lijkt net of de platen gaan zakken.
De bouwers zijn nog bezig.

Daar tegen wordt er wel ecologisch hout gebruikt, dat is geen hout van bomen maar van geperst afval van graan,haver,bamboe.
Er wordt geen boom voor gekapt.

Het rachel werk lijkt wel ver uit mekaar te zitten.

Heeft iemand en idee?????

Gr,
Walter
walter

Geef Reactie

 • Reactie 1, 18-09-2010 door Jan Hester
  Dit lijkt meer op afknappen. De informatie is te summier om een antwoord te geven. Het is wel heel belangrijk dat de wand- en plafond platen eerst op kamer temparatuur komen. voordat ze worden verwerkt. Als de rachels en de platen niet de zelfde uitzettingen hebben kan je spannings verschillen verwachten. Mij lijkt het verstanding als de bouwers even stoppen.
 • Reactie 2, 20-09-2010 door bas
  Ben je aan het bouwen met eco-board? Ik doe dat ook en wij hebben er ook wat problemen mee. Veel rachels gebruiken en niet te dun (de lading van 12mm. wordt nu weer opgehaald en omgezet naar 16mm.) hopelijk gaat dat beter. Goed concept qua materiaal, maar werkt nog niet helemaal. Zie voor meer info ons weblog: houthavenkade.blogspot.com


< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 74 volgende ><< Terug
http://www.arkenbouw.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.waterdetector.nl


Nieuws

'Nederland verhuist' keek weer binnen in verbouwd vrachtschip
Datum: 17-01-2017
nu in Amsterdam IJburg
Lees verder...

Woonboten in de Paesplas bij Gennep drijven weer
Datum: 16-01-2017
na aanbrengen nooddijk en pompen
Lees verder...

Rijkswaterstaat begonnen met aanleg mobiele dijk in Gennep
Datum: 14-01-2017
woonboten gaan weer drijven
Lees verder...

Archief >>

http://www.drijvendwonen.nlhttp://www.woonbotenmakelaar.nl
http://www.woonboot.nlhttp://www.bootklussers.nl


Vraagbaak

Pontons
Datum: 07-01-2017

casco woonark
Datum: 05-01-2017


Datum: 02-01-2017

op zoek naar 10x4x2
Datum: 27-12-2016


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten