Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 71 volgende >

05-03-2010 00:00, Lening
Hallo iedereen, ik ben Belg, en ik vroeg mij af of ik bij een Nederlandse bank een lening kan aangaan om een woonboot in België te kopen? De reden dat ik dit vraag is dat het in België onmogelijk is om een lening aan te gaan met een hypotheek op een woonboot. Kent iemand een bank die dit toelaat ? Alvast bedankt voor alle tips en advies, Mvg, Joachim
Joachim

Geef Reactie

 • Reactie 1, 05-03-2010 door Nico
  Hallo heer Joachim, U kan bij de Rabo bank in NL. proberen deze doen in woonboten. Groet Nico.
 • Reactie 2, 05-03-2010 door Joachim
  Helaas, Rabobank en ING bieden het wel nationaal aan, maar niet voor Belgen...


17-02-2010 10:43, aannemer verbouwing stalen woonschip gezocht
Dag,
Ik wil mijn woonboot (staal, aak, van oorsprong niet-varend) laten verbouwen. Het idee is om het achter- en eventueel ook vooronder bij de woonruimte te trekken (is nu berging) en om zo een (extra) kinderkamer te creeren. Ik ben op zoek naar een aannemer die dat kan. Werkzaamheden bestaan uit: tekenen, openslijpen en stalen opbouw maken (met minimaal twee ramen), intimmeren binnen en een muurtje plaatsen.

Kan iemand mij helpen aan een goede aannemer die ervaring heeft met het verbouwen van boten?
Ik heb afgelopen zomer m'n badkamer laten verbouwen door een aannemer zonder verstand van boten en dat is me zeer slecht bevallen...

Alvast dank!
Groeten,
Annique Guyaux
tel (06) 52 52 4021
Annique

Geef Reactie

 • Reactie 1, 17-02-2010 door Beheerder
  Plaats geen commerciŽle reacties, maar neem telefonisch contact op.
 • Reactie 2, 20-02-2010 door Beheerder

  Commerciële reactie verwijderd (zie reactie 1)10-02-2010 02:08, WELSTAND ?
@ Ze werden in het ongelijk gesteld omdat de woonboot volgens de rechtbank niet in strijd is met redelijke eisen van welstand.
zie nieuws

Ben ik abuis ?
Gelden er voor Steendam andere regels ?
Ik was van mening dat er voor woonboten/arken geen welstand eisen zijn. En zo ja is dit wettelijk i.v.m. rechtsongelijkheid ?
M.Meijer

Geef Reactie

 • Reactie 1, 10-02-2010 door Martijn
  Voor zover ik weet gelden er voor woonboten niet standaard de welstandseisen, omdat ze niet onder de woningwet vallen. Maar soms kan in een woonschepenverordening wel iets opgenomen zijn. En ik denk dat hier de bewoners bezwaar hadden vanwege het uiterlijk van de woonboot en dat de rechter dat tegengesproken heeft (en misschien de journalist dat zelf zo vertaald heeft).
 • Reactie 2, 10-02-2010 door Duco
  Geachte Marga Meijer??, als je het betrekt met het plan in Almere is dit een heel ander verhaal. En per gemeente is dit anders.


02-02-2010 00:00,
Hallo, Sinds kort heb ik een woonboot met een betonnen bak. Nu is het zo dat er nog weleens zwaar verkeer langs gereden komt over de kade waar de boot aan ligt. Kan het zijn dat de boot kan trillen als er een zware vrachtwagen/bus voorbij gereden komt, of verbeeld ik me dat?
Paul

Geef Reactie

 • Reactie 1, 02-02-2010 door joke
  Ja dat kan wel degelijk, wij hebben er ook last van. Volgens mij heeft het te maken dat het water de trillingen doorlaat. Zeker als er een bus of vrachtwagen langs komt. Maar het kan geen kwaad hoor, volgens mij, je went er vanzelf aan.


27-01-2010 13:59, Warmtelint/ Thermolint waterproof
Wij willen een thermolint om onze waterslang(leiding) leggen.
Vanaf de wal loopt deze leiding door het water en komt er bij het schip weer uit. Weet iemand waar thermolint verkrijgbaar is wat een neopreen isolatie heeft (geen pvc).
Hoe lossen andere woonbooters dit op?
Rura

Geef Reactie

 • Reactie 1, 27-01-2010 door Jan Hester
  Warmtelinten koop je bij een goede installateur. Verkrijgbaar in diverse lengtes. Het lijkt me zinvol de waterleiding boven water te leggen. Ik denk niet dat ze onder water zullen werken. Succes Jan Hester
 • Reactie 2, 27-01-2010 door Anoniem
  Er is speciaal waterbestendig lint. Er zijn ook situaties waar het warmtelint aan de binnenkant van de rioolslang gebruikt wordt. Op de pagina Rioolpompen van de Belangrijke adressen kun je gegevens vinden, in ieder geval heeft Winder het, maar waarschijnlijk ook anderen.


09-01-2010 16:31, overzicht landelijke ligplaatsen
Beste,

Ik ben me momenteel aan het orienteren binnen de woonbootmarkt. Zou graag een woonschip kopen niet ver van mijn huidige woonplaats, maar kan weinig tot geen aanbod gevonden krijgen. Bestaat er een overzicht die de (10.000) landelijke ligplaatsen voor woonboten weergeeft? Ik zou graag eerst kijken WAAR ik iets kan kopen, voordat ik besluit WAT ik wil gaan kopen.
Ik zie jullie reactie(s) graag tegemoet.

Groeten,
Bart

bartverberk@hotmail.com
Bart Verberk

Geef Reactie

 • Reactie 1, 09-01-2010 door m.meijer
  Bart, Mij lijkt dat je allereerst bepaald in welk gebied je wilt gaan wonen en dan aan die betreffende gemeenten hun plankaart [onderdeel van bestemmingsplan]op vraagt waarin de ligplaatsen staan aangegeven. Aan de hand daarvan kan je gerichter zoeken lijkt mij. Mij is zoiets als een overzicht van alle landelijke ligplaatsen niet voorhanden. Misschien een idee om zoiets te maken ??? groetjes M. Meijer
 • Reactie 2, 10-01-2010 door Marian
  Het lijkt me ook wel leuk om een overzicht te hebben van alle ligplaatsen. Maar als zo'n overzicht er zou zijn, heb je daar dan wat aan als je een woonboot wilt kopen? Als je ziet dat er in een regio waar je wilt wonen woonboten liggen, maar daar is nu niets te koop, dan kun je er toch niets mee? Zoek je in een speciale omgeving? Het aanbod wisselt door de tijd, als je op woonbotenland.nl en op waterwonen.nl kijkt heb je zo'n beetje het hele aanbod van Nederland.
 • Reactie 3, 17-01-2010 door gerard duursma
  Beste Bart, Het lijkt mij het handigste dat je een mailtje stuurt naar alle woonboot makelaars met het verzoek om je een bericht te sturen als er in de buurt van jouw woonplaats een woonboot te koop aangeboden wordt. Je kan ook bij Google maps vanuit de lucht kijken waar er bij jouw in de buurt woonboten liggen.


27-12-2009 12:23, gekapseisd
mijn woonboot is naar een kant toe gezonken, heeft iemand een idee hoeveel dit mij gaat kosten en wie ik daarvoor moet bellen
Ria Brinkman

Geef Reactie

 • Reactie 1, 27-12-2009 door anoniem
  Wat een nare gebeurtenis. De mogelijkheden om de woonboot weer goed drijvend te krijgen (en wat dat kost) zijn erg afhankelijk van de bereikbaarheid vanaf de wal of vanaf het water. In welke plaats of regio ligt de woonboot?
 • Reactie 2, 28-12-2009 door don
  Ik zou even contact opnemen met de verzekering die handelen dit soort gebeurtenissen doorgaans voor u op.
 • Reactie 3, 29-12-2009 door Ria Brinkman
  Mijn woonboot ligt in Den Ilp (Noord-Holland) en is vanaf de kant bereikbaar, dit zou dan wel betekenen dat ik mijn coniveren moet slopen, vanaf het water is de boot ook bereikbaar, maar het water is niet heel diep, denk zelf ong. 1.20 tot 1.50 en ik weet niet of je via het ilperveld kan komen??????????? Vergeten te vermelden, bedankt voor je reactie.
 • Reactie 4, 29-12-2009 door Ria Brinkman
  Beste Don, Bedankt voor je reactie, maar er is mij verteld dat mijn boot alleen voor brand verzekerd is?????????? Ben nu in conclaaf met de verzekering mij.
 • Reactie 5, 29-12-2009 door beheerder

  Commerciële reactie verwijderd. Bedrijven kunnen hun gegevens doorgeven voor een (gratis) vermelding op de pagina's Belangrijke Adressen.

 • Reactie 6, 30-12-2009 door Ria Brinkman
  Beste Joost, Mijn boot is in de lengte gekanteld en ligt voor een derde onder water. Het water staat aan de binnenkant tot ong. 1.50 meter op het diepste punt. Ik ben op het ogenblik helaas niet in de gelegenheid om er naartoe te gaan en er foto's van te maken. Wat ik mij vnl. afvraag in welke richting ik moet denken wa betreft de kosten. Kan jij mij in ieder geval een idee daarvan geven? Mvg, Ria
 • Reactie 7, 30-12-2009 door Ria Brinkman
  Hi Joost, nog even, mijn boot is 8mtr lang en 3mtr breed, aan de kant ,die nu in het water ligt, en de zijkanten zit ook een omheining waar je op kunt lopen van ong. 90cm breed.
 • Reactie 8, 13-01-2010 door maarten roskam
  beste ria Is de boot al geborgen? Wij hebben namelijk afgelopen Zaterdag (9 Januari ) ook een boot weer boven water gekregen. Hiervoor hoeft je conniferen haag niet weg.
 • Reactie 9, 13-01-2010 door Ria Brinkman
  Halllo, Nee, mijn boot is nog niet geborgen. Ik hoorde van mijn verzekering dat ik hier niet voor verzekerd ben, dus ik kan alle hulp gebruiken, maar heb wel eerst een kosten plaatje nodig. Heb nl geen flauw idee van de kosten?????????? Groetjes, Ria
 • Reactie 10, 16-01-2010 door frans
  Ria, ik heb een woonboot in ilpendam, vlakbij dus, ik wil wel even kijken voor je wat er allemaal kan. als je me vertelt waar de ark te vinden is kan ik komen kijken.
 • Reactie 11, 17-01-2010 door Ria Brinkman
  Hi Frans, Mijn woonboot ligt op Den Ilp 64a, tegenover het Hans en Grietje huis van anton heyboer. Je rijdt daar het boeren erf op, linksaf en dan waar je een grote coniveren heg ziet, daar ligt mijn boot achter. Mijn tel is 06 51913546


20-12-2009 10:44, Zinken door sneeuw op dak
Beste mensen, een tip nu het zo lang sneeuwt. Het lijkt misschien ongeloofwaardig, maar woonboten kunnen zinken als er een flink pak sneeuw op het dak ligt. Dan kan de woonboot een stuk dieper in het water komen te liggen, waardoor ergens door een laagste opening of door een lage standpijp water kan binnen komen. Dat is in het verleden diverse keren gebeurd, dus houd uw situatie in de gaten.
Tip

Geef Reactie

 • Reactie 1, 21-12-2009 door patchanka
  ter illustratie; ik heb vanavond het sneeuwdek van mijn ark geschoven. Voornamelijk omdat de dakgoten door begonnen te hangen onder het gewicht van de sneeuw. Er lag zo'n 40 cm sneeuw op het dak, mijn (beton) ark is 3.80 x 17.5 meter. Nadat ik alle sneeuw had verwijderd zag ik dat de ark plm 5 cm uit het water was gekomen. Je zakt dus geen meters dieper met een pak sneeuw op je dak, maar het is idd slim om e.e.a. in de gaten te houden. Niet alleen het dieper komen te liggen maar vraag je ook af of je dakconstructie het gewicht kan houden.
 • Reactie 2, 21-12-2009 door don
  Je kan het ook uitrekenen. Het gemiddelde soortelijk gewicht van sneeuw is 200 kg/m3. In het geval van de ark die net als voorbeeld werd genomen is het dan 3,8 x 17,5 x 0,4 = 5320 kilo op je dak. Dat zijn vijf personenauto's. En waarschijnlijk is het soortelijk gewicht wel wat hoger, ik las vanmiddag op het internet dat er in Enschede metingen waren gedaan door de gemeente voor bedrijven en hallen met platte dak constructies dat daar het soortelijk gewicht tussen de 500 en 600 kg/m3 was. Zeker als je ark al een beetje scheef ligt kan het zijn dat je ark nog verder gaat overhellen doordat het zwaartepunt nu veel hoger ligt. Ik veeg voor de zekerheid ook zoveel mogelijk de sneeuw van mijn dak. Mijn ark heeft dan ook niet zo veel vrijboord en ligt al een beetje scheef en met sneeuw erop nog iets schever.
 • Reactie 3, 03-01-2010 door Martijn
  Informatie is te vinden op o.a. de site van VROM, in een stuk over "Bouwkundige schades t.g.v. sneeuwval", een onderzoek uit mei 2006 over gebeurtenissen in het weekend van 26/27 november 2005. Daarin staat:
  Van droge, pas gevallen sneeuw wordt een soortelijke massa aangehouden van 100 kg/m≥. Deze sneeuw verwaait makkelijk. Enerzijds geven de bouwvoorschriften daarom de mogelijkheid reductiefactoren toe te passen voor de sneeuwbelasting op daken, anderzijds moet rekening gehouden worden met ophopingen van sneeuw tegen obstakels als gevolg van opwaaien van de sneeuw. In het laatste weekend van november 2005 viel er in Twente en in de omgeving van Apeldoorn smeltende (natte) sneeuw. Door de aanwezigheid van waterdruppels tussen de ijskristallen mag aangenomen worden, dat de soortelijke massa van de gevallen substantie hoger was dan meestal wordt aangenomen voor pas gevallen sneeuw. Particuliere waarnemers kenschetsen de toen gevallen sneeuw als uitzonderlijk zwaar. Op een beperkt aantal plaatsen zijn metingen uitgevoerd op de gevallen sneeuw: die lieten waarden zien van 200 tot 600 kg/m≥,


18-12-2009 22:41, keuring en hypotheek
Hallo,
Wij zijn bezig om een woonboot te kopen. Deze boot is 4 jaar geleden op de helling geweest voor de keuring.
Nu is mijn vraag, als wij deze boot willen kopen moet hij er dan nu weer uit, voor goedkeuring van een hypotheek, of is de keuring van 4 jaar terug nog geldig? Ik weet dat het vroeger 10 jaar geldig was maar nu??

Hoop antwoord op mijn vraag te krijgen,
Groetjes, Connie
connie

Geef Reactie

 • Reactie 1, 19-12-2009 door Annette
  Ik denk dat als hij nog gewoon binnen de eisen van de verzekering valt en dus verzekerd kan worden (blijven), er een hypotheek mogelijk is. Misschien kan iemand reageren die er meer vanaf weet of dat klopt.
 • Reactie 2, 19-12-2009 door woonark
  Ongeacht of een hellingbeurt van 4 jaar geleden voor de hypotheek nog geldig is: een boot met een stalen casco moet je niet kopen zonder deze op de werf te (laten) bekijken. Eventuele verborgen gebreken aan de bak komen dan aan het licht. Deel de sleepkosten en spreek met de verkoper af dat reparaties voor de kosten van de verkoper zijn. Heel gebruikelijk in woonbotenland!
 • Reactie 3, 19-12-2009 door Martijn
  Met reactie 2 ben ik het niet helemaal eens. Wat je kunt doen (tegenwoordig gebruikelijk) is het volgende: als de verkoper beweert dat de woonboot goed is, met documenten zoals een recent vlakdikterapport, leg je dat vast in de koopovereenkomst. Je legt daarin ook vast dat de verkoper alle kosten voor zijn rekening neemt die nodig zijn voor reparaties die nodig zijn op last van de verzekering.
  Als de woonboot naar de werf gaat voordat de overdracht bij de notaris plaats vindt, betaalt de verkoper zelf die reparaties. Als het werfbezoek na de overdracht bij de notaris is, leg je in de koopovereenkomst vast dat er een groot bedrag in depot bij de notaris blijft. Daarvan kunnen dan de reparaties betaald worden en daarna kan het overgebleven geld uit het depot naar de verkoper overgemaakt worden.
  Maar beter nog: neem een aankoopadviseur/makelaar in de arm. Die weet precies hoe je zoiets veilig moet afhandelen.
 • Reactie 4, 22-12-2009 door gerard duursma
  De meeste financiers nemen alleen genoegen met een recent vlakrapport. Als je een schip gaat kopen is het verstandig om zelf een expert te kiezen waar je vertrouwen in hebt. En vervolgens deze expert zelf de opdracht te geven kritisch het onderwaterschip te beoordelen. Dat is een ander soort inspectie dan de gebruikelijke acceptatie-keuring die in opdracht van de verzekering wordt uitgevoerd, waarbij gekeken wordt of het onderwaterschip nog aan de minimum eisen voldoet.
 • Reactie 5, 22-12-2009 door jan hester
  Toen ik mijn stalen tjalk / woonschip verkocht, welke onder water in perfecte staat verkeerde, heb ik met de kopers afgesproken dat zij de hellingkosten en het teren zouden betalen. Eventuele plaat reparatie zou voor mijn kosten zijn. Op de helling heeft de hypotheek verstrekker ook een expertise kunnen doen. Dit is door een notaris op schrift gesteld. Voordeel is dat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Het gaat om een hoop geld, dus zekerheid is noodzakelijk.
 • Reactie 6, 05-01-2010 door jarno
  gewoonte is dat de verkopende partij altijd het onderwaterschip garandeerd. verkopende partij betaald dus ook de helingskosten en eventuele reparatie. Verzeker je boot bij bijv EFM en men komt de boot ook nog kosteloos inspecteren. Adhv dit rapport moet de verkopende partij voor eigen rekening de reparatie betalen. Meteen handig want kan je meteen onderwater schip verfen, heb je dat gehad.
 • Reactie 7, 18-01-2010 door Martijn
  Gedeeltelijk eens met reactie 6. Wat gebruikelijk is: verkoper garandeert en betaalt eventuele reparaties die nodig zijn op last van de verzekering, maar niet de hellingkosten. Koper betaalt hellingkosten en kosten van het normale onderhoud. Dit alles alleen indien overeengekomen en vastgelegd in de koopovereenkomst.


14-12-2009 17:00, afdekhoes bootluik
Ik ben op zoek naar een goed adresje om een mooie afdekhoes met wat isoloatie voor mijn vluchtluik van mijn woonboot. de boot luik is van glas en nu wil ik graag deze afdekken voor de winter zodat ik minder dauw druppels heb . Luik is 115 keer 95 cm
bas

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-12-2009 door don
  Ik denk dat bijna elke zeilmakerij iets dergelijks wel op maat voor u kan maken.


< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 71 volgende ><< Terug
http://www.woonbotenmakelaar.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL
http://www.waterdetector.nlhttp://www.wonen-op-water.nl


Nieuws

Dramatische dag vanwege wegslepen woonboot Zaltbommel
Datum: 22-06-2015
Emotionele vaderdag-oproep van bewoonster aan burgervader
Lees verder...

Mensonterende aanpak bewoonster woonboot Zaltbommel
Datum: 11-06-2015
Woonark wordt weggesleept
Lees verder...

Nieuwsberichten
Datum: 01-06-2015
Archivering nieuwsberichten wordt aangepast
Lees verder...

Archief >>

http://www.bootklussers.nlhttp://www.arkenbouw.nl
http://www.drijvendwonen.nlhttp://www.woonboot.nl


Vraagbaak

Terras hangend aan de zijkant
Datum: 27-07-2015

terrasboot moet weg van Waternet
Datum: 26-07-2015

Gezocht: houten mast
Datum: 23-07-2015

Gezocht: 15 x 7 max woonark
Datum: 22-07-2015


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten