Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 76 volgende >

16-03-2011 14:08, Woonboot vervangen
Hallo!

Ik woon op het ogenblik in Utrecht op een klein arkje (48m2) en wil een grotere boot neer gaan leggen. Nu vraag ik me af wat zo'n project ongeveer gaat kosten.
- prijs van een nieuwe (tweedehandse) boot.
- sleepkosten van de nieuwe boot (geen idee...)
- eventuele sloopkosten van de oude boot (ook geen idee)
- Registratie bij de havenmeester (paar tientjes?)

Vergeet ik hier nu iets en heeft iemand een idee wat het verslepen en slopen van een boot ongeveer kost?

Alvast bedankt!

Sjoerd
Sjoerd de Man

Geef Reactie

 • Reactie 1, 17-03-2011 door anoniem
  Kijk eens op deze site bij Belangrijke Adressen en dan bij Bouwbegeleiding, daar vind je ook een adres in Utrecht.
 • Reactie 2, 08-07-2011 door hilco vaatstra
  Beste sjoerd...zou je de oude ook willen verkopen of verhuren i.p.v. slopen? levert je geld op en ik ben ernstig op zoek naar woonbootje....voor de rest moet ik je wat andtwoorden verschuldigd zijn maar zal is rondvragen of ik iemand ken met een sleper...kan ik je maybe weer helen met het verslepen van je nieuwe en oude woonscheepjes..... MVG hilco Vaatstra uit alphen aan den rijn 0172435156
 • Reactie 3, 08-07-2011 door Sjoerd
  Mijn huidige ark gaat hoogstwaarschijnlijk binnen nu en een paar weken in de verkoop. Het is een ark van ongeveer 16x3 en heeft een betonnen bak. De ark is in goede staat en is een paar jaar geleden gerenoveerd. Als u ge´nteresseerd bent kan ik u begin volgende week een aantal foto's sturen. Sjoerd de Man
 • Reactie 4, 12-07-2011 door hilco vaatstra
  Beste sjoerd...Ik ben wel ge´nteresseerd...neem aan dat het een woonarkje zonder ligplaats is ...wie weet zie ik je fotos tegemoed....groet artist-sjakie@hotmail.nl
 • Reactie 5, 11-05-2017 door Jamie Freeman
  Strijd je nog steeds financieel? Heb je om welke reden dan ook behoefte aan financiering of leningen? Wij bieden 100% echte lening voor iedereen op slechts 2%, we zijn geregistreerd en leningen worden goedgekeurd binnen 12 uur na de aanmelding, aangezien alle kandidaten gegarandeerd zijn om hun leningen van ons te krijgen zodra ze van toepassing zijn. Neem alstublieft contact met ons op via Freemanloanfinance@gmail.com en ontvang vandaag financiering.


09-03-2011 12:58, afmering
Hallo wij hebben een woonboot, betonnen bak die op dit moment afgemeerd ligt met 4 stalen touwen en twee houten afhouders.
Dit is ok, maar ik zou liever een wat 'moderner' afmeringssysteem hebben.
De boot ligt in het merwedekanaal in Utrecht, is met name deining als gevolg van roeiers en pleziervaart.
Nu zag ik laatst bij een andere boot een systeem waarbij de afmering alleen bestaat uit, afhouders vanaf de betonnen rand naar de kade en zonder touwen. Dat lijkt me ook wel ideaal, maar wat voor systeem is het (en wie kan dit maken, wat zijn de kosten) en zijn er mensen die hier ervaring mee hebben, zo ja hoe zijn deze ervaringen?

gr HuubHuub Braam

Geef Reactie

 • Reactie 1, 09-03-2011 door jan hester
  Er zijn diverse leveranciers van dit soor constructies. Maar je kan het toch ook aan de eigenaar van de boot vragen die je zag. Heb je alles uit de eerste hand.
 • Reactie 2, 10-03-2011 door Hans
  Kijk maar eens op deze site bovenaan bij Belangrijke Adressen en dan bij Aanmeervoorzieningen. Daar vind je meerdere bedrijven die dat kunnen, ook eentje uit Utrecht.
 • Reactie 3, 10-03-2011 door henk
  Beste Huub, Wij hebben ze van Homan Mylos waterbouw en zijn er zeer content mee! En keurig afgewerkt. Zie ook belangrijke adressen.
 • Reactie 4, 10-03-2011 door Paul
  Hallo Huub, Ik heb afgelopen augustus via Homan Mylos een afmeersysteem laten maken. Daar ben ik heel blij mee. Ik woon aan een vrij drukke vaart in Amsterdam maar heb nu totaal geen last meer van deining als er boten voorbij varen en dat was voorheen wel anders.
 • Reactie 5, 10-03-2011 door Commercieel
  Ik ken veel mensen die een systeem hebben van LBM, of van ATB of van de Bootklussers en die zijn ook allemaal erg tevreden.


17-02-2011 21:12, Onderhoud Kessel pomp
Op mijn woonboot in Amsterdam heb ik een Kessel pomp, type Aqualift. De monteur die tot nu toe het normale onderhoud verrichte is er mee gestopt. Ik zoek een alternatief.

Vriendelijke groet
Dries de Kater

Geef Reactie11-02-2011 20:36, vraag over erfpacht
hallo weet iemand hoe de erfpacht werkt in Amsterdam of heeft iemand met een woonboot al met erfpacht te maken gehad in Amsterdam?

petra

Geef Reactie

 • Reactie 1, 16-02-2011 door Don
  de gemeente weet dat.
 • Reactie 2, 16-02-2011 door Zoeken
  Je kunt ook op de gemeentelijke website kijken: www.amsterdam.nl/wonen_milieu/erfpacht/erfpacht/. Als je daar via de zoekfunctie bijvoorbeeld het woord Water intypt, krijg je antwoord op de vraag "Ik ga een woonboot kopen. Krijg ik te maken met erfpacht?". Antwoord: nee. Hoewel dat niet klopt, want bij de "woonboten" (nieuwbouw-arken/drijvende woningen) in IJburg is er wel erfpacht, kijk bijvoorbeeld op: www.landzeelucht.nl/index.php?download=Erfpacht.pdf
 • Reactie 3, 16-02-2011 door petra
  hallo zoeken bedankt voor je reactie ik ga er naar kijken of ik erfpacht begrijp ik weet dat ijburg met erfpacht gebruikt en dat het ook via een rechter is afgewezen om dit systeem te gebruiken maar ik wil kijken of het erfpacht op woonboten het zelde is als toen het uitgevonden werd als vroeger en kijken wat er nu verandert is vandaar mijn vraag over erfpacht


11-02-2011 11:01, Harde stootwil/fender
Beste allemaal,

even een kleine vraag: ik woon op een woonboot in het mooie Gent. De kade bestaat uit beton. Tot nu toe hangen er autobanden tussen de boot en de kade om beschadiging te voorkomen. Probleem is dat deze best veel lawaai maken als ze worden samengedrukt. Nu heb ik even de banden weggedaan en er wrijfhout tussen gestoken. Ik betwijfel echter of dit wel voldoende is aangezien ik wil vermijden dat de boot beschadiging oploopt... Bestaan er een soort 'harde fenders/stootwillen' die niet kunnen samengedrukt worden en toch een goede barriŔre vormen tussen boot en kade? Indien dit het geval is, hebben jullie een merk daarvoor, een prijsindicatie en een plaats waar ik dit kan kopen? Van harte dank bij voorbaat!
Jonathan De Ceuster

Geef Reactie

 • Reactie 1, 11-02-2011 door Tip
  Er bestaan ook kunststof wrijfhouten. Zoek via Google op de woorden "wrijfhout kunststof". Je vindt dan wat ik bedoel, bijvoorbeeld de afbeelding: nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Wrijfhout_(kunststof).JPG
 • Reactie 2, 12-02-2011 door anoniem
  hallo hoe ver ligt u vanaf de wal,misschien om over na te denken om een verende afhoud systeem tussen wal en woonark te plaatsen kunt u ook onder belangrijke adressen vinden, u kunt mij ook bellen op nr 06 22540238 vrg jan


05-02-2011 11:29, gratis woonboot weggeven
Ik wil mijn woonboot in A'dam voor 1 euro weggeven, maar hoe zit dan met de overdracht, volstaat een onderhandse overeenkomst en wat moet daar dan in staan?
Graag jullie advies, alvast bedankt!
Eef

Geef Reactie

 • Reactie 1, 05-02-2011 door Don
  Dat ligt er maar aan, is de boot ingeschreven in het kadaster bijvoorbeeld? Dan moet daar ook wat geregeld worden. En iets met de ligplaats (als die ook weggegeven wordt)
 • Reactie 2, 06-02-2011 door anoniem
  Als je er een hypotheek op hebt, dan zijn er twee inschrijvingen in het kadaster: de woonboot in het scheepsregister en de hypotheek apart. Dan kun je de woonboot (het onderpand) alleen aan een andere eigenaar verkopen en overdragen als je de hypotheek aflost en de beide inschrijvingen eindigt (of de inschrijving van de woonboot op naam van de nieuwe eigenaar zet). Als er geen hypotheek is, maar wel een inschrijving in het scheepsregister, kun je die laten uitschrijven of overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar. Als de woonboot niet ingeschreven is, kun je die makkelijker verkopen en overdragen aan een nieuwe eigenaar. Het kan met een eigen koop- en leveringsovereenkomst. Maar pas op: in alle gevallen moet goed duidelijk zijn wat de plichten van de koper zijn met het weghalen van de woonboot. Het is mogelijk dat die koper denkt dat hij ergens de woonboot neer mag leggen, maar dat het toch niet mag. Voor die euro is het mogelijk dat hij er te makkelijk over denkt en zich terugtrekt en dat de woonboot ergens komt te liggen waar dat niet mag. Waarna de waterbeheerder bij jou komt aankloppen om dat probleem op te lossen.


15-12-2010 19:16, hypo
Tja ,even gedroomt van een woonboot hadden een mooie gevonden en hoopten op een hypothecaire lening in belgie ..noppes .
Wij werken met twee en hebben binnenkort een tweede dochter erbij en willen 65000 euro lenen voor een boot (hebben wel geen spaarcenten).Iemand ideeen voor ons.ps wees niet te hard aub
oliver

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-12-2010 door frederic
  Mail me even naar frederic@dbconsultancy.be. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar gene zal aan hetzelfde tarief zijn als een hypothecaire lening. Eventueel de Fortis Yacht lening bekijken? Er zijn ook formules van andere banken.


12-12-2010 12:09, Klussen woonboot
Geachte woonbootbezitters / klussers,

Ik heb gisteren gekeken naar een woonboot om een jaar te huren. Het is een prachtige, ruime boot. Er moet wel nog het een en ander gebeuren om het bewoonbaar te maken: gas, water, licht aansluiten, geiser, rookafvoer, wc en douche erin zetten. De aansluitingen zijn er wel al. Ik kan een beetje klussen, maar dit soort dingen moeten goed gebeuren.
Heeft iemand een idee hoeveel tijd deze klussen zouden kosten?
En weten jullie een goede en betaalbare klusser?

Dank!
Rose
Rose

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-12-2010 door a
  Welke plaats of regio?
 • Reactie 2, 13-12-2010 door Rose
  regio amsterdam
 • Reactie 3, 27-12-2010 door helen
  Hallo Roos, na meermalen flink in de maling te zijn genomen door prutsers heb ik nu een hele betrouwbare jongen. Hij is erg correct, betrouwbaar, en gewoon goed. Laat maar even weten als je zijn nummer wilt hebben. Groet helen
 • Reactie 4, 28-12-2010 door Rose
  Dag Helen, graag! als je z'n naam en nummer voor me hebt! dank, rose
 • Reactie 5, 30-12-2010 door helen
  Stefan Dame 0629510689 ik zal hem zeggen dat jij kunt bellen. Veel succes!
 • Reactie 6, 29-01-2011 door Ruud
  Hoi Rose, een wat late reactie. Je geeft aan te gaan huren maar je klussenlijst lijkt mij iets voor de eigenaar. Hoe dan ook, maak goede afspraken met de eigenaar alvorens je aan de slag gaat. Denk bijvoorbeeld aan vergoeding van de restwaarde van de verbouwing als je gaat verhuizen e.d. Succes!
 • Reactie 7, 31-01-2011 door Rose
  Bedankt voor jullie reacties! We gaan ervoor, goede afspraken zijn gemaakt.


02-12-2010 00:00, Woonbootbewoners gezocht die problemen hebben door ijs en kou
Hallo, Voor de Wereldomroep wil ik een filmpje maken over de problemen waar je als woonbootbewoner tegenaan loopt tijdens de kou en vorst. Het liefst zou ik dit donderdag 2 december of vrijdag 3 december filmen.
Het filmen duurt maximaal een uurtje. Als u mee wilt werken laat dan een reactie achter.
Alvast bedankt,
Christel
Wereldomroep
Christel

Geef Reactie

 • Reactie 1, 02-12-2010 door Bart
  Problemen? Dit is juist de mooiste tijd van het jaar. Nog een nacht vriezen en we kunnen onze schaatsen achter de kachel onder binden. En hup, de winterse polder in.
 • Reactie 2, 02-12-2010 door nicole en eric
  Wij hebben geen stromend water meer op de woonboot, de leidingen zijn dicht gevroren. Heel arelaxt! En koud !
 • Reactie 3, 02-12-2010 door Christel
  Hallo Eric en Nicole, Dat is heel erg vervelend. Zou ik bij jullie langs mogen komen, zodat jullie me op camera uit kunnen leggen wat precies de problemen zijn en hoe deze eruit zien. Sterkte met de kou! Gr. Christel Wereldomroep
 • Reactie 4, 02-12-2010 door Diana
  Pffff wij ook bevroren leidingen.... Gelukkig gevonden waar het zit. Kijk dan maar uit de pui en geniet van de dichtgevroren rijn, maar je leidingen bevroren en dus geen water is geen lol.. Dan is het even behelpen... Morgen verder... er is nu weining aan te doen behalve f÷hnen.. Diana, Alphen aan den Rijn
 • Reactie 5, 02-12-2010 door Foutje
  Vandaag een "klassiek foutje" ontdekt: vorig jaar warmtelint langs de tyleen waterleiding aangebracht, maar precies waar het tyleen bij de wand overgaat naar een messing koppeling (aan een koperen leiding die door de houten wand naar binnen gaat) zit het lint er niet tegenaan. En dat is het meest gevoelige punt bij vorst en wind en was het dus vannacht bevroren.


27-11-2010 09:11, ...gezocht...
Geachte woonbootbezitters...

Al jaren vind ik op het water wonen een van de mooiste dingen...ultieme vrijheid...
Helaas zal ik...geen eigen woonboot kunnen bemachtigen vanwege baan en financieen...daarom zoek ik iemand die een kamer verhuurt op een woonboot...tegen normaal huur tarief.
Ik ben een hygienische nette nederlandse jongen..geen vriendin..geen (inwonende )kinderen...geen huisdieren...geen muziek instrumenten...heb een deeltijd baan en doe wat in de kunstvorming...
Ben zeer handig dus voor onderhoud en klussen ben ik ook wel de man...
Wie o wie heeft intresse en het aanbod...Liefst in de buurt van leiden of alphen aan den rijn.
Niet geschoten is altijd mis dus.....via wilcovaatstra@live.nl of me 0614264638 hoop ik meer van jullie te vernemen
hilco

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-01-2011 door Ruud Hamers
  Hoi Hilco, In Gouda liggen momenteel vier woonboten al een tijdje te koop. Ik weet niet of de eigenaar nog aan boord wonen maar je zou eens kunnen informeren of jij niet kan huren terwijl de woonboot te koop ligt. Wellicht wat onzeker maar de woonervaring aan boord is onbetaalbaar!


< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 76 volgende ><< Terug
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.waterdetector.nl
http://www.bootklussers.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL


Nieuws

Wateroverlast in woonboot Voorschoten
Datum: 12-06-2017
slachtoffer naar ziekenhuis
Lees verder...

Uitzonderingen in Bouwbesluit voor nieuwe woonboten
Datum: 10-06-2017
vanaf 1 januari 2018
Lees verder...

Kartonnen woonbootje in Rotterdam
Datum: 08-06-2017
in de Wijnhaven
Lees verder...

Archief >>

http://www.woonbotenmakelaar.nlhttp://www.drijvendwonen.nl
http://www.arkenbouw.nlhttp://www.woonboot.nl


Vraagbaak

ligplaats gezocht woonboot woonark
Datum: 28-06-2017

stalen woonark
Datum: 27-06-2017

Oude woonboot
Datum: 22-06-2017

symbolisch bedrag voor woonark
Datum: 22-06-2017


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten