Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 76 volgende >

16-04-2011 19:47, Meerpalen/Dukdalvers
Kan iemand mij vertellen hoe het zit als je meerpalen laat plaatsen voor je woonboot.
Wij hebben 2 meerpalen laten plaatsen voor onze eigen kosten nu zegt de gemeente Haarlem na een paar jaar dat deze meerpalen van de gemeente Haarlem zijn,dat kan toch niet waar zijn,weet iemand daar iets meer over?
Bvd. Nico
Nico Sweers

Geef Reactie

 • Reactie 1, 17-04-2011 door petra
  informeer bij LWO, landelijk woonboten organisatie in utrecht, telefoonnummer 030-2967698, die kunnen u vast verderhelpen succes


15-04-2011 11:55, Kosten ligplaats
Ik heb interesse in het kopen van een woonboot. Kan iemand mij vertellen hoe het zit met kosten voor een ligplaats? Is dat een jaarlijks terugkerende kostenpost en zo ja, hoe weet ik hoeveel dat is?
Marja

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-04-2011 door Don
  Dat is toch echt afhankelijk van wie het water is. Van de provincie de gemeente of van jezelf, of misschien huur je het wel van een jachthaven, en iedereen rekent een andere prijs. Daarnaast kan het zijn dat er geld in rekening wordt gebracht voor oevergebruik (waar misschien een schuurtje staat) etc. etc. Geen peil op te trekken dus. Ik was aan precario voor een relatief klein woonarkje en wat terrasjes rond de 500 euro per jaar kwijt, dat was in het centrum van Amsterdam.
 • Reactie 2, 19-04-2011 door Sjoerd
  Ik heb een arkje van 48m2 in Utrecht en daar betaal ik jaarlijks 330 euro aan liggeld voor. Aangezien ik een vlondertje over de lengte van de boot heb rekenen ze meer vierkante meters (Ik geloof 60). Het bedrag dat je hier betaald is afhankelijk van die vierkante meters.


02-04-2011 00:03, Aanblijven terras woonark!
Wij zijn/waren dichtbij de aanschaf van een woonark aan het Zeeburgerpad in Amsterdam. Doordat wij echter geen duidelijke antwoorden krijgen over het (onvoorwaarderlijk) aanblijven van het terras en schuur (beide zijn gedoogd) en een aankomend nieuw bestemmingsplan in aantocht is, durven wij het risico niet te nemen. Zijn er woonboot/ woonarkbewoners die hier (in stadsdeel Zeeburg of elders in Amsterdam) ervaring mee hebben? Ik ben namelijk bang dat alles in de loop der tijd moet worden afgebroken/ geminimaliseerd. Is mijn angst gegrond? Alle tips zijn welkom!
Evert Geerdink

Geef Reactie

 • Reactie 1, 02-04-2011 door judith
  Hoi, Ik woon op het zeeburgerpad en heb ook een gedoogd terras. Ik betaal daar ook (flink wat) liggeld voor, wat volgens mij rechten geeft. Wat je in ieder geval nooit moet doen is ergens een vergunning voor aanvragen. Mijn buurman deed dat voor de uitbreiding van zijn terras en moest dat na jaren procederen weghalen. Het stadsdeel heeft hem gemeld dat alle terrassen voor 2000 mogen blijven. Dat heeft hij ook zwart op wit. Maar onzeker is het altijd wel hoor. Hoewel wel ongeveer iedereen een terras heeft en daarvoor betaald. Ze gaan trouwens geen bestemmingsplan maken, maar 'spelregels' opstellen. Geen idee wat dat nou weer inhoudt. Maar verder is het hier fijn :-)
 • Reactie 2, 04-04-2011 door Joep
  Hoi! Ik begrijp je probleem. Een tijd geleden hadden wij ook serieuze interesse in een ark in stadsdeel Zeeburg. Na wat informeren her en der kwamen we ook uit bij deze nieuwe spelregels/ plannen voor dit gebied. Helemaal duidelijk was men niet, maar het zal ongetwijfeld invloed gaan hebben op de buitengedeeltes, tuinen en de schuren. Dit hoef niet al te drastisch te zijn, maar het lijkt erop dat ze 1 lijn willen trekken en de situaties universeel willen maken. Wij hebben hierdoor in ieder geval besloten verder te kijken. Succes met je keuze.


29-03-2011 21:54, woonboot
hi hi,

Ik wil een woonboot kopen. Hoe kom ik er achter dat de onderbak in goede staat is. Hoor super graag.
jeannette bastiaans

Geef Reactie

 • Reactie 1, 30-03-2011 door Anoniem
  Je kan het als ontbindende voorwaarde laten opnemen in een voorlopig koopcontract. Voor een hypotheek heb je een taxatierapport nodig, een taxateur kruipt zowaar ook in de kruipruimte om de staat van de bak globaal te bekijken, ziet hij dingen die niet horen of reparatie behoeven dan kun je die laten reparareren door een arkenbouwer of een ander gespecialiseerd bedrijf. De kosten die daar uit voortvloeien kun je voor rekening laten zijn van de verkopende partij, als je daar afspraken over maakt.
 • Reactie 2, 05-04-2011 door guus van de ven
  Google eens naar Duc Diving...deze jongens zijn specialisten in keuren en eventueel repareren
 • Reactie 3, 07-04-2011 door inspectie
  inderdaad, DUC en ook ATB, Kompaan en Waterhoen, vind je allemaal als je op deze site bovenaan kijkt bij Belangrijke adressen en dan bij betonreparatie


25-03-2011 00:00, Gezonken roeiboot
Ik woon sinds een paar maanden op een woonboot en had er een grote stalen roeiboot bij 'gekregen'. De hele winter leeghozen maar een duwbootje met hoge golflsag was de doodsteek. Hij hangt nu nog aan 2 touwtjes. 1 aan de boot 1 aan mijn waterterras. Ik weet niet hoe ik die loodzware boot weer drijvende krijg en of ik straks schade oploop aan de woonboot en/of het waterterras als dat ding daar zo blijft hangen. Wat is wijsheid? Moet ik de touwen doorsnijden en de roeiboot naar de bodem laten afzinken (het is hier ruim 2 meter diep)? Ik zou erg geholpen zijn met wat tips. Vriendelijke groet, Kita
kita

Geef Reactie

 • Reactie 1, 25-03-2011 door Hans
  Als je hem met het randje net boven water kunt krijgen, kun je er een dompelpomp inhangen en hem leegpompen. Als dat nu niet lukt, kun je langere touwen aan die bestaande touwen knopen en dan de roeiboot op de bodem laten zakken. Dan kun je hem later altijd nog eens proberen boven water te krijgen, maar hangt hij nu niet aan je woonboot. Waar ligt je woonboot? Bijvoorbeeld in Amsterdam zijn wel bedrijfjes die betaalbaar dat soort klusjes opknappen.
 • Reactie 2, 26-03-2011 door Tja
  Het makkelijkste is om hem aan de boot kant los te maken en hem om te draaien zodat hij geen water maakt als je hem de kant op trekt... sterkte
 • Reactie 3, 26-03-2011 door Kita
  Bedankt voor jullie reactie. Ik ga er mee aan de slag. Ik lig een beetje te ver van Amsterdam vandaan denk ik voor het laten opknappen (Noordwijkerhout).
 • Reactie 4, 27-03-2011 door anoniem
  Probeer dan eens bij klussenbedrijf Bel-Hamel, Leidsevaart 45-ws in Noordwijkerhout, telefoon 06 51483339, woont zelf in een ark.
 • Reactie 5, 03-04-2011 door Jeroen
  Probeer de 2 touwtjes wat korter te maken, zodat de rand boven water uitsteekt. Dan met een ander bootje van de buurman ofzo, 2 touwen vast maken aan de andere kant van het bootje, nu ook deze klein stukje omhoog trekken, zodat ook deze rand boven water komt en dan idd met een dompelpomp leeg pompen. gr Jeroen


22-03-2011 12:01, woonboot onbewoonbaar
Kan een permanent bewoond woonschip met vaste ligplaats onbewoonbaar verklaard worden, nu het beschouwd wordt als een bouwwerk in de zin van de Woningwet?
Ronald

Geef Reactie

 • Reactie 1, 22-03-2011 door Bart
  Art. 29.1 van de woningwet luidt: Indien een woning of woonwagen ongeschikt is voor bewoning en door het treffen van voorzieningen als bedoeld in de artikelen 14, eerste lid, of 16, niet alsnog in bewoonbare staat kan worden gebracht, wordt die woning of woonwagen door burgemeester en wethouders, de inspecteur gehoord, onbewoonbaar verklaard. Het gaat hier merkwaardig genoeg wel om een woonwagen, maar niet om een woonboot.
 • Reactie 2, 22-03-2011 door Martijn
  Een woonschip wordt niet beschouwd als bouwwerk in de zin van de woningwet. En als dat wel gebeurt, is dat uitzonderlijk en onjuist.
 • Reactie 3, 22-03-2011 door Frits de Boer
  Kunnen kan altijd, maar is niet gelijk aan het recht hebben. De term 'onbewoonbaar' verklaard heeft betrekking op de veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid van een woning. De normen volgen uit de bouwregelgeving (Woningwet, Bouwbesluit en aanverwante regelingen). Is een woonschip een bouwwerk in de zin van de Woningwet? In de Woningwet staat geen definitie van bouwwerk. Een woonschip is op grond van enkele rechterlijke (ABRvS) uitspraken aangemerkt als een bouwwerk in de zin van de Woningwet, door aansluiting te zoeken bij de definitie uit Boek 3 BW: 'onroerend zijn...gebouwen en werken die duurzaam met de grond zijn verenigd, hetzij rechtstreeks, hetzij door vereniging met andere gebouwen of werken'. Is dus elk woonschip nu een bouwwerk in de zin van de Woningwet? Het is nog maar de vraag of er kan worden gesproken van vaste jurisprudentie, gezien de tegenstrijdigheid in rechtspraak van ABRvS en HR. Volgens de Hoge Raad is een woonschip in algemene zin roerend (voor de belastingwetgeving). Een woonschip is dus op grond van Boek 3 nog steeds roerend en zou op grond van diezelfde bepaling voor de Woningwet onroerend kunnen zijn. Een opmerkelijke packagedeal. In geval van onbewoonbaarverklaring op grond van de Woningwet zal eerst vast moeten komen te staan dat er geen relevante woonschepenregelgeving is vervolgens of ook dit woonschip een bouwwerk is. Terugkomend op de vraag: Als een gemeente de regelgeving op orde heeft, dan hoeft een woonschip niet als bouwwerk in de zin van de Woningwet te worden aangemerkt voor een 'onbewoonbaarverklaring'. Ook in een woonschepenverordening kunnen regels voor de veiligheid/gezondheid/bruibaarheid staan. Heeft betreffend woonschip een ligplaatsvergunning ogv die verordening, dan zal eerst naar die regels moeten worden gekeken. Een zinsnede als 'het college kan nadere regels stellen ten aanzien van de veiligheid en gezondheid van bewoners' kan afdoende zijn. Overigens zal het college goed gemotiveerd en geobjectiveerd moeten aanschrijven en de belanghebbende een redelijke termijn moeten geven voor aanpassingen/herstel van de gebreken.
 • Reactie 4, 22-03-2011 door Ronald
  Dat is het juist: de Raad van State heeft vorig jaar uitspraak gedaan dat een woonboot een bouwwerk is. Vandaar dus mijn vraag.
 • Reactie 5, 22-03-2011 door Deirdre
  Keurig Frits. Ik mis ÚÚn ding: dat alleen via een AMvB (woon)schepen kunnen worden uitgesloten van de regelgeving in Boek 8 BW. De wetgever is dus aan zet om de rechterlijke macht te stuiten in de verstrekkende interpretatie van bouwwerk en duurzame vereniging met de grond uit Boek 3 BW. De duurzaamheid kan betrekking hebben op de ligplaats (bestemmingsplan, verordening en aanwijzingsbesluit), maar nooit het woonschip zelf. Boek 8 BW: Onder schepen worden verstaan alle zaken .....die blijkens hun constructie bestemd zijn om te drijven en drijven of hebben gedreven. Een schip moet je afmeren (jargon: vastknopen), ander drijft 'tie weg. Een ligplaats en een woonschip zijn niet onlosmakelijk met elkaar verbonden, zowel in letterlijke als figuurlijke zin.
 • Reactie 6, 22-03-2011 door Deirdre
  @Ronald: een bestuursorgaan zal een aanschrijving moeten motiveren dus ook waarom de Woningwet van toepassing is. Een aanschrijving 'onbewoonbaarverklaring' vereist bovendien een zwaardere motiveringsplicht. De veiligheid en gezondheid moeten duidelijk aantoonbaar in geding zijn voor de bewoner(s)!, evenals de onbruikbaarheid als woning. Zoals Frits al schreef: het kan, maar dat is nog niet gelijk aan het recht (aan de kant van het bestuursorgaan) hebben. Het is zeer casu´stisch (afhankelijk van het geval). Een uitspraak van de ABRvS doet daar niets aan af (voegt ook niets toe), want die uitspraak had betrekking op het bouwvergunningplichtig zijn als zodanig en niet op een besluit ten aanzien van wat jij aankaart.


21-03-2011 09:20, Zoek voor interview kind dat in woonboot woont
Hallo!
Voor een artikel in het tijdschrift Dolfje Weerwolfje wil ik wat vragen aan een jongen of meisje (tussen 8 en 12 jaar) dat in een woonboot woont en leeft (het liefste in Utrecht). Woont u met uw kind(eren) in een woonboot in Utrecht en vindt u het goed dat ik uw kind even interview en een paar foto's maak? Bel of mail me even.
Alvast dank!
groet,
Joost Mangnus
Hippocom Tekst en Advies
06 51 45 23 97
joost@hippocom.nl
Joost Mangnus

Geef Reactie17-03-2011 10:21, afmering nogmaals
Ik heb hier niet zo lang geleden de volgende vraag gesteld:
09-03-2011 12:58, afmering
Hallo wij hebben een woonboot, betonnen bak die op dit moment afgemeerd ligt met 4 stalen touwen en twee houten afhouders.
Dit is ok, maar ik zou liever een wat 'moderner' afmeringssysteem hebben. De boot ligt in het merwedekanaal in Utrecht, is met name deining als gevolg van roeiers en pleziervaart.
Nu zag ik laatst bij een andere boot een systeem waarbij de afmering alleen bestaat uit, afhouders vanaf de betonnen rand naar de kade en zonder touwen. Dat lijkt me ook wel ideaal, maar wat voor systeem is het (en wie kan dit maken, wat zijn de kosten) en zijn er mensen die hier ervaring mee hebben, zo ja hoe zijn deze ervaringen?

Nu heb ik contact gehad met een medewerker van Homan Mylos die aangeeft dat het probleem bij ons is, dat de kadewand van hout is (en in redelijk slechte staat) - waardoor afhouders niet goed vastgemaakt kunnen worden. Alternatieve oplossing is twee meerpalen waaraan met beugels de boot wordt vastgemaakt. Alleen vind ik dit zo duur (bijna 7000 euro) dat ik toch graag wil kijken of het niet kan met afhouders vanaf de kade (in combinatie met kabels).
Zijn er systemen van afhouders die niet op de kadewand vast zitten maar op een alternatieve manier bevestigd worden? Goede tips zijn welkom...
groet HuubHuub Braam

Geef Reactie

 • Reactie 1, 24-03-2011 door Kees-Jan
  Huub, Wij hadden het zelfde probleem. Om de damwand te vervangen en dan afstandhouders te plaatsen werd een kostbaar plaatje. Wij hebben uiteindelijk voor 2 palen met beugels (Homan Mylos) gekozen. Onze motivatie was; het is toch je "huis" wat goed afgemeerd moet worden en je kan er weer voor 10 tallen jaren tegen. Het systeem werkt perfekt. Het is niet duur ;-) , het is wel veel geld. Maar ik keek er van op hoeveel werk de mannen er aan hebben en wat voor materieel er nodig is. Succes Kees-Jan.


16-03-2011 14:08, Woonboot vervangen
Hallo!

Ik woon op het ogenblik in Utrecht op een klein arkje (48m2) en wil een grotere boot neer gaan leggen. Nu vraag ik me af wat zo'n project ongeveer gaat kosten.
- prijs van een nieuwe (tweedehandse) boot.
- sleepkosten van de nieuwe boot (geen idee...)
- eventuele sloopkosten van de oude boot (ook geen idee)
- Registratie bij de havenmeester (paar tientjes?)

Vergeet ik hier nu iets en heeft iemand een idee wat het verslepen en slopen van een boot ongeveer kost?

Alvast bedankt!

Sjoerd
Sjoerd de Man

Geef Reactie

 • Reactie 1, 17-03-2011 door anoniem
  Kijk eens op deze site bij Belangrijke Adressen en dan bij Bouwbegeleiding, daar vind je ook een adres in Utrecht.
 • Reactie 2, 08-07-2011 door hilco vaatstra
  Beste sjoerd...zou je de oude ook willen verkopen of verhuren i.p.v. slopen? levert je geld op en ik ben ernstig op zoek naar woonbootje....voor de rest moet ik je wat andtwoorden verschuldigd zijn maar zal is rondvragen of ik iemand ken met een sleper...kan ik je maybe weer helen met het verslepen van je nieuwe en oude woonscheepjes..... MVG hilco Vaatstra uit alphen aan den rijn 0172435156
 • Reactie 3, 08-07-2011 door Sjoerd
  Mijn huidige ark gaat hoogstwaarschijnlijk binnen nu en een paar weken in de verkoop. Het is een ark van ongeveer 16x3 en heeft een betonnen bak. De ark is in goede staat en is een paar jaar geleden gerenoveerd. Als u ge´nteresseerd bent kan ik u begin volgende week een aantal foto's sturen. Sjoerd de Man
 • Reactie 4, 12-07-2011 door hilco vaatstra
  Beste sjoerd...Ik ben wel ge´nteresseerd...neem aan dat het een woonarkje zonder ligplaats is ...wie weet zie ik je fotos tegemoed....groet artist-sjakie@hotmail.nl
 • Reactie 5, 11-05-2017 door Jamie Freeman
  Strijd je nog steeds financieel? Heb je om welke reden dan ook behoefte aan financiering of leningen? Wij bieden 100% echte lening voor iedereen op slechts 2%, we zijn geregistreerd en leningen worden goedgekeurd binnen 12 uur na de aanmelding, aangezien alle kandidaten gegarandeerd zijn om hun leningen van ons te krijgen zodra ze van toepassing zijn. Neem alstublieft contact met ons op via Freemanloanfinance@gmail.com en ontvang vandaag financiering.


09-03-2011 12:58, afmering
Hallo wij hebben een woonboot, betonnen bak die op dit moment afgemeerd ligt met 4 stalen touwen en twee houten afhouders.
Dit is ok, maar ik zou liever een wat 'moderner' afmeringssysteem hebben.
De boot ligt in het merwedekanaal in Utrecht, is met name deining als gevolg van roeiers en pleziervaart.
Nu zag ik laatst bij een andere boot een systeem waarbij de afmering alleen bestaat uit, afhouders vanaf de betonnen rand naar de kade en zonder touwen. Dat lijkt me ook wel ideaal, maar wat voor systeem is het (en wie kan dit maken, wat zijn de kosten) en zijn er mensen die hier ervaring mee hebben, zo ja hoe zijn deze ervaringen?

gr HuubHuub Braam

Geef Reactie

 • Reactie 1, 09-03-2011 door jan hester
  Er zijn diverse leveranciers van dit soor constructies. Maar je kan het toch ook aan de eigenaar van de boot vragen die je zag. Heb je alles uit de eerste hand.
 • Reactie 2, 10-03-2011 door Hans
  Kijk maar eens op deze site bovenaan bij Belangrijke Adressen en dan bij Aanmeervoorzieningen. Daar vind je meerdere bedrijven die dat kunnen, ook eentje uit Utrecht.
 • Reactie 3, 10-03-2011 door henk
  Beste Huub, Wij hebben ze van Homan Mylos waterbouw en zijn er zeer content mee! En keurig afgewerkt. Zie ook belangrijke adressen.
 • Reactie 4, 10-03-2011 door Paul
  Hallo Huub, Ik heb afgelopen augustus via Homan Mylos een afmeersysteem laten maken. Daar ben ik heel blij mee. Ik woon aan een vrij drukke vaart in Amsterdam maar heb nu totaal geen last meer van deining als er boten voorbij varen en dat was voorheen wel anders.
 • Reactie 5, 10-03-2011 door Commercieel
  Ik ken veel mensen die een systeem hebben van LBM, of van ATB of van de Bootklussers en die zijn ook allemaal erg tevreden.


< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 76 volgende ><< Terug
http://www.woonboot.nlhttp://www.arkenbouw.nl
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.waterdetector.nl


Nieuws

Woonbotenland wordt verbouwd
Datum: 01-09-2017
Binnenkort komt de nieuwe versie online
Lees verder...

Wateroverlast in woonboot Voorschoten
Datum: 12-06-2017
slachtoffer naar ziekenhuis
Lees verder...

Uitzonderingen in Bouwbesluit voor nieuwe woonboten
Datum: 10-06-2017
vanaf 1 januari 2018
Lees verder...

Archief >>

http://www.woonbotenmakelaar.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL
http://www.bootklussers.nlhttp://www.drijvendwonen.nl


Vraagbaak

Ligplaats gevraagd
Datum: 15-10-2017

Woonschip hypotheek
Datum: 11-10-2017


Datum: 07-10-2017

Betonnen steiger koppelen/kopen 13meter X 2meter
Datum: 05-10-2017


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten