Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 70 volgende >

11-11-2009 23:18, weekendje weg
weet niet of dit de juiste site is om de vraag te stellen, maar ik wil graag met 4 pers een weekendje logeren op een woonboot in amsterdam. weet iemand waar ik dat het beste kan boeken?? en of het uberhaupt mogelijk is?
bedankt!
nickey

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-11-2009 door a
  Dat kan, kijk eens op www.houseboathotel.nl/nl


10-11-2009 00:00, Kostenplaatje
Ik will een tjalk aanschaffen en wil een kostenplaatje maken. Kan iemand mij helpen aan een kosten overzicht mbt wonen op een woonboot.
Evert Rouw

Geef Reactie

 • Reactie 1, 11-11-2009 door Hans
  Dat is wel een erg ruime vraag. Wat wil je allemaal in je overzicht zetten, bijvoorbeeld: aanschaf, onderhoud, reparaties, verzekering, hypotheek, energieverbruik, liggeld. Daar kun je niet veel zinnigs over zeggen als je niet weet wat voor tjalk in welke technische staat op welke ligplaats je wilt kopen.
 • Reactie 2, 11-11-2009 door Evert Rouw
  Hans bedankt voor respons. Vraag is ook ruim bedoeld omdat ik totaal nog geen inzicht heb wat er allemaal bij komt kijken nadat een boot is aangekocht. Dus het gevraagde kosten overzicht staat los van de status van de boot. vrgr Evert
 • Reactie 3, 11-11-2009 door Hans
  Oké Evert, een poging om een beetje een indruk te geven. Een precies antwoord is namelijk niet mogelijk, omdat de kosten erg afhankelijk zijn van de eigenschappen van schip en ligplaats.
  Na aanschaf: periodiek werfbezoek, sleepkosten en onderhoud eens in de vier of vijf jaar een paar duizend euro, reken op omgerekend zo'n duizend euro per jaar. Het juiste bedrag is afhankelijk van de staat van het schip. Als je een beter (en dus duurder) schip koopt zul je er daarna minder onkosten aan hebben. Dan nog liggeld, afhankelijk waar je ligt kan dat zo'n 3.000 euro per jaar zijn. Verzekering zo'n 1.000 euro per jaar. Energiekosten erg afhankelijk van je verbruik. Als er bijvoorbeeld flessengas nodig is kunnen de kosten aardig oplopen. Maar pas op, als je een schip koopt dat nu redelijk is, maar over een paar jaar deels of geheel gedubbeld moet worden, kunnen de kosten voor dat werfbezoek ineens wel 10.000 of 20.000 euro (of meer) zijn. Dus belangrijk: laat je bij aankoop goed adviseren door iemand die je zelf inschakelt.


04-11-2009 19:36, woonboot in amsterdam
Op dit moment heb ik een woonboot in maastricht liggen, in de zomer van 2012 wil ik graag mijn boot in amsterdam leggen voor een paar jaar. ik ben op internet een beetje aan het rond kijken maar ik vind geen ligplaatsen in amsterdam.
Kan iemand mij adviseren?
groetjes!
Naomi

Geef Reactie

 • Reactie 1, 05-11-2009 door J. Hester
  Zal een heel moeilijke, zo niet onmogelijke zaak worden. Je kan wellicht proberen met iemand "bootruil" te doen. Succes
 • Reactie 2, 08-11-2009 door Frits
  Ik zag toevallig net een ligplaats te koop op deze site: http://www.woonbotenland.nl/aanbod/details/1158/


21-10-2009 11:49, nautisch expert gezocht
Vorig jaar heb ik een gerestaureerde woonboot afgemeerd aan de Zwanenburgwal in Amsterdam. Daarbij voldoe ik volledig aan de mij door de dienst binnenwaterbeheer verleende vergunning. De gemeente/BBA wil nu mijn vergunning wijzigen. Mijn woon-boot zou de scheepvaart belemmeren en gevaar opleveren. Hier is geen sprake van. Ik zoek een nautisch expert en/of professionele schippers die kunnen en willen verklaren dat er van belemmering of gevaar geen sprake is.
Dank en groet,
Maarten Esselink
06-4968 4439
M. Esselink

Geef Reactie

 • Reactie 1, 10-11-2009 door Piet.
  Ik geloof dat rondvaart schippers toch wel expert zijn daar heb je al een hele rits handtekeningen van. Groetjes Piet. (Olivier van Noort)
 • Reactie 2, 12-11-2009 door maarten
  Hoi Piet, Dat vind ik ook en nog bedankt. Alleen heb ik het idee dat BBA vindt dat zij de enige is met verstand van het water in Amsterdam. Ik wacht nu op hun reactie. Maar nogmaals, heel erg bedankt. Groet, Maarten


20-10-2009 16:28, Winter klaar maken
Goede middag,

Woon sinds dit jaar op een stalen woonboot. En gaan onze eerste winter in. Moet ik de boot nog klaar maken voor de winter? Zijn er dingen waar ik opmoet letten.
SR

Geef Reactie

 • Reactie 1, 20-10-2009 door Anoniem
  Als er nog een motor in zit kun en die wordt gedurende de winter niet gebruikt, kun je die doorspoelen met antivries anders kan deze kapotvriezen. Eventueel een warmtelint om je watertoevoer en als je die hebt om je rioolafvoer (die kan ook bevriezen). Dat is het wel zo'n beetje. Een stalen casco kan wel wat hebben, de romp wordt door ijs (als dat er al komt) gewoon een beetje omhoog gedrukt.


16-10-2009 18:46, Rioolpomp
Hallo,

Ik ben zoekende naar een rioolpomp voor mijn woonboot deze pomp moet wel een vernijder bezitten.
Zijn er mensen die mij kunnen adviseren welke pomp ik nodig heb en welk merken goed staan aangeschreven.

Gr Marco
Marco Dijksman

Geef Reactie

 • Reactie 1, 18-10-2009 door Beheerder
  Reactie verwijderd i.v.m. commerciŽle inhoud. Gegevens van het bedrijf Thalen zijn inmiddels vermeld op de adressenpagina "Belangrijke adressen > Pompen".


06-10-2009 15:38, tegenstrijdigheden
Beste lezers,

Mijn vriendin en ik zijn vol enthousiasme bezig ons te orienteren op het wonen op een woonboot (schip in ons geval) en hebben daartoe contact opgenomen met een aantal hypotheekadviseurs, "gespecialiseerd" in het financieren van woonboten. Nou geven zij aan dat er tegenwoordig slechts tot 70% van de TAXATIEwaarde wordt gefinancierd en dat je (dus) sowieso een aantal tienduizenden eureo's eigen inbreng nodig hebt. Dit zou het voor ons onmogelijk maken!!
Echter, ik lees op verschillende sites (waaronder deze) dat tegenwoordig een woonboot met vaste ligplaats gefinancierd kan worden zoals een huis gefinancierd wordt.... Tegenstrijdige informatie, waarvan ik hoop dat het laatste klopt.
Kan iemand mij meer vertellen over wat waar is?
Kan iemand mij mogelijk ook een contact/adres mailen van een adviseur die WEL mogelijkheden ziet? We zoeken rond Utrecht..
Bij voorbaat dank voor de hulp,

Jelle
Jelle

Geef Reactie

 • Reactie 1, 06-10-2009 door jelle
  PS, mijn email is: jellebuijs@hotmail.com
 • Reactie 2, 06-10-2009 door jelle
  PS2: Ik had al onder "belangrjike adressen" gezocht en van een paar van die specialisten uit kwamen bovenstaande antwoorden..
 • Reactie 3, 06-10-2009 door k.
  je kunt het eens proberen bij de woningfinancier in purmerend 0299-479474, de heer pietersen. misschien kan hij iets voor je doen?
 • Reactie 4, 06-10-2009 door s.mulder
  een woonark hypotheek kun je prima regelen bij ecuraat in grou(friesland),zij bemiddelen bij een watervillahypotheek via de i.n.g.op bijna dezelfde condities als een gewone woonhuishypotheek.groetjes sjoukje.
 • Reactie 5, 07-10-2009 door Hans
  Als je bij de ING terecht komt, wordt uiteindelijk alles geregeld bij de Desk Maritiem in Leeuwarden. Dan maakt het niet uit via welk kantoor of tussenpersoon je je laat adviseren. De specialisten die vaker met woonboten werken weten welke voorwaarden er zijn. Sommige kantoren of tussenpersonen denken het weten, stellen het te rooskleurig voor en moeten uiteindelijk (na contact met Leeuwarden) soms een stap terug doen. Wat je precies kunt lenen hangt van meerdere voorwaarden af. Zeker in het geval van staal: leeftijd en technische staat, maar natuurlijk ook je persoonlijke situatie: hoogte inkomen en dergelijke. Met een stalen schip zijn er zeker beperkingen ten opzichte van het financieren van een huis (kortere looptijd, hogere rente ook vanwege minder concurrentie, bepaalde financieringsvormen niet mogelijk). Probeer het ook eens bij de RABO of de Frieslandbank.
 • Reactie 6, 08-10-2009 door SR
  Hallo jelle, Het grote verschil tussen ING en RABOBANK is dat je bij de RABO het volledige bedrag in 30jaar moet terug betalen. Bij ING kan je een gedeelte aflossingsvrij ( zoals bij een huis ) laten. Je moet dan een erkend woonboot taxateur je boot laten taxeren. Daaruit komen dan 3 waardes (aflopend) 1- Vrije verkoop ookwel de mooi weer verkoop 2- ING waarde voor aflossings vrije gedeelte 3- Excecutiewaarde gedwongen verkoop in 6maanden. Omdat je het om een stalenschip gaat is het bij de ING dat dat in 25jaar moet gebeuren... Mijn advies zou zijn om direct naar de ING en RABO tegaan en niet met tussen personen te werken. Waarom? Naar mijn idee moeten deze mensen ook verdien, wat logisch is, waardoor het altijd meer kost. Wat veel gedaan wordt is dat je verplicht bent om extra verzekeringen aftesluiten. En je maandlasten onnodig hoog worden. Uiteindelijk zijn wij bij de RABO geslaagd. Maar dat is voor iedereen persoonlijk. Met de Frieslandbank heb ik geen ervaring. Echter zag ik op TV, dubbeltje op zijn kant, omdat het een kleine bank is ze erg op hun geld zitten. En weinig tot niet flexibel zijn. Maar ja als je goed van betalen bent heb je nergens problemen toch? Veel suc6 hopen dat het lukt
 • Reactie 7, 08-10-2009 door Hans
  Naar aanleiding van de reactie van SR: bij het afsluiten van een hypotheek betaal je 1% provisie. Als je naar een tussen[ersoon gaat, krijgt die de provisie. Als je rechtstreeks naar een bankkantoor gaat, krijgt het kantoor die provisie. Als klant maakt het in kosten dus niets uit.
  Bovendien geldt het eventueel meer willen verdienen door ook verzekeringen te verkopen ook voor zowel tussenpersonen als bankkantoren. Voordeel van een in woonboten ervaren tussenpersoon is dat ze vaker met het soms lastige woonbotenbijltje gehakt hebben.
  En nog maar eens opgemerkt: voor stalen schepen gelden vaak beperkingen, bijvoorbeeld in de looptijd van de financiering.
 • Reactie 8, 12-10-2009 door jelle
  Heel erg bedankt voor al deze reacties!! Ik ga er mee aan de slag en hopelijk kan ik mij binnekort bij jullie aanlsuiten als woonboorbezitter :)


04-10-2009 14:04, Beginnerinformatie
Hallo,

Ik ben pas afgestudeerd en heb net mijn eerste baan binnen. Ik woon nu weer bij mijn ouders maar wil snel weer opmezelf gaan wonen en heb altijd graag op een woonboot in/nabij de stad Groningen willen wonen.
Nu ben ik een beetje aan het rond kijken naar iets leuks/betaalbaars.
Het probleem is dat ik zeer weinig weet wat er bij komt kijken als je een woonboot koopt.
Als iemand mij zou kunnen inlichting; wat belangrijk is om rekening meer te houden bij de aanschaf (bijvoorbeeld, betonnenbak of iets anders), hoe het zit met de kosten van een ligplaats en andere kosten waarbij misschien niet zomaar stil staat, dan zou ik dat heel erg waarderen!

M.v.g, Hendrik

Hendrik

Geef Reactie

 • Reactie 1, 04-10-2009 door don
  Ik zou even op de "veel info" knop klikken boven in het menu op deze site. Daar staat eigenlijk zo'n beetje alle info die je je maar kan wensen. In Groningen heb je natuurlijk de woonschepenhaven en misschien komt er een tweede. Even googelen en je kan veel info vinden over woonboten in Groningen. En op www.waterwonen.nl kun je boten zoeken die te koop staan. Vaak staan de kosten van het liggeld vermeld.


02-09-2009 16:38, woonboot met kraantje gezocht in A'Dam
ivm de mogelijke aankoop van een lief klein bijbootje bij onze woonboot aan de Waal, zoek ik een woonbootbewoner (bv. met een beurtschip?) in Amsterdam, die een vletje van net geen 3 meter, geschat gewicht 300-350 kg, uit het water op een aanhanger kan tillen. Een commerciŽle botenlift is echt overkill, net als het huren van een boottrailer. Wie kent de weg in Amsterdam?

Reacties graag per email!

Alvast bedankt,
Jurriaan
jurriaan

Geef Reactie

 • Reactie 1, 02-09-2009 door anoniem
  Ehm... reacties per e-mail? Naar welk mailadres?
 • Reactie 2, 02-09-2009 door jurriaan
  Sorry, dat is onderneming10@rivierenland.xs4all.nl (Onderneming 10 is de naam van ons voormaig ponton)


31-08-2009 20:13, Beveiligen
Goedendag,

Als het goed is ga ik binnenkort een woonboot huren. Nu vroeg ik mijzelf af hoe ik het best een woonboot (het is een klipperaak, dus een voormalig vrachtschip) kan beveiligen tegen inbraak. Iemand nog goede ideeŽn?

Mvg,
Thijs
Thijs

Geef Reactie< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 70 volgende ><< Terug
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.woonbotenmakelaar.nl
http://www.drijvendwonen.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL


Nieuws

Woonboot van het jaar 2014
Datum: 14-02-2015
de mooiste ligt in Wilnis
Lees verder...

Einde voor Spruyt Arkenbouw in Heerenveen
Datum: 07-02-2015
het faillissement is aangevraagd
Lees verder...

Feestelijke verplaatsing woonboot
Datum: 06-02-2015
tijdens project baggeren Vecht
Lees verder...

Archief >>

http://www.waterdetector.nlhttp://www.woonboot.nl
http://www.arkenbouw.nlhttp://www.bootklussers.nl


Vraagbaak

nieuwe overbouw
Datum: 22-03-2015

pontons
Datum: 17-03-2015

stalen schip afvoeren
Datum: 10-03-2015

Gebruik ruimte in betonnen casco
Datum: 04-03-2015


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten