Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 72 volgende >

23-03-2010 00:00, vragen
Ik heb net een woonboot gekocht en weet echt niets van op het water wonen. De woonboot is 27,5 meter lang en 4 meter breed, betonnen bak. Aan de waterkant staan een paar kunststof rabbatdelen bol. Die moeten waarschijnlijk ingekort worden.....zijn er mensen/bedrijven die dat doen? Ik heb het al gevraagd bij degenen die onder belangrijke adressen staan, maar dat gaat vooralsnog niet lukken. Verder heb ik heel veel boeken en dat is natuurlijk loodzwaar. Ik wil die in een kamer aan het uiteinde van de boot zetten. Kan dat vanwege het gewicht wat ik dan aan 1 kant van de boot plaats? Moet ik zowiezo letten op wat ik qua gewicht waar neerzet? Vriendelijke groet, Kita
Kita Zwetsloot

Geef Reactie

 • Reactie 1, 23-03-2010 door Hans
  Heb je al gekeken bij Belangrijke adressen bij Onderhoudsbedrijven en Klusbedrijven? In welke stad of regio ligt de woonboot?
  Over het verdelen van gewicht: als je ergens iets zwaars neerzet, kun je aan de andere kant bijvoorbeeld tegels onder de vloer leggen. Let wel op dat dan de woonboot niet te diep komt te liggen, dus de plaats waar water kan binnenkomen moet voldoende hoog (minstens zo'n 30 cm) boven water blijven.
 • Reactie 2, 23-03-2010 door Kita Zwetsloot
  Bedankt voor je reactie, Hans. Ik heb gekeken bij belangrijke adressen en de klusbedrijfven benaderd, maar dat heeft niets opgeleverd. De boot ligt in Noordwijkerhout (bollenstreek).
 • Reactie 3, 23-03-2010 door a
  Bij jou blijkbaar vlakbij, met veel ervaring met woonboten, woont zelf in woonark, staat (nog) niet op adressenpagina: Bel-Hamel Leidsevaart 45-ws, 2211 VP Noordwijkerhout, telefoon: 06-51483339
 • Reactie 4, 23-03-2010 door jan hester
  Het gewicht van je boeken is geen probleem voor je ark. Wel loop je kans dat je ark niet meer waterpas ligt. Los je op door aan de voorkant ook wat zwaars te plaatsen. Ik heb een paar bakken met ijzeren ponsdoppen geplaatst . Kwestie van uit proberen en een goede waterpas. Succes
 • Reactie 5, 27-03-2010 door Kita
  Echt heel erg bedankt voor jullie reacties. Kita


18-03-2010 14:40, Mevr.
Ik betaal huur ligplaats aan de Dienst Domeinen voor mijn woonboot. Kan ik deze "huur" aftrekken als erfpacht e.d. bij mijn belastingaangifte? Graag voor 24 maart een reactie.
Iedereen hartelijk dank voor de moeite.

Kelder

Geef Reactie

 • Reactie 1, 18-03-2010 door Martijn
  Nee, dat kan helaas niet.


11-03-2010 22:29, Aannemer, inspectie
Hallo,

ik heb een woonboot op het oog die ik eventueel zou willen kopen. Ik zoek nu iemand die deze boot eens objectief technisch kan controleren, en tevens een schatting zou kunnen maken om een kleine onafgewerkte ruimte af te werken.
De boot is gelegen in de buurt van Oost-Vlaanderen (BelgiŽ). Alle suggesties zijn welkom :). Zelf heb ik nog geen aannemer gevonden die zich met woonboten bezig houdt.

Mvg,
Joachim

Joachim

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-03-2010 door Beheerder
  Geef je e-mailadres of telefoonnummer op zodat aanbieders contact kunnen opnemen, anders stroomt het hier vol met commerciŽle reacties.
 • Reactie 2, 13-03-2010 door Joachim
  Uiteraard, emailen mag naar j o a c h i m PUNT d e s m e d t AT g m a i l PUNT c o m !


05-03-2010 00:00, Lening
Hallo iedereen, ik ben Belg, en ik vroeg mij af of ik bij een Nederlandse bank een lening kan aangaan om een woonboot in België te kopen? De reden dat ik dit vraag is dat het in België onmogelijk is om een lening aan te gaan met een hypotheek op een woonboot. Kent iemand een bank die dit toelaat ? Alvast bedankt voor alle tips en advies, Mvg, Joachim
Joachim

Geef Reactie

 • Reactie 1, 05-03-2010 door Nico
  Hallo heer Joachim, U kan bij de Rabo bank in NL. proberen deze doen in woonboten. Groet Nico.
 • Reactie 2, 05-03-2010 door Joachim
  Helaas, Rabobank en ING bieden het wel nationaal aan, maar niet voor Belgen...


17-02-2010 10:43, aannemer verbouwing stalen woonschip gezocht
Dag,
Ik wil mijn woonboot (staal, aak, van oorsprong niet-varend) laten verbouwen. Het idee is om het achter- en eventueel ook vooronder bij de woonruimte te trekken (is nu berging) en om zo een (extra) kinderkamer te creeren. Ik ben op zoek naar een aannemer die dat kan. Werkzaamheden bestaan uit: tekenen, openslijpen en stalen opbouw maken (met minimaal twee ramen), intimmeren binnen en een muurtje plaatsen.

Kan iemand mij helpen aan een goede aannemer die ervaring heeft met het verbouwen van boten?
Ik heb afgelopen zomer m'n badkamer laten verbouwen door een aannemer zonder verstand van boten en dat is me zeer slecht bevallen...

Alvast dank!
Groeten,
Annique Guyaux
tel (06) 52 52 4021
Annique

Geef Reactie

 • Reactie 1, 17-02-2010 door Beheerder
  Plaats geen commerciŽle reacties, maar neem telefonisch contact op.
 • Reactie 2, 20-02-2010 door Beheerder

  Commerciële reactie verwijderd (zie reactie 1)10-02-2010 02:08, WELSTAND ?
@ Ze werden in het ongelijk gesteld omdat de woonboot volgens de rechtbank niet in strijd is met redelijke eisen van welstand.
zie nieuws

Ben ik abuis ?
Gelden er voor Steendam andere regels ?
Ik was van mening dat er voor woonboten/arken geen welstand eisen zijn. En zo ja is dit wettelijk i.v.m. rechtsongelijkheid ?
M.Meijer

Geef Reactie

 • Reactie 1, 10-02-2010 door Martijn
  Voor zover ik weet gelden er voor woonboten niet standaard de welstandseisen, omdat ze niet onder de woningwet vallen. Maar soms kan in een woonschepenverordening wel iets opgenomen zijn. En ik denk dat hier de bewoners bezwaar hadden vanwege het uiterlijk van de woonboot en dat de rechter dat tegengesproken heeft (en misschien de journalist dat zelf zo vertaald heeft).
 • Reactie 2, 10-02-2010 door Duco
  Geachte Marga Meijer??, als je het betrekt met het plan in Almere is dit een heel ander verhaal. En per gemeente is dit anders.


02-02-2010 00:00,
Hallo, Sinds kort heb ik een woonboot met een betonnen bak. Nu is het zo dat er nog weleens zwaar verkeer langs gereden komt over de kade waar de boot aan ligt. Kan het zijn dat de boot kan trillen als er een zware vrachtwagen/bus voorbij gereden komt, of verbeeld ik me dat?
Paul

Geef Reactie

 • Reactie 1, 02-02-2010 door joke
  Ja dat kan wel degelijk, wij hebben er ook last van. Volgens mij heeft het te maken dat het water de trillingen doorlaat. Zeker als er een bus of vrachtwagen langs komt. Maar het kan geen kwaad hoor, volgens mij, je went er vanzelf aan.


27-01-2010 13:59, Warmtelint/ Thermolint waterproof
Wij willen een thermolint om onze waterslang(leiding) leggen.
Vanaf de wal loopt deze leiding door het water en komt er bij het schip weer uit. Weet iemand waar thermolint verkrijgbaar is wat een neopreen isolatie heeft (geen pvc).
Hoe lossen andere woonbooters dit op?
Rura

Geef Reactie

 • Reactie 1, 27-01-2010 door Jan Hester
  Warmtelinten koop je bij een goede installateur. Verkrijgbaar in diverse lengtes. Het lijkt me zinvol de waterleiding boven water te leggen. Ik denk niet dat ze onder water zullen werken. Succes Jan Hester
 • Reactie 2, 27-01-2010 door Anoniem
  Er is speciaal waterbestendig lint. Er zijn ook situaties waar het warmtelint aan de binnenkant van de rioolslang gebruikt wordt. Op de pagina Rioolpompen van de Belangrijke adressen kun je gegevens vinden, in ieder geval heeft Winder het, maar waarschijnlijk ook anderen.


09-01-2010 16:31, overzicht landelijke ligplaatsen
Beste,

Ik ben me momenteel aan het orienteren binnen de woonbootmarkt. Zou graag een woonschip kopen niet ver van mijn huidige woonplaats, maar kan weinig tot geen aanbod gevonden krijgen. Bestaat er een overzicht die de (10.000) landelijke ligplaatsen voor woonboten weergeeft? Ik zou graag eerst kijken WAAR ik iets kan kopen, voordat ik besluit WAT ik wil gaan kopen.
Ik zie jullie reactie(s) graag tegemoet.

Groeten,
Bart

bartverberk@hotmail.com
Bart Verberk

Geef Reactie

 • Reactie 1, 09-01-2010 door m.meijer
  Bart, Mij lijkt dat je allereerst bepaald in welk gebied je wilt gaan wonen en dan aan die betreffende gemeenten hun plankaart [onderdeel van bestemmingsplan]op vraagt waarin de ligplaatsen staan aangegeven. Aan de hand daarvan kan je gerichter zoeken lijkt mij. Mij is zoiets als een overzicht van alle landelijke ligplaatsen niet voorhanden. Misschien een idee om zoiets te maken ??? groetjes M. Meijer
 • Reactie 2, 10-01-2010 door Marian
  Het lijkt me ook wel leuk om een overzicht te hebben van alle ligplaatsen. Maar als zo'n overzicht er zou zijn, heb je daar dan wat aan als je een woonboot wilt kopen? Als je ziet dat er in een regio waar je wilt wonen woonboten liggen, maar daar is nu niets te koop, dan kun je er toch niets mee? Zoek je in een speciale omgeving? Het aanbod wisselt door de tijd, als je op woonbotenland.nl en op waterwonen.nl kijkt heb je zo'n beetje het hele aanbod van Nederland.
 • Reactie 3, 17-01-2010 door gerard duursma
  Beste Bart, Het lijkt mij het handigste dat je een mailtje stuurt naar alle woonboot makelaars met het verzoek om je een bericht te sturen als er in de buurt van jouw woonplaats een woonboot te koop aangeboden wordt. Je kan ook bij Google maps vanuit de lucht kijken waar er bij jouw in de buurt woonboten liggen.


27-12-2009 12:23, gekapseisd
mijn woonboot is naar een kant toe gezonken, heeft iemand een idee hoeveel dit mij gaat kosten en wie ik daarvoor moet bellen
Ria Brinkman

Geef Reactie

 • Reactie 1, 27-12-2009 door anoniem
  Wat een nare gebeurtenis. De mogelijkheden om de woonboot weer goed drijvend te krijgen (en wat dat kost) zijn erg afhankelijk van de bereikbaarheid vanaf de wal of vanaf het water. In welke plaats of regio ligt de woonboot?
 • Reactie 2, 28-12-2009 door don
  Ik zou even contact opnemen met de verzekering die handelen dit soort gebeurtenissen doorgaans voor u op.
 • Reactie 3, 29-12-2009 door Ria Brinkman
  Mijn woonboot ligt in Den Ilp (Noord-Holland) en is vanaf de kant bereikbaar, dit zou dan wel betekenen dat ik mijn coniveren moet slopen, vanaf het water is de boot ook bereikbaar, maar het water is niet heel diep, denk zelf ong. 1.20 tot 1.50 en ik weet niet of je via het ilperveld kan komen??????????? Vergeten te vermelden, bedankt voor je reactie.
 • Reactie 4, 29-12-2009 door Ria Brinkman
  Beste Don, Bedankt voor je reactie, maar er is mij verteld dat mijn boot alleen voor brand verzekerd is?????????? Ben nu in conclaaf met de verzekering mij.
 • Reactie 5, 29-12-2009 door beheerder

  Commerciële reactie verwijderd. Bedrijven kunnen hun gegevens doorgeven voor een (gratis) vermelding op de pagina's Belangrijke Adressen.

 • Reactie 6, 30-12-2009 door Ria Brinkman
  Beste Joost, Mijn boot is in de lengte gekanteld en ligt voor een derde onder water. Het water staat aan de binnenkant tot ong. 1.50 meter op het diepste punt. Ik ben op het ogenblik helaas niet in de gelegenheid om er naartoe te gaan en er foto's van te maken. Wat ik mij vnl. afvraag in welke richting ik moet denken wa betreft de kosten. Kan jij mij in ieder geval een idee daarvan geven? Mvg, Ria
 • Reactie 7, 30-12-2009 door Ria Brinkman
  Hi Joost, nog even, mijn boot is 8mtr lang en 3mtr breed, aan de kant ,die nu in het water ligt, en de zijkanten zit ook een omheining waar je op kunt lopen van ong. 90cm breed.
 • Reactie 8, 13-01-2010 door maarten roskam
  beste ria Is de boot al geborgen? Wij hebben namelijk afgelopen Zaterdag (9 Januari ) ook een boot weer boven water gekregen. Hiervoor hoeft je conniferen haag niet weg.
 • Reactie 9, 13-01-2010 door Ria Brinkman
  Halllo, Nee, mijn boot is nog niet geborgen. Ik hoorde van mijn verzekering dat ik hier niet voor verzekerd ben, dus ik kan alle hulp gebruiken, maar heb wel eerst een kosten plaatje nodig. Heb nl geen flauw idee van de kosten?????????? Groetjes, Ria
 • Reactie 10, 16-01-2010 door frans
  Ria, ik heb een woonboot in ilpendam, vlakbij dus, ik wil wel even kijken voor je wat er allemaal kan. als je me vertelt waar de ark te vinden is kan ik komen kijken.
 • Reactie 11, 17-01-2010 door Ria Brinkman
  Hi Frans, Mijn woonboot ligt op Den Ilp 64a, tegenover het Hans en Grietje huis van anton heyboer. Je rijdt daar het boeren erf op, linksaf en dan waar je een grote coniveren heg ziet, daar ligt mijn boot achter. Mijn tel is 06 51913546


< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 72 volgende ><< Terug
http://www.waterdetector.nlhttp://www.bootklussers.nl
http://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NLhttp://www.woonbotenmakelaar.nl


Nieuws

Tijdelijke verplaatsing historische woonschepen Schiedam
Datum: 12-10-2015
levert een prachtig filmpje op
Lees verder...

Woonboten Middelburg even verplaatst
Datum: 10-10-2015
vanwege baggeren van de gracht
Lees verder...

Duidelijkheid over regelgeving woonboten
Datum: 09-10-2015
door aanpassing in de woningwet
Lees verder...

Archief >>

http://www.woonboot.nlhttp://www.drijvendwonen.nl
http://www.arkenbouw.nlhttp://www.wonen-op-water.nl


Vraagbaak

Nieuwe woonboot
Datum: 12-10-2015

gezocht betonnen ponton
Datum: 08-10-2015

ballast
Datum: 07-10-2015

KSB pomp
Datum: 06-10-2015


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten