Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 72 volgende >

11-05-2010 00:00, Koppelen en slepen
Graag advies voor het in de lengte richting koppelen van 2 woonboten ca 12 x 4 m. Deze woonboten liggen niet even diep, zijn ook niet exact even breed. de 2e woonboot moet ik nog aanschaffen. Ik kan een oude woonboot overnemen in Noord Holland deze moet naar Friesland. Heb ondertussen wat prijzen gekregen voor vervoer, word je niet vrolijk van. Wie (bv gepensioneerde schipper met sleepboot) kan/wil mij daarbij helpen. Anders gaat het feest niet door.
Ron

Geef Reactie

 • Reactie 1, 23-05-2010 door Hans
  Pas op dat met het slepen goedkoop geen duurkoop wordt. Stel je voor dat de ark ergens onderweg schade oploopt of veroorzaakt (of zelfs zinkt). Zorg dat je goed verzekerd bent, verzekeringen eisen dat je door een erkende sleper laat slepen.


09-05-2010 11:57, woonboot recreatief afmeren
volgens veel artikelen is een woonboot roerend goed en moet hij gezien worden als schip, dit doortrekkend, kun je een woonboot ook als schip afmeren en gesteld dat hij buiten de vaarroute ligt, hoe lang kan hij dan daar blijven liggen?
rene

Geef Reactie

 • Reactie 1, 13-05-2010 door Martijn
  Dat hangt er sterk vanaf van wie het water en de oever is en welke regels daar gelden. In het algemeen is het niet toegestaan ergens zomaar te liggen, ook niet met een jacht of zo. Vaak is het verboden of hooguit toegestaan voor een beperkte tijd, bijvoorbeeld 3 x 24 uur. En meestal zijn ze allergisch voor woonboten of wat er op lijkt, omdat men bang is dat er illegale bewoning zal ontstaan.


09-05-2010 10:43, Wie O Wie
Hallo ik heb een malthezer genaamt Imke gekocht in noordwijk
volgens de vorige eigenaar komt ze van een woonboot ik denk uit de buurt van noordwijk maar ook dat weet ik niet zeker
Ik zou zo graag haar leeftijd willen weten ze denken tussen de 6 en 7 jaar Wie kan mij helpen
vg gr @
Sammy

Geef Reactie29-04-2010 00:00, erfpacht
Ik heb me redelijk goed ingelezen op erfpacht, maar snap nog niet helemaal hoe dat nou met een 'waterkavel' kan. Je hebt een erfpachtconstructie, maar de 'grond' of het 'water' dat je in erfpacht hebt, is dat dan nog openbaar water als je boot niet even groot is als het erfpachtkavel. Hoe kan je jouw erf 'afzetten'. Naar mijn weten ben je verantwoordelijk voor de erfpachtgrond, maar hoe kan je verantwoordelijk worden gesteld voor vervuiling op de bodem van een 'waterkavel'. Is de erfpachtconstructie wettelijk toegestaan. Behalve in Amsterdam, meen ik dat het nog nergens anders wordt gedaan. Ik dacht namelijk dat erfpacht alleen samen kan met onroerend goed en een woonboot is toch roerend.
J.M. den Braven

Geef Reactie

 • Reactie 1, 06-05-2010 door p berg
  erfpacht is niet wettelijk toegestaan het is zelf door een rechter afgewezen maar Amsterdam probeerd mensen te dwingen om het te doen info meer bij een advocaat van bestuurrecht in amsterdam voor dat je een erfpacht vrij-willig tekent


24-04-2010 08:41, Huurbescherming
Ik dacht dat ik als huurster van een woonboot gewoon huurbescherming zou hebben omdat woonboten gezien worden als huizen, maar dat blijkt dus niet zo te zijn: http://rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/heb-ik-recht-op-huurbescherming-als-ik-op-een-woonboot-woon.html
Laura

Geef Reactie23-04-2010 20:01, ligplaats/vergunning
Lieve mensen,

Wij hebben al weken een woonboot op het oog, alleen zonder ligplaats komen wij er niet. Wij zijn toch wel erg nieuwschierig of iemand weet waar of welke site wij moeten weten om een vergunning aan te vragen. Het liefst willen wij omgeving Nauerna, Purmerend(waterland) of Zaanstad liggen.

Met vriendelijke groetjes,
shalayla en c. van leeuwen
shalayla

Geef Reactie

 • Reactie 1, 24-04-2010 door w.ark
  Probeer de optie "zoeken binnen vraagbaak" eens, hierboven. Daar is het onderwerp bemachtigen ligplaats zeker al aan de orde geweest. Succes
 • Reactie 2, 28-04-2010 door M.Meijer
  Zie onder nieuws op deze side: Good!, de duurzame beurs nog 2 kavels beschikbaar. In Almere naar de Kavel winkel van de gemeente. groetjes M.Meijer
 • Reactie 3, 28-04-2010 door Martijn
  Als je zelf een woonboot op het oog hebt en daarvoor een ligplaats zoekt, heb je niets aan zo'n kavel in bijvoorbeeld Lelystad. Daarbij is al een ontwerp van een te bouwen woonark vastgesteld, dus je kunt er niet een eigen woonboot neerleggen. Het belangrijkste van woonboten zijn de ligplaatsen, die los niet te vinden zijn.
 • Reactie 4, 28-04-2010 door M.Meijer
  @Martijn voor Lelystad zou dat kunnen maar in Almere ben je vrij om zelf een woonboot/ark te ontwikkelen naar eigen keuze. groet M.Meijer
 • Reactie 5, 28-04-2010 door Mark
  Zucht...kijk eens op deze site. Het is toch o.h.a duidelijk dat er geen ligplaatsen zijn voor woonarken zonder ligplaats. Waarom zijn de woonarken met ligplaats zo duur, omdat een ark zonder ligplaats nauwelijks waarde heeft. Denk daar maar eens over na. En mevr. of dhr meijer maak u zelf eens bekend.... bent u van de gemeente Almer/Lelystad? Er zijn al eerder ??? bij uw reacties geplaatst. Het is gewoon niet zo netjes hier te reageren om mensen iets voor te houden wat o.h.a niet waargemaakt kan worden. Groet Mark


22-04-2010 00:00, verkoop woonboot
Ik ga mijn boot verkopen. Gisteren is de makelaar langs geweest. Hij vraag 4% excl. BTW coutage. Het lijkt mij als zeer veel. Is dit reeel of te veel?
Inge Smit

Geef Reactie

 • Reactie 1, 22-04-2010 door Annette
  Verkoop je met of zonder ligplaats? Volgens mij is in het algemeen het courtage afgestemd op de (verwachte) verkoopprijs en de hoeveelheid tijd (ook reistijd) die een makelaar nodig zal hebben.
 • Reactie 2, 22-04-2010 door G.
  Hoezo is "de" makelaar langs geweest? Er zijn toch meerdere gespecialiseerde makelaars, je kunt er toch meerdere vragen en dan een vergelijking maken.
 • Reactie 3, 22-04-2010 door Dorien
  Tsja. Het is maar net wat je er zelf aan gekapitaliseerde tijd in kan en wil stoppen. Ik zou niet zelf m'n woonboot -met ligplaats- willen verkopen, omdat ik er niet de tijd (en geduld) voor heb. Laat staan de ervaring. Welk percentage voor het inhuren van die expertise acceptabel is, dat is afhankelijk van wat de expert biedt. Ik zou in ieder geval een makelaar nemen die ruime ervaring heeft in waterwonen. Die onroerend goedboys weten vaak niet waar ze het over hebben.
 • Reactie 4, 23-04-2010 door irma
  Hoi ik ben het helemaal met Dorien eens. Neem een makelaar met ervaring of gespecialiseerd is in het verkopen van woonarken ed. Die weten waar ze over praten.Er komen toch andere dingen bij kijken dan bij een woonhuis. Succes
 • Reactie 5, 23-04-2010 door G.
  Ik heb niet begrepen dat iemand aanraadt een huizenmakelaar te nemen. Ook ik niet, met gespecialiseerde bedoelde ik een "in woonboten gespecialiseerde" makelaar.
 • Reactie 6, 10-05-2010 door willeke rietbroek
  Al bij e-y-n gekeken, die vragen maar 2%, wij hebben er ook onze boot te koop liggen. Onze makelaar heet Arthur Groen, en ze hebben door heel europa mensen zitten.
 • Reactie 7, 12-05-2010 door sjoerdvanHettema
  Kijk eens op wonenopwater.nl. De helft goedkoper En dan ook nog op Funda!


17-04-2010 22:05, dhr
ik ben voornemens een woonboot te gaan kopen, nu lees ik hier veel over een technische inspektie, en het mogelijk uit het water halen van de woonboot.

ik neem aan dat daar dan sleep en takel kosten aan vast zitten????
concreet wat kost zoiets bij benadering??

vr gr
steiger

Geef Reactie

 • Reactie 1, 17-04-2010 door Jan Hester
  Belangrijk is of je een betonnen of ijzeren bak gaat aanschaffen. Ijzer moet echt op een werf en beton kan ook in het water worden gecontroleerd. Dus wat meer info over wat je wilt gaan kopen. Groeten
 • Reactie 2, 17-04-2010 door steiger
  het is een stalen bak met inwendig beton
 • Reactie 3, 18-04-2010 door Hans
  Je kunt het schip eerst in het water laten keuren, als het niet zo lang geleden is dat het voor het laatst op de werf geweest is (en daarvan een goed rapport is). De kosten bedragen dan circa 500 a 600 euro voor een taxatie/inspectie, mede afhankelijk van waar het schip in Nederland ligt. Op basis daarvan kun je dan een goed advies krijgen over de mogelijke aankoop, ook wat je als voorbehoud(en) gaat afspreken met de verkoper. Er zijn diverse bedrijven die je bij aankoop kunnen adviseren, kijk bij Belangrijke adressen.
  Als het schip het water uit moet, komen daar de kosten van slepen en hellingen bij, die sterk afhankelijk zijn van o.a. de afstand tot de werf.


23-03-2010 00:00, vragen
Ik heb net een woonboot gekocht en weet echt niets van op het water wonen. De woonboot is 27,5 meter lang en 4 meter breed, betonnen bak. Aan de waterkant staan een paar kunststof rabbatdelen bol. Die moeten waarschijnlijk ingekort worden.....zijn er mensen/bedrijven die dat doen? Ik heb het al gevraagd bij degenen die onder belangrijke adressen staan, maar dat gaat vooralsnog niet lukken. Verder heb ik heel veel boeken en dat is natuurlijk loodzwaar. Ik wil die in een kamer aan het uiteinde van de boot zetten. Kan dat vanwege het gewicht wat ik dan aan 1 kant van de boot plaats? Moet ik zowiezo letten op wat ik qua gewicht waar neerzet? Vriendelijke groet, Kita
Kita Zwetsloot

Geef Reactie

 • Reactie 1, 23-03-2010 door Hans
  Heb je al gekeken bij Belangrijke adressen bij Onderhoudsbedrijven en Klusbedrijven? In welke stad of regio ligt de woonboot?
  Over het verdelen van gewicht: als je ergens iets zwaars neerzet, kun je aan de andere kant bijvoorbeeld tegels onder de vloer leggen. Let wel op dat dan de woonboot niet te diep komt te liggen, dus de plaats waar water kan binnenkomen moet voldoende hoog (minstens zo'n 30 cm) boven water blijven.
 • Reactie 2, 23-03-2010 door Kita Zwetsloot
  Bedankt voor je reactie, Hans. Ik heb gekeken bij belangrijke adressen en de klusbedrijfven benaderd, maar dat heeft niets opgeleverd. De boot ligt in Noordwijkerhout (bollenstreek).
 • Reactie 3, 23-03-2010 door a
  Bij jou blijkbaar vlakbij, met veel ervaring met woonboten, woont zelf in woonark, staat (nog) niet op adressenpagina: Bel-Hamel Leidsevaart 45-ws, 2211 VP Noordwijkerhout, telefoon: 06-51483339
 • Reactie 4, 23-03-2010 door jan hester
  Het gewicht van je boeken is geen probleem voor je ark. Wel loop je kans dat je ark niet meer waterpas ligt. Los je op door aan de voorkant ook wat zwaars te plaatsen. Ik heb een paar bakken met ijzeren ponsdoppen geplaatst . Kwestie van uit proberen en een goede waterpas. Succes
 • Reactie 5, 27-03-2010 door Kita
  Echt heel erg bedankt voor jullie reacties. Kita


18-03-2010 14:40, Mevr.
Ik betaal huur ligplaats aan de Dienst Domeinen voor mijn woonboot. Kan ik deze "huur" aftrekken als erfpacht e.d. bij mijn belastingaangifte? Graag voor 24 maart een reactie.
Iedereen hartelijk dank voor de moeite.

Kelder

Geef Reactie

 • Reactie 1, 18-03-2010 door Martijn
  Nee, dat kan helaas niet.


< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 72 volgende ><< Terug
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.waterdetector.nl
http://www.woonboot.nlhttp://www.woonbotenmakelaar.nl


Nieuws

Actie vanuit Landelijke Woonboten Organisatie tegen gevolgen ING-besluit hypotheken woonboten
Datum: 29-03-2016
oprichting stichting Drijvende Woning Hypotheek
Lees verder...

Woonboot van het jaar 2015
Datum: 21-02-2016
winnaar gekozen in Amsterdam
Lees verder...

ING stopt met financiering woonboten
Datum: 18-02-2016
Watervillahypotheek eindigt 1 oktober 2016, mogelijkheden voor andere aanbieders
Lees verder...

Archief >>

http://www.arkenbouw.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL
http://www.bootklussers.nlhttp://www.drijvendwonen.nl


Vraagbaak

Hoogte woonboot
Datum: 15-05-2016

Stabilisatie vaten
Datum: 13-05-2016

Afhouders
Datum: 06-05-2016

afweersysteem
Datum: 29-04-2016


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten