Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 73 volgende >

26-05-2010 16:14, Polyester/pvc dekzeil schoonmaken
Beste allemaal,

vorig jaar heb ik het dak van m'n woonboot vernieuwd en tevens een nieuw dekzeil in polyester/pvc in mat zwart op het dak gelegd. Nu probeer ik dit weer helemaal schoon te maken, maar dat blijkt niet makkelijk te zijn. Ik probeerde met gewoon water en allesreiniger, maar toch blijft er heel wat zand achter en er blijven voetsporen achter (ik reinigde het zal op m'n bloten voeten om zeker te zijn dat er geen vuil aan m'n schoenen was). Kent er toevallig iemand een goed product om dit weer helemaal mooi te maken? Alvast bedankt voor jullie reacties!
De Ceuster Jonathzn

Geef Reactie

 • Reactie 1, 05-07-2010 door Justin
  Sint Marc - bei Gamma te koop


23-05-2010 15:09, Waarschuwingsbord vaarsnelheid
Beste mensen,

Onder het mom " ik ga het wiel niet opnieuw uitvinden" wil ik jullie advies vragen over het volgende.

Ik ben op zoek naar een waarschuwingsbord dat ik naar eigen ontwerp kan maken. Ik wil de voorbij varende passanten attenderen op de vaarsnelheid en golfslag. Nu hebben een aantal schepen in de nabije omgeving ook van deze borden, maar deze zijn zelf gemaakt. Ook kan je op internet kunstsof borden laten maken met teksten maar dat is niet echt woonboot specifiek.

Weet iemand waar ik moet zijn, heeft iemand dit probleem al getackeld, of heb je de gouden tip....?

Laat het me graag weten.

Bedankt en groeten,
Gertjan
De Minne

Geef Reactie

 • Reactie 1, 25-05-2010 door sjoukje mulder
  wij hadden hetzelfde probleem in heerenveen,bij de woonarken,dankzij de plaatselijke brugwachter die de juiste connecties had bij de gemeente hebben wij 2 keurige borden gekregen binnen 2 dagen,we moesten ze zelf even plaatsen.alle lof naar onze brugwachter tjibbe,misschien kun je er iets mee.maar het is geen garantie,sommige mensen kunnen gewoon niet lezen(daar zijn cursussen voor,trouwens)of ze denken dat ze alleen op de wereld zijn(vaarverbod!!!!),groetjes.
 • Reactie 2, 28-05-2010 door Nico
  Wij hebben het zelfde probleem in Haarlem,met name in het noorder Spaarne Gertjan,het is de gemeente die maatregelen moet nemen. Bij ons in Haarlem is de gemeente verantwoordelijk voor de pleziervaart en de KLPD voor de beroepsvaart. Maar verwacht er niet te veel van,want de gemeente Haarlem zou samen met de regeo Politie gaan controleren zo was beloofd maar ik heb ze een keer op maandag gezien daar er geen pleziervaart aanwezig was terwijl in het weekeind iedere boot harder vaart dan de toegestane vaarsnelheid van 6 Km. De KLPD komt alleen als er schade is en wanneer er evanementen op het water zijn dan laten zij zien dat er ook KLPD op het water is. Groet Nico


12-05-2010 08:05, advies kopen/huren
Mijn vraag is alsvolgt: Waar en welke makelaar of instantie is goed voor advies of hulp bij het kopen of huren van een woonboot/ark? Wat zijn vereiste waar ik rekening mee moet houden?
Alvast bedankt

Gr Eugene
Eugene

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-05-2010 door Tip
  Kijk op deze site bij Belangrijke adressen Aankoopbemiddeling
 • Reactie 2, 17-05-2010 door willeke rietbroek
  Weet je al wat voor boot je wil kopen/huren, budget etc. Wil je een lokale makelaar of niet.


11-05-2010 00:00, Koppelen en slepen
Graag advies voor het in de lengte richting koppelen van 2 woonboten ca 12 x 4 m. Deze woonboten liggen niet even diep, zijn ook niet exact even breed. de 2e woonboot moet ik nog aanschaffen. Ik kan een oude woonboot overnemen in Noord Holland deze moet naar Friesland. Heb ondertussen wat prijzen gekregen voor vervoer, word je niet vrolijk van. Wie (bv gepensioneerde schipper met sleepboot) kan/wil mij daarbij helpen. Anders gaat het feest niet door.
Ron

Geef Reactie

 • Reactie 1, 23-05-2010 door Hans
  Pas op dat met het slepen goedkoop geen duurkoop wordt. Stel je voor dat de ark ergens onderweg schade oploopt of veroorzaakt (of zelfs zinkt). Zorg dat je goed verzekerd bent, verzekeringen eisen dat je door een erkende sleper laat slepen.


09-05-2010 11:57, woonboot recreatief afmeren
volgens veel artikelen is een woonboot roerend goed en moet hij gezien worden als schip, dit doortrekkend, kun je een woonboot ook als schip afmeren en gesteld dat hij buiten de vaarroute ligt, hoe lang kan hij dan daar blijven liggen?
rene

Geef Reactie

 • Reactie 1, 13-05-2010 door Martijn
  Dat hangt er sterk vanaf van wie het water en de oever is en welke regels daar gelden. In het algemeen is het niet toegestaan ergens zomaar te liggen, ook niet met een jacht of zo. Vaak is het verboden of hooguit toegestaan voor een beperkte tijd, bijvoorbeeld 3 x 24 uur. En meestal zijn ze allergisch voor woonboten of wat er op lijkt, omdat men bang is dat er illegale bewoning zal ontstaan.


09-05-2010 10:43, Wie O Wie
Hallo ik heb een malthezer genaamt Imke gekocht in noordwijk
volgens de vorige eigenaar komt ze van een woonboot ik denk uit de buurt van noordwijk maar ook dat weet ik niet zeker
Ik zou zo graag haar leeftijd willen weten ze denken tussen de 6 en 7 jaar Wie kan mij helpen
vg gr @
Sammy

Geef Reactie29-04-2010 00:00, erfpacht
Ik heb me redelijk goed ingelezen op erfpacht, maar snap nog niet helemaal hoe dat nou met een 'waterkavel' kan. Je hebt een erfpachtconstructie, maar de 'grond' of het 'water' dat je in erfpacht hebt, is dat dan nog openbaar water als je boot niet even groot is als het erfpachtkavel. Hoe kan je jouw erf 'afzetten'. Naar mijn weten ben je verantwoordelijk voor de erfpachtgrond, maar hoe kan je verantwoordelijk worden gesteld voor vervuiling op de bodem van een 'waterkavel'. Is de erfpachtconstructie wettelijk toegestaan. Behalve in Amsterdam, meen ik dat het nog nergens anders wordt gedaan. Ik dacht namelijk dat erfpacht alleen samen kan met onroerend goed en een woonboot is toch roerend.
J.M. den Braven

Geef Reactie

 • Reactie 1, 06-05-2010 door p berg
  erfpacht is niet wettelijk toegestaan het is zelf door een rechter afgewezen maar Amsterdam probeerd mensen te dwingen om het te doen info meer bij een advocaat van bestuurrecht in amsterdam voor dat je een erfpacht vrij-willig tekent


24-04-2010 08:41, Huurbescherming
Ik dacht dat ik als huurster van een woonboot gewoon huurbescherming zou hebben omdat woonboten gezien worden als huizen, maar dat blijkt dus niet zo te zijn: http://rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/heb-ik-recht-op-huurbescherming-als-ik-op-een-woonboot-woon.html
Laura

Geef Reactie23-04-2010 20:01, ligplaats/vergunning
Lieve mensen,

Wij hebben al weken een woonboot op het oog, alleen zonder ligplaats komen wij er niet. Wij zijn toch wel erg nieuwschierig of iemand weet waar of welke site wij moeten weten om een vergunning aan te vragen. Het liefst willen wij omgeving Nauerna, Purmerend(waterland) of Zaanstad liggen.

Met vriendelijke groetjes,
shalayla en c. van leeuwen
shalayla

Geef Reactie

 • Reactie 1, 24-04-2010 door w.ark
  Probeer de optie "zoeken binnen vraagbaak" eens, hierboven. Daar is het onderwerp bemachtigen ligplaats zeker al aan de orde geweest. Succes
 • Reactie 2, 28-04-2010 door M.Meijer
  Zie onder nieuws op deze side: Good!, de duurzame beurs nog 2 kavels beschikbaar. In Almere naar de Kavel winkel van de gemeente. groetjes M.Meijer
 • Reactie 3, 28-04-2010 door Martijn
  Als je zelf een woonboot op het oog hebt en daarvoor een ligplaats zoekt, heb je niets aan zo'n kavel in bijvoorbeeld Lelystad. Daarbij is al een ontwerp van een te bouwen woonark vastgesteld, dus je kunt er niet een eigen woonboot neerleggen. Het belangrijkste van woonboten zijn de ligplaatsen, die los niet te vinden zijn.
 • Reactie 4, 28-04-2010 door M.Meijer
  @Martijn voor Lelystad zou dat kunnen maar in Almere ben je vrij om zelf een woonboot/ark te ontwikkelen naar eigen keuze. groet M.Meijer
 • Reactie 5, 28-04-2010 door Mark
  Zucht...kijk eens op deze site. Het is toch o.h.a duidelijk dat er geen ligplaatsen zijn voor woonarken zonder ligplaats. Waarom zijn de woonarken met ligplaats zo duur, omdat een ark zonder ligplaats nauwelijks waarde heeft. Denk daar maar eens over na. En mevr. of dhr meijer maak u zelf eens bekend.... bent u van de gemeente Almer/Lelystad? Er zijn al eerder ??? bij uw reacties geplaatst. Het is gewoon niet zo netjes hier te reageren om mensen iets voor te houden wat o.h.a niet waargemaakt kan worden. Groet Mark


22-04-2010 00:00, verkoop woonboot
Ik ga mijn boot verkopen. Gisteren is de makelaar langs geweest. Hij vraag 4% excl. BTW coutage. Het lijkt mij als zeer veel. Is dit reeel of te veel?
Inge Smit

Geef Reactie

 • Reactie 1, 22-04-2010 door Annette
  Verkoop je met of zonder ligplaats? Volgens mij is in het algemeen het courtage afgestemd op de (verwachte) verkoopprijs en de hoeveelheid tijd (ook reistijd) die een makelaar nodig zal hebben.
 • Reactie 2, 22-04-2010 door G.
  Hoezo is "de" makelaar langs geweest? Er zijn toch meerdere gespecialiseerde makelaars, je kunt er toch meerdere vragen en dan een vergelijking maken.
 • Reactie 3, 22-04-2010 door Dorien
  Tsja. Het is maar net wat je er zelf aan gekapitaliseerde tijd in kan en wil stoppen. Ik zou niet zelf m'n woonboot -met ligplaats- willen verkopen, omdat ik er niet de tijd (en geduld) voor heb. Laat staan de ervaring. Welk percentage voor het inhuren van die expertise acceptabel is, dat is afhankelijk van wat de expert biedt. Ik zou in ieder geval een makelaar nemen die ruime ervaring heeft in waterwonen. Die onroerend goedboys weten vaak niet waar ze het over hebben.
 • Reactie 4, 23-04-2010 door irma
  Hoi ik ben het helemaal met Dorien eens. Neem een makelaar met ervaring of gespecialiseerd is in het verkopen van woonarken ed. Die weten waar ze over praten.Er komen toch andere dingen bij kijken dan bij een woonhuis. Succes
 • Reactie 5, 23-04-2010 door G.
  Ik heb niet begrepen dat iemand aanraadt een huizenmakelaar te nemen. Ook ik niet, met gespecialiseerde bedoelde ik een "in woonboten gespecialiseerde" makelaar.
 • Reactie 6, 10-05-2010 door willeke rietbroek
  Al bij e-y-n gekeken, die vragen maar 2%, wij hebben er ook onze boot te koop liggen. Onze makelaar heet Arthur Groen, en ze hebben door heel europa mensen zitten.
 • Reactie 7, 12-05-2010 door sjoerdvanHettema
  Kijk eens op wonenopwater.nl. De helft goedkoper En dan ook nog op Funda!


< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 73 volgende ><< Terug
http://www.bootklussers.nlhttp://www.waterdetector.nl
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.drijvendwonen.nl


Nieuws

Woonboot populair bij vakantieboekingen
Datum: 19-06-2016
luxe waterwoning op nummer 1
Lees verder...

Eerbetoon aan gedode Britse politica
Datum: 18-06-2016
met hoorngeschal van woonschepen
Lees verder...

Bijzonder transport van woonarken naar Paterswoldsemeer
Datum: 18-06-2016
over water vanuit Urk, laatste deel over de weg
Lees verder...

Archief >>

http://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NLhttp://www.woonboot.nl
http://www.woonbotenmakelaar.nlhttp://www.arkenbouw.nl


Vraagbaak

Ponton / steiger / vlot
Datum: 14-06-2016

ponton te huur
Datum: 14-06-2016

Opbouw woonboot Amsterdam
Datum: 12-06-2016

Gezocht: verende afhouders 300 cm
Datum: 12-06-2016


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten