Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 75 volgende >

15-12-2010 19:16, hypo
Tja ,even gedroomt van een woonboot hadden een mooie gevonden en hoopten op een hypothecaire lening in belgie ..noppes .
Wij werken met twee en hebben binnenkort een tweede dochter erbij en willen 65000 euro lenen voor een boot (hebben wel geen spaarcenten).Iemand ideeen voor ons.ps wees niet te hard aub
oliver

Geef Reactie

 • Reactie 1, 15-12-2010 door frederic
  Mail me even naar frederic@dbconsultancy.be. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar gene zal aan hetzelfde tarief zijn als een hypothecaire lening. Eventueel de Fortis Yacht lening bekijken? Er zijn ook formules van andere banken.


12-12-2010 12:09, Klussen woonboot
Geachte woonbootbezitters / klussers,

Ik heb gisteren gekeken naar een woonboot om een jaar te huren. Het is een prachtige, ruime boot. Er moet wel nog het een en ander gebeuren om het bewoonbaar te maken: gas, water, licht aansluiten, geiser, rookafvoer, wc en douche erin zetten. De aansluitingen zijn er wel al. Ik kan een beetje klussen, maar dit soort dingen moeten goed gebeuren.
Heeft iemand een idee hoeveel tijd deze klussen zouden kosten?
En weten jullie een goede en betaalbare klusser?

Dank!
Rose
Rose

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-12-2010 door a
  Welke plaats of regio?
 • Reactie 2, 13-12-2010 door Rose
  regio amsterdam
 • Reactie 3, 27-12-2010 door helen
  Hallo Roos, na meermalen flink in de maling te zijn genomen door prutsers heb ik nu een hele betrouwbare jongen. Hij is erg correct, betrouwbaar, en gewoon goed. Laat maar even weten als je zijn nummer wilt hebben. Groet helen
 • Reactie 4, 28-12-2010 door Rose
  Dag Helen, graag! als je z'n naam en nummer voor me hebt! dank, rose
 • Reactie 5, 30-12-2010 door helen
  Stefan Dame 0629510689 ik zal hem zeggen dat jij kunt bellen. Veel succes!
 • Reactie 6, 29-01-2011 door Ruud
  Hoi Rose, een wat late reactie. Je geeft aan te gaan huren maar je klussenlijst lijkt mij iets voor de eigenaar. Hoe dan ook, maak goede afspraken met de eigenaar alvorens je aan de slag gaat. Denk bijvoorbeeld aan vergoeding van de restwaarde van de verbouwing als je gaat verhuizen e.d. Succes!
 • Reactie 7, 31-01-2011 door Rose
  Bedankt voor jullie reacties! We gaan ervoor, goede afspraken zijn gemaakt.


02-12-2010 00:00, Woonbootbewoners gezocht die problemen hebben door ijs en kou
Hallo, Voor de Wereldomroep wil ik een filmpje maken over de problemen waar je als woonbootbewoner tegenaan loopt tijdens de kou en vorst. Het liefst zou ik dit donderdag 2 december of vrijdag 3 december filmen.
Het filmen duurt maximaal een uurtje. Als u mee wilt werken laat dan een reactie achter.
Alvast bedankt,
Christel
Wereldomroep
Christel

Geef Reactie

 • Reactie 1, 02-12-2010 door Bart
  Problemen? Dit is juist de mooiste tijd van het jaar. Nog een nacht vriezen en we kunnen onze schaatsen achter de kachel onder binden. En hup, de winterse polder in.
 • Reactie 2, 02-12-2010 door nicole en eric
  Wij hebben geen stromend water meer op de woonboot, de leidingen zijn dicht gevroren. Heel arelaxt! En koud !
 • Reactie 3, 02-12-2010 door Christel
  Hallo Eric en Nicole, Dat is heel erg vervelend. Zou ik bij jullie langs mogen komen, zodat jullie me op camera uit kunnen leggen wat precies de problemen zijn en hoe deze eruit zien. Sterkte met de kou! Gr. Christel Wereldomroep
 • Reactie 4, 02-12-2010 door Diana
  Pffff wij ook bevroren leidingen.... Gelukkig gevonden waar het zit. Kijk dan maar uit de pui en geniet van de dichtgevroren rijn, maar je leidingen bevroren en dus geen water is geen lol.. Dan is het even behelpen... Morgen verder... er is nu weining aan te doen behalve fhnen.. Diana, Alphen aan den Rijn
 • Reactie 5, 02-12-2010 door Foutje
  Vandaag een "klassiek foutje" ontdekt: vorig jaar warmtelint langs de tyleen waterleiding aangebracht, maar precies waar het tyleen bij de wand overgaat naar een messing koppeling (aan een koperen leiding die door de houten wand naar binnen gaat) zit het lint er niet tegenaan. En dat is het meest gevoelige punt bij vorst en wind en was het dus vannacht bevroren.


27-11-2010 09:11, ...gezocht...
Geachte woonbootbezitters...

Al jaren vind ik op het water wonen een van de mooiste dingen...ultieme vrijheid...
Helaas zal ik...geen eigen woonboot kunnen bemachtigen vanwege baan en financieen...daarom zoek ik iemand die een kamer verhuurt op een woonboot...tegen normaal huur tarief.
Ik ben een hygienische nette nederlandse jongen..geen vriendin..geen (inwonende )kinderen...geen huisdieren...geen muziek instrumenten...heb een deeltijd baan en doe wat in de kunstvorming...
Ben zeer handig dus voor onderhoud en klussen ben ik ook wel de man...
Wie o wie heeft intresse en het aanbod...Liefst in de buurt van leiden of alphen aan den rijn.
Niet geschoten is altijd mis dus.....via wilcovaatstra@live.nl of me 0614264638 hoop ik meer van jullie te vernemen
hilco

Geef Reactie

 • Reactie 1, 29-01-2011 door Ruud Hamers
  Hoi Hilco, In Gouda liggen momenteel vier woonboten al een tijdje te koop. Ik weet niet of de eigenaar nog aan boord wonen maar je zou eens kunnen informeren of jij niet kan huren terwijl de woonboot te koop ligt. Wellicht wat onzeker maar de woonervaring aan boord is onbetaalbaar!


24-11-2010 17:51, pomp
hllao allemaal ik heb een 2hands flotter nodi g voor mijn pomp
want ik woon op een woonboot en mijn flotter is kapot
de merk van mijn pomp is ksb mini compacta u7e kan iemand
hier aan helpen
frank haarlem

Geef Reactie

 • Reactie 1, 30-11-2010 door Winder Pomoptechniek
  U pomp kan 2 type vlotters hebben, gaat het om de Jola KS1, de Jola KS-T of misschien het vorige model de NW uitvoering? Ik kan u daar wel aan helpen. Groeten van ook een Frank


22-11-2010 17:30, wapening
Beste ......, nog steeds bezig met de koop van een woonboot. Inspectierapport gelezen, hier staat in"bak ziet er prima uit op enkele goed te repareren scheurtjes na"en "wapening bloot in buitenkant". Is dit laatste goed of slecht?
Ron Faile

Geef Reactie

 • Reactie 1, 22-11-2010 door Jan Hester
  Ron , Op zich duidelijk en dus niet slecht. Je moet er een bedrijf bij halen die deze reparaties kunnen uitvoeren en de kosten afzetten tegen de aankoop prijs. Geen idee wat dit moet kosten, maar de wapening in de buitenkant moet natuurlijk wel afdoende worden gerepareerd als je er nog een tijd wilt wonen.
 • Reactie 2, 29-01-2011 door Ruud
  Hoi Ron, ik had hetzelfde. E.e.a. laten repareren door Duc Dive met kunststof. Kosten kunnen verhalen op de verkopende partij omdat ik een beroep kon doen op het verborgen gebrek. Als de verkoper het kenbaar heeft gemaakt wordt het wat lastig. Geeft je wel een prima onderhandelingspositie. Factuurbedrag was rond de 2500 euro inclusief en het is een jaar of vijf geleden uitgevoerd.


22-11-2010 11:25, inrichting woonboot
Wij zijn bezig met het bouwen van een woonboot, 5 x 15 met een erkertje in de keuken, een schuifpui en een aantal nisjes ivm de trappen, beneden 5 kamers (3 kinderen), en boven badkamer en woonkamer. Ik ben op zoek naar een adres/ internet/ persoon die ervaring of ideeen heeft met de inrichting van een woonboot. (dus niet indeling, want die staat al vast, maar een soort binnenhuis architect gespecialiseerd in woonboten.

Graag uw reactie.
BVD
erica

Geef Reactie

 • Reactie 1, 01-12-2010 door M.Meijer
  Erica, Inmiddels heb ik de nodige ervaring met het indelen = plattegrondjes maken. Misschien een optie als vrronde voor de echte bouwtekeningen. Ik doe dit in afwachting van mijn al toegezegde ligplaats, hobby-matig. Met een geschikt plattegrondje kan je vervolgens naar de Arkenbouwer die deze omzet in het uiteindelijke ontwerp. idee ? groetjes Marga


21-11-2010 22:03, KSB Minicompacta te koop
KSB Minicompactapomp met vermaler, type KS1, te koop. 220V.
Pompt alle afvalwater, ook van het toilet (dat wordt eerst vermaald), naar het riool. Zit nu nog in woonboot die rond half december 2010 weg moet. Werkt nog perfect. Is in 2007 aangelegd. Boot wordt alleen in de (3) zomermaanden gebruikt. Pomp is alles bij elkaar 1 jaar gebruikt. Pomp is incl. schakelkast en temperatuursensor die er voor zorgt dat de afvoerslang naar de wal niet kan bevriezen. Korting als u zelf de pomp uit de boot komt halen! Boot ligt in Kortgene, Veerse Meer.
Beb Thijs

Geef Reactie

 • Reactie 1, 22-11-2010 door Jan Hester
  Aan wat voor prijs denk je. groeten
 • Reactie 2, 22-11-2010 door Beb Thijs
  Alleen de minicompacta heeft nieuw meer dan 2000,- gekost, is in goede staat en werkt perfect. Als je alles (incl. temperatuur sensor en afvoerslang naar de wal met verwarming eromheen + digitale temperatuursensor) meeneemt en je komt alles zelf demonteren en ophalen denk ik aan 800,-. Alles wat je verder nog interessant vindt (bv koppeling aan woonboot, walput, evt. riool- en ontluchtingsbuizen) mag je dan ook demonteren + meenemen. Je mag ook zelf een bod uitbrengen. Demonteren moet wel binnen 2 weken! Je kunt me ook bellen: 06-23626838.
 • Reactie 3, 03-12-2010 door Beb Thijs
  Deze pomp is intussen verkocht! Met dank voor alle belangstelling.


19-11-2010 09:46, hypotheek
Hallo,

Is er iemand die veel verstand heeft van hypotheken op woonboten of bij iemand waar we terechtkunnen?
Vorig jaar juli hebben wij een woonboot gekocht en gefinancierd bij de ING.
Op dit moment zijn de woonlasten zo hoog, onze rente is 6,8 % dat we niet weten of we op de boot kunnen blijven wonen.
Volgende week hebben we een afspraak bij de ING om onze hypotheek door te lichten, maar heeft iemand tips, advies waar we nog meer kunnen informeren.
De boot is nl geweldig...maar de lasten rijzen de pan uit...we weten dat wonen op het water wel duurder is maar deze kosten zijn niet te doen.
En is het normaal dat je rond de 100 euro kwijt bent per maand aan een inboedelverzekering voor een woonboot.

ik hoop heel erg graag op reacties en tips van mensen die ons kunnen helpen
roos en winfried

Geef Reactie

 • Reactie 1, 19-11-2010 door Hans
  100,-- per maand voor alleen een inboedelverzekering ??? Dat kan haast niet. Waar ben je dan verzekerd? Wij hebben goede ervaringen met SEDW Alkmaar.
 • Reactie 2, 19-11-2010 door roos en winfried
  Hoi Hans, Wij zijn bij Delta Lloyd verzekerd.
 • Reactie 3, 20-11-2010 door Leiden
  Wij hebben onze verzekerd bij Noord Nederland. Erg prettig mensen moet ik zeggen. Je moet goed opletten waar je je overleidingsrisico en je andere verplichte verzekeringen hebt afgesloten via ING. Wij hebben alles via de Rabo lopen en het scheelde meer dan 100,- per maand Sterkte
 • Reactie 4, 20-11-2010 door ton
  Dit is een behoorlijk hoge rente, lijkt me. Vorig jaar was de rente tocj ook al laag? Heb je voor een aantal jaren vast? Zeker met die verzekering erbij lijkt het de dsb bank wel... Mocht je kunnen switchen, vraag eens een offerte op bij de rabo. Heb eerder gemerkt dat als je bij de n met een lagere offerte komt, dat die dan meteen een goedkopere aanbieding op tafel legt. En advies, let op met die persoon bij de ING, Hou in de gaten dat hij je iets aan het verkopen is en vraag erg goed na bij anderen. Tegenwoordig kun je steeds meer mensen inhuren voor een ECHT onafhankelijk advies. Kost een paar centen, maar ik denk dat je daar zeker bij gebaat bent.
 • Reactie 5, 20-11-2010 door rosit
  even een kleine vermelding, onze rente is 6,5/6,6% ik heb me vergist bij het doorlezen van onze hypotheekgegevens..excuus... En onze inboedelverzekering is inclusief opstal wat we betalen. Iedereen die meedenkt en reageert bedankt voor de reacties.
 • Reactie 6, 22-11-2010 door Weesp
  Wij hebben ook zeer goede ervaringen met de Vereniging Noord Nederland. Zaten eerst ook vast aan een dure inboedel- en woonschipverzekering van Nationale Nederlanden. Voor financieel advies, bel ook eens met bijv. de Arkotheker. Succes!
 • Reactie 7, 23-11-2010 door Allemaal
  En ook goed zijn DOV, EFM en Oranje, dan hebben we ze wel zo'n beetje gehad.
 • Reactie 8, 07-12-2010 door brigitte
  Ik betaal voor opstal en inboedel 400 euro per jaar bij Oranjeverzekering en ze doen meer voor hun geld dan ik gedacht zou hebben. Goede ervaring mee.


19-11-2010 07:38, vloer
Ik kan een woonboot kopen, maar de vloer van de begane grond wordt onderstut in de betonnen bak. Is dit normaal bij woonboten of is de vloer gewoon slecht?
Ron Faile

Geef Reactie

 • Reactie 1, 19-11-2010 door Hans
  Dat is normaal en gebeurt ook bij nieuwe arken nog wel (als er geen woonlaag onder die vloer is). Als je wilt dat de vloer niet doorzakt kun je kiezen voor hele dikke balken, of dunnere balken die ondersteund worden.


< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 75 volgende ><< Terug
http://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NLhttp://www.wonen-op-water.nl
http://www.woonboot.nlhttp://www.arkenbouw.nl


Nieuws

Seksboten van het Zandpad varen een nieuwe koers
Datum: 20-05-2017
omgebouwd tot woonboten
Lees verder...

Woonboot van het jaar 2016
Datum: 13-05-2017
Jaarlijkse traditie, prijs uitgereikt in Amsterdam
Lees verder...

Gemoderniseerde website
Datum: 07-05-2017
De website Woonbotenland wordt vernieuwd...
Lees verder...

Archief >>

http://www.waterdetector.nlhttp://www.woonbotenmakelaar.nl
http://www.bootklussers.nlhttp://www.drijvendwonen.nl


Vraagbaak

rioolpomp
Datum: 24-05-2017

Vertraging vragen en antwoorden
Datum: 22-05-2017

Ligplaats
Datum: 15-05-2017

ligplaats financieringsmogelijkheden
Datum: 12-05-2017


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten