Vraagbaak


Stel hier uw vraag!Zoeken in de vraagbaak:  Toon alles< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 68 volgende >

20-04-2009 23:49, van permanent wonen naar recreatief gebruik
Weet iemand of het legaal is om een bootboot die voorheen ruim 40 jaar voor permanent wonen is gebruikt zomaar te verhuren is voor recreatief gebruik? Ik ben na 11 jaar op de woonboot van mijn ouders te hebben gewoond in een dorp tussen Utrecht en Amsterdam verhuisd omdat mijn ouders er weer zouden wonen. Maar dat gaat voorlopig niet door en nu willen we tijdelijk (voor weekenden en/of doordeweeks) de boot verhuren. Moeten wij daarvoor toestemming hebben van de gemeente?

Met vriendelijke groet, Bart Huisinga
Bart Huisinga

Geef Reactie

 • Reactie 1, 21-04-2009 door Hans
  Als het niet verboden is, is het toegestaan. Dat klinkt misschien wat flauw, maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat er een gemeentelijke verordening of zoiets zou zijn waarin staat dat het verboden is. Dus kun je gewoon je eigendom verhuren. Het zou misschien pas een probleem worden (m.b.t. bestemmingsplan of zo) als je voor altijd er een vakantieverblijf van gaat maken met wisselende huurders.
  Let wel op hoe je dat gaat regelen met de verzekering. Vaak is bij verhuur je woonboot niet verzekerd, of wordt een hogere premie berekend.
 • Reactie 2, 03-05-2009 door miranda
  in Amsterdam is het naar mijn weten niet zomaar toegestaan. Dat staat in de papieren van de ligplaatsvergunning. Als het maar om een deel van het schip gaat, ligt het dacht ik wat eenvoudiger. Wel moet het worden opgegeven bij de Belastingdienst. Informeer bij de desbetreffende gemeente, afdeling woonschepen. groeten Miranda


20-04-2009 00:00, rioolpomp
Ik heb een woonboot gekocht zonder rioolpomp. Weet iemand wie deze pompen levert en installeert? Ron
Ron

Geef Reactie

 • Reactie 1, 20-04-2009 door Bart Huisinga
  Beste Ron, Je kunt Puls-pompen proberen in Dieren: Puls Pompen bv Postbus 127 6950 AC Dieren Tel. 0313-420 747 Wij hadden er goede ervaring mee. Groet, Bart
 • Reactie 2, 21-04-2009 door wbl
  Kijk via de menubalk bovenin bij keuze "Belangrijke adressen" bij "Pompen".
 • Reactie 3, 29-04-2009 door martin
  De fecespomp draait bij mij nog steeds prima! Wasmachine, vaatwasser, douche, bad en 2 toiletten! Hij snijdt en pompt prima! voor 680 een op voorraad genomen!


14-04-2009 12:53, Woonbootjurist gezocht
JURIST gezocht of iemand die een jurist kent die gespecialiseerd is in woonbootbewoners versus gemeente. Het gaat om amsterdam zeeburg.
Diederiks

Geef Reactie

 • Reactie 1, 14-04-2009 door anoniem
  Kijk op deze site bovenin het menu bij Belangrijke adressen > advocaten/juristen.
 • Reactie 2, 16-04-2009 door Judith
  Je kunt Eric Blauw proberen, hij weet veel over het Amsterdamse woonbootbeleid. Ben nu wel nieuwsgierig naar de aard van het coflict. Woon namelijk zelf ook op een woonboot in Amsterdam Zeeburg...
 • Reactie 3, 26-04-2009 door Helen
  Hallo, Ik ben sinds een aantal maanden ook bewoner van een ark in Zeeburg en heb eigenlijk dezelfde vraag als Judith en ben benieuwd naar de aard van je probleem?
 • Reactie 4, 27-04-2009 door frank
  het probleem is dat ik in de kom lig en de gemeente niet wil baggerren zodat ik mijn ondertussen zinkende boot kan vervangen! Leuk is anders!
 • Reactie 5, 03-05-2009 door Jules van Hessen
  Beste Diederiks, Van de bij de belangrijke adressen getoonde firma's zou ik oppassen met van der Woude de Graaf in Amsterdam, gezien mijn persoonlijke ervaringen.Succes!!
 • Reactie 6, 03-05-2009 door frank
  wat voor ervaringen waren dat dan? behalve dat het uurtarief ontzettend hoog is heb ik wel het idee dat ze weten waar ze over praten, maar ik ben dan natuurlijk ook geen jurist.
 • Reactie 7, 25-05-2009 door matthijs vermaat
  Beste Diederik, Ik lees dat u 'gelet op uw ervaringen' ons kantoor niet aanraadt. Dat is jammer. Graag wil ik weten welke ervaringen dat waren zodat wij de dienstverlening in de toekomst kunnen verbeteren. Met vriendelijke groet, Matthijs Vermaat
 • Reactie 8, 25-05-2009 door frank
  hoi matthijs, wij hebben geen ervaring met jullie advocatenkantoor, behalve dat we daar voor een orienterend gesprek met jou zijn geweest, misschien is het handig om het direct aan Jules van Hessen te vragen, hij is de gene die de reactie geplaatst heeft over jullie kantoor.
 • Reactie 9, 22-06-2009 door petra
  hallo frank ....in de toekomt willen de gemeente nu 1 stadsdeel zeeburg-watergraafsmeer de kom herinschikken en dan pas gaan zij de kom uitbaggeren dat was al zo 7 jr geleden aan de orde vraag daar eens na waneer zij daar mee gaan beginnen want de kom valt nu onder zeeburgeiland projeckt wij hebben ook een jurist en advocaat om bij onze ligplaatsen een goed plan te maken en wij bedoel ik de diemerzeedijk woonboten groep die al zo 30 jr daar liggen . voor info mail kan u ook naar mij toe mailen


31-03-2009 18:01, woonboot
waar vind je nog woonboten in Europa ?

lindsey

Geef Reactie

 • Reactie 1, 31-03-2009 door Annette
  Bedoel je in welke andere landen van Europa? In Nederland vind je veruit de meeste woonboten. In Frankrijk, BelgiŽ, Duitsland, Denemarken en Zweden ook wel, maar erg weinig.
 • Reactie 2, 04-04-2009 door Hans A
  Inhet boekje "Waterwijken wereldwijd" van Ties Rijcken staan nog meer landen beschreven met leuke foto's (zo ook over Noord-Amerika en Zuidoost-AziŽ). ISBN 9789086050055 Veel leesplezier
 • Reactie 3, 04-04-2009 door Tip
  Het boekje van Ties Rijcken is een erg leuk en mooi boek. Ben je geïnteresseerd in nog meer boeken? Op deze site kun je een heleboel vinden. Kijk in de menubalk bij Veel info, dan bij Zoeken en dan bij Boeken over woonboten. Bijvoorbeeld The Houseboat Book van Barbara Flanagan is erg mooi en ook nog nieuw te koop.


17-03-2009 00:00, ligplaats
hallo allemaal wij kunne een gratis woonboot afhalen zonder ligplaats nu ben ik al een enige tijd aan het zoeke hoe ik aan een ligplaats kom maar kom niet ech verder wij zouden het liefst een ligplaats willen huren wete jullie misschien waar ik voor info en dergelijke kan zijn of wete jullie misschien een ligplaats groetjes chantal
Chantal

Geef Reactie

 • Reactie 1, 17-03-2009 door Jurriaan
  Er zijn heel veel mensen die woonboten zonder ligplaats kunnen kjopen. Een ligplaats is namelijk veerl moeilijker te vinden dan een woonboot. Voer als zoekopdracht hier vlak boven eens ligplaats in, dan kun je je een avond inlezen over het waarom daarvan.
 • Reactie 2, 31-03-2009 door Marco
  Tja.... was het maar zo simpel. Ligplaatsen zijn er alleen met ark of schip. Kijk eens op www.waterwonen.nl en je weet direct waarom de prijzen zo hoog zijn. Webbeheerder: Ik dacht dat jullie deze "onbenulige" vragen niet meer zouden publiceren???
 • Reactie 3, 31-03-2009 door Beheerder
  Een dergelijke vraag met antwoord kun je vinden via menukeuze FAQ. Af en toe komt er zo'n vraag en laten we die soms staan, hoewel bij het stellen van een vraag staat:
  "Plaats GEEN berichten waarmee een woonboot of ligplaats (met of zonder woonboot) te koop of te huur wordt gevraagd of gezocht.".
  Om (ook met antwoorden van anderen) duidelijk te laten worden dat in het algemeen een ligplaats niet te vinden is.


23-01-2009 17:23, twee wwonboot als tweede huis voor de belastingdienst?
IK woon op mijn woonboot als hoofdverblijf en vraag me af als ik nu een tweede woonboot koop of deze dan door de belastingdienst wordt behandeld zoals men tegenwoordig met tweede huizen omgaat?
Ik zit er over te denken om de tweede boot te gebruiken als kantoor en werkruimte, word het dan een andere regeling?
En wat als ik de tweede boot ga verhuren voor bewoning ?
Wie oh wie weet hier iets over?
Alvast bedankt voor een reactie
jacky breed

Geef Reactie

 • Reactie 1, 23-01-2009 door don
  Een woonboot wordt voor de belastingdienst hetzelfde behandeld als een normale woning. De regels die dus gelden voor walwoningen voor wat betreft 2e huizen gelden ook voor woonboten. Voor een tweede woning is de hypotheekrente dus niet aftrekbaar. Hoe het zit met de belasting die je moet betalen over de inkomsten uit verhuur weet ik niet precies. www.belastingdienst.nl
 • Reactie 2, 23-01-2009 door anoniem
  Globaal is het als volgt: tweede woonboot is tweede woning, bij vermogen belast in box 3. Belasting betalen: 30 % over 4 % van de waarde. Als je een lening daarvoor hebt zijn de rente en kosten daarvan niet aftrekbaar (wat wel geldt voor een eigen eerste woning). De eventuele huurinkomsten van de tweede woning zijn niet belast en kosten zijn niet aftrekbaar. Gevolgen van gebruik als kantoor/werkruimte zijn afhankelijk van hoe je dat gaat regelen (eigen zaak o.i.d.). Alles wordt anders als je meer dan twee woningen/woonboten hebt en (veel) huurinkomsten hebt.


15-01-2009 21:56, ijsvrij houden?
we hebben een woonboot met een betonnen casco ,moet je deze vrijhouden van ijs?hoe ? wat zijn de mogelijkheden?aan de bak bevinden zich staalconstructies voor de omloop en terras, hier blijft het ijs aanhangen ,hoe voorkom ikdit?
van eersel

Geef Reactie

 • Reactie 1, 16-01-2009 door Hans
  Een goed betonnen casco hoef je niet ijsvrij te houden. Als er een probleem ontstaat, zal dat met name aan de walkant zijn (bij een ouder/zwakker casco) als je afhouders hebt en het waterpeil iets wijzigt. Dan kan de ark iets naar de wal getrokken worden, terwijl daar ijs aanwezig is wat niet weg kan. Dan drukt dat ijs eventueel erg hard tegen het beton waardoor scheuren kunnen ontstaan.
  Je kunt je casco ijsvrij houden door het ijs weg te hakken of te zagen. Erg veel werk dus.
  Je kunt een systeem aanbrengen met buizen rond het casco, waarin gaatjes geboord zijn. Dat buizenstelsel sluit je met een slang aan op een dompelpomp die je onder de woonboot hangt. Door water op te pompen door de buizen, zal dat rondom de woonboot door de gaatjes eruit komen. Daardoor blijft een rand rond de woonboot vrij van ijs.
 • Reactie 2, 18-01-2009 door marco
  Tja dat zat ik mij ook af te vragen. heb 2 overbouwen met staal in het water. Nu de dooi is ingetreden drijf ik "nog" dus weet niet of het sachede heeft veroorzaakt.......hoop dat het snel zomer gaat worden.


12-01-2009 21:30, verbouwen
ik wil mijn woonboot gaan verbouwen, is er misschien een bedrijf waar ze van alle woonboten een tekening hebben. Of hoe zou ik er dan anders achter kunnen komen? Heeft er iemand ervaring mee, met een bouwtechniesonderzoek en wat de kosten daarvan zijn bij welk bedrijf kan ik dit laten doen?
Martijn Keijzer

Geef Reactie

 • Reactie 1, 12-01-2009 door anoniem
  In welke plaats of regio woon je?
 • Reactie 2, 13-01-2009 door Martijn Keijzer
  In zuidholland


08-01-2009 14:47, Aankopend makelaar
Goede middag,

Wij zijn inmiddels in vergevorderd stadium om een woonboot te kopen. Hebben door een erkend makelaar "Hans Kok" ( ook door de ING erkend ???) een taxatie laten maken. Nu is het zo dat de ING zegt dat ze die taxatie niet kunnen gebruiken voor de aanvraag van een Hypotheek. ivm belangen verstrengeling. Dit terwijl de makelaar zegt dat dat niet waar is. Hij baseerd dit op dat het 2 losse opdrachten zijn. Dus als wij nu besluiten dat hij de aankoop voor ons mag doen staan hoeven wij dan niet straks nog een keer taxatie kosten te betalen??? Omdat de boot nog een keer door een ander getaxeerd moet worden...

Heeft iemand hier ervaring mee??? En kan zo ons laatste stukje onzekerheid weghalen....

Alvast bedankt!

Groetjes Sven en Marisa
Sven

Geef Reactie

 • Reactie 1, 08-01-2009 door Hans
  Wij hebben onze ark ook door Hans Kok laten keuren ivm het verkrijgen van een hypotheek bij de ING. Kok staat op de lijst van taxateurs die voor de ING mogen keuren en de ING accepteert ook het rapport (even daargelaten dat dit in de afgelopen jaren niet gewijzigd is, ik ben geen representant van ING). Nu is een aankopend makelaar volgens mij een andere rol dan een taxerende makelaar voor een hypotheek. De aankopende makelaar zou voor zijn client een zo juist ( lees laag) mogelijke prijs moeten bedingen, daar een taxerende makelaar volgens mij naar de marktwaarde dient te kijken (zonder naar de emotionele waarde te kijken). In dit opzicht zou je dus kunnen spreken, als aankopend - en taxerend makelaar een en dezelfde zijn, er belangenverstrengeling is. Kun je niet alsnog een andere makelaar de taxatie laten doen die ook op de lijst van de ING voorkomt? Mocht je financiŽle situatie het toelaten zou het een hoop ergernis met banken schelen. Ze trekken uiteindelijk toch aan het langste financiŽle eind. Succes
 • Reactie 2, 08-01-2009 door anoniem
  Je kunt iemand inschakelen voor aankoopbemiddeling voordat je de ark hebt laten taxeren. Dan heb je namelijk de taxatiekosten niet als de aankoop in een vroeg stadium niet doorgaat.
  Jullie hebben blijkbaar (zoals vaker gebeurt) eerst laten taxeren voordat je iets aangekocht hebt. Dan geeft de makelaar/taxateur je dus vooraf een rapport met taxatiewaardes. Als je daarna dezelfde makelaar inschakelt voor een aankoopbemiddeling, kan hij (los van de taxatiewaarde) voor je gaan onderhandelen om een zo gunstig mogelijke aankoop te realiseren. Dus een zo laag mogelijke prijs, goede overige voorwaarden, gunstige termijn van eigendomsoverdracht en dergelijke.
  Een dergelijke gang van zaken komt vaker voor. Er is dan geen sprake van belangenverstrengeling, want hij had er geen belang bij juist hoog of laag te taxeren. Bovendien staan taxateurs in deze tijd behoorlijk onder druk, dus ze kunnen zich (terecht) geen uitglijders met foute taxatiewaardes veroorloven.
  Vreemd dat de ING zegt dat ze nu dit rapport niet kunnen gebruiken. Wie zegt dat bij de ING, is dat iemand van een plaatselijk kantoor? Als dat zo is snapt die het misschien niet helemaal. Ik neem aan dat ze het bij de ING Desk Maritiem (waar ze woonboothypotheken centraal regelen) wel zullen snappen. Het bedrijf Hans Kok (met tegenwoordig Jon Kok) stond namelijk altijd op de lijst van de ING en staat er nog steeds op.
 • Reactie 3, 08-01-2009 door Jon Kok
  Goedenavond allen, Ik zal de situatie even goed uitleggen, inderdaad zijn wij al jaren een erkend taxateur van de ING en geen ??? Ik heb met sven afgesproken dat ik de medewerker van de ING zal bellen en wil uitleggen hoe de situatie is. Indien ik eventueel aankopend makelaar van Sven zou zijn en de ING accepteert mijn rapport niet zal ik de taxatiekosten retouneren aan Sven. Verder zijn het inderdaad 2 opdrachten, het begint met een taxatie, direct na opname zal ik mijn bevindingen uitgebreid toelichten en ook de taxatiewaarde melden. Mocht de klant dan eventueel beslissen om via ons kantoor de aankoop te laten verzorgen doen wij dat. De taxatiewaarde is in een vroeg stadium bekend en daarna gaan wij eventueel over tot aankoop de taxatiewaarde is dan ook niet de koopprijs. Als de onderhandelingen starten kunnen wij niet garanderen dat wij op de taxatiewaarde uitkomen in uitzonderlijke gevallen is de koopprijs hoger als de taxatiewaarde maar meestal kunnen wij lager uitkomen. Verder is het niet alleen de prijs maar ook zeker het gehele traject wat van groot belang is om goed te coordineren, o.a. het opstellen van een compleet waterdicht koopcontract met ontbindende voorwaarden, juiste afspraken over de oplevering etc onderzoek bestemmingsplannen, bij stalen schepen het goed coordineren van de keuring op de scheepswerf en vele andere facetten. Als laatste nog even dit Wij hebben een goede naam en zullen ons zeker niet laten beinvloeden bij het opmaken van een taxatierapport. In het geval van Sven heb ik s'morgens getaxeerd en s'middags zat hij bij de Ing hij wist toen al de taxatiewaarde n.a.v. ons gesprek na de taxatie waarin ik een uitgebreide toelichting heb gegeven. Er is tijdens dit gesprek ook gesproken over de eventuele aankoopbegeleiding. Ik hoop dat de procedure een beetje helder is, MVG Jon Kok
 • Reactie 4, 09-01-2009 door Sven
  Even een kleine update; Hebben inmiddels "Hans Kok" ( Jon Kok ) ingeschakeld als aankopend makelaar. Mede door de prettige en duidelijke manier van handelen. In de aankoopbrief stond netjes dat als het taxatierapport niet geldig wordt bevonden door de ING dat de taxatiekosten niet in rekening gebracht worden! En nu afwachten maar....
 • Reactie 5, 18-01-2009 door anoniem
  Is hier niet de credietcrisis in het spel??? Nou ja alle banken zijn momenteel voorzichtig........dus waarom de ING niet, zou je zeggen. Beste Heer J. Kok een mooi verhaal, maar jullie doen het toch ook niet uit liefdadigheidswerk, ofwel. Het lijkt mij wel zo proffecioneel de ark door een andere taxateur te laten taxeren. Onderhandse onderhandelingen met de ING lijken niet echt betrouwbaar, deze kopers hebben nog geen uitsluitsel geloof ik??? Ze zitten nog in onzekerheid en dat is niet prettig. Maar goed het zal allemaal wel met een sisser aflopen. Sorry voor mijn ongenuanceerde woorden, maar heb het totaal niet op "woon boot " makelaars. Het zijn toch allemaal zakkenvullers!!! Ze doen het niet voor je mooie "blauwe ogen". Het zou veel beter zijn als de ING zelf een aantal taxeurs in dienst zou nemen. Heb gelukkig zelf mijn woonark gekocht zonder makelaar. De taxatie moest ik wel laten doen, maar dat ging prima. Wat mij betreft zijn kopers nog te "bang" om het zelf te regelen. Je hebt echt geen makelaar nodig..........
 • Reactie 6, 18-01-2009 door anoniem
  Aanvulling: Je hebt echt geen verkoop/aankoop makelaar nodig om en hypotheek bij de ING te verkrijgen!!!!!!!!! Wel een taxateur en die kan de ING je zo toewijzen. Het gaat de ING alleen om een betrouwbaar taxatierapport en er zijn er meer dan de Heren Kok. Zij zijn best betrouwbaar, maar er zijn ook anderen. Het is een soort machtspositie die ze innemen en dit is zeker niet goed!!! Maak gewoon je eigen keus uit de andere taxateurs en zo`n reactie van dhr. J. Koks naar jullie toe zou ik zelf niet zo leuk vinden, nogal kortaf en weinig betrouwbare woorden dat het allemaal in kannen en kruiken zal komen. Bedenk wel zij doen het ook niet voor niets.
 • Reactie 7, 18-01-2009 door anoniem
  Triest en walgelijk om te lezen dat de heren Kok zo`n machtspositie lijken in te nemen bij de ING bank. Ze verdienen er zelf vel aan, vergeet dit niet!!! Als je de reactie van dhr J. Kok leest is het net alsof hij een top chirurg is. "U heeft nog maar 1 jaar te leven, maar wij gaan met een top, top chirurg in onderhandeling en u krijgt het beste" Zij verdienen er veel geld aan!!! Door een simpel telefoontje met de ING. Als ik jou was zou ik dit telefoontje zelf plegen en duidelijk maken wat de situatie is. Daar heb je die nep, verhevende heren toch niet voor nodig???
 • Reactie 8, 18-01-2009 door Sander
  Hallo "anoniem", erg negatief en ongenuanceerd wat je schrijft en dan ook nog in drie reacties. Iedereen kan zijn mening hebben, maar dan toch wel met respect voor elkaar. En niemand is verplicht een aankopend makelaar in te schakelen, je kunt ervoor kiezen een aankoop zelf te regelen. Uit de reactie van Sven is te lezen dat hij blijkbaar uiteindelijk tevreden is.
  Dat je schijft dat Kok een machtspositie lijkt in te nemen bij de ING Bank wijst erop dat je het bericht en de reacties niet goed gelezen hebt en/of dat je de gang van zaken niet begrijpt.
 • Reactie 9, 18-01-2009 door H. de Jong
  De reacties van deze anoniem hoeven we toch niet serieus te nemen? Eerst schrijft hij dat de heren Kok best betrouwbaar zijn en vervolgens dat het triest en walgelijk is dat ze een machtspositie lijken in te nemen. En om dan te eindigen met een spottende vergelijking met een top chirurg en iemand die nog maar een jaar te leven heeft? Dat slaat helemaal nergens op. Kunnen we het hier a.u.b. een beetje redelijk houden en elkaar helpen met nuttige informatie op een respectvolle manier!


23-12-2008 12:36, Gewichtsverdeling
Ik heb een dubbele woonboot, die oorspronkelijk gebouwd is als enkel. Sinds enkele maanden hangt de boot scheef naar de walkant, nadat er een nieuw afmeersysteem is aangelegd. Tegelijkertijd ben ik bezig met verbouwen waardoor er vrijwel geen meubilair in het onderste appartment staat.
Een botenbouwer vertelde me dat het schuin hangen niet erg is voor betonnen bak, ik vrees inmiddels voor de constructie erboven.

Kan een modern afmeersysteem ervoor zorgen dat de boot schuin gaat hangen?
Wat is een oplossing? Gewicht plaatsen in het bovenste appartement of juist in het ruim? Weet iemand wat voor materiaal hiervoor geschikt (= goedkoop) is?

Alvast bedankt!

Groet,
Bart

Bart van Langen

Geef Reactie

 • Reactie 1, 23-12-2008 door Hans
  Bart, ik stabiliseer met stoeptegels in de kelder. Wel de stapel tegels tegen de wand van de betonnen bak aan stapelen in verband met de kracht op de bak (heb ik mij door de arkenbouwer laten vertellen). Wel opvallend dat je ark nadat een meersysteem is geplaatst scheef hangt. Is het een glij-systeem? Functioneert dat goed?
 • Reactie 2, 27-12-2008 door Beheerder
  Commercieel bericht verwijderd. Kijk voor bedrijven op de pagina Belangrijke Adressen.
 • Reactie 3, 23-01-2009 door jack
  natuurlijk moet je het gewicht in de betonnenbak doen anders word je boot topzwaar . Stoeptegels zijn een optie maar ook klompen beton of basaltkeien. Kijken wat je gratis ergens kunt af halen. je boot hangt waarschijnlijk scheef omdat je het gewicht eruit gehaald hebt en hij nu dus op een ander punt dan bedoeld tegen de kant aan word getrokken.


< vorige1 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 68 volgende ><< Terug
http://www.wonen-op-water.nlhttp://www.bootklussers.nl
http://www.woonbotenmakelaar.nlhttp://www.arkenbouw.nl


Nieuws

Minister Blok reageert op kamervragen uitspraak Raad van State
Datum: 26-06-2014
over woonboten als bouwwerk
Lees verder...

Onduidelijkheid over woonboot als bouwwerk
Datum: 28-05-2014
een oplossing wordt gezocht
Lees verder...

Fracties Den Bosch bezochten woonboten Molengat
Datum: 24-05-2014
ter voorbereiding bespreking raadsvoorstel
Lees verder...

Archief >>

http://www.drijvendwonen.nlhttp://www.woonboot.nl
http://www.waterdetector.nlhttp://www.duursma.info/index.php?page=woonboot-taxatie-bouwkundige-keuring&hl=nl_NL


Vraagbaak

Veengroup
Datum: 15-09-2014

dekschuit
Datum: 12-09-2014

huurovereenkomst ligplaats
Datum: 10-09-2014

Waterpas te leggen is het aanbrengen van ballast
Datum: 02-09-2014


Advertentiebeheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Registreren - Wachtwoord vergeten